Bänkpressen

Kanske nån annan än jag minns att jag kämpade med bänkpressen i somras. 40 kilo höll jag på tränade på och klarade väl som mest 3 stycken i rad efter flera veckor.

Igår efter en paus på över ett halvår från den här underbara övningen så pressade jag upp 40 kilo 5 gånger bara sådär på första försöket! Vilket endorfinpåslag det var! Är helt bubblig av lycka ännu!
Där ser ni! Vila lönar sig!

Så vi kan nu säga som i Loreal's reklam: 50 är det nya 40!

Dagens KB-pass och föreläsning med Treier


Den här dagen började ganska trögt med problem att komma sig ur säng och träningen kom igång ganska sent. Men sen när jag var klar med träningen så har hela dagen varit en dans på rosor! Det här var en dag när träningen verkligen gav tillbaka direkt!

Idag var det workout 1 i min kettlebellsutmaning. Gick lite trögt först, men jag var envis och jobbade på och till sist glömde jag bort att det var jobbigt. En halvtimme senare rann svetten från pannan och jag var klar!

Jag var riktigt skärpt på jobbet sen. Så kul när man känner sig pigg och fokuserad.  Dessutom kom det som en överraskning (eftersom jag glömt bort det)  att det var en motivationsföreläsning med Christoph Treier efter lunchen. Den var väldigt givande. Han hjälpte oss att hitta tankesättet kring hur vi ska klara av vårt hälsoår och hur vi ska jobba för att hålla motivationen uppe. Mycket har jag nog hört tidigare - men det går alltid att uppdatera sig. Saker jag tog med mig:
- Spjälka upp mål i realistiska och mätbara mål. (här har jag jag lite kvar att jobba på ännu). Att ha mål som "jag ska bli bäst/jag vill inte drabbas av högt blodtryck" är för okonkreta. Tänk istället i "jag ska träna 2 ggr i veckan/jag ska klara av att springa 5 km om två månader".

- Du måste känna att du gör det för dig själv - annars kommer du inte att nå ditt mål. Gör du det för nån annan skull så har du fel mål helt enkelt.

- Du måste ha en positiv bild på ditt mål så att det framkallar bra känslor.

- Att tänka positivt hjälper dig inte att nå ditt mål, däremot är det bra att ha positiv inställning till målet. Du lyfter alltså inte 100 kilo i marklyft direkt bara genom att tänka positivt - men du når säkert dit om du tränar och har en positiv inställning till att du ska klara målet.


Så, jag tänkte fortsätta ha en riktigt bra dag och åka iväg på en födelsedagsmiddag snart. Ha en trevlig helg marklars!

Workout 4

Idag var det 4 och sista passet i mitt kettlebellsprogram. Nästa gång börjar vi från början. Jag har nu testat på alla och kan konstatera att det är roliga pass - utmanande och tidseffektiva.  Det här passet idag tror jag var jobbigaste hittills och då tyckte jag det såg lätt ut på pappret. Ha!

Jag började morgonen med att sovmorgon. Jag gick och la mig så sent igår så när klockan ringde så tog jag snabbt beslutet att somna om och sen lämnade jag träningen till sitt öde. När jag vaknade igen så bestämde jag att om klockan var över halv 7 så hoppar jag träningen - annars skyndar jag mig och sticker iväg som vanligt. Klockan var exakt 06:30! Så det var bara att masa sig upp.

Halv åtta var jag på plats i gymmet och började värma upp. Jag gjorde lite kb-svingar, halo och sen brände jag på med 70 stycken knäböj på raken. Utan vikt.

Passet var då sen uppdelat i två sektioner:

Sektion 1:
3 set av bulgariska utfall.  8-12 reps per ben.

Sen 3 varv och superset av:
Enbens-hip thrusters 12 st/ben
Rodd med KB. (2 x 12 kg).


Sektion 2:
3 set av Jefferson deadlift 12 reps per sida

Superset:
Militärpressar 8-12st
utåtsteg med gummiband 12 st/sida.


Sen tabata-avslut:
Tunga KB-svingar
Jump squats
Tunga KB-svingar
Burpees

Jefferson deadlift var dagens roligaste. Rolig för att det var en kul variation och för att kroppen fick jobba på ett nytt sätt. Tungt var det också. Jefferson måste ha varit en bra typ.
Man lyfter en kettlebell bakom ena benet och en annan kettlebell framför kroppen. En övning man kan göra med skivstång också. Hittade en finfin bild som beskriver allt:

making your own pie


Nu säger högfärdiga matkännare i min bekantskap att det är fel att kalla det här en pizza. Men nu är det enkelt att kalla det så och det här är i princip en pizza. Vi har en botten som vi sen toppar med pizzaliknande ingredienser. Paj går väl också att använda - men det skulle ju inte reta upp nåt. hehe.

Som vanligt har jag inte varit kreativ själv utan jag låter bästa Frida på made-bloggen stå för kreativiteten igen. För hon gör det så bra. Hon skriver också inläggen om sina påhitt med sån kärlek att jag bara MÅSTE pröva jag också.

Den här gången var det en pizza där botten görs på blomkål, chevre och ägg. Ni hittar ursprungsreceptet här. Själv gjorde jag lite olika eftersom jag ville ha annan fyllning (champinjoner - uäck) och för att mitt kylskåp innehöll lite andra ingredienser.
Bland annat hade jag bara en liten blomkål så jag fyllde på med broccoli.

Jag rev ett litet blomkålshuvud och ett litet broccolihuvud och kokade strimlorna i några minuter och pressade sedan bort vattnet. Rörde sen ihop 150 gram chevreost, 2 ägg, salt och oregano och blandade med blomkål/broccolin.
Smetade ut "degen" på en plåt och la det sen i ugnen ungefär 30 minuter.

Under tiden stekte jag babyspenat och vitlök i olja och förberedde en liten snabbvariant av tomatsås: tomatpure med lite ketchup, mycket peppar och lite salt.
När botten såg okej ut så tog jag ut den ur ugnen, smetade på tomatpuren, spenatblandningen och la ännu på kalkonmedwurst och ost. In i ugnen med allt i några minuter tills osten smält och sen åt jag! Smakade lite konstigt först eftersom jag inte visst vad jag skulle vänta mig. Men sen när smaken lagt sig var det ren och skär njutning.

Den var till och med god att äta kall. Toppen!

Kompensation till matkännare som eventuellt kan känna sig kränkta.

lite svammel om konsumtion kanske..

Bjuder på en old fashion-dagens idag. Den här tröjan fick jag i julklapp. Önskade mig en stor mysig tröja och den vinner helt klart priset "Vinterns tröja". Mjuk och mysig från Cubus. Mamma hon kan hon.

Jag försöker verkligen hitta glädjen i min gamla garderob nu. När man renoverar hus finns inte mycket över för shoppingkassan om man säger som så. Plus att en flytt också får en att inse hur mycket skit man äger. Jag har lådor med kläder jag inte använt på flera månader. Sålänge läget är så behöver jag inte nytt heller. (säger logiken då). Jag planerar att ha kläderna i dom där lådorna  liten stund till och sen ta fram dom och fynda dom igen. Jag litar på stor senilhet alltså.



På tal om annat så skrev Kaaja en riktig tankeställare över vad man ska tänka på före man blir avundsjuk på andra människor: Man vet aldrig hur nån annan har det. Värt ett läs!

Dagens kettlebellspass

Jag gillar min lilla kettlebellsutmaning. Effektiva pass som höjer pulsen och tvingar mig att ha högre vikter än vad jag själv kanske skulle välja.

Dagens pass gick på tid. Varje övning jobbade jag 40 sekunder och vilade 20. Fast det gick lite dåligt i början för jag hade ställt timern att jag ville jobba 1 sekund och vila 20 sekunder. Ganska skönt förstås det också..
Två sektioner var passet indelat i och jag gjorde varje sektion två varv. Sen gjorde jag ännu lite chins och latsdrag innan jag avslutade passet.

Sektion 1:
frontsquat + utfall bakåt med en 16 kilo kb. Höger sida.
Samma sak med vänster.
Reverse row i TRX.
Push press - höger. Började med 16 kilo och sen 12 när det blev för jobbigt.
Push press - vänster. Samma vikter som ovan.
Kettlebellsving med 16 kg

Sektion 2:
Uppstigning på bänk med 12 kilo kb. Höger.
Samma med vänster.
Bench jump overs (håll tag i bänk med händer och hoppa över med benen från sida till sida)
Kettlebellssving enarmssvingar.  Började med 16 kilo, gick sen ner till 12. Höger
Samma med vänster.
Burpees med två hopp.

Eller så ser vi bara videon:

kattlivet










Kattgos. En stor del av den här helgen.

Fun-X

I fredags blev det ett spontant träningspass till. Jag var och testade nya Fun-X-passet på gymmet. Fun står för funktionellt och X för det utmanande och tuffa.

Jag var beredd på att det skulle bli grisigt och det var inte helt fel attityd. Uppvärmningen var effektiv med alltfrån olika hopp, situps, plankor (som återhämtning), ryggövningar, knäböj och andra kroppviktsövningar där vi jobbade 30 sekunder med varje övning och ingen vila emellan. I ungefär 10 minuter. Det satte ribban sen för cirkelträningen vi gjorde efteråt.

Olika stationer där vi var 3-4 personer per station. Vi hade alltfrån wallclimbers till box jumps och grodhopp och sen även styrka iform av thrusters och annt svinigt jobbigt. Vi jobbade tror jag 1 minut per station första varvet. Sen fick vi vila i 2 minuter och sen körde vi ett varv till med 45 sekunder per station.
Som topp på det hela så avslutade vi med lite burpees bonanza.

Det som fascinerar är att jag många många gånger tänkte "jag orkar inte mera, nu orkar jag inte en till" och ändå fortsatte jag.

Egoboosten var att mina wallclimbers kändes bättre än sist.. jag var ruskigt nära väggen (för att vara jag då.. jag har nog en bit kvar) och det kändes pirrigt. Box jumps var jag också duktig på. Jag har sneglat på den höga pallen i gymmet och bara sett att jag snubblar och landar med smalbenen på kanten. Men det gick fint att komma upp dit. Även när jag var trött. Så en rädsla till bort.

Det var ett pass som fick mig att våga pressa. Både fysiskt och mentalt. Så tummen upp till Jani som hittat på det här! Jag skakade i hela kroppen efteråt av utmattning. Så skönt!

Boxjump burpees gjorde vi också. Men på mindre pall. Det är verkligen ingen övning man skrattar bort precis.
Annars så tror jag pallen på bilden är liknande  den högre av dom vi fick göra vanliga boxjumps på - alltså bara hoppa upp jämfota.

Frukost-måste! Grötmousse



Helgens frukost har varit en succé! När jag såg att Frida på made.shapemeup.se-bloggen hade gjort det igen - trollat till ett nytt experiment i köket - så måste jag bara härma! Proteinboosta sin havregrynsgröt genom att blanda i vispade äggvitor, det lät ju för häftigt!

Här hittar ni receptet. Jag hade inga äpplen hemma i helgen så jag använde äppelmos. Funkade också - men jag är inte nöjd före jag har testat grundreceptet.

Resultatet blev en väldigt fluffig gröt som var rolig att äta och magen är välfylld när man ätit klart. Testa det här hörni!

kattvakt och kettebellspasset


Ojoj! Vi är kattvakter igen. Sen i onsdags så har vi hand om lilla Winston (devon rex) och sen Mulle då. Mulle är en mysig 6-kilos klimp. Imorse kring 5-tiden vaknade jag av ett slagsmål. Winston älskar att busa med Mulle, som sen i sin tur blir sur direkt. Muttrar och fräser direkt. Det hela låter väldigt roligt när det är mörkt - men klockan 5 vill jag ändå sova och inte ligga och skratta.
När jag äntligen fick lite lugn på dom så ringde klockan och så var det dags att stiga upp. Godmorgon bara.


Idag blev det pass två på mitt nya kettlebellsprogram. Här hittar ni ursprunget och här är sen vad jag gjorde:
3 varv av det här:
Frontsquat med 2 kb 12 kilo x5
KB snatch höger arm 12 kilo x5
KB snatch vänster arm 12 kilo x5
Klapparmpressar x6
Pullups - här skulle man göra 5 stycken men jag kan inte det ännu så det blev minst en. Något varv vilade jag och upprepade några gånger.
Enarmssving 16 kilo x10 Höger och sen Vänster

Sen 3 varv av:
overhead carries x30 sekunder /sida. Jag promenerade med en 12 kilos kb uppsträckt rakt mot taket.
Skate jumps x30 sek.
Band seated abduction x30 sekunder. Hade gummiband runt knäna och pressade knäna utåt så utsida lår fick jobba.

Därefter sprang jag ännu på löpband i 15 minuter. Jag joggade i relativt lugn takt och varvade med lite gång. Det här för att mina vader bråkar. Stretchade en ganska bra stund efteråt.


Det känns bra att ha ett upplägg att följa. Nog för att jag har haft ett semiplanerat pass tidigare - men har ändå haft lite kryphål när motivationen brister. Nu när varje detalj är uppskriven så är det bara att följa till punkt och pricka. Det är också bra puls på hela passet (så funkar ju kettlebells) så det känns verkligen som att man jobbar hårt direkt. Passet här ovanför (minus löpningen)  tog ungefär en halvtimme.


Nu skulle man ju då tro att det räckte för idag. Men sidu nej. Jag fick just en utmaning av Linda via facebook att komma på Avancias nya pass Fun-X klockan 17 och jag kunde ju inte hålla mig. Det är ett crossfit-aktigt pass med funktionella övningar samt parövningar om jag förstått saken rätt. Lär vara döden. Återkommer om det sen.

Doves underbara

Alltså den här. Doves fina vackra video. Jag är kanske blödig men jag fällde en tår när dehär kvinnorna fick se målningarna. Det är så hemskt över hur hård en människa kan vara mot sig själv och hur vissa även i vuxen ålder slösar energi på att vara missnöjda med sig själva istället för att se det fina. Att vuxna kvinnor går med sina tonårskomplex ännu i medelåldern är bara för sorgligt. Och det måste ju vara så tungt att bära på såna tankar varje dag.
Det ska inte behöva ta ens tid att stå framför spegeln och peka ut felaktigheter. Ingenting blir bättre av det. Gör du det så fråga dig varför! Och sen slutar du. Byt glasögon och se på det fina istället. För det finns.

Kettlebellsutmaning!

Jag fick idén för nån vecka sen och så har tanken legat på jäsning en stund. Att göra en kettlebellsutmaning. Dels för att jag är ju ändå kettlebellsinstruktör och känner att jag vill hålla mig uppdaterad och sen ville jag se vad som händer om man följer ett kettlebellsträningsschema en lite längre tid.
Att jag på samma gång kikade in på myomytv.com och hittade ett komplett program med 4 träningar är en sån tillfällighet så det måste betyda att jag var på rätt spår.

Jag hade tanken att köra utmaningen i maj - men igår bestämde jag mig att jag kör redan från idag. Varför vänta - hallå?
Väldigt mycket ben i workout 1 så till sist var det ganska liknande min vanliga benträning på onsdagar. Fast i högre tempo och mindre vikter.


Såhär ser dagens program ut. Tryck på länken för att komma till program och instruktionsvideon:

Kettlebell Home Strength Workout –> with or without Tabata

Post Workout Core Work:

- RKC Plank: 2x Max Hold

- KB “round the worlds”: 2×30 seconds (each direction) –> with feet together
 
 
Ärligt talat så hade jag glömt att skriva ner post workout core - men jag gjorde lite stabilitetsövningar på pilatesboll istället. Fitnesscoachen hade på sin blogg en liten utmaning. Jag är på gång att sätta den snart!

Hälsoåret - utgångsläget


Idag var jag och gjorde fystester till Medimar som ingår i det hälsoprojekt vi har på jobbet. Det ingick kondition- och syreupptagningstest samt styrketester.

Eftersom jag tränar en hel del så fick jag göra det mera avancerade konditionstestet. Jag cyklade på en konditionscykel med en ansiktsmaskapparatur som analyserade min utandningsluft och puls och hejfaderullan. Ett ganska exakt test alltså. Med ökat motstånd jobbade vi upp till 85% av maxpulsen. Maxpuls är då den generella 220 - ålder skulle jag tro.

Det här gick ju finfint! På en skala enligt very poor - poor - Fair - Good - Excellent och Superior så landade jag på den sista. 45,4 VO2 (ml/Kg/min).
Jag fick också göra en kroppsmätning, där fettprocent, vikt och vätskeprocent mättes. Där låg jag på en ganska hög fettprocent, vilket nu inte förvånade mig så stort för jag nog en ganska realistisk bild över min nuvarande kroppsform. Det fanns en skala på grön, organge och rött och jag låg just över gränsen till orange vilket är att det börjar brännas lite. Brännt fläsk! haha!  Vi kan säga att det finns förbättringsmöjligheter där.

Sen del två i testet var styrketester. Vi gick också lite igenom resultaten från vägningen, samt mätte midjemåttet. Det fick grönt iaf! Tummen upp! Däremot var det nu inte sådär hiskeligt långt från orange där heller så jag får vara försiktig.
Styrketestet har jag inte namn på nu - men det var uppbyggd efter  en stor undersökning för arbetsföra människor där man då kommit fram till olika mätvärden.

Statisk styrka i bål: testet gick ut på att hålla en 5 kilos vikt rakt fram med raka armarn. 90 sekunder och det är fullpott. Den kammade jag hem!

Magstyrka mättes i situps. Här var Medimar nog lite extra sträng med bedömningen eftersom utgångstestet var att man fick ha fast fötterna - men i våra tester så ska vi ha fötterna fria och de får inte åka upp i luften. När det händer är testet slut. Här fick jag dåligt resultat. 23 godkända endast och jag stannade på en 2:a på skalan som var från 1 till 5 där 5 då är bäst.

Armstyrka var axelpressar med 5 kilos hantlar. En vikt i gången pressade man upp med bra teknik och ingen kompensation från resten av kroppen. 35 stycken skulle man göra för att få en femma och det klarade jag av relativt lätt.

Knäböj-testet klarade jag 43 stycken och de 10 sista på ren och skärt pannben. Fysioterapeuten som gjorde testet så skrattade gott åt mig när jag kämpade upp ännu en gång. Där fick jag också en femma, vilket var högsta betyg.

Ganska bra utgångsläge - men man kan alltid bli bättre! Jag ska kanske fokusera på att få ner fettprocenten lite- bör helt klart se över kosten lite mera. Och så fick jag rådet att ha tre pass kondition i veckan för att kunna förbättra min kondition ännu mera.

Nästa test borde bli sen i början på hösten.




Fystest

Att vakna upp och läsa om bomber på Boston maraton är inte nån höjdare tycker jag. På nåt sätt hoppas jag att det är en ensam amerikansk knäppgök som är ansvarig - men så tur har vi väl inte. Det är för jävligt iaf.

Jag ska göra mitt fystest idag. Vet inte så mycket, skriver sen idag vad det gick ut på. Jag är peppad iaf!

 Fast bombningar så känner jag att humöret är bättre idag. En lång god nattsomn gör underverk varje gång! Annars så är vädret fint idag också - jag har sett tydligt samband med vädret och mitt humör de senaste dagarna. Skitväder = skithumör, finväder = fint humör.  Så här kan vi inte ha det - tänk om vi går mot en dålig sommar?!

Bazinga it's friday!

Efter att ha tömt alla hjärnreserver på jobbet idag, samt att efteråt försökt prata så andra förstår vad jag menar på kettlebellspasset så är jag äntligen hemma.

Jag kom hem till informationen att det blir tv-kväll med games of thrones och Big Bang Theory. Alla kanske inte vet hur lycklig jag blir av en sån nyhet, men det är rena himmelriket. Brain reload.

TGIF-aste fredagen på år och dar.



Hälsoåret


Vi hade en liten kickoff för ett hälsoår på jobbet idag. Under ett år ska det satsar lite extra på personalens hälsa, både fysisk och mental. Det börjar verkligen bra. Vi ska få träna på arbetstid(kontorstid) en timme i veckan och få göra hälso- och fystester hos Medimar. Testerna görs nu i början på hälsoåret och sen ska vi få två testtillfällen till för att se våra resultat. Ett efter 3 månader och sen i slutet på projektet. Det kommer även att vara ett pris för den som gjort bäst individuell förbättring i resultaten.

Dessutom ska vi få delta i föreläsningar i olika hälsoämnen och träna olika pass.

Jag älskar sånt här! Är superivrig och ska boka in mig på testet så fort som möjligt. Hälsoåret here I come!

Les Mills-mix



Les Mills-mix
Igår hade vi på gymmet gjort en mix av alla Les Mills-koncept vi erbjuder till ett enda pass. Bodycombat, BodyAttack, Bodypump, CXWORX, BodyStep och BodyBalance. Ungefär 10 minuter/2 låtar ur varje program. Det var riktigt roligt och mer lyckat än jag trodde faktiskt. Jag var rädd att det skulle kännas rörigt - men det blev istället tungt och varierat. Roligt också att få lite inspiration från de andra programmen som jag åtminstone får alldeles för lite av.  Det blir garanterat en repris på det här i framtiden.

Löpningen
Jag hade ju bestämt att torsdagar skulle bli löpmorgon. Det blev inte så den här veckan ändå. I tisdags hade vi morgonfys med taekwondoklubben som vanligt och jag planerade in en massa hopp - vilket har resulterat i att mina vader har blivit till stenar. Jag har kavlat dom med brödkaveln, stretchat och masserat och dränkt dom i icepower två kvällar i rad - men det har nu inte hjälpt sådär farligt mycket. Jag hoppas det bara är träningsvärk och att det går om snart. Jag gjorde ändå beslutet att ett löppass inte skulle göra dom mjukare. Dessutom kände jag att en vilodag var på sin plats.

Min trädgård

Ja, med huset vi köpte så kom det ju med en stor jävla trädgård. Jag börjar en ny resa, som det så vackert heter, nu. Ikväll ska jag och andra Jenny på trädgårdsföreläsning. Jag hoppas på underverk och att jag kommer därifrån med massa inspiration och kunskap. Den är inte så hög nu just. Eller, jag är lite nyfiken - men kunskapen är ganska noll. Det är väl bara att rusa in i det och inte tänka så mycket gissar jag.

håhhåå.

För att citera kär kollega på jobbet idag: Det är så jävla mycket man ska kunna!

Gårdagens pass

Igår tog jag en eftermiddagslänk i solskenet. Det var inte jobbigt att fa iväg utan jag var riktigt förväntansfull. Jag hade bestämt att ta det lugnt så det var väl det som lugnade mig. Jag kände mig lätt från första början - bodycombatmusiken i lurarna hjälper ganska bra till skulle jag säga.
Jag hade ingen plan på hur jag skulle springa utan jag sprang på en bra stund in mot stan innan jag bestämde hur jag skulle ta mig hem. Till min förvåning valde jag inte den kortaste vägen utan bestämde att springa så det ändå tog en stund innnan jag kom hem. Det flöt på så underbart bra. Det var bara nån uppförsbacke i slutet som var lite jobbig.
Årets andra runda och jag hade sån tur. Jag var förberedd på en jobbig skitrunda. Bra där!

6,5 kilometer sprang jag på 43 minuter.

Att nå det bästa målet

Förra veckan hade jag en paus i träningen på grund av halsont. Sen kom påsken emot och hela långfredagen var en enda fest i sötsaker: ostkaka, munkar, godis och tårtor. Toppat med grillkorv och vin. Sen fortsatte resten av påsken i samma anda till påskmåndagen då jag fick nog. Inte en enda kakbit gick ner.

Mitt humör förra veckan var inte att leka med. Jag var fräsig och ostabil. Allt var fel, jag var trött och gnällig och jag fick hela tiden peppa mig till att vara på bättre humör.
Sen då.. den här veckan. Taekwondo på måndagkväll,  bodycombat på tisdagkväll, styrketräning på onsdagmorgon, torsdagmorgon en löprunda och imorse ett styrkepass till. Hela veckan har jag känt mig 20 kg lättare mentalt och jag har fjärilar i magen.

Jag tolkar det här som att min kropp verkligen blir i oställning av att bra rutiner bryts. Det är det överliggande målet i min värld. Att jag fysiskt och psykiskt ska ha begär efter träning och bra mat. Att inte behöva kämpa med viljan till att lyfta på arslet för ett träningspass utan jag vet att gör jag det inte får jag lida igenom en tung dag istället. Att jag ska välja de nyttiga grönsakerna istället för chipsen.

Ultimata målet är en absolut hälsosam livsstil med bara bra kost och bra rutiner. Men jag har förstått att man inte ändrar saker på en natt. Åtminstone inte jag. Kanske jag är där när jag är 45. Eller 65. Det visar sig!


We run this!



Hittade den här videon hos kapten AV.  På med lurarna/högtalarna och börja dagen med den här. Eller spara den till kvällens träningspass som preworkout.
Chloe Bruce sparkar igång den här videon som sen är full av badass människor! Se den!

Nu tar vi hem den här fredagen!

2013 - ett springår

Ifjol sprang jag inte så värst mycket. Tror det blev sammanlagt 30 km eller nåt sånt. Annat ska bli i år! Jädrans vilka kilometer jag ska samla på mig!
Jag ska försöka åtminstone. Det är väl bara att ta en kilometer i taget eller va?

Målet?  Lidingöloppet i höst. Dendär 15 kilometersrundan. Så jag gissar att lite backintervaller inte är slöseri med energi heller. Hmm.

Att få in rutinen att springa är väl det knepigaste. Jag startade en ny idag. Varje torsdagmorgon är nu vigd till löpning. Lördag eller söndag ska också bli en löpdag. Sen när jag har det på g så lägger vi in ett pass till. Bestäm och håll dig till planen. Så går det till!



(okej. låter lite väl stöddig nu. Tala är en sak - nu måste jag verkställa också)

Jag sprang!

Jag kom mig äntligen ut på en löprunda! Efter ungefär 3 månaders peppning. Att det ska bli så svårt? Snacka om att göra stor grej av det...

Statistik till bokföraren: 3,89 km 24:42 minuter och medelfart på 6:21.  Nära att spy: 95%.

En spark i röven

Bokstavligt kan man ju nästa säga. Efter att ha haft en liten vila i träningen pga halsont osv så stämplade jag in på gymmet imorse igen. Tyvärr så slog tröttheten till direkt jag klev av cykeln och gäspandes gick jag in i gymmet.
Istället för att stå och känna efter hur trött och omotiverad jag var så gick jag till benpressen och laddade på 80 kg. Det gick hur bra som helst så efter ett set på 10 reps ökade jag till 120 kg. Gick också bra så jag ökade till 140 och körde tre set till. Sen plockade jag bort en hel del vikt och gjorde enbenspressar tills mina ben gick sönder. Så kändes det åtminstone.

Efter det testade jag en ny rumpövning som jag hört ska vara dunder för rumpan: barbell hip thrust.  Varvade den med tunga kettlebellssvingar.

Sen då.. ja. Då bara dog min motivation. Som straff steg jag på löpbandet och sprang i uppförsbacke 1 km. Efter det var jag nöjd. Stretch och dusch på det!

the hip thrust!
 

Spark i röven angående matintaget blir det nu också. Efter påskens oerhört äckliga kosthållning med bara godis, bullar, tårtor, munkar, pizza, korv och öl så känner jag att jag vill ge min kropp lite bättre näring. Har märkt att mitt humör blir väldigt oattraktivt när jag äter på det sättet också. Det här är något jag känner att jag vill göra - så behövs ingen skärpning. Bara lyssna på kroppen lite.

Påsk 2013





Så var påsken förbi. Vi har haft en massa besökare i vårt hus den här helgen - men det var bara en liten Kvevlax-tös som fastnade på linsen.  En som har riktiga skills framför kameran!

Mamma och pappa var också hit en kort sväng och sen hade vi Linda från Vasa här hela helgen också. Fullt hus helt enkelt!
En av de bästa var att vi inledde grillsäsongen på vår glasveranda. Vårt nya favoritrum! åå va jag älskar att bo i hus!