ja, träningen då?

Jag kollade min träningskalender på funbeat.se och kunde konstatera att jag inte gjort ett ordentligt träningspass sen 5:e november. Det är nog en rekordlång paus sen jag startade kalendern 2006. Det beror främst på att jag har varit förkyld men senare också att jag har haft lite ont i bäcken och haft sammandragningar så det har inte alls varit på tanken att ta mig till gymmet.
Jag bryr mig också inte så värst. Jag bubblar av iver att börja träna sen - men i det här tillståndet så är det ju inte roligt. Det finns säkert en poäng att försöka hålla igång med träning för att kroppen ska orka - men jag tänker inte ta någon stress. Kanske jag får lust att ta ett gympass? om inte så får det vara. Att röra på sig är träning nog nu just. Min träning just nu är mera på det mentala och det är att våga varva ner. Går ju sisådär med det då.


Så det blir kanske inte mycket träningssnack här på bloggen just nu. Däremot bakom kulisserna planeras det för fullt vad som ska tränas sen. Fast där är jag väldigt ödmjuk också - jag spikar inga planer före jag vet hur nya livet ser ut.


Ett foto från när magen ännu var i hanterbar storlek. :)



All in på julstämningen!

Imorse vaknade jag före sju och klockan sju orkade jag inte vänta längre så jag steg upp. Så ivrig var jag att få sitta och inta julstämning av julljusen och julpyntet (och det städade huset). Kim tyckte jag var töntig som var så besatt av julstämning. haha!
Mysiga långa lugna morgnar är något jag älskar. Njuta av gott morgonkaffe och en god frukost till tända ljus är magiskt!

Det har varit en produktiv helg annars. Målen som sattes igår uppfylldes ganska bra (jag har lite dammsugning kvar att göra). Vi fick klart förrådet och idag har vi städat och flyttat in saker vi ska ha där. Lägg på en sortering av allt också.
Förutom det så kokade jag risgrynsgröt för första gången igår. Festade till det och blandade i vispgrädde och kanel så det doftade jul i hela huset. Den blev jättegod, men 4 portioner räckte ingenstans.
Nu sitter jag och mumsar i mig en jultårta! Undrar om det är gravidhormonerna som har är att skylla nu när jag är så jul och pynt-besatt? Who knows - kul är det hursomhelst!





Min älskade julstjärna. Är så sjukt nöjd över den ännu fast det är flera år sen jag köpte den. Tyvärr får man ju aldrig den bra på bild - men man kan skymta längst ner hur den egentligen ser ut.


Såhär såg det ut i förrådet igår kväll. Det här är före städning så hyllorna har just nu ett stort lager byggdamm på sig. Elfa-hyllorna och skåpen fanns i rummet före renoveringen så det är vi tacksamma för.

Lilla-Jul



















































Jag satt och drack mitt morgonkaffe i min fåtölj för en timme sen och njöt över hur glad och lycklig jag kände mig just då.  Tror det har med Lilla-Jul att göra. Älskar Lilla-Jul även om jag själv inte julpyntat ännu.
Idag ska vi (Kim) lägga golvet och golvlister i förrådet vi har hållit på med den senaste månaden. Det betyder att vi kommer att vara så klara med rummet så vi kan flytta in skåp och saker vi planerar ha där. Det betyder också att vi har 2 rum i källaren färdiga - ett steg närmare till slutmålet!
Det roligaste med det är att när jag får frågan "har ni mycket kvar av renoveringen?" så behöver jag inte längre svara "jo, vi har hela källaren kvar".
Och det bästa med att få förrådet klart är att vi sen kan fortsätta med det största rummet i källaren. Ett sovrum/gästrum eller vad det nu blir i framtiden.

Jag i min tur planerar stort att städa hallen och vardagsrummet idag och sen julpynta. Nu i gravid-tider när "jag ska ta det lugnt" så får inte städningen bli alltför ambitiös. Jag får ont när jag kör på för hårt så det gäller att ta ett steg i gången. Jag är skitnöjd över att jag fick hela köket städat igår. Det tog några timmar men nu är det gjort.

Så om allt går enligt plan så har vi ett förråd och ett julpyntat städat hus när den här dagen är klar. Det finns risk att vi somnar tidigt ikväll sen.


...

Sen måste jag ju också säga att jag är så glad över att det i Finland röstades för en könsneutral äktenskapslag igår. Det var verkligen på tiden!

Musical Bola Maternity Chime


Jag, eller vi - jag och lillhen i magen, fick en lillajulklapp på posten idag från blivande mommo och moffa. Ett fint gulligt smycke med en bjällra som ska ligga på magen. Tack så mycket! Kram!

Sen kan jag avslöja att det är en fyrfotad kompis i huset som också är väldigt fascinerad av smycket. haha! Så det är kanske en gåva för 3.

#vecka30



sammandragningar och konsten att ta det lugnt

Gravid-äventyret fortsätter! Det är lite småspännande på Åland nu just när vårdpersonalfacket Tehy gick i strejk i torsdags. Gravid-Murphy vakade förstås vid min sida så direkt följande natt (mellan torsdag och fredag) fick jag sammandragningar. Så tuffa att de höll mig vaken mellan kl. 2 och 5.  Jag surfade runt lite och läste om det var något att bekymra sig om: Det är ju så mycket som är normalt under graviditet, så svårt att veta när man ska bli orolig på riktigt tycker jag.
Jag läste att om sammandragningar känns obehagliga så är det inget att oroa sig för, men gör det ont borde man kolla upp att livmodertappen inte blivit påverkad. Så var går gränsen mellan obehagligt och ont då? !
Jag fick iallafall sömn efter klockan 5 igen och åkte sen på jobb till klockan 7. Det slutade inte att spänna i magen så ringde jag akuten sen på eftermiddagen när jag kom hem från jobbet(efter samråd med bästa första akuthjälpen mamma då). Där fick jag prata med en läkare och hon bad mig komma in för urinprov och undersökning. Så jag åkte dit direkt.
Jag blev undersökt, fick se lillen på ultraljud och vi kunde konstatera att det var lugnt. Livmodertappen var ok och ingen förlossning var på g. Skönt!  Däremot fick jag råd att verkligen ta det lugnt. Hon tyckte också att det var helt rätt att komma in eftersom sammandragningarna hade startat så plötsligt. Hon sa också att hon gärna skulle sjukskriva mig från min fritid om hon kunde. Haha!

Det är märkligt det där, jag tycker ju att jag tar det sååå mycket lugnare nu, men jag måste verkligen skruva ner tempot ÄNNU mer.

Så här gick diskussionen med läkaren ungefär:

Läkare: Har du gjort nåt speciellt ansträngade de senaste dagarna?
Jag: Nää, det skulle jag inte säga. 
Läkare: vad gjorde du i onsdags då tillexempel?
Jag: jaa, jag instruerade ju förstås en taekwondoträning. Men gjorde faktiskt inte så mycket fysiskt då...

Läkare: mmhmm.. och tordagen hur såg den ut?
Jag: ja, då instruerade jag ett pass kettlebells på gymmet...
Läkare; något annat som du ännu gjorde..
Jag: jaa, vi renoverar ju hus också så jag har spacklat och slipat lite... Okej. Jag kanske inte tar det så lugnt då iaf.

Så i helgen har jag ansträngt mig att ta det lugnt. Kim målade förrådet (jag skulle ju göra det) och det gick bra att bara vara med som sällskap och assistera lite. Annars var det mest ansträngade igår att gå igenom Maxinge-gallerian i lågt tempo. Sov och tillbringade tid framför teven eller läste en bok mestadels av eftermiddagen.
Idag har jag städat lite, men haft många sittstunder och nöjer mig med att ha några hörn dammfria. Låga ambitioner och högt tålamod gäller nu. Puh. Idag känns det bättre i magen så jag gissar tempot är acceptabelt nu.

Annars så är det fint här i Mariehamn idag. Snön som kom i fredags är borta och idag har vi molnfritt och lite sol. Samsam vågade sig till och med ut till sist!






små härliga renoveringsstunder















































Jag läste på Linns blogg att har man bloggtorka kan man alltid slänga in en bild från sitt hus/lägenhet. Nu har jag inte precis bloggtorka men Kim for iväg med kameran så då jobbar jag med det jag har.

Jag tittade igenom mina gamla iPhonebilder och hittade den här från sommaren 2013. Vi har just monterat ihop hallgarderoberna och mittiallt såg inte hallen längre ut som en avstjälpningsplats utan det såg ut som ett rum man täcks visa upp. Nu är det förstås kaos igen eftersom vi har en tvättmaskin och torktumlare som står i hallen och väntar på att deras rum ska bli klart. Men det skiter vi i nu - för det är känslan i den här bilden jag vill åt nu. Att känna att det är klart - vet inte om ni som inte renoverar och bygger hus förstår hur skönt det är att vara just i det här stadiet. Kan väl liknas med när man lyckats med en riktig rejäl storstädning kanske? Förutom att städning måste göras om efter ett tag - en renovering/bygge av ett rum behöver inte göras nåt åt på många år om man gjort ett bra jobb.

Jag har slipat och spacklat klart i vårt stora förråd i källaren nu. Det kommer att vara klart målat inom den här veckan. Därefter lägger Kim dit golv och tak och sen voila! Då kommer vi igen att få uppleva den där "det är klart" känslan. Ah! Dessa små härliga kortvariga stunder!

Länge leve träningsselfien!


 Jag tömde min telefon på foton förra veckan och konstaterade att det blivit några träningsselfies genom åren. Vad tacksam och glad jag är över det! "Be your own inspiration" är en mening jag gillar och vad är bättre än att se foton när man är endorfinhög och nöjd efter ett skönt träningspass. Sen slog det mig också att fan vad jag har varit i form! haha - lätt att se skillnad nu sådär 15 kilo tyngre och höggravid (jag klagar inte).

Den bilden överst är en av mina storfavoriter. Jag tror jag hade bränt av ett av mina livs bästa styrkepass på Avancia. Mitt enda mål den dagen var att varje muskel i överkroppen skulle va helt slut och trött när jag var klar. Jag körde utan paus en massa axelövningar, rygg, armar mage och avslutade med en stor drös armpressar. Tack vare den här bilden glömmer jag aldrig. Syns ju lätt hur nöjd jag är också. haha!

Jag tänker spara mina träningsselfies i en mapp så att jag kan gå tillbaka och hämta inspiration när det behövs.

Träningsabstinensen är relativt hög nu just. Jag har varit (och är) förkyld en bra stund nu så det har gjort mitt minimala träningsintag till 0. Tills idag när jag fick utlopp för det när jag slipade ett litet rum i källaren. Hela rummet på 2 h. Svetten rann och pulsen steg och det var så härligt! Var sjukt slut efteråt men det var lätt värt det.

Tja vad ville jag med det här inlägget? Jo, underskatta inte en träningsselfie och fatta att jag varit skitduktig idag som både slipat och spacklat ett rum idag. Snart målas det!

Puss!





Hudbristningar


Hudbristning är nog sällan ett ord någon kopplar ihop med sexighet. Speciellt i den här photoshopfulla världen vi lever i där vuxna människor verkar tro att alla kvinnor har babyhud på rumpan.
Jag fick många hudbristningar under puberteten. Blålila skitfula streck på brösten, insida lår och höfter. Skitkul att ha i tonåren. Det som var bra var att de bleknade ju sen och efter en tid tänker man inte så mycket på det. Otroligt slöseri med tid att gå och fundera på sådant man inte kan påverka.

 Jag har nuförtiden en väldigt avslapplad syn på hudbristningar eftersom jag vet att det är inget som hindrar mig i livet. Hudbristningar gör inte ont, det hindrar en inte fysiskt och de gör mig inte mindre smart. De 3 dagar om året jag nu visar mig i bikini så kan de väl få synas de med.

Med det sagt så kan jag väl ärligt säga att jag nog gärna orkar göra ett försök att hindra att de blir ännu fler. Som nu när magen håller på växer i vad som känns oändligt. Jag har läst på lite att texter säger att det är hormonellt och att smörja in magen inte kommer att hjälpa. Sen har jag ändå hört att människor märkt en betydlig skillnad när de smörjt in sig dagligen med olja. Mandelolja lär vara the shit och Weledas Stretch mark massage oil är en populär vara. Den är ekologisk och innehåller enligt Weledas hemsida mandelolja, jojobaolja, vetegroddsolja, äkta eteriska oljor, arnikaextrakt.

Nu vet jag inte om det hjälper, men det känns ändå vettigt att se till att återfukta huden när den ändå pressas till sitt yttersta. Mjuk elastisk hud är bättre än torr hud i såna lägen säger min logik.
Jag tycker ju att jag har fyllt min kvot med hudbristningar men kanske det är regeln more is more som gäller?



brandfarligt

Idag gick jag en kurs i brandsläckning. Det hette att vi skulle få pröva på att använda brandsläckare - men det ingick även en föreläsning hos räddningsverket.

Jag har aldrig använt en brandsläckare och kände att det är ju onödigt att börja öva om den dagen kommer när jag står där mitt i en brand. Så vettig kurs det här allså. Själva brandsläckarhanteringen var ju inte krånglig (det är väl poängen) men nu vet jag hur det känns och är kanske säkrare på mig själv ifall jag behöver använda en på riktigt.

Jag fick med mig en del matnyttigt från föreläsningen. En viktig sak var att när det uppstår en brand i ett rum så ska man försöka hålla dörrarna stängda för att hindra rökspridning och att elden får mera syre. Vi fick se en film där ett stearinljus lade eld på en fåtölj i ett rum. Först ett rum där dörren var stängd och sedan ett annat där dörren öppnades efter 4 minuter. Stor skillnad på eld-och rökspridningen.  I det första rummet släcktes elden av sig själv pga att syret tog slut - i det andra spred sig den dödliga röken sig ut i korridoren utanför nästan direkt. Det var väldigt skrämmande att se.

Sen diskuterade vi lite olika scenarion som var vanliga och kunde konstatera att ofta handlade det om lite folkvett i många fall.
Föreläsaren frågade om vi kunde gissa när högsäsong på brandalarm var. Vi hade fel när vi gissade på julafton eller nyårsafton. Lucia och 3;e advent var däremot populära helger. 3:e advent berodde på att då har ofta det första adventljuset brunnit ner. Har man då en eldvänlig ljusstake som många tyvärr har med all mossa och tomtar och troll så kan det sluta väldigt illa.

Viktiga är att man tänker efter före. Lämna aldrig ett ljus att brinna i ett rum och se till att släcka lampor och prylar efter er. Ha ordentligt med brandvarnare i huset och en brandfilt i köket. Är du handlingskraftig försök förhindra eldspridning så långt det går. Kom ihåg att det är likadant vatten i trädgårdsslangen som i brandslangen - så det funkar också.


en festlig gravid-outfit


 Jag har fått låna en jättebra festklänning av Emmelie som jag helt klart kommer att klara mig med nu fram till februari. En klassisk svart med spetsiga ärmar. Jag festade till i den här i fredags och konstaterade att det var en väldigt populär klänningsmodell för vi var många som hade liknande. Nu var jag den enda i gravidmodell då - men svarta spetsiga ärmar sågs lite här och var.

Det var kanske början på min förkylning som gjorde att jag hade extrem ångest före festen. Jag var trött och att börja fixa till sig för fest var det sista jag ville göra. Men lite mat och en varm dusch och mycket smink fick ändå upp humöret till sist (och lite pussar och kramar av Kim då).

(När jag ser på den översta bilden kan jag bara förvånas över hur stor magen är nu. Resten av jag hänger inte alls med tycker jag.)


En musikal, en firmafest och en förkylning

Finns det någon gång man uppskattar livet och välmående så mycket som när man just frisknat till efter en jobbig sjukdom?
Jag åkte på en förkylning på söndageftermiddag när jag var på väg hem från Stockholm.  Natten till måndag fick jag feber och sen sov jag mig igenom måndagen pga en huvudvärk av det värre slaget. Tack vare panadol och ännu mera sömn vaknade jag halv tio på kvällen och mådde ganska ok. Jag var ännu hemma idag för att känna efter läget.

Det var en tuff helg som helt klart vann över mig alltså. Fast det var ju helt klart värt det. I fredags hade vi 10 års jubileum med jobbet. Middag på Indigo och sen fortsatte festen på nattklubben Kino. Att mingla på fest och vara gravid gjorde ju att mingelsnacket blev lite ensidigt förstås. Det handlade om frågorna: när är du beräknad? och hur länge ska du jobba?. Fast det gjorde inte mig så mycket - det var ju lätt att prata om det iaf!
Jag var i säng ungefär klockan 1 på natten sen för att därefter stiga upp tio före 6 för att packa väskan och åka iväg till Vikingterminalen.

I Stockholm träffade jag syrran och vi gick på stan en stund. Vi var bl.a. till butiken Glam mom som finns på regeringsgatan. De har en webshop också som jag spanat in många gånger. De har supersnygga amningsbehåar och de verkade också ha bra expertis i ämnet. Eftersom jag inte visste om det kommer fler chanser före BF att besöka butiken så ville jag dit nu. Jag kom ut ur butiken lite fattigare om man säger som så - men fick också med mig bra saker. Ska visa i nåt sernare inlägg när jag har foton.

Bästa med hela helgen var förstås att jag fick träffa min systerdotter Moa. Det är så spännande att träffa henne varje gång när hon hela tiden ändras och har lärt sig massa saker. Nu var det mycket energi och hon kunde mycket mera ord än sist jag såg henne. Hon var också väldigt fascinerad av min mage haha. Lyfte på min tröja så hon skulle få se den och sen lyfte hon på sin tröja för att se på sin egna mage.

Efter att Emmelies Jonas gjort en god middag och jag tagit en tupplur så drog jag och syrran iväg till Circus. Musikalen "Livet är en schlager" är ju baserad på filmen som Jonas Gardell skrivit manus till och den var förstås helt ljuvlig. Alla låtar var schlager och tonartshöjningar fanns det gott om. Helen Sjöholm och Peter Jöback sjöng förstås som gudar. Johan Glans som spelade Helens man var väldigt rolig som vanligt och Jonas Helgesson var också helt otrolig i sin roll som cp-skadade David.
Mest imponerade Peter skulle jag säga. Han spelade transan Candy och han var väldigt övertygande som kvinna. Vilka ben!
Det enda vi var lite skeptiska till var rollen Sabina som var lite överspelad.
Tårarna rullade både i början och slutet på musikalen och det var självklart stående ovationer i en evighet efteråt. Jag rekommenderar den varmt som ni förstår. Jonas Gardell är ett geni.










Bilder från vänster uppifrån: 1. Bandet Vi3 spelade på efterfesten på Kino. bra drag i det cover-bandet! 2. Mysigt utanför GlamMom-butiken. 3. Vi åt lunch på kändiskocken Melker Anderssons hamburgarhak Vigårda 4. Vem gömmer sig där?  5. MOA!! 6. Moa och två töntar i bakgrunden.

vecka 28



Tydligen hade jag på känn att första snön skulle falla idag när jag imorse premiärade mina kängor som jag beställt från ellos här tidigare i höst. De har varit lite för tunga att ha tidigare men idag passade de perfekt. Jag tycker de är riktigt fina faktiskt.

Idag stämplade vi in på vecka 28. Det betyder alltså enligt min gravid-app att det är sista veckan i andra trimestern. Nästa vecka börjar nedräkningen på allvar då när jag går in i tredje och sista trimestern. Shit. Nåneej. Jag har ingen panik - börjar så småningom ha lust att träffa den här krabaten i magen - men samtidigt så inte. Huset är ju absolut inte bebis-klart ännu.
På tal om bebisen så gör den inget annat än sparkar så vi får väl räkna med att vi kommer att ha en livlig liten älskling sen.

Idag fyller min fina lillasyster år och tur som jag har det så åker jag till Stockholm i helgen och hälsar på. Vi ska på musikalen "Livet är en schlager". Det kommer att bli helt underbart! Före det, rättare sagt imorgon, ska jag också på fest med jobbet. Det är 10 års jubileum och det ska firas ordentligt! Så det kommer att bli en tuff helg.



Hybris på AWxHM

Så, de lyckade igen få mig hooked och gav mig ha-begär så att jag knappt kunde sitta stilla när jag mellan varven tryckte på F5 och hoppades att jag skulle komma in på webshoppen innan allt var slutsålt. HM's samarbete med Alexander Wang pratar jag om förstås.

Jag kan den här processen vid det här laget. Har man tur så kommer man in direkt när de öppnar kollektionen. Den turen har jag inte haft de senaste gångerna och den här gången försökte jag inte ens. De öppnade ju klockan elva, men då öppnar Indigo för lunch också. Jag försökte första gången ungefär 40 minuter efter lanseringen och då var det många andra som försökte också. Ungefär 1,5 h senare kom jag in och fick ner yogamattan i köpkorgen. Yeej! Men boxningshandskarna var tyvärr slut. Som viktig regel när man shoppar hm-samarbeten är att man måste direkt till kassan och checka ut för det finns risk att varan hinner bli slutsåld om man väntar för länge.
En liten tid efteråt kom jag in igen (jag blev utkickad ganska hastigt efter yoga-mattan). Det var inte många plagg kvar så jag plockade allt jag hittade som jag var lite intresserad av och checkade ut igen. Med strategin: jag plockar åt mig det jag får så sorterar jag bort sen. Helt sinneslöst alltså.

Jag tänker inte behålla allt jag beställt, jag är ganska bra på att skicka tillbaka saker jag absolut inte vill ha så det är jag inte orolig över. Det har ju till och med hänt att jag skickat tillbaka allt - även om det passade bra. Fast medger att det kan bli svårt den här gången.






mensparty och en cool morsa

Peppe delade den här videon nyss och den är ju fullständigt superhärlig! Morsan i videon är min nya idol tror jag. Coolast!


självklarheter och tisdag

Jag började den här dagen med att läsa en diskussion på facebook som helt hade flippat ur. Det började sansat och sen fick någon frispel och började smutskasta en person och sen var det fler som lade sig i. Facebook när det är som mest underhållande alltså. Jag följer en person i diskussionen men jag kände ingen av dom egentligen. Det kanske den starten på dagen som gjorde att jag kände mig lite lättretlig hela förmiddagen. Who knows - det kan ju ha varit gravidhormoner också. Ingen kom till skada och jag varnade mina kollegor om läget i ett tidigt skede.

I facebook-diskussionen togs ändå en bra poäng upp. Hon som hade skrivit inlägget var lesbisk och var sur för att vissa män hade en tendens att förklara åt henne att hon inte kan förstå sig på kvinnor eftersom hon är för nära. Det krävs en man för att se helhet och perspektiv. Ja, sådär urbota dumt.

Som en av 80 kommentarer så var det en kille som skrev att han inte råkat ut för liknande homofober och undrade var hon hittade dessa personer och blev sedan sårad när han blev kallad oempatisk.
Förklaringen han fick var att om man som han är vit och heterosexuell så drar man ju knappast till sig homofober och då ser man dom antagligen inte så ofta. Inte heller om man är vit och priviligerad så ser man rasism till höger och vänster. Däremot är det nonchalant och oempatiskt att gå och tro att det inte finns för det. Det där borde vara självklarheter, men så fungerar ju inte världen har jag märkt (på facebook).

Ja, så startade min dag. Sen var jag på jobb och så fick jag en nackmassage av Karro eftersom jag har stelare nacke än Frankenstein. Snart ska jag och Kim se senaste avsnittet av the Walking dead. Sen ska jag jobba lite till. En riktig höjdar-tisdag alltså.




Alexander Wang x HM

































Så var det dags igen! På torsdag 6:e november lanserar HM samarbetet med den sötaste designern just nu. För visst är han för söt Alexander Wang?

Jag älskar HM's designersamarbeten! Jag tröttnar aldrig på mina Jimmy Choo-pjucks eller min klänning från Lanvin-samarbetet. Visst har jag några saker som varit mindre bra - men överlag så är många av mina favoritplagg i garderoben just från dessa samarbeten.

Den här kollektionen är väldigt sportinspirerad och det är inte helt fel i mina ögon. Förutom coola kläder innehåller kollektionen väskor, skor och sportartiklar som yogamatta och boxningshandskar. Behöver jag säga att det är nåt som lockar?
Nu är mycket av plaggen ganska dyra - tror inte jag klickar hem skorna den här gången även om jag gärna skulle vilja ha dom.

Som det alltid gäller så kan ju saker och ting vara slutsålda när man äntligen kommer in på shoppen -men jag ska åtminstone kika extra efter dom här:


































För att se alla produkter med priser kolla in nitrolicios-bloggen.

Halloween 2014

 En gravid häxa.

Från att ha tyckt att Halloween var nåt fjantigt trams så har jag kommit fram till att det är ju faktiskt en riktigt rolig grej så här i höstmörkret när allt ändå är ganska trist. Så jag och Kim passade på att spöka ut oss så att vi skulle vara lämpliga inför Halloween-middagen vi var bjudna på. Det skulle ju bjudas på allt från blodsoppa och ormbröd till fladdermusben, förkrympta hjärnor och drakögon.

Jag lånade häxhatt och med lite inpiration från pinterest gjorde jag en ordentlig översminkning. Nu hade jag ju faktiskt städat bort det mesta smink i en grovstädning - men klarade mig ändå ganska hyfsat. Kim målade sig som Hulken -men jag har tyvärr inget foto tillgängligt just nu på honom Grön var han! haha.

Det visade sig sen att vi var de enda förutom några av barnen som var utklädda - men det förstörde inte vår kväll! Det gick bra det med. Maten var kalasgod som vanligt och vi rullade hem övermätta sen.

Tack Anna-Lena och Bengt för en fin middag!