Jennys motivationsstegeDet går bra nu. Jag har haft en vecka med nattjobb en natt och tidiga morgnar andra dagar och jag har ändå inte missat ett träningspass. Det gäller att bestämma sig. På riktigt.

Jag har som sagt inte nånsin varit så konsekvent med min styrketräning så jag har kunnat mäta resultat och fått uppleva framgång. Varje pass jag orkar och kan lyfta lite tyngre eller lite mera känns som en vinst nu och jag blir mycket mer motiverad för varje steg. Jag är också helt övertygad om att det gäller att ha kontinuitet i det hela.  Berätta åt kroppen att det blir ingen paus nu - det är starkare vi ska bli. Punkt!

Det gäller också att inte vara för hård mot sig själv när motivationen tryter. Jag har en liten egen stegmetod för det här:

Steg 1: Se till att ta dig till gymmet hur trött eller omotiverad du än är. Då har du inte brytit mot ditt schema och du kan känna dig nöjd över det.  Gör du bara en armpress eller springer en minut på löpbandet så är det godkänt. Oftast går det bättre när man väl kommit igång.

Steg 2: Är det fortfarande inget drag i dig och motivationen är låg? Testa att lyfta lite tyngre än sist! (Eller spring en jättetuff intervall)  Går det inte så har du iallafall gjort ett försök och du kan vara nöjd över det.  Om inte annat så har du ansträngt kroppen lite och du har tränat.

Steg 3:  Nu borde läget vara under kontroll.. men om det fortfarande inte på topp? Då är du kanske på väg att bli sjuk eller så är det inte din dag. Gå hem! Du har åtminstone tagit dig till gymmet och du har gjort ett ärligt försök. Ta revanch nästa gång.

Det här funkar för mig åtminstone. Men det tog ju mig några år att klura ut...1 kommentar:

  1. Klokt Jenny! Själv har jag en egen strategi också. Om motivationen tryter sätter jag mig o funderar över om det är kroppen som är trött för att den jobbat så hårt eller om det bara är hjärnan.. I 99% av fallen är det ju bara hjärnan och den kan jag träna utan ;) (nästan)...

    SvaraRadera