fredagslugnet

Go'kväll era söta marklars!

Jag bjuder på en helt oregisserad bild av vårt vardagsrum idag. Med opuffade kuddar och ovikta kuddar. Kan ju vara bra att visa en bild på hur det ser ut nu och sen hur det ser ut sen när jag får tummen ur och köpt en ny soffa och flyttlådorna som vi har gömt bakom soffan har flyttats ner i källaren. Ja, sen drömmer jag förstås om många andra förändringar också förstås. När man renoverar hus så får man ta en liten bit i gången och glädjas åt små hörn som blir klara. Hur det än ser ut så är jag riktigt förälskad i vårt hus nu just! Speciellt nu på hösten tycker jag om det för kvällsolen lyser så vackert in genom huset när vi kommer hem från jobbet på dagarna. Jag ska försöka fånga det på bild nån passlig dag.

Vi har börjat jobba i källaren igen efter en paus på minst ett halvår. Sommaren har vi ägnat åt utsidan och nu har gipskivorna börjat dyka upp här på insidan. Även om mitt bidrag hittills har varit minimalt så känns det så bra! Lugnet är förstås snart över för det ska slipas och spacklas snart. Det kanske inte går lika snabbt som vanligt men jag börjar istället ha lite bättre teknik på spacklandet så jag är positiv. En vägg åt gången, ett rum i taget.


Den här kvällen har inte annars börjat så bra för jag har haft huvudvärk sen lunch och den verkar inte ge med sig. Okej att jag saknar ett glas rödvin ibland nu under graviditeten - men jag tror nog att friheten att smälla i sig en burana är något jag saknar ännu mer. Nu åtminstone.

Imorgon ska vi på halloween-fest! Vi fick veta menyn ikväll och det var alltfrån avhuggna fingrar till blodsoppa. Det låter gott! haha. Jag grubblar över vad jag ska klä ut mig till - men tror jag börjar ha en vinnande idé. Måste bara få tag på lite grejer först. Ska ta med kameran så förhoppningsvis kan jag bjuda på lite roliga bilder på söndag eller början på nästa vecka.

Nån annan som ska på halloween-fest i helgen? Och isåfall - vad ska du klä ut dig till?



Pauluns fast food

Jag beställde hem Fredrik Pauluns nya kokbok häromveckan från Adlibris. Fredrik erbjuder den här gången  en bok med recept på snabba rätter som också är näringsrika och hälsosamma.
Fast food är ju starkt förknippat med snabbmat i form av hamburgare och pizza och det är också Pauluns alternativ som inleder boken. Det finns en mängd recept på nyttiga hamburgare, alltfrån älgfärsburgare till fiskburgare. Det finns också snabbpizzor och wraps i utbudet.
Sen innehåller boken flera kapitel med bland annat fisk och skaldjur och vegetariska rätter . Ett kapitel jag gillar är där han har massor av intressanta recept på tillbehör och röror. Jag har ännu inte testat något av dom men det är bara en tidsfråga.
Såklart finns det också ett dessert-kapitel och ett mellanmåls-kapitel. Ett smoothie-recept har vi smakat på och det fick bli en repris redan kvällen därpå för den var så god.

Det jag gillar med Paulun är att han inte sysslar med pekpinnar. Han skriver till och med i inledningen att man gör så gott man kan med det här att äta hälsosamt. Han kör också en sån taktik att han informerar genom hela boken varför vi ska äta de råvaror han har valt ut. Han berättar om fördelar på råvaror istället för att förbjuda de dåliga. Åtminstone jag motiveras mera av att veta vad jag kan göra för bra med min kropp än vad jag ska göra för att vara elak mot den.
Plus i kanten för att han har tips på vad han alltid har i skafferiet hemma.

De recept jag testat hittills...

I helgen gjorde jag en enkel rätt med sötpotatis, kyckling och fetaost. Marinerade allt med enkla kryddor och olivolja och in i ugnen. Enkelt och gott!

Ikväll gjorde jag snabbpizza på tortillabröd med kyckling och fetaost. Också det här väldigt enkelt och ruskigt gott. Nu tror jag att jag gillade det lite mer än Kim (även om han sa att det var gott). Jag har även smakat på en kall bit och pizzan gjorde sig bra då också.

Sen som jag skrev tidigare så är ett av smoothie-recepten redan på repeat. Jag planerar göra en ikväll också.

Så, tummen upp för den här! Jag gillar verkligen konceptet enkelt och hälsosamt - för jag gillar att laga mat, men när jag kommer hem trött och hungrig från jobbet vill jag göra något enkelt och den här boken erbjuder spännande nya alternativ.


Jag uppskattar näringsfaktan som är genomgående i boken. 

 Snabbpizzan


Mammalådan

En liten milstolpe igen då. I fredags fick jag hämta ut mammalådan från posten. Jag var lite överraskad för jag hade redan glömt att den skulle dyka upp - eller så förväntade jag mig inte att den hade så snabb leverans .
Att ha förmånen att få en hel låda med saker inför bebins ankomst är lyxigt måste jag säga. Mycket av kläderna gick i retrostil i 70-tals brunt, grönt och orange men även mycket i vita nyanser och turkost. Brunt och orange är kanske inte färger jag skulle välja själv, men jag tänker inte klaga. Det är mot mina principer att klaga för en gåva. Jag kunde ju välja pengar istället om jag inte gillade den dessutom. Sen återstår ju att se vad som används. Det har jag ju ingen aning om.

  Jag tänker att den här mammalådan fyller en mental funktion också. Inte bara det ekonomiska eftersom det är saker som är värda en hel del.  Åtminstone när man som jag väntar första barnet så känns det ibland som en stor uppförsbacke med att skaffa sig saker man behöver, för att undvika att man står där i vild panik när man kommer hem från BB. Det ger en liten start och en liten mental skjuts att börja på. Att fatta att det kommer en ny typ hit snart. Det blir lite mer realistiskt när man ser den där lilla mössan, den mjuka borsten och febertermometern.






Bodybalance, promenader, förkylningar och andra gravidaktiviteter

Ja, här kämpar vi på. Jag säger kämpa för att helgen och framåt har varit lite jobbig faktiskt. Jag jinxade min rygg i lördags och skröt åt Kim att den varit så bra den senaste tiden. Det tog faktiskt flera timmar innan ryggen ville visa annorlunda.
Jag var ut med andra Jenny på en promenad på ca 3 kilometer. Jag säger som så att promenader är bullshit - jag tänker hålla mig till styrketräning i fortsättningen. Promenaden var bara bra pga väldigt trevligt sällskap med många skratt och det var skönt att få lite frisk luft (det blåste hårt och regnade) men sen hade jag ont i ryggen hela promenaden plus att det tryckte lite i nedre delen av magen efter en stund. Värst var det ändå på kvällen när jag knappt vågade röra på mig.

Bodybalance...
Morgonen därpå var det ändå bättre igen (som det alltid är).  Jag tog det lugnt och gjorde inte så mycket före på eftermiddagen när jag körde iväg till gymmet för att krama om Jette som var på besök från Helsingfors. Hon hade hållit ett bodypump-pass och skulle sen ha ett bodybalancepass. BB-passet hade jag tänkt mig på tidigare men hade avbokat pga min rygg. Jette övertalade mig att komma med och lovade bra alternativ. Jag var ju inte svårövertalad precis. Dessutom hade jag lyxen att ha Linda som också instruerar Bodybalance bredvid mig på passet så hon viskade alternativ åt mig hela vägen. En privat gravid-coach kan man kalla det. Lyx! Så det gick riktigt fint - blev till och med svettig!

Jag tänker ändå hålla mig till styrketräning i fortsättningen. Jag känner att jag har bäst kontroll över vad jag gör där och det tjänar ett viktigt syfte: att hålla kroppen stark. Att träna sådant jag tycker är roligt eller för nån annan prestation får vänta till en annan gång.


Jag blev förkyld i helgen också - det är väl därför livet känns lite hemskt nu just. Jag tycker också att magen är i vägen på ett helt annat sätt nu och det enda jag kan tänka är att det är länge till. Den kommer bara att bli större. Jag kommer att spricka! haha!



Plus i kanten är att vi såg ikapp senaste säsongen av the Walking dead och jag måste säga att det är verkligen en serie som bara blir bättre och bättre. Vilken pang-start på nya säsongen! Hoppas det håller i sig.



Ta det lite lugnt


Hittade den här fantastiska listan/inlägget på bloggen "hormoner & hemorrojder".  Den riktar sig för stressade småbarnsföräldrar men jag tycker den bra kan läsas av alla andra också.

"En målarstege mot en jävla betongvägg är ändå snart ute."

Läs och lyd här.

"vecka 26"-magen




Vecka 26 inleds officiellt imorgon - men jag tycker vi kör en ny magbild nu redan. Idag kändes det som att magen höll på sprack, vet inte om jag åt för mycket på lunchen eller om det var en väx-spurt just då. Huden stramade åt som att nån höll på fylla mig med luft och jag var på bristningsgränsen. Så det är väl så en ballong känner sig gissar jag.

Kim kommer hem inatt! En hel vecka har jag varit ensam hemma med katten. Konstaterade att jag är på gränsen till att bli en crazy cat lady som bara pratar högt med katten. Hon har förresten varit väldigt nära mig hela veckan, som att hon kände att jag ville ha extra mycket sällskap.
Jag hade ju stora planer annars för min gräsänksvecka. Jag skulle göra massor när Kim var borta - storstäda huset, äta roliga bulgur-rätter som han inte är så förtjust i. Renovera lite och sortera garderober, träna osv osv... men..

Det jag har åstadkommit är ungefär är att jag sett hela säsong 9 av serien 24, samt läst en bok. Sett Betner och Ismail på Alandica, varit på after work med Johnny och Peijo, hälsat på Sandra och hennes pojkar, jagat talgoxar inne i huset, dragit två taekwondoträningar, deltagit i ett Bodyattack-pass, tvättat två maskiner tvätt och sett en hel del Real housewifes of orange county och gjort ett sockerbelastningstest, samt skurat hallen. Så helt händelselöst har det inte varit ändå trots att planerna gick åt skogen. Så ska jag jobba inatt också. Pust! Kanske jag får va lite trött ändå.





Neorologisk träning

Vi, Mariehamns taekwondoklubb, hade äran att ha Tom-Stefan Witting på besök  för lite över en vecka sen. Han höll en workshop åt oss på nästan 3 h.  Witting forskar och jobbar med neurologisk träning och har metoder på hur man på ett enkelt sätt får kroppen starkare och rörligare. På några minuter. Han imponerade på oss allihopa skulle jag våga påstå.

Filosofin igår kretsade kring att få kroppen att jobba så rent som möjligt. Det här är ju direkt intressant för en taekwondoutövare eftersom man i taekwondo letar efter perfektion i tekniker och hög precision i allt. För ultimat precision behöver kroppen göra precis som man vill.

Witting pratade om att programmera kroppen så att den använder sitt fulla potential. Ofta finns en kraften som jobbar emot den rörelse man vill göra - en motkraft.  Genom att stimulera de muskler som ska användas så programmerar man hjärnan att lägga all krut på dom musklerna  som ska jobba och samtidigt kopplas motkraften bort automatiskt.
Ett exempel är att sparka rakt bakåt med benet. För många så kommer benet inte att gå i en rak bana bakåt utan kanske rotera utåt eller inåt, vilket betyder att det finns muskler på sidorna som jobbar också - fast det egentligen inte är meningen. Sen får man ofta inte ut benet så långt bakåt heller eftersom det finns en motkraft i höftböjaren exempelvis. Genom att stimulera de muskler som faktiskt ska jobba så kan man modifiera rörelsen så att benet lyfts högre och rakare upp.

Witting målade upp en bild på hur det går signalbanor från hjärnan ut till muskler som ska användas i en rörelse. Problemet med de flesta vuxna människor idag är dock att alla signaler går inte ut till rätt muskler utan signaler läcker ut till andra muskler. På så sätt får man inte hela signalen till rätt muskel och man får inte ut den maximala kraften. Witting har jobbat med många elitidrottare som och för att se hur deras signaler är renare. Han har även med hjälp av sina metoder fått elitidrottare att förbättra kraft i sina tekniker inom några månaders tid.

Det som slog mig mest under den här workshopen är att kroppen är så underbart komplex och att vi antagligen bara använder en liten procent av dess potential. Vet inte om det är programmeraren i mig som också tycker det är sjukt spännande att man kan programmera sin kropp så att den gör precis som man vill.

Nu kan jag verkligen inte förklara teorin mera efter att bara lyssnat på honom i två timmar. Vi får hoppas att han kommer ut med en bok så småningom!

Mera Witting här:
Neurlize.me


Wittings första offer var Therese. Han lovade före han frågade om frivilliga att det inte skulle göra ont nånstans. Konstigt nog så såg det inte ut så alla gånger.  Witting tyckte däremot att det var roligt.


 Här en liten demo på hur stark Linda blev i sitt ben efter att rätt muskler stimulerats och "kopplats" på.

 Även småtjejer blev starka av Wittings metoder. Här Cornelia som blivit starkare än sin pappa.







Hehe. Ja, han såg ut som ett barn på julafton när han fick oss att sprattla till. Här med hans favoritoffer Jane.

chiapudding med kaneläpplen stekta i kokosolja

Andra Jenny (min eviga källa på häftiga recept) tipsade om en god grej man kan göra för att få sin chiapudding lite godare. Stek äppelbitar i kokosolja och krydda med massor av kanel! Gottigott!

Chiapudding tycker jag är gott som alternativ frukost ibland. I början tyckte jag konsistensen var lite knepig men nu gillar jag det. Bara jag sötat den ordentligt med agavesirap eller honung och ordentligt med vaniljpulver.
För er som är helt obekanta med chiapudding så kan jag berätta att de små chia-rackarna sväller när de får ligga i vätska en stund och resultatet blir en grötliknande sak. Jag tycker också att puddingen är väldigt mättande.

För en person:
2 dl kokosmjölk /mandelmjölk
3 msk chiafrön
en nypa vanljpulver
honung/agavesirap för sötning

Blanda ihop före du går och lägger dig och låt det ligga och dra i kylskåpet under natten. Ät sen på morgonen förslagsvis med kaneläpplena jag tipsade om eller bär och frukter.

#enskam



















































Igår var jag på Magnus Betnér och Soran Ismails show "En skam för Sverige".  Förväntningarna var skyhöga. Förra gången Betnér var på Åland var jag och tittade och då höll jag bokstavligen på att kvävas av skratt. Jag minns att tårarna sprutade och jag fick nästan panik för att jag inte kunde andas. Det var då.

Betnér var ut först igår. Sådär direkt kan jag säga att han inte var lika rolig som förra gången (men det var svårtoppat). Men jag gillade det. Jag gillar hans arga, grova stil. Att han är arg på att folk är idioter, att han tycker att folk kunde tänka lite längre, läsa lite mera böcker och inte vara så småsinta. Det var inte många som kom undan. SD, kändiskåta journalister, ungdomar (alla yngre än Magnus) och personliga tränare fick sig en dänga. Och mjuka surdegsbrödbakande pappor. Han tog också upp dedär småproblemen som svenska folket älskar att rasa över, klippning av Kalle Ankas jul, Pippi-grejen osv.
Jag tror att problemet med Betnér är att jag har sett så mycket material med honom och jag har sett hans shower tidigare och det kom inga överraskningar igår. Det var lite förutsägbart. MEN, jag satt och småskrattade genom hela så dåligt var det inte.

Soran Ismail däremot har jag ingen vidare erfarenhet av så han upplevde jag som lite vassare igår. Han stod där på scen och såg lite försynt ut. Han pratade om dendär pinsamma järnrörsskandalen som SD-ministrarna hade gjort för nåt år sen, han tog upp godisrasismen (kinapuffarna, negerbollar osv) och han tog upp många viktiga vinklar kring varför ordet neger är kränkande. Han pratade också om hur det är att vara kurd i Sverige. På ett skämtsamt sätt fick han fram bra poänger i allvarliga ämnen.
Han tog också upp hur fåniga många svenska klassiska fraser är. Som hur man förklarar åt en amerikan varför det börjar regna när man dödar en spindel. Eller varför man säger "det är ju en dag imorgon också".

Både Soran och Magnus generaliserade för fullt och det är alltid en fullträff hur människor i grupp fungerar. Hur ett helt land kan rasa för att ett bibliotek flyttar Tintin-böckerna från en avdelning till en annan. Eller att en moské frågar om de får ha ett böneutrop. Eller hur nån kan tycka att Sverige inte är värt att bo i bara för att man tagit bort trillingnöten i Aladdin-asken.

När jag gick ut från showen torkade jag de sista skrattårarna så det var definitivt inte en dålig kväll! Jag gick också ut med inspirationen att bli lite mer påläst. Läsa mera böcker. Vara förstående. Inte reta upp mig på småsaker utan ta hänsyn och se saker lite längre.


Broccolipuckar


Jag surfade in på paleoskafferiet.se häromdagen och såg ett recept på något som hette broccolipuckar med ingefära. Ibland faller jag bara för ett recept och utan att tveka bestämde jag mig för att baka ihop ett gäng puckar.

Receptet var enkelt och det gick snabbt att göra. Eller det skulle det ha gjort om jag inte fick köra tillbaka till butiken när jag saknade en ingrediens.

Receptet ser ut såhär:

DEG
150 gram broccoli
3 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk mald ingefära
4 msk kokosolja
2 st ägg
0,5 dl kokosmjölk
2 nypor havssalt

DEKORATION
Efter tycke & smak sesamfrön

Såhär skriver de på paleoskafferiet:

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Rör samman följande med en sked – mandelmjöl, kokosmjöl, ingefära, havssalt, smält kokosolja, ägg och kokosmjölk – till en deg
  • Mixa broccoli
  • Häl den mixade broccolin i degen och rör ihop med en sked
  • Rulla, forma och tryck till ”puckarna”, lägg upp dem på ett bakplåtspapper (håll jämna storlekar)
  • Strö på sesamfrön och ”tryck” lite lätt så att de fastnar
  • Grädda i ugnen under 20 – 25 minuter

Nu vill man ju alltid att sånt där hälsosamt ska vara jättegott - men jag ska va ärlig och säga att de var lite torra och imponerade inte så mycket. Sen åt jag ju första som dom var. Jag har också testat en med smör på och en med ost. Då var de förstås bättre. Det handlar kanske också om att bli bekant med smaken eftersom de smakade lite speciellt.
De är ätbara och jag tänker nog äta upp dom - men jag är osäker om jag kommer att baka receptet en gång till. Vem vet - jag har kanske blivit besatt när jag ätit upp allihop?

gravidkrämpor


Så har 60% av graviditeten gått förbi. Det står i gravidappen den här veckan att "det är inte ovanligt att få ont i ryggen, kramp i benen och tryck ned i bäckenbotten." Tror min kropp följer appen slaviskt. Inatt hade jag en riktigt präktig kramp i höger vadmuskel. Ah det var så skönt! Hade ont i vadmuskeln när jag vaknade sen på morgonen.

Ont i ländryggen har jag haft länge redan. Det är inget som förvånar mig eftersom ländryggen alltid varit en svag punkt hos mig. Men det är också tack vare den jag är så aktiv som jag är också för sålänge jag har mina magmuskler i skick hålls också svanken under kontroll. Nu är det kört däremot.
Jag fick låna ett stödjande midjebälte av en vän och den har jag provkört lite nu några dagar. Den är inget som jag vill ha på hela tiden - men hemma kvällstid och när det är lite värre så är den skön att ha på.

MEN förutom ryggen  och lite vadkramp så är läget riktigt bra. Det har alltid varit det. Jag är jätteglad att jag inte mådde dåligt i början. Det enda jag riktigt lidigt av var min tandköttsinflammation. Den skulle säkert ha dykt upp utan graviditet också men tror den blev speciellt jobbig därför.
Som jag konstaterade med en väninnna för en tid sen: allt är lite värre när man är gravid.


Min Kim flyger till USA i skrivande stund. I den situationen så ploppade gravidhormonerna upp igen. Förr skulle jag kanske ha varit cool och bara njutit av att få va ensam en vecka - men inte den här gången. Jag hade ångest före han åkte iväg, orolig över att nåt ska hända och att jag skulle sakna för mycket. Tårarna har rullat och Kim har tröstat. Nu är jag däremot ganska lugn igen.

Till något roligare då! Ikväll ska jag på "En skam för Sverige" med Magnus Betnér och Soran Ismail. Det är något jag har sett framemot länge och biljetten var bokad redan i våras. Läste på twitter att Soran var så pepp att köra igång turnén igen när det har kommit så mycket material att behandla. Jag gissar han syftar på valet i Sverige, Pippigate osv. Förväntningarna är höga men jag räknar också med att inte bli besviken.


Jag bakade lite igår också - ska göra ett inlägg om det lite senare! Trevlig kväll på er!

a mama outfit





Idag började jag dagen på det bästa sättet: med morgongymmet. Jag var helt i extas i bilen på väg till gymmet. Som ett barn på julafton. Klockan 06:40. Kul att man kan va sådär glad över att få åka och träna. Jag körde igenom gravidprogrammet jag har med mycket fokus på överkropp. Jag var skönt slut och fin pump i armarna när jag var klar. Efter det en skön dusch med bastu och till sist var belöningen att få lägga på mig mina nya kläder jag beställde från HM för nån vecka sen.
Ett par tights med låtsasläder frampå och en supermjuk tunnstickad tröja. Från deras mama-kollektion förstås.
Jag tycker det är jättekul att klä sig nu när jag är gravid. Det finns så mycket man kan hitta på med en gravidmage. Att ha tajta kläder har heller aldrig varit så roligt som nu. Eller det har jag aldrig tyckt om förrän nu kan jag väl säga. Jag tror också att det gynnar mitt humör att satsa lite på att känna mig fin nu, så att inte dendär känslan att man bara blir stor och grotesk kommer över en.

Invigning av studio Blick

Idag hade Tessi (Therese Andersson) officiell invigning av sin studio Blick. Jag och mina kollegor uppvaktade förstås vår fd kollega med pomppa och ståt. Eller var där och retade henne lite åtminstone. Hehe. Tessi hade en fin utställning med några av sina finaste alster. Det var en fin utställning där hon verkligen presenterade olika variationer på porträttfoton. Tessi har verkligen öga för ett bra foto och det tillsammans med den fina personlighet som gör att man slappnar av framför kameran gör att hon kommer att lyckas fint med sitt nya företag. Det är jag bombsäker på.

Kolla in www.Blick.ax.




Fina fotografen själv.

Tessi hade en röd sammetsoffa. Helt klart något man måste bli fotograferad i. Det här med att posera med gravidmage var lite nytt däremot. Måste öva lite tror jag. 




Snygg-Karro hängde där på en vägg...




...och två av Tessis foton på mig. Två riktiga favoriter. Den i parken tog vi förra hösten och den i vattnet är två år gammal tror jag. Den senare var uppförstorad ordentligt - kul att se den i så stort format.

Höstträdgården och ett par nya skor








Efter att det imorse var storm och regn så vände det plötsligt och blev världens härligaste höstväder. Jag gick ut en stund med Samsam när jag kom hem från jobbet och tog lite foton av hösten. Testade också att gå i ett par skor jag köpte när jag var till Åbo. De är lite för varma ännu - fodrade sneakers som borde kännas sköna på fötterna om ett par månader. Men tror de blir bra!

tisdagsfeeling

Inte mycket att säga om den här dagen förutom att höstmörkret föll över Åland och tog min energi med sig. Var lipfärdig efter jobbet så Kim bäddade ner mig i soffan efter att vi ätit middag. Jag sov en stund och vaknade lika trött men på bättre humör.

Imorgon fyller Kim år. Jag ska skämma bort honom med 100 paket och frukost på säng! Samsam har också lovat att inte väcka honom före halv 7.

En bra grej med den här dagen är att Adlibris nu har Jacob Gudiols bok "Skitmat" till salu. Jag beställde hem den så den borde dyka upp nästa vecka. Hoppas den är bra!


baby-tarantulan och magknip

 Men jesus! Katten hade nåt fuffens under en väska i vardagsrummet ikväll. Jag trodde det var en leksak hon är helt besatt av så jag lyfte på väskan för att hjälpa till. Det visade sig va en gigantisk spindel. Nu tycker jag att jag har varit relativt lugn med att Åland består av massa mutant-spindlar (jämfört med dedär små ynkliga jag minns att fanns i österbotten).  Jag är osäker om jag är så cool längre för den här var läskig. Eller läskigt nära mitt sovrum.  Tur att jag har Samsam - the spider slayer i tjänst.  Nu ser den inte så stor ut på fotot eftersom Samsam tryckt till den med tassen några gånger- men tro mig, den såg ut som en tarantula-bebis! Den har nu status kattmat. Så slutade den!

Den här måndagen har varit en prakt-måndag annars också. Jag har varit trött för jag hade kramp eller magknip i magen inatt och låg och det höll mig vaken ett par gånger. Tror dessutom att jag har punktering på cykeln. Ja, jag har inflammation i tandköttet också.  Och träningsvärk från igår. Nu däremot ska jag iväg till träningssalen strax och hjälpa Kristi med grundkurs. Det får åtminstone upp humöret!


 A whole lotta woman!



Dagens styrkepass


Nu vågar jag snart säga att jag är på gång med styrketräningen! Det har gått upp för mig att magen börjar lägga på en spurt nu och det är bäst att ha en stark kropp inför den sista tiden. Om jag har tur kanske jag orkar styrketräna till de sista dagarna - så har jag åtminstone lite muskelmassa att vila på när jag ska återhämta mig sen (och gosa med bebis!).

Träningen idag var riktigt skön för jag kände att jag hade bra tid på mig. Ofta när jag är på gym störs jag av känslan att jag måste skynda mig för att jag ska göra annat sen. Idag hade jag inga stora planer efteråt utan träningen fick ta den tid det tog.

Jag värmde upp på crosstrainern i 10 minuter. Tråkigaste maskinen brukar jag vanligtvis tycka, men nu är det den jag föredrar. Crosstrainern utmanar varken urinblåsan eller hoppande mage. Istället får man lite brännande känsla i benen och lätt uppvärmning i överkroppen.

Därefter körde jag knäböj och axelpressar i Switchingmaskinerna, tränade biceps, triceps och bröst med fria vikter. Gjorde även en skön kombo av raka marklyft + smala roddar. Övningar för rygg,  bakre axlar och rotator kuffen samt vader och sidana av magen hann jag också med innan jag gick hem.
Jag är skönt slut i överkroppen nu. Nu är det tredje gången sen jag körde igång och idag hittade jag en skön intensitet som jag saknat de två andra gångerna. Nu är det bara att köra på!

Mamsen och pappsen på besök och veckan som gått

Det som hänt är att mamma och pappa var hit i veckan och det var jättekul! De hjälpte till att tvätta alla fönster (och speglar) i huset. Jag hade nog tääänkt göra det, men jag ärligt talat så är jag osäker om jag faktiskt skulle ha fått tummen ur att göra det själv. Med de här super-resurserna så var vi klara redan kvart över elva på förmiddagen. Vi belönade oss med god lunch ute på Smakbyn och sen lite shopping.

 Egentliga planen för helgen var att vi (jag, Jane och Kim) skulle åka till Tammerfors och träffa en person inför instruktörsutbildningen jag och Jane går. Tyvärr blev mötet inställt i sista stund. Det som var positivt med det är att det blev en bra helg hemma med fina renoveringsresultat och idag  tog jag mig också till gymmet för ett riktigt skönt styrkepass. Mer om det sen.

Sist av alla kanske så har vi också börjat se Orange is the new black. Det är en stor konkurrent till min blogg om vi säger som så. Vi började se säsong 2 igår.. den började lite tråkigt tycker jag. Blir det bättre? Snälla sig att det blir det?



 1. Ny blomma 2.På väg till gymmet 3. Samsam hjälper till att städa ut sommaren i trädgården. 4. Resultat av helgens renovering.

Världens bästa!