Dagens träning osv..

Veckans första träningspass avklarat. Den här veckan har inte gått enligt några rutiner överhuvudtaget. Började med att jobba natt mellan måndag och tisdag och efter det har jag bara försökt överleva. Jag har varit på ordentligt dåligt humör mellan varven pga trötthet och idag kom jag på att jag har ju inte fått min endorfinkick. Behöööver träna!  Så jag tog en halvtimme för mig själv i hemmagymmet och nu är lugnet tillbaka.

Min fina pappa är här den här veckan också , så därför har jag också struntat i mina gymmorgnar. Tar hellre en skön kaffestund före jobbet. Vi har snart alla golvlister på plats. Tack vare farsan då!

Om ni ser på bilden så kan ni ju gissa vilken min nya besatthet är?  Jag kämpar med en repetition ännu. Grinar ihjäl mig - men upp kommer jag. En och en halv på en gång presterade jag idag. Snart kör vi två reps!  Det är så roligt!!

Jag övade på frontböj idag också. Det var väl mindre roligt. Jag är inte kompis med dom ännu - men jag ska bli. Tror ändå att det gick lite bättre idag faktiskt. Kanske. Vi säger så.
För att få tillbaka självförtroendet efter böjen så avslutade jag med militärpressar och skivstångsrodd! Älsk på dom två!

Nästa pass blir i helgen. Då ska jag och Grevfen börja vår löpträning! Hoppas fina vädret håller i sig.

ändra greppet bara

En liten parentes. Jag går som sagt ner i hemmagymmet och testar göra pullups nästan dagligen. Ikväll kom jag på det. Jag har haft fel teknik när jag försökt mig på chins hela tiden (det här har jag vetat länge - men har ju aldrig fattat VAD som är fel). Plötsligt slog det mig! Det som borde ha varit självklart från första början. Chins är ju nästan som pullups med annat grepp ju! Så jag testade byta grepp och voila! Upp kom jag. Ingen snygg väg - men relativt rak.





Oh yeah!!

Bodycombatkvartal 55

Har just kommit hem från Stockholm efter att ha spenderat helgen där. Sitter med lilla kissemissen i famnen och försöker få honom att hållas bort från tangentbordet. Har flyt nu - så schhh!

Bodycombatkvartal imorse på Sats Hötorget med Fredrik Andersson. Ett riktigt bra kvartal. Fredrik sa att hans mål var att alla skulle gå ut därifrån med ett leende på läpparna och .. ja, det gjorde jag åtminstone.
Vi delades först in i 4 grupper och varje grupp fick varsin teknik ur releasen som vi skulle träna extra på. Sen gick alla grupper igenom de olika övningarna. Fredrik coachade och gav tips under tiden. Nödvändigt och vettigt.
Sen lagom varma så körde vi igenom releasen. Mitt första intryck är att det är en rolig release. Roliga kombon och bra intensitet.Rolig uppvärmning, låt två är igen en riktig killer,   muay thaien är gräsligt pulshöjande och styrkan var en riktig utmanare idag. Det finns några ställen som behöver övas och pluggas extra innan premiär för att man som instruktör kan stå kvar med hedern i behåll! Bra - utmaningar vill vi ha!

Det kommer att bli en hård combatvår! Yeah!

Det dåliga bra passet


Vi börjar väl med de goda nyheterna va? Det är ju fredag ändå!  Ett mål är uppnått Jag drog upp mig helt idag. Min första hela pull-up! Jag bara gick fram till stången och drog upp mig. landade och tog en volt inombords och fortsatte med annat.
 Jag tackar mitt hemmagym för det här - jag har småövat hela veckan. Ett par försök om dagen gjorde susen helt enkelt.
Nu är förstås målet att göra två. Och sen tre. Va spännande!  På bilden som togs i söndags orkade jag inte mera än sådär. Idag var hakan över stången.
Sen det dåliga då..
Jag fick ont i ryggen idag när jag tränade marklyft. Dumma dumma jag envisades trots att ryggen kändes konstig redan vid uppvärmningen. Fast jag var extra noga med tekniken så kände jag när  jag var klar med marklyften en smärta i höger sida i ländryggen. Suck.
Jag gjorde ännu militärpressar, men beslöt att sluta efter det eftersom det knep till ordentligt i ryggen. 
Det gick ändå snabbt om, så ingen fara. Tur. Det gäller att ta det försiktigt. (Nästa gång jag har ryggkänningar kan jag ju hitta på annat. Note to self.)

Jag undrar om gårdagens lunchdiskussion angående diskbråck och marklyft la nå spöken i huvudet på mig?

apelsintider


I vårt hus är det apelsiner som gäller nu. Varje kväll mumsas det friskt! Då är det kul att läsa inlägg som en av mina favoritbloggare i kost och hälsa-kategorin skrev häromdagen:

En apelsin innehåller C-vitamin och massor av fina fytokemikalier. Den innehåller bla hesperidin som kan verka både blodtrycks- och blodkolesterolsänkande. Hesperidin kan även vara bra för blodsockret. Pressa inte - ät hela! I det vita skalet kring apelsinklyftorna innehåller peptin som också är bra för kolesterol och blodtryck.
 
Alexandra - prat om mat 

Dagens benpass



Det blev ett kort och enkelt pass imorse. Och tydligen effektivt för jag har träningsvärk redan.

Benpress, utfall och raka marklyft var upplägget. Jag värmde först upp med lite vikt i benpressen och gjorde sen 10 repetitioner på 80 kg. Höjde sen till 110 och tog 10 reps till. Höjde till 130 kilo utan att fundera och så brände jag av 3 set till med 10 repetitioner. Det var tungt och tog fram svetten ordentligt, men det kändes att jag hade tagit i ordentligt så jag var nöjd.

Utfallen då.. 10 repetitioner med 30 kg och sen två set till med 50 kg. 10 repetitioner här också. Usch va tungt det här var. Livrädd är jag för utfallen. Fick kämpa hårt med tankarna för att genomföra det.

I raka marklyften fick jag ingen bra kontakt med musklerna- men nu i efterhand känner jag att jag kom åt rätt. Träningsvärken i baksidalår håller på bli riktigt hemsk.

Slutsats: jag är jättenöjd över vad jag åstadkom på 30 minuter!

Funktionell styrkekvart

Fitness Lifestyle har de publicerat video på ett funktionellt pass med Linus Johansson. Perfekt!
Prövade på flera av övningarna när han var och höll utbildning åt gympersonalen på Avancia förra våren. Hindu pushups är en favorit (som förstås görs från tårna) - brukar ha dom med på taekwondoklubbens fysmorgnar. Trollböj hade jag glömt bort! Den är också rolig och nödvändig. Utmanar rörligheten minsann!

Tror det här är en svettig kvart - men helt klart ett vettigt tidsfördriv.


Kapitel frontböj

Då var vi här då. Jag har laddat mentalt en stund - eller egentligen sparat mig till mitt hemmagym. Knäböj är något jag vill träna på i lugn och ro och ha tid för analys och teknikfanatism. Inte skynda på ett morgonpass.
Jag gjorde alltså en liten anspråkslös invigning av gymmet idag och måste säga att jag trivs. Det här blev dagens andra styrketräningspass - men det blev inte ett ansträngade på ett flåsigt sätt. Däremot berättar min kropp om områden där rörligheten är lite frånvarande. Bröstryggen - mellan skulderbladen gör väsen från sig. Tror det är en bra känsla.

Konstaterade att speglarna var bra placerade för att ha koll på tekniken. Att inte ryggen rundar sig på väg ner eller att knäna åker inåt när jag böjer. Jag hade inte mycket vikt på - måste känna på att hålla i stången på rätt sätt, känna in mig på det hela. Tålamod ska jag ha och sen ska jag lyfta tungt! Läste på ännu en gång på styrkelabbets sida och konstaterade att jag måte justera ännu några saker.

Jag var till gymmet imorse också på ett ryggpass. Tror mina feberkänningar igår hade med att jag var trött efter dammsaneringen i källaren. En reaktion på allt damm och att vi hade ett ordentligt drag emellanåt när mattorna skulle piskas och dammet ut. Mådde helt bra på kvällen när jag gick och la mig och var helt pigg imorse.
Dips tränade jag också imorse och jag kunde konstatera att jag klarade att göra 3 på raken. Det hade jag inte trott. Kanske det var tur? Awsome ändå...


Kvällen är inte slut ännu. Nu ska jag måla dörrar och sen mysa ner mig med Kim och kattorna och se senaste Walking dead-avsnittet. Jaaa!

Hoppas ni mår bra också! Kram!

en drajv i köket - proteinbollar och omelettmuffins



Eftersom jag kände mig krasslig stannade jag hemma från träningen idag. Men jag var lite rastlös och kände för att göra nåt skojigt i köket. Surfade in på Frida Bessners blogg och kollade hennes mellanmål/kvällsmål-kategori och fastnade för miniomeletterna.. och proteinbollarna. Så jag gjorde båda!

Miniomeletterna fyllde jag med tomat, gul paprika och rödlök. Recept och beskrivning hittar ni här.
De blev jättemumsiga!


Sålänge de stekte på i ugnen rörde jag ihop smeten till proteinbollarna. Där fick jag gå från receptet eftersom jag inte hade några cashewnötter i skafferiet. Kom på efteråt att jordnötssmör skulle ju ha varit perfekt att ha istället. Nästa gång!
Jag hade inget proteinpulver i nån riktigt passande smak så det blev jordgubb och vitchoklad. Jag la dessutom i chiafrön och linfrön. Rullade dom i kokos! De blev lite sura (kvargen och kakaopulvret) och jag tror att nötsmaken som jag inte hade med skulle ha tagit bort det. Måste göra om och rätt. De kommer nog ändå att bli slut har jag på känn.

Gymmet klart och otestat


Jag har dokumenterat dagens träning! Det här gjorde jag hela tre gånger. Som ni ser stannar jag där. halvvägs. Nåja - övning ger träning.

Vårt gym i källaren blev klart idag! Tjohoo!  Vi storstädade hela eftermiddagen och försökte med all vår makt få bort så mycket byggdamm som möljligt. Det ser väldigt rent och prydligt ut där nu åtminstone.
Stången i taket var där sen tidigare och vi har ingen aning vad den används till tidigare. Vi fick inte bort den, så då målade vi om och använder den såhär istället. Enkelt!
Den stora spegeln var också ett hittegods i källaren - den passar  perfekt i gymmet!

Testade gymmet gjorde vi aldrig. Jag var trött och ville sova en stund - så jag bäddade ner mig med katten i soffan. Sen föreslog Kim att vi skulle se vidare på serien "Hunted" som vi började se i fredags och det slutade ju förstås med att vi såg två avsnitt och vi halvsomnade båda två.
När jag vaknade kände jag mig konstig och kunde konstatera att jag hade feber. Tss. Det var alltså inte bara vanlig söndagströtthet. Jag kände mig lite snuvig i morse - nu gäller det bara att superkurera det här. Nolltolerans!

Det prövar vi inte igen och kettlebellslyckan

Vi ligger risigt till nu hörni. Jag missade min marklyftsfredag igår eftersom jag hade tänkt få in min egen träning mellan jobbet och mitt kettlebellspass, som började kl 16. Såklart körde det ihop sig på jobbet så jag fick istället för att sluta före klockan 15 som planerat så rusade jag till gymmet kvart före fyra. En aaningen sur bör väl tilläggas.

Jag gillar inte att komma in stressad och förvirrad i gymsalen när jag själv instruerar. En chans att varva ner och tänka igenom passet är viktigt och igår fick jag snabbt tänka igenom passet och sen slänga på ett leende och gå in. Som tur funkar det här med stort leende ganska bra. Det tog typ 1 minut och sen kändes allt bra igen. Efter passet var jag på grymt bra humör. Att hålla kettlebellspass är alltid så himla roligt. Det är sällan nån maskar utan alla kämpar på, ser koncentrerade ut. Det är alltid roligt att se.

Jag övervägde att ta mig till gymmet idag istället - men vill vara hemma och fixa med huset, mysa med kattorna och sen kommer jag att få kaffebesök på eftermiddagen. Det räcker med program för idag tycker jag. Som tur så berättade Kim att vi öppnar vårt eget gym i källaren imorgon. Passligt va? Så imorgon blir det marklyft i källaren istället! Kul!


Sen så ni förstår mysfaktorn här så har de How I met your mother på teve, Mulle ligger och myser bredvid mig i soffan och jag ska snart ta en kaffekopp till. Älska lördagmorgon (i eget hus)!

Winston och Mulle



Igår flyttade två kissor in hit temporärt. Sålänge matte Jane och familjen är på resa så ska de bo här hos oss. Spännande är bara förnamnet!
Mulle är en bondfrass som står stadigt på jorden med sina extra tår (och kilon) och Winston är en liten alert devon rex.

Ni kan ju räkna med att mitt instagramflöde kommer att vara katt-tätt nu en tid framöver.


walk the wall

Det var morgonfys med taekwondoklubben idag igen. Vi var bara tre personer (svårt att få folk samlat klockan sju för tung träning.. underligt det där). Bra jobbade vi iallafall!

Lite crossfit-inspirerat blev det idag. Värmde först upp med en cirkel med funktionella övningar som hinduarmpressar, hindu-utfall och overhead squat med pinne. Jobbade bara i 20 sek och vi hann med ca 2,5 varv.
Därefter "huvudnumret". Efter att Linda lagt upp en crossfitvideo på sin facebook-sida har jag haft i planer att lägga in wall walks i programmet. Bara för att det är otroligt utmanande och häftigt.

Inspirerad av videon nedanför så  gjorde vi 5 "väggklättringar", 10 boxjumps och sen hade vi stänger med vikter som vi gjorde 10 power clean med..  5 varv var målet eller 10 minuter. Vi hann nästan 5 varv.

Nu var inte tekniken på något sätt perfekt i våra väggklättringar men roligt och utmanande var det. Och tungt! Jisses. Vi hatade dom redan efter 3 minuter tror jag.

Sen gjorde vi ännu en avslutande cirkel med spiderman pushups, utfallshopp och dips.

Min överkropp börjar känna sig lite mör nu. Tur att det bara är ett litet Bodycombatpass ikväll då. haha - nämen skämt åsido. Det är bendag imorgon. Skönt!



Jag vill upp!

foto: Therese Andersson.

Vet inte om det var smart att träna rygg idag med årets värsta ryggträningsvärk - men det var det som hände iallafall.
Gårdagens Bodycombatpass blev en riktig utmaning. Jag gissar att det blir så när man plockar in 3 av sina all time favorites i programmet. Jag fick en såndär mysig träningsvärk som känns när jag andas. mysigt.

Jag klarar ännu inte av några chins. *ser sur ut* Jag tränade tungt idag - det är väl enda vägen att gå om man vill upp. Trägen vinner. Jag har blivit starkare, jag börjar bara bli lite otålig. Kanske borde träna på chinsen oftare?

Dagens träninspass bestod av negativa chins, chins i maskin. latsdrag och skivstångsrodd. Sen avslutade jag med dips i maskin och tricepspressar med kettlebells. Jag minns en tid när jag knappt kunde göra en tricepsarmpress på kettlebells. Jag orkade nu inte så farligt många idag heller - men det gick betydligt lättare.

Sen i slutet av året ska jag minnas tillbaka på den här tiden när jag inte klarade av att göra en enda chin. Det är snart historia.

BODYCOMBAT 55 tracklist


Alltså -  skulle jag ha varit på Nike Blast skulle det här inte va nån nyhet. Nu har säkert halva världen redan prövat nya releasen. Jag känner mig så efter! Men jag väntar tålmodigt.
Första snabba genomlyssningen gillar jag låtarna. Firestarter är ju en favorit t.ex. Spännande!
Länkarna är som vanligt ditåt - inte nödvändigtvis den version som spelas i programmet.

1a. Back in Time (Basslouder Remix Edit) – Phat Bomb
1b. Call Me Maybe (Basslouder Remix Edit) – Diva Chain
2. Bad Girls – Kung-Fu Angel
3. Don’t Feel Like Love – Hixxy
4. Firestarter – Base Addiction
5. We No Speak No Americano (Gammer Remix) – Yolanda Be Cool vs DCUP
6. Where Have You Been (Smithee Remix Edit) – Candid
7. Let It Rock – Artcore
8. For A Lifetime (Breeze Mix) – Adam Harris feat. Taya
9. YOU’RE GONNA LOVE THIS – 3OH!3
10. Battle Scars – Guy Sebastian feat. Lupe Fiasco

(låt 7 är jag osäker på om det är den låten som är i länken)


Källa: nzGlen

SöndagsCombat!


Oj, vissa söndagar är det ju så trevligt att vakna upp. Skratta åt vänner som festat genom facebook, Krista till ESC och det enda syndiga jag fick i mig igår var en fastlagsbulle. Låter präktigt och tråkigt - men det går väl utför när man kommit över 30-strecket antar jag...

Jag ska dra mig mot gymmet snart. Bodycombat halv tolv och sen tänkte jag försöka slänga in lite styrka till mig själv efteråt också. Eftersom jag INTE löst ut mitt nyckelkort till gymmet ännu (På avancia har man möjlighet att träna tider då receptionen är stängd om man löser in en nyckel) så kan jag inte ta mig dit tidigare. Skulle ju gärna träna själv före passet. Nå - få se hur vi gör.

Jag tänkte slänga in lite gamla favoriter idag - söndagen till ära. Jag har lovat pirat-låten igen och sen ska jag byta ut den låt jag tycker är svagast i hela release 54, nämligen låt 8. Sen ska vi lyda  under the fat Beast i muay thai-låten också. Det kan bli ett tufft pass!


ps! Håll ut så slänger jag snart upp tracklistan för release 55! Whoop!

Jennys motivationsstege



Det går bra nu. Jag har haft en vecka med nattjobb en natt och tidiga morgnar andra dagar och jag har ändå inte missat ett träningspass. Det gäller att bestämma sig. På riktigt.

Jag har som sagt inte nånsin varit så konsekvent med min styrketräning så jag har kunnat mäta resultat och fått uppleva framgång. Varje pass jag orkar och kan lyfta lite tyngre eller lite mera känns som en vinst nu och jag blir mycket mer motiverad för varje steg. Jag är också helt övertygad om att det gäller att ha kontinuitet i det hela.  Berätta åt kroppen att det blir ingen paus nu - det är starkare vi ska bli. Punkt!

Det gäller också att inte vara för hård mot sig själv när motivationen tryter. Jag har en liten egen stegmetod för det här:

Steg 1: Se till att ta dig till gymmet hur trött eller omotiverad du än är. Då har du inte brytit mot ditt schema och du kan känna dig nöjd över det.  Gör du bara en armpress eller springer en minut på löpbandet så är det godkänt. Oftast går det bättre när man väl kommit igång.

Steg 2: Är det fortfarande inget drag i dig och motivationen är låg? Testa att lyfta lite tyngre än sist! (Eller spring en jättetuff intervall)  Går det inte så har du iallafall gjort ett försök och du kan vara nöjd över det.  Om inte annat så har du ansträngt kroppen lite och du har tränat.

Steg 3:  Nu borde läget vara under kontroll.. men om det fortfarande inte på topp? Då är du kanske på väg att bli sjuk eller så är det inte din dag. Gå hem! Du har åtminstone tagit dig till gymmet och du har gjort ett ärligt försök. Ta revanch nästa gång.

Det här funkar för mig åtminstone. Men det tog ju mig några år att klura ut...



Snygga träningstights 3!

Insnöad på snygga träningsbyxor nu helt plötsligt.  Ett par som jag suktat efter hela hösten - men pga onödigt högt pris så har jag inte köpt utan väntat på bättre dagar - är kamoflagebyxorna från Better Bodies. Jag behöver inte vänta längre för bättre dagar var igår! Jag fick ett presentkort till Avancias shop och jag väntade ungefär 2 sekunder innan jag slog till!

De åker på nästa styrkepass är jag ganska säker på!


Dagen jag marklyfte 80 kilo

Epic moments på gång! Min första video! Johnny filmade mitt marklyft idag när jag lyckades få upp 80 kilo. Två gånger till och med! Kul! Vet inte hur kvalitén på videon är - men det är allt jag kan bjuda på idag. Nu ska jag se pixarfilm och äta jättesalta popcorn (NÅN var och saltade lite friskt).

Enjoy!


Marklyftsfredag


Fredag! Vaknar och kollar mitt instagramflöde och det är fullt av inspirerande träningsfoton. Pepp!

Jag leker med elden idag och tar gymmet efter jobbet istället för före. Före kettlebellspasset jag ska instruera. Hoppas min plan lyckas. Jag återkommer med rapport.

Jag har inte haft några kettlebellspass i år ännu pga flytten. Nu kommer jag att ha pass nästan varje vecka i två månader. Jag har snickrat ihop upplägg som jag tror kan va en riktig höjdare. Vi ska testa och se! Roligt ska det bli!

Dagens höjdare är frukostbuffé på jobbet! Och att det är fredag förstås!

Kram på er!

Snygga träningstights 2

Ellos har också gjort ett par überfräna tights! Elin tights! Skulle inte ha nåt emot att inleda vårlöpningen med dom där. Skulle säkert springa lite bättre.. säkert.

Legstagram!


Kapten Röd och en rolig länk

Godmorgon!

En liten frukostblogg! För att jag inte har någon morgonträning idag och  för att jag har vaknat med mitt finaste humör idag. Tror det är Succémorgon som gör det. Deras barn-debattörer har just haft nya utläggningar och det går ju inte att sluta skratta.
Har ni hört den igår när de hade "hen"-diskussion? Klockrent! Undrar hur Ullas pappa ser på sig själv i spegeln idag?

..och sen...

Favoritlåten just nu! Bäst blir det om du lägger på din lägsta basröst och sjunger med högt i refrängen. "Jag kan inte sooova nå meer"...


Ikväll är det Bodycombat! Fullbokat är det också. Det blir inte bättre än så!  Jag tror bestämt vi ska damma av piraten!

Snygga träningstights!


Jag fick ett 25 euros presentkort till KappAhl till julklapp. Tänk att dehär glödheta träningstightsen från KappAhl var i butik på samma gång. För priset 24,50. Påråkat kunde man säga!

Nassfafa

Grevfen har tagit itu med sitt serietecknande igen.  Väldigt läsvärt! In med er och kika! LÄNK!
Speciellt roligt när man känner inspirationen bakom figurerna - men tror nog andra kan ha roligt åt serierna också.

En vecka


i huset nu. Första lördagmorgonen. Jag har festat på tortillas (rester från igår) och en fet kaffe. Ååå mys! ÄLSKA att bo i eget hus! 

Bra morgon trots världens hemskaste mardröm.  Mardrömspasset i Bodycombat. Stereon shufflade ihop musiken, jag hade fel koreografi till fel låt - hörde inte musiken. Fick avbryta. Alla grät och det var krismöte i personalrummet om hur vi skulle fortsätta så att deltagarna inte skulle bli sura och gå hem. Totalt knäpp dröm.
Bra laddning inför nästa tisdagscombat. haha. Pust.

L-sit och militärpressar


L-sit. Såna där grejer man kommer på att man vill testa när man surfar bilder på instagram. Lagom coolt och realistiskt att testa.  Jag avslutade mitt pass idag med att pröva. Kunde jag? Var jag ens nära?
Det visade sig gå helt bra. Två tolvor hade jag som stöd. Riktigt sådär snyggt som tjejen på bilden ska jag väl inte säga att det såg ut - men jag fick upp benen och orkade hålla en liten liten stund. Ska definitivt öva mera.  Som jag sen ska lagra på skrytkontot. haha! Ego-boost heter det.

-..och på tal om: En tjej sa "Vad stark du e" åt mig mellan marklyftena idag. Så glad jag kan bli av en sån kommentar. Tror jag blev lite starkare direkt av den kommentaren.

Militärpressarna gjorde comeback idag oxå. Jag älskar den övningen. På nåt sätt känner jag mig otroligt stark när jag gör den och det märks att den tar på.  Lyfte som mest 25 kilo idag - ska nog ta en ökning på det nästa vecka.