kattvakt och kettebellspasset


Ojoj! Vi är kattvakter igen. Sen i onsdags så har vi hand om lilla Winston (devon rex) och sen Mulle då. Mulle är en mysig 6-kilos klimp. Imorse kring 5-tiden vaknade jag av ett slagsmål. Winston älskar att busa med Mulle, som sen i sin tur blir sur direkt. Muttrar och fräser direkt. Det hela låter väldigt roligt när det är mörkt - men klockan 5 vill jag ändå sova och inte ligga och skratta.
När jag äntligen fick lite lugn på dom så ringde klockan och så var det dags att stiga upp. Godmorgon bara.


Idag blev det pass två på mitt nya kettlebellsprogram. Här hittar ni ursprunget och här är sen vad jag gjorde:
3 varv av det här:
Frontsquat med 2 kb 12 kilo x5
KB snatch höger arm 12 kilo x5
KB snatch vänster arm 12 kilo x5
Klapparmpressar x6
Pullups - här skulle man göra 5 stycken men jag kan inte det ännu så det blev minst en. Något varv vilade jag och upprepade några gånger.
Enarmssving 16 kilo x10 Höger och sen Vänster

Sen 3 varv av:
overhead carries x30 sekunder /sida. Jag promenerade med en 12 kilos kb uppsträckt rakt mot taket.
Skate jumps x30 sek.
Band seated abduction x30 sekunder. Hade gummiband runt knäna och pressade knäna utåt så utsida lår fick jobba.

Därefter sprang jag ännu på löpband i 15 minuter. Jag joggade i relativt lugn takt och varvade med lite gång. Det här för att mina vader bråkar. Stretchade en ganska bra stund efteråt.


Det känns bra att ha ett upplägg att följa. Nog för att jag har haft ett semiplanerat pass tidigare - men har ändå haft lite kryphål när motivationen brister. Nu när varje detalj är uppskriven så är det bara att följa till punkt och pricka. Det är också bra puls på hela passet (så funkar ju kettlebells) så det känns verkligen som att man jobbar hårt direkt. Passet här ovanför (minus löpningen)  tog ungefär en halvtimme.


Nu skulle man ju då tro att det räckte för idag. Men sidu nej. Jag fick just en utmaning av Linda via facebook att komma på Avancias nya pass Fun-X klockan 17 och jag kunde ju inte hålla mig. Det är ett crossfit-aktigt pass med funktionella övningar samt parövningar om jag förstått saken rätt. Lär vara döden. Återkommer om det sen.

1 kommentar: