Bodybalance, promenader, förkylningar och andra gravidaktiviteter

Ja, här kämpar vi på. Jag säger kämpa för att helgen och framåt har varit lite jobbig faktiskt. Jag jinxade min rygg i lördags och skröt åt Kim att den varit så bra den senaste tiden. Det tog faktiskt flera timmar innan ryggen ville visa annorlunda.
Jag var ut med andra Jenny på en promenad på ca 3 kilometer. Jag säger som så att promenader är bullshit - jag tänker hålla mig till styrketräning i fortsättningen. Promenaden var bara bra pga väldigt trevligt sällskap med många skratt och det var skönt att få lite frisk luft (det blåste hårt och regnade) men sen hade jag ont i ryggen hela promenaden plus att det tryckte lite i nedre delen av magen efter en stund. Värst var det ändå på kvällen när jag knappt vågade röra på mig.

Bodybalance...
Morgonen därpå var det ändå bättre igen (som det alltid är).  Jag tog det lugnt och gjorde inte så mycket före på eftermiddagen när jag körde iväg till gymmet för att krama om Jette som var på besök från Helsingfors. Hon hade hållit ett bodypump-pass och skulle sen ha ett bodybalancepass. BB-passet hade jag tänkt mig på tidigare men hade avbokat pga min rygg. Jette övertalade mig att komma med och lovade bra alternativ. Jag var ju inte svårövertalad precis. Dessutom hade jag lyxen att ha Linda som också instruerar Bodybalance bredvid mig på passet så hon viskade alternativ åt mig hela vägen. En privat gravid-coach kan man kalla det. Lyx! Så det gick riktigt fint - blev till och med svettig!

Jag tänker ändå hålla mig till styrketräning i fortsättningen. Jag känner att jag har bäst kontroll över vad jag gör där och det tjänar ett viktigt syfte: att hålla kroppen stark. Att träna sådant jag tycker är roligt eller för nån annan prestation får vänta till en annan gång.


Jag blev förkyld i helgen också - det är väl därför livet känns lite hemskt nu just. Jag tycker också att magen är i vägen på ett helt annat sätt nu och det enda jag kan tänka är att det är länge till. Den kommer bara att bli större. Jag kommer att spricka! haha!Plus i kanten är att vi såg ikapp senaste säsongen av the Walking dead och jag måste säga att det är verkligen en serie som bara blir bättre och bättre. Vilken pang-start på nya säsongen! Hoppas det håller i sig.2 kommentarer:

  1. Fina Jenny! Alltså varje gång jag försöker kommentera via telefon så försvinner kommentaren då jag trycker publicera *störande* Det jag tänkte säga var att jag tränade endast styrketräning under båda mina graviditeter just för att man hade koll på kroppen på bästa sätt då :) Med E så kunde jag gå ut och gå också långa promenader men med El så fungerade detta inte alls så jag cyklade i stället, så skönt, ett litet tips bara ifall du har foglossningar så är cykling och simning ganska sköna aktiviteter :) Lycka till och lyssna på din kropp den vet oftast bäst ;) Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Ja, jag har också haft problem med att kommentera bloggar från mobilen. :( Ska googla och se om jag kanske kan göra nåt för att få det att fungera bättre..
    Jag tycker crosstrainern har funkat helt ok också. Fast styrketräning är både skönast och känns säkrast. :) Det är som du säger - lyssna på kroppen bara. Kram på dig! :)

    SvaraRadera