video från nspirationsdagen

Okej! Check this out: videon från inspirationsdagen med aerobicweekends är här. Spinning är kanske inte det mest spännande att se på, men här har ni om ni har 4 minuter över. Vad glad jag blir när jag ser Petri, jag får träningsmotivation direkt jag ser honom. Kanonkille!

Inspirationday Spinning Åland! from Petri Vähäkuopus on Vimeo.

skor!!

För att ni inte ska bli alltför uttråkade med träningsinlägg så måste jag berätta om dagens sko-crawings. Crawings med stora CCCCN!



Så jääkla fina! Du hittar dom på topshop.com.


 Nu säger jag godnatt. Tränar man hårt måste man sova duktigt! ..och ikväll kommer jag att somna direkt huvudet landar på huvudkudden.

cirkla runt

Dagens träning guys!

Idag rusade jag iväg till gymmet direkt efter jobbet. I baktankarna hade jag planer på att köra uppvärmningen på en av löpbanden med teve för de visar ju Sex and the city mellan 16 och 17. Nå, såklart att de löpbanden var upptagna. Det i sig störde mig inte, men nog när alla löpbands teven var inställda på MTV och Hulk Hogan show och ingen på löpbanden fattade vad de missade. Sen att två av löpbanden var ockuperade av två fnissande och högt pratande brudar som gick(!) och helt ödslade dyrbar tid gjorde att jag var nära ett utbrott. Jag hade lust att ropa åt dom: "Hallåå! Sex and the city på trean?!!"
Meen, jag tog ett djupt andetag, vände andra kinden till och placerade fötterna på ett av dom lite äldre löpbanden och konstaterade att jag konsentrerar mig bättre på löpningen om jag inte har en teve framför mig. .. men jag morrade nog den första minuten...

Till träningen då. Jag är väldigt nöjd över dagens prestation. Så himla bra gick det idag!
Jag började med uppvärmning på löpbandet alltså. Sprang i 20 minuter ca 2,7 km. Jag lade in 4 pikar under tiden, alltså 4 gånger ökade jag farten och fick upp pulsen för att sen gå ner lite i fart.

Därefter körde jag ett cirkelträningsprogram som jag fångat upp i senaste numret av Träningsguiden. Programmet såg lätt ut på pappret, men tro mig. Det var en utmaning.

Jag gjorde alla övningar direkt efter varann, sen vilade jag i ca 3 minuter och körde igen. Sammanlagt 3 varv.

Knäböj med skivstång över huvudet *20
Hög bred rodd med skivstång *20
Armhävningar * 20
Axelpress med skivstång* 10
Utfall (man fick göra valfri, jag körde med skivstång på axlarna) * 20
Båten med rotation * 20
Grodhopp * 10

Jag använde samma skivstång under passet, vilket gjorde att jag inte orkade 20 axelpressar utan fick ge mig vid 10. Hursomhelst. Det var något av det tyngsta jag gjort i träningsväg på en lång tid. Jag svettades mer än på ett bodycombatpass när jag var klar.
Förutom att cirkelträning är utmanande så är det roligt och tidseffektivt. Jag var hemma redan klockan fem! Bra gjej!


vad jag gjorde i helgen...





I lördags hamnade jag att se ut så här:


Anledningen kan ni läsa om här -> tryck här.

Memma/bodycombat

Fredrik Andersson, Les Mills, utbildare i BODYCOMBAT®  

Ja, så var det måndag igen. Vi kör hårt med ett BODYCOMBAT® pass ikväll tycker jag! Det är en princip jag försöker hålla mig till: inte skippa måndagsträningen, för latar jag mig på måndag så latar jag mig hela veckan. På måndag bestämmer jag hur min träningsvecka ska vara helt enkelt. Om mindre än en timme kör vi igång! Yes!


Annars har jag en ny obsession. Memma. Tredje dagen i rad jag äter det till efterrätt och det är ett stort hot mot mitt nya hälsojag. Kymppis memma är så god, speciellt den i de små 100 grams förpackningarna.Lagom portionerad och är den riktigt kall, nästan frusen, smakar den som bäst. Med mycket strösocker och ovispadgrädde på. SÅ gott!
Jag är chockerad för jag har haft en ganska ointressant relation till memma tidigare, ifjol åt jag inte en enda portion. Nu är jag helt frälst. Måste bero på förpackningen tror jag...och att jag lägger lite mera socker på än jag brukar. *olagligt*

Garden collection











Byxor: Zara
Topp: HM - the Garden Collection
Tunn fejkskinnjacka: Forever 21
Handväska: HM
Skor: modell Poetic Licens, Irregular choice
Armband: Kappahl
Halsband: julklapp

Igår blev det utgång. Fredagsmys med kollegorna. Först pizza och öl på Adlon och sen hem till madagaskarbasse på Wii-spel. Raymond and the raving rabbits!
Sen så lägger vi några timmar Indigo på det och får en riktigt trevlig fredagkväll. Så skönt att det är vår i luften! Det sätter en helt annan stämning när man går ut. Man är lite gladare helt enkelt!

Toodle loo

Toodle loo


Chica


Rocko

Strap attack

Fantasy flower


Irregular Choice är ett skomärke som tar skodesign på allvar. Världens bästa! Är du på väg till London eller New York, se för guds skull att besöka deras butik. Är du inte påväg kan du vara lugn. De har en webshop! Kolla in alla vårens nyheter här!

Gucci war


Bok-konflikt! Jag håller på läser Snabba cash för tillfället, men fick låna Guccikrigen av min kära kollega Tessi. Jag vill verkligen börja läsa den senare nämnda så fort som möjligt.. men kan jag börja läsa innan jag läst snabba cash klar? Njaa.. bäst att inte riskera att något hamnar på hälft.
Men vad jag längtar efter att sätta tänderna i alla Gucci-intriger. Blir perfekt uppvärmning för Milano-resan förresten. Till den är det bara två månader kvar! !

Inte helt fel namn på författaren heller. Tycker Jenny Gucci klingar ganska fint, eller vad tycker ni?

Eget skryt retar andra II



Jag funderade om saken pratar för sig själv,men sen efter att ha fått lite inspiration från Tomas så tänkte jag att det är väl bäst att lyfta upp sig själv.. vem annars skulle göra det? och om inget annat så kanske det retar nån.

Peppar.fi har skrivit om mig! iiii! Blogg-tips till min blogg! Helt fenomenalt, alltså! ..och intressant, men märkligt att läsa hur någon ser på min blogg. Jag verkar vara ganska träningsnördig nu just och när jag  började kolla mina inlägg så var det nästan bara träning jag skrivit om.
Men så är jag. Det är två passioner jag har för tillfället: shopping och träning. Nu är det träningsknappen som lyser och vi kör i 100 km/h där nu. Jag läser nästan bara träningstidningar, träningsbloggar och tänker träning. Sen, när jag kommer åt shoppingnerven så är det fullt ös på modetidningar, modebloggar och jag tänker på kläder och skor tills jag får huvudvärk.
Ungefär.. Kanske jag överdrev ...lite.
Men, så ni vet. Så ni har mer koll vad som rör sig i huvudet på mig*. hihi!

lyxgnäll eller.. det här får man nog inte gnälla om egentligen...

När man, som jag, flyttat från en stad där allmänna trafikregeln heter "vi stannar helst inte för fotgängare".. alltså Vasa, till Mariehamn, staden där alla helst stannar två gånger för varje fotgängare och cyklist... tänk er det. Vilken krock!

Först tyckte jag WOW! Vad häftigt att man kommer sig över övergångsstället direkt! Jag tycker att jag borde ha varit nöjd där.. men jag är ju ändå en nordbo, österbottning i hjärtat och framför allt mänsklig. Klart som f*n att jag inte är nöjd.

Först kom irritationen. Man kommer cyklandes med god fart och ser en bil som kommer i hög fart. Man saktar in och stannar och förväntar sig att bilen ska köra vidare. Nej, bilen stannar förstås och chauffören viftar åt en att gå över nudå. Så stannar man upp trafiken, får trög start på cykeln och kämpar sig så fort som möjligt över vägen. Det irriterande i det här är att bilen kunde ha visat tidigare att den skulle stanna INNAN man själv tappat fart.
Okej. där ser jag ännu att det inte är något att gnälla över.

Nu ikväll cyklar jag hem och ska korsa den stooora Ålandsvägen. Jag stannar för det kommer bilar från båda hållen. Den bil som kommer från vänster tvärnitar i sista sekund i värsta paniken och viftar sen att jag ska gå över. Vad killen i bilen inte verkar bry sig om är att det kommer flera bilar från höger som inte tänker stanna så klart att jag inte kan gå över då. Menar viftaren i bilen att jag ska gå över halva vägen och vänta där eller bara helt enkelt bli överkörd? Till sist kör han vidare efter att jag viftat tillbaka åt honom att han får köra före.

haha. Ja, lyxgnäll.. men det är inte första gången det händer att en bil stannar utan att se att det öser bilar från andra hållet. Var har de lämnat hjärnan liksom?


Så, det var dagens utbrott. Egentligen är jag bara sur för att det snöar varje dag och jag som cyklist vill ha bar asfalt NU!
..och riktigt ärligt så är jag egentligen helt glad.


pic: Peter Lindbergh

Vägen till Malena Ernmans armar börjar här


Tjena!

Idag lyckades jag igen ta mig till gymmet direkt efter jobbet. Första styrketräningspasset på säkert 2 månader. Alltid lika knepigt när man ska börja "igen". Det blir att prova sig fram till rätta vikter. Nåja, jag är riktigt nöjd.  Bröstmusklerna, bicepsen och tricepsen fick lite stryk idag. Ett steg närmare sommararmar. Check!

Imorgon ska jag dra bodycombat klockan åtta på morgonen! Det är för ett gäng gymnasiedamer. Det ska sannerligen bli intressant. Sen ska jag ägna hela kvällen åt att se fortsättningen på 24. Tusan vad skönt det ska bli!

Annars: Nu har jag lyckats vara ypperligt hälsosam i två dagar. Fasta mat-tider (men det har jag alltid) och nyttiga mellanmål och inga snacks. Jag intog just en makrillsallad och avokadosmörgåsar. Jisses! Jag svimmar nästan över hur duktig jag är nu. Det här håller i sig till helgen för då är det fest både fredag och lördag! Då blir det andra bullar! hehe.

We have no choice!

Igår däckade jag på soffan efter mitt måndagsbodycombatpass. VI har snöat in på säsong 7(..eller var det säsong 6) av 24. Jack Bauer håller ribban hög, den här säsongen är inte sämre än de andra. Inte hittillls iaf.
Det är sköna måndag för mig det... ligga helt slut efter träning i pyjamas, en smoothie i handen och så ligger man där tills man nästan somnar och ser en bra film eller serie. 


Annars, release 43 som är på agendan nu i Bodycombat är nog snart en av mina favoriter. Jag som nästan hatade den i början? Men uppvärmningen är ingen hit tycker jag ännu.. och låt 5? Vad tänkte dom där? inget tror jag... det känns som att de lämnade den låten till sist och sen hann de inte fundera ut nåt före deadline utan lade in en massa spring istället.


Sen måste ni ursäkta mig, men jag hittade det här just och jag vill ju inte sitta här och fnissa för mig själv så jag delar med mig. Jack Bauer-facts!


If everyone listened to Jack Bauer, the show would be called 12.


Terrorists dread the day in October that Daylight Savings Time ends. Jack Bauer gets 25 hours in which to kill them.


Kiefer Sutherland drinks to forget all the terrible things Jack Bauer has done.


(jag skrev ju  "insnöad")

copycat

Ibland måste man få kopiera de stora bloggarna. Sandra som har den vackra bloggen Nio till fem hade ett inlägg om bloggaren Alix nya skor.. från Miu Miu! Jag såg bilden och sen 5 minuter senare när jag återhämtat mig läste jag texten och den var klockren: herregud. Tillåt mig dö.
Kan man annat än känna så när man ser dom här?

Ett vykort från Åland

Snart är det påsk och då ska jag äntligen åka till Härvlax! Tjohej.
På tal om Härvlax så var jag och lekte hovfotograf idag och tagit hemlis-foton åt Härlvax-bördige Sandra och Peter. Alltså inte SÅNA hemlis-foton, utan anständiga som kanske har något med deras förlovning att göra. *blink*
Otroligt fint väder idag så det var riktigt roligt att gå lös med kameran ute. Jag firade våren med mina Rykiel-kläder - premiärade gula baskern!






Schindler

Vi har fastnat lite i andra världskriget här i huset efter vårt besök i Krakow. Ikväll såg vi klart filmen Schindler's list. Vi gjorde en avstickare sent sista kvällen i Krakow och kollade in hans fabrik. Tyvärr hade vi missat att de gjort museum av fabriken och att man kunde besöka den. Den hade stängt när vi kom dit och vi åkte hem tidigt på morgonen därpå, så vi hann aldrig besöka annat än utsidan. Ändå intressant att se filmen efteråt.
Det är en utmärkt film förresten, om nån har missat.



ändrade planer

Jag hade planerat att tillbringa fredagen med att äta gott&blandat-godis, se på film, bläddra i min nya ELLE tidning och softa så mycket som möjligt...meen.sånt kan man glömma när det är en Peijo och två frassar som ska byta lägenhet. Jenny har fått agera flytthjälp ikväll!
Nå, det gick nog riktigt bra, men slut blir man för det... tror jag att jag däckar snart. Lika bra det, för jag ska jobba imorgon.

Gonatt på er!

Två bilder på Måns, en av de killar jag hjälpte flytta ikväll.  Så söt!

Dagens träning

Jag jobbar precis bredvid mitt gym. Jag behöver bara gå över gatan och så är jag där, så jag tycker det är underligt att jag inte går dit oftare direkt efter jobbet.
Idag gjorde jag slag i saken och for på ett bodypump-pass efter jobbet. Så skönt att komma hem sen och ha träningen avklarad! Det är jag som står för regin på taekwondoträningen ikväll så det blir inte så mycket träning för min del.

Jag är riktigt träningsmotiverad nu. Det har jag förstås varit tidigare också, men nu känner jag riktigt en vilja att satsa ordentligt på kosten också, där har jag varit lite slarvig tidigare.. trots att jag vet att kosten är ack så viktig när man vill nå en finform. En hel vecka (kom igen, spela lite imponerad nu)  har jag klarat av att hålla mig relativt hälsosam och bättre ska det bli! Dessutom har jag lagt upp en lång träningsplan som jag planerar att följa också! Det räcker tyvärr inte bara att planera, man ska följa planen sen också och det är inte min starkaste sida alltid.

Med det sagt så kanske jag inte ska lägga in så många fler träningspass utan istället försöka ha kvalite på träningen. Full koncentration på det jag gör och lite mer fokus på mål. Jag har det senaste halvåret  varit lite lat på den fronten och pressar man sig inte och utmanar sig själv så är det självklart att man inte får de resultat man vill ha. Logiken är enkel, men svår att få till i verkligheten av någon anledning.

Till sist  för att citera Gymglam ännu en gång: "Jag ska bli i min bästa form nånsin!"

Statistik från funbeat.se.

Release me!


Dagens träningspass blev bodycombat och premiär på release 43! Festligt värre eller vad säger ni?
Jag har varit lite tveksam till vad jag tycker om 43:an, men efter idag är jag ganska säker på att jag gillar den. Det kommer att bli riktigt bra. 
Svärdkatan vi gör till Pirates of the carribbean-låten är suverän förstås, men det som förvånade mig var att jag var väldigt förtjust i fjärden combatlåten som innehåller "the shoot". Man dyker ner framåt i ett utfall och backar sen bakåt fortfarande i utfalls-ställning och sen först stiger man upp. Det ska simulera att man dyker ner och tar tag i motståndarens ben och sen drar man omkull motståndaren. Det är kanske inte så verklighetsförankrat, men det var roligt ändå märkte jag idag. Lite chockerande tycker jag...

Så, förutom lite små missar idag så gick det bra. På lördag är det dags igen!

Unleash!

ego-blogg

Fullt upp idag. Jag har gjort en god middag (väldigt nyttigt recept hämtat ur senaste Träningsguiden. ), nött in bodycombatprogrammet (som jag har premiär på imorgon!!) och sen en taekwondo-träning på det! Nu sitter jag med en c-vitaminrik smoothie i magen och ska snart på dejt med John Blund. Det ska bli så skönt att sova!

Jag kan ju dela med mig ett foto till från förra veckans photo shoot för att höja nyhetsvärdet i det här inlägget(?). Det här är det allra första fotot som togs. Ett testfoto som blev riktigt bra. Jag håller på smörjer in läpparna i elisabeths 8 hour cream btw...


Godnatt marklars!

By the way.. ny säsong av south park börjar ju denhär veckan och det första avsnittet ska tydligen behandla Tiger Woods. Garv! Jag ser väl lite framemot det avsnittet. Stackars tigern kommer att bli så rostad.
Tydligen sade south park-gänget att Tiger Woods har egentligen gett material så de kunde göra en hel säsong om bara honom, men tydligen har de begränsat det till ett avsnitt nu iaf.. fniss.

Dödsplaylistan

Efter min spinning-helg så började jag tänka på vad min perfekta spinning-playlista skulle se ut. Det finns såklart många varianter man kunde koka ihop, men jag tänker presentera en nu med motiveringen:

Om jag någongång skulle hamna på ett spinningpass där instruktören spelar den här listan skulle jag antagligen spinna så hårt så jag skulle tuppa av och ramla av cykeln.

1. Laurent Wolf - No stress (skön låt. Perfekt trampar-låt)
2. Lady Gaga - Poker Face (perfekt spinning-låt 2)
3. Britney Spears - Womanizer ( Britney funkar alltid)
4. Roger Pontare: When spirits are calling my name (Schlager-spinning!)
5. Kizz - Heaven's on fire (Bra att ta till när man börjar bli lite slut)
6. Lady Gaga - Bad Romance (Rah rah måste ju vara med!! )
7. Backstreet boys - Everybody ( se Kizz-låten)
8. Charlotte Perelli - Take me to your heaven (skön att sjunga med till, behövs sånt i slutet på passet.. men borde vara lite hes efter Pontare-låten)
9. My chemical romance - teenagers ( nu faller jag antagligen av cykeln... )
10. Carola - Evighet (Klart Carola ska med och evighet-ordet är ganska beskrivande här...)

Vilka låtar skulle ni ha på er ultimata spinninglista?

Beckis e i Åbo

Ja, det är väl den nyhet som fastnat på min näthinna idag. Tänk att Beckham är i Åbo. Så nära.. hihi. Hur mycket press har inte kirurgen Orava på sig då? Gör han nåt fel och gör sönder David kan han ju blir avrättad av nån idiot-huligan .Eller nåt.
Äh, jag sitter och ser på Svenska hollywoodfruar nu och jag känner hur hjärnan krymper. Eller kanske den växer efersom man känner sig så smart i jämförelse..? Hm. tåls att tänka på.
Hursomhelst. Jag gillar fjärde och sista frun - hon verkar inte vara så söndersupen.

Ja, för att bidra med något foto så är helgens festoutfit här då. Det blev melodifestivalen för hela svängen och sen arken för att få dansa till "Rah- Rah" en gång. Väldigt roligt hade vi! Eller.. före klockan två var det, om jag får låna ett uttryck av andra Jenny, "shoot me in the head"- boring men sen blev det kalaskul när vissa partyglada kollegor dök upp!

spinning-yra


Ah! Nu sitter jag här med en übernyttig matig räksallad och en god smörgås och ser avslutningen på project runway. Perfekt eftermiddag efter att ha genomlidigt två spinningklasser.
Petri levererade igen! Vi började med en intervallspinning där vi letade några pulstoppar och sen lät pulsen gå ner mellan varven. Efter föreläsning och lunchpaus så hade vi en partyspinning där vi lade oss på ca 70% av pulsen och höll oss där under nästan en timme. Till schlagermusik! Jag fick sjunga och spinna på samma gång, hur bra är inte det? Petri sjöng högt till alla låtar nästan.. speciellt till "Manboy" som han tyckte skulle vinna i kvällens melodifestival... eller så skulle Anna Bergendahl vinna. Hennes låt spelades i nedvarvningen. Perfekt !

Föresläsningen handlade om hjärtat och var i och för sig nästan samma som förra året, men det passade ju in med spinning-temat och många som deltog idag gjorde det inte förra gången så det var många som hörde allt första gången. Dessutom går det alltid att höra det en gång till. Det är så viktigt att hålla kroppens viktigaste muskel i skick och det är nyttigt att faktiskt få höra varför. Det är alltid många bitar som man inte tänker på.

Så, inspirationsdagen funkade ännu en gång! Och så har jag fått en bra start på melodifestivalkvällen på samma gång!




(JAA! Det blev rätt vinnare i project runway! )

Inspirationsdag

obs. bild tagen före morgonkaffet. *försök på pigg-ögon*

Idag ska jag på inspirationsdag på mitt gym. Spinning är temat och det blir två klasser, en intervallspinning och en partyspinning. Lägg sen till en föreläsning och voila du har spinning day by aerobicweekends.
Det är Petri Vähäkuopus, licensierad personlig tränare steg 3 och lärare på aerobicweekends. Han höll en inspiratinsdag i fjol i april också, så jag vet att han är bra! Det är tur, för jag är inte spinningens största fan.Vilket i och för sig kan bli döden nu. Jag har inte varit på spinning på säkert ett halvår så jag vet inte riktigt hur det ska gå...
Hursomhelst är jag säker på att jag kommer att komma därifrån lite mer inspirerad för Petri är en förstaklassig instruktör!

Här är videon från förra inspirationsdagen.


foton

Som jag skrev tidigare i veckan så var jag och blev fotograferad i onsdags. Här är två bilder från kvällen. Ett med low key lightning och ett med high key lightning. Det ljusa (high key) gillar jag speciellt.  Jag har moffas Stetson-hatt på mig. Så coolt hur man kan få såna effekter med rätt belysning.




fotografen.

dagens taekwondoträning

Oj jisses!

Vet inte om jag har skrivit det här redan, men jag har ju inte tränat taekwondo riktigt flitigt sen vi flyttade hit till Åland från Vasa. Det har blivit lite sporadiskt i höst när Mariehamns taekwondoklubb startade... men för det mesta har jag gömt mig i instruktörsrollen. Man blir lite rädd att lämna den bekväma sidan efter en stund. Nu har jag iaf bestämt att det är slut med det  och det känns verkligen. Och med verkligen menar jag mitt smalben. *blink*

Idag var det en ordentlig matchträning med många roliga och intressanta drillar, men vi varvade förstås med fri match och jag är nog halvt blåslagen nu. Det var längesen faktiskt.. blir ju nästan tårögd av nostalgi. hehe.
Dessutom fick jag in en grymt elak spark mellan benen på en av killarna. Stackarn var ur form i flera minuter. Men så går det när man ska envisas att sparka mot mitt huvud. Förhoppningsvis är han lite rädd för mig nästa gång vi matchar. *spelar ful-spel*

..(jag sa nog förlåt sen så vi är nog kompisar)
Tjohej!

Jag har fullt upp nu. Hinner knappt sätta mig ner och blogga juh!
Igår bakade jag och sen drog jag iväg till min kollega för ett photoshoot *känner mig som en top model deltagare*. Hon och hennes vän går en porträttkurs så jag hade anmält mig som modell. Riktigt intressanta foton blev det iaf. Kanske ni får se exempel senare.

Nästa bodycombat-release ska nötas in också, så det jobbar jag på med sen när jag får en ledig tid över. Som nu till exempel. Ska bara vänta några minuter till så magen hinner lugna sig efter middagen.. undrar om grannarna gillar mitt hoppande här i vardagsrummet btw..? Nå, ingen har klagat hittills så det är väl bara att köra på.

Imorgon är det fredagkväll och jag tror jag ska blogga hela kvällen! haha!

syns då marklars!

taekwondo-blogg


Ny blogg!
Följ Mariehamns taekwondoklubb på nystartade bloggen!
Klicka  där -> http://mariehamntkd.ratata.fi/

Dagens träning/bodycombat

Det märks att jag har haft ett bodycombat-uppehåll. Det var lite tyngre att hålla dagens pass än vad det varit tidigare. Jag fick till och med ge mig i slutet och göra armpressarna från knäna... vilket gör att jag är lite orolig hur jag ska orka alla armpressar i relase 43??!  Nå, övning ger träning som vi brukar säga...

Jag hade grym träningsvärk i rumpmusklerna och bakre lårmusklerna efter lördagens bodycombat så idag i capoeira-låten kom mjölksyran direkt! skönt.

Roliga idag: jag tjuvstartade med relase 43 idag och körde uppvärmningen. Lite småspännande även om jag inte är säker på om jag gillar uppvärmningen särskilt mycket. DÄREMOT nåt jag gillar är sjörövarlåten. Jag spelade den före passet för att ge mina deltagare nåt att fundera på och jag kunde knappt hålla mig från att börja hoppa av glädje. Pirates of the carribbean-känsla på hög nivå säger jag!

Nu sitter jag här och är lagom slut. Jag sitter och smuttar på en god smoothie och ska snart sätta mig på golvet och stretcha och läsa nyasta numret av fitness magazine. Stretcha för att jag inom en snar framtid SKA sparka höga fina vackra rundsparkar och sidosparkar.

För inspiration... Kungen själv:

Kvinnodagen

Den här kvinnodagen har jag firat med att jobba som den moderna kvinna jag är. Jag har fått vibbar av girlpower på mitt bodycombatpass och jag har lagat mat åt mitt gulle. För att det var min tur att laga mat alltså. Inte för att jag är kvinna. Ja och så sitter jag nu och har en stimulerande feministdiskussion med min kloka vän grefven av Nars på msn. Jag har också hedrat en stark karriärskvinna; Sonia Rykiel genom att ha min randiga tröja på mig idag och det var underbart att ha nåt så färgglatt på sig nu i dessa vårväntartider. Mera färg åt folket!






Jag köpte (äntligen!!) en hallspegel förra veckan från mio. Så nu kan jag ta snabba oskarpa outfitbilder enkelt.. tills balkongen bjuder på ett morgonljus så jag kan fota där. Den här lägenhteten är nämligen helt hopplös att fota nåt i. Fast jag har kämpat hårt i vinter iaf.  .. hm . okej. Det där var ett litet tillägg i 21-åldersklassen men ni läser ju helt frivilligt förstås.

Jeans


Jag hittade nya kärlekar igår i Stockholm. Acne hex pure. Jag har ett par såna från tidigare som jag använde stenhårt i många år.. men de sprack på ett inte så strategiskt ställe i somras och jag har saknat de perfekta jeansen sen dess. Så igår när jag bara stötte på dom helt av överraskning på ett bord på JC så måste jag slå till. Ingångs-processen har börjat... de ska nog mjukna och bli som tights dom här också.
Sen hittade jag en jeanskjorta på åhlens så Chloe-jeans-looken blir helt komplett med mina bruna asos-skor till. Perfa! som Sandra skulle säga.

Eller ska vi säga såhär.. närmare den looken kommer jag nog inte i vår. This is it.

BODYcombat 43 aka rumpdödaren

Hej alla träningsfreaks och andra gullungar!

Igår var jag och min taekwondo- och bodycombat-mate Jane modiga och tog oss över till Sverige med eckerö linjen. Det gick hur smidigt som helst, trots lite is emellanåt.
Nå, jag skippar försnacket och går direkt på combaten. Det var grymma Pernilla Blomqvist som höll i det igår och det var ju roligt. Hon hade oss att öva lite på en take down vi kommer att simulera i programmet så vi fick ha lite kontakträning i början.. skönt! :)
Det var tungt igår. Verkligen. Jag vet inte om det är en favorit-release ännu, måste nog nöta programmet lite innan jag kan ta ställning till det, men jag kan säga att den take down vi gör i låt sex kommer att kännas i rumpan. Jag fick träningsvärk redan igår!
Ett annat plus är att de har en rolig svärdkata som man gör till sjörövarmusik! Pirates of the carribbean-vibbar och jag blev helt till mig och kände hur jag var på the black pearl och sloddes mot pirater. Haha! Det gäller att ha fantasi förstår ni. *blink*
Les Mills säger att de har tagit bort "the recovery tracks" i den här relasen så att man ska få ÄNNU mera flås och ja.. första reaktionen är väl "var någonsin har de haft en enda recovery track i bc??".
Andra noteringar är att låt tre verkligen ger mjölksyra i armarna. Jag dog där nästan.

Det blir nog en bra release den här gången också har jag på känn!
Unleash!

ps. Det blev lite shopping igår också förstås... men mer om det sen.

Rykiel uppföljning

Idag kom mitt HM-paket med Sonia Rykiel-kläderna. De är underabara och halsduken är helt klart vinnaren. Jag sitter invirad i den nu och jag tror inte jag ska ta av den före man kan svettas utomhus. Nya stickade plagg känns helt rätt nu. Min garderob sväller inte precis över pga min tröjsamling så jag är mycket nöjd med de två tröjor jag behåller. En åker tillbaka får nånstans måste gränsen dras. Gul basker och gul kjol är något ni kommer att se Jenny i också i en snar framtid.hihi.
Ja, men de randiga plaggen var helt klart bäst. Halsduken, tröjan och strumporna. Lycka!

den slutliga lösningen


Auschwitz - Birkenau var temat för en av våra dagar i Krakow. Vi beställde en guidad taxitur redan första morgonen. Ett besök till det forna koncentrationslägret tar ca 6 timmar så bäst att starta tidigt. Taxiresan tog en timme ungefär från Krakow och vi fick se på en dokumentär under tiden, där mycket av materialet var från en originalfilm som en sovjetisk soldat filmat när de sista Auschwitz-fångarna blev räddade. Nazisterna hade en tid före evakuerat de flesta fångar från lägret men några tusen var kvar, utsvultna, rädda och knappt vid liv. Det var väldigt starka bilder.
När vi kom till Auschvitz lades vi in i en större grupp som sen fick gå på en guidad tur. Först Auschwitz och senare Birkenau. I Auschwitz fick vi ha hörlurar på oss så vi kunde höra vår guide ordentligt. Det här var väldigt praktiskt eftersom det var många grupper som gick tätt och man hörde tack vare hörlurarna endast sin guide och man fick också möjlighet att vara på ganska långt avstånd från guiden och ändå höra bra vad hon sa.
Vår guide var väldigt duktig och påläst förresten och det gjorde hela upplevelsen ännu bättre. Bra ändå var att vi hade sett en femdelad BBC-dokumentären "Auschwitz: the naziz and the final solution" före resan som jag tyckte var tacksamt att ha i bakhuvudet när man var där.
Hela upplevelsen kring att gå där och höra på hur nazisterna tog bort rättigheterna på judarna och de andra fångarna var hemsk. Nazisterna tog deras egendom, stolthet, deras mänskliga rättigheter överhuvudtaget. Inte ens sitt eget namn fick de behålla. Hur man kan så systematiskt bara mörda människor för en sån sak att de är judar övergår ens förstånd.
Även om jag och säkert de flesta normala ickehistoriskt intresserade människor vet om att det dog människor i koncentrationslägren så tror jag att många, precis som jag behöver en lite uppdatering över hur hemskt det var. För man glömmer så lätt.
I Birkenau kom tåg in och direkt sorterades människor in om de får leva eller inte. Små bard, kvinnor, gravida, åldringar och annat onödigt pack åkte direkt till krematoriet och gasades ihjäl. Fatta att nån har stått och skickat små barn till döden. Lägg sen på vilken misär de som undkom krematorierna i början. Tortyren, svälten, sjukdomarna och de långa arbetsdagarna. Ofattbart.
Det obehagligaste tycker jag är hur allt var så systematiskt och hur många personer som tyckte att det här var en självklarhet. Judarna skulle utplånas. Hur de tyckte att de gjorde rätt, men ändå var så noga att sopa igen spåren efter sig. Om man undanröjer bevis, då vet man väl att man gör fel? Eller?!

Jag får rysningar när jag ser på mina foton därifrån. Det går inte att smälta. Inte heller går det att glömma högarna med barnskor, kappsäckar, kläder, tillbehör och hår av de människor som jag fixk se på museet. Nazisterna var väldigt noga med att återanvända allt. Fångarnas hår gjorde man tyg av, ivlket emellanåt blev till soldatuniformer. Askan från krematorierna användes som gödning på fälten. Guldtänderna smälte man ner...

Som det står på monumentet i Birkenau. Vi får aldrig glömma vad som hände.

Allt var så dystert på det här stället. Mörkt och tungt och ödsligt på nåt sätt.


Guiden visar hur fångarna hängdes upp på bjälkarna med händerna fast på ryggen så att armarna gick ur led...


ca 10 000 sköts ihjäl vid den här väggen.