Grundtekniskt träningsläger med taekwondoklubben








Mariehamns taekwondoklubb hade ett litet träningsläger idag. Två träningar på 90 minuter med temat grundteknik.
Det var ett riktigt lärorikt läger som gav det som ett bra träningsläger gör: eftertanke och en hel del att jobba på. Trots att vi egentligen inte gjorde något nytt så kändes det så ändå. Vi övade på millimeterprecision och förflyttningar, grundställningar och förstås Daniels favorit: att få upp knät i sparkar.
Jag fick en nyförälskelse i grundtekniken idag. Det är så fascinerande hur man kan röra kroppen och hur man kan få den att röra sig. Att få den att lyda på riktigt. Vi pratar inte om att få ett ben framåt, utan att få benet framåt i en viss bana och att landa med foten i precis rätt ögonblick och i precis rätt punkt. Inte på 20 centimeter nära utan helst 0 cm nära. Det är inte så lätt - inte ens när man ska gå framåt helt rakt.

Så tack till hela kanongänget och grattis till alla som blev graderade idag!


Sen blev det lite lek också:

Vi har hittat på vår egen bollsport som vi ofta kör som uppvärmning. Alltid med varningen "ta det lugnt, inte för mycket riv och slit bla bla bla" som ingen lyssnar på. Ja, ni ser ju. Det är på liv och död!

Huvudstående börjar kännas ganska stabilt nu. Eller åtminstone idag gjorde det så. Våra studier visar att det kan variera lite från dag till dag. Jag hittar ganska lätt bålkontakten vid huvudstående - men blir betydligt dummare när det kommer till att stå på händerna.





Mariehamns taekwondoklubb ordnar grundkurs som startar 9:e september. Läs mer på vår hemsida: www.mariehamntkd.com .

Nattskumppan och träningsläger

Jag har nog gosat bort den här träningsveckan tror jag. Igår försökte jag peppa mig till att ta en länk - men efter att ha gjort lite renoveringsjobb så hade jag inte mer energi än att lägga mig på soffan med kissen och se senaste avsnittet av "Under the dome".  Det påminner mig om att kanske börja boka in morgonträningar igen.

Vi fick besök inatt från Vasa! Linda, Daniel och Fredrik. Som traditionen påbjuder när Linda kommer på besök så dricks det skumppa! Och då spelar det roll om det är natt och mitt i arbetsveckan.  Så steg upp runt klockan ett i natt och hade en trevlig pratstund över en flaska.

Det var ekologisk dryck! Sen bakom ett litet ihopplock från våra äppel och päronträd.

Ja, det gick att nattbusa också förstås.

Vi ska ha ett litet träningsläger imorgon med taekwondoklubben! Så ännu är inte den här träningsveckan klar. Ska ännu försöka få in en längre länk med grevfen på söndag. om inte det blir av så måste jag börja straffa mig själv. Eller - straffet blir ju förstås Lidingöloppet. Ju mindre jag tränar desto jobbigare blir det ju.

Nu ska jag snart iväg på en träff med alla instruktörer på gymmet! Sen blir det trevligt umgänge med gästerna. Det lutar åt Äventyrsgolf - såvida det slutar regna snart.

bänkpress-sagan fortsätter

Det var bänkpress-dejt med Johnny igår igen. Jag hade tänkt hoppa över eftersom jag tänkte jag måste fa hem till SamSam direkt efter jobbet - men jag for hem på lunchen istället.  Har ju inte hjärtat att lämna dendär lilla kattungen utan sällskap för länge.  Märker ni hur bortskämd det där livet håller på bli? Jag fullkomligt ÄLSKAR att skämma bort kattor.

Jag var lite skeptisk hur det skulle gå med träningen efter att ha rubbat sömnen med partykvällen på fredagen. Det visade sig att jag inte behövde vara orolig alls!
Såhär såg det ut (tror jag):
Uppvärmning med stång 10-12 repetitioner
Uppvärmning 30 kg - 5-8 repetitioner
40 kg 3 reps.
45 kg 3 reps.
47,5 kg 2 reps
50 kg 1 rep.
45 kg 4 reps.

Eftersom jag fick upp 47,5 2 gånger redan förra veckan kände jag att det var helt värt att testa 50 kg idag och det gick!! Måste medge att Johnny fick hjälpa den av stången men sen kändes det riktigt bra att göra ett lyft. Försökte på ett till -men där var det tvärstopp när jag kom ner.

Så fantastiskt roligt att klara av att lyfta tyngre än tidigare. Och boosten när en vikt som kändes omöjlig känns helt hanterbar. Oslagbart!

paj på bovetemjöl, fetaost och broccoli


Tack vare instagram hittade jag den här veckan till en inspirerande blogg:Tasty-health.se . Massor av intressanta hälsosamma recept på godheter och levererat i en ljuvlig förpackning med vackra bilder. Vid första bläddringen (jag har bara snusat på ytan på den här bloggen ännu) så fastnade jag för ett pajrecept som jag gjorde idag.

Jag följde receptet förutom att jag glömde bönorna. Men det gick bra ändå. Tror fyllningen eller fetaosten var lite väl blöt för den var lite vattnig när den var klar. Jag fångade upp det mesta med ett hushållspapper så efter det var det helt ok.
Jag använde bovetemjö, vet inte om det var det som gjorde att jag inte riktigt gillade botten. Fast pajen får nog godkänd - väldigt gott med salt fetaost på toppen. Dock har jag ätit många goda pajer i mitt liv så jag har ganska höga krav när jag ger poäng.

Ja, det är väl ungefär det jag har åstadkommit idag. Jag har sen igår bott på vår soffa tillsammans med kattungen och jag känner mig så lat att jag är rädd att det aldrig går om. Tur att det är taekwondoträning om en timme. Det lär ändra på den känslan!

Gullakisson


Vi blev med kissekatt i helgen! En riktig sötnos som heter SamSam. Vi hämtade Samsam igår och jag har knappt slitit mig från den här gullungen sen dess. Vet inte hur jag ska klara av att lämna den hemma när vi ska på jobb imorgon. Äntligen har jag en katt! Otroligt vad länge det tog. ..


Vi busar, sover och äter. Sicket skönt kattliv!

över 100 kilometer!

Jag hade tänkt springa igår - men beslöt snabbt att jag skulle byta ut det mot en filmkväll. Så istället steg jag upp klockan 6 imorse och sen efter en långsam kaffe och lite kvarkfrukost stack jag ut på en liten runda. Jag köpte nya skor igår så jag var lite ivrig att testa dom. Jag ska ut till Stallhagen och fira ett projektavslut med mina kollegor ikväll efter jobbet, vilket antagligen resluterar i träningspaus till söndag. Så en morgonlänk idag blev perfekt. Då är jag ganska nöjd över min träningsprestation den här veckan. Huvudsaken jag fått in nåt löppass.

Jag passerade 100 kilometer på antal kilometrar sprungna i år. Jag hade ju nog tänkt passera det för länge sen - men det är ändå mera än jag sprungit på många år så jag får väl vara nöjd. Och öka ännu mer. Ska försöka få in längre länkar nu den här månaden. Så jag inte känner mig helt borta i slutet av september när jag ska springa Lidinglöloppets 15 km.


Och jag önskar er trevlig helg med en sjöjungfru-gif! Jag kommer själv att ha en fiinfin helg!

löpning- och taekwondosnacket

Jag började lugnt igår när jag sprang iväg. Tänkte att det här är bara uppvärmning - jag ska ha en 90 minuters taekwondoträning efteråt. Det funkade att ta det lugnt för jag hade ett sommarprat i lurarna - men eftersom jag inte visste nåt om hon som pratade eller tyckte det var särskilt intressant så ändrade jag till Avicii istället. Då blev det mera fart i benen och så mitt i allt så sprang jag hur hårt som helst. Jag pressade inte mig på det sättet att jag MÅSTE springa snabbt - utan det kändes bara så bra helt enkelt. Jag försökte analysera stegen och det resulterade ju i långa löpsteg då.
2,9 km var sträckan som vanligt. 16:29 blev tiden. Helt ok med tanke på en långsam början och en liten liten gångpaus efter backen. Var helt sjukt svettig också. Dropprekord nästan!



Som pricken över i.et så hade Kim glömt att ta med träningsväskan jag packat och så snällt frågat om han kunde ta med - så jag fick träna taekwondo i mina svettiga löpkläder. Jag hade en ganska stor t-shirt på mig så det gick helt ok. Annars brukar det kännas väldigt konstigt att träna utan dräkt. Vi hade en rolig träning med boxning och självförsvarsdrillar som vi sen gjorde på reaktion och minne. Tiden gick snabbt! Jag var rädd att jag skulle tappa fokus helt när jag sprungit så hårt före - men det enda som kanske var lite dåligt var att jag hade fnitterkalas med Jane.  Kim fick behandla oss som små lekisungar och flytta oss till olika grupper.

Vi har planerat in flera läger och utbildningar och resor med taekwondoklubben i år. Det kommer att bli fint!

att bestämma sig och sen lyda

Jag tänkte bara säga att jag är jättelat och väldigt likgiltig till livet för tillfället. Kim har kidnappat bilen så jag måste springa till träningssalen. eller måste behöver jag väl inte. Men jag har bestämt att jag vill det.  Det kommer att kännas hur bra som helst.. men just nu är det bara liiite tungt att tänka på.

gäsp.

here we go.



Nytt pb i bänkpress och höstens första taekwondoträning

Jag sitter här lite halvlycklig och nöjd med en kaffe i handen. Har just målat nya panelen vid ytterdörren klart. Gjorde det direkt och fick hela målat på en timme! Så kunde jag bocka av det direkt. Skönt!

Drog som jag nämde tidigare till gymmet efter jobbet. Jag hade ju planer på att öka till 47,5 kg idag. Det är ungefär 73% av min kroppsvikt.  Värmde först upp med bara stången som vägde 20 kg och sen 12 repetitioner på 30 kg. Ökade till 40 kg och tog bara 3 repetitioner där. Ville inte trötta ut mig. Testade sen på 45 kg. Den vikt jag kämpat med en stund. Förra gången orkade jag bara 2 repetitioner på den vikten så jag blev glatt överraskad när den åkte upp 4 gånger utan hjälp. Så jag blev modig och testade 47,5 också. Två repetitioner orkade jag! Jag hade som mål att klara en - så yeaah! haha!
Tog sen ett varv till på 45 kg innan jag slutade.
Den där känslan när en vikt man knappt fått upp tidigare åker upp lätt flera gånger - obeskrivligt roligt! Jag känner mig som kungen idag! haha!

Sen då - höstens träningar drar igång idag hos Mariehamns taekwondoklubb. Ska bli spännande att se vem som dyker upp. Ska också bli intressant att se hur tungt det blir. också för den delen. Första träningen för säsongen brukar alltid vara en svettig en.
Sen blir det säkert lite övande på att stå uppåner också vid sidan om.

TGIM!

Det är måndag! Det regnar! Vad gör man åt det? Ignorerar fakta och ser framemot annat:

Det blir ett bänkpass idag efter jobbet Vi ska höja idag. Jag och Johnny! Ska också se till att få nån spurt på löpbandet fixat. Sen börjar också taekwondoträningarna ikväll. Det kommer att bli tufft!

Träningsmåndag! Det är hur hösten kommer att se ut.
Tagga!

Bodycombat 57 tracklist

Där kom den äntligen!

(Har länkat till de youtube-videor jag hittat eller originallåten. Antagligen inte samma version som är i releasen.)

Va säger ni? Jag tror starkt på den här tracklistan.

Track 1a – Upper body warmup – TroubleMaker (Clubwaver club mix) – Ocean
Track 1b – Lower body warmup – Dead or alive (Live Mix) – Nick Skitz
Track 2 – Combat 1 – Lets Go (Yelawolf, Twista, Busta Rhymes & Lil Job Ricky Luna Remix)
Track 3 – Power training 1 - I’m Alive (Hardcore Mix) – Mickey Modelle & Breeze feat. Molly
Track 4 – Combat 2 - The Phoenix – Fall Out Boy
Track 5 – Power training 2 – Roll over Beethoven - Hale Stone
Track 6 – Combat 3 – This is Love (Basslouder remix edit) – Sounda blasterz
Track 7 – Muay Thai – Stand up for rock ‘n’ roll – Airbourne
Track 8 – Power training 3 – Feel alive / roll over Beethoven - Klubfiller
Track 9 – Conditioning – I love it - Age Jam
Track 10 – Cool down – My songs know what you did in the dark (Light em up) - Fall Out Boy


Den låt som gör mig helt lyrisk är I'm alive. Minns ni da Buzz? Jag har ett speciellt minne av den - det var den sommaren den var plågan nummer ett. Det började på provinssirock. "Soita se pala nyt hei" ropade nån och sen  på med I'm alive. Pala = bit på finska och det kom från att det bara var en beat som gällde. Den var på repeat varje förfest under hela sommaren och tro mig det var många förfester den sommaren (jag var väl 18 eller 19).  Det ingick också i konceptet att man sjöngvrålade högt med varje gång refrängen kom. Oj vilka minnen. Det kommer att bli galet!

Vilken är din favorit?.. och framför allt: hur högt 'I'm alive' får du ur dig?




Focus!

ÅÅh! Jag blir så NÖJD! Efter det här passet jag hade idag. Hell yeah vad jag var på topp! Haha!

Med fokus på att  bara krossa överkroppen. Varje muskel, det skulle va tungt och jobbigt och varje sida och vinkel skulle mosas. Det är ett bra mål. Att gå på känslan istället för att räkna och ha sig.
Jag började med att springa 2 kilometer på löpbandet på hastighet 12 km/h. Det är bra att börja intensivt - det sätter ribban och pannbenet på rätt plats till resten av passet. Borde forska i det där kanske? Mesig uppvärmning = mesig träning? 
Jag gav ryggen mest uppmärksamhet, straffade axlarna värst. Grinade mest när jag tränade armarna och svettades mest under magträningen. Sen avslutade jag med 50 armpressar. Tänkte i ett svagt ögonblick att göra 100 stycken - men sparade det till en annan dag.

Att ha ett bra pass handlar om att vara närvarande. Inte tänka på nåt annat än hur det känns i kroppen, analysera att musklerna jobbar och att man fan inte ger upp före man är klar. Och att man tar några reps till när första "jag orkar inte" dyker upp i skallen. En sån dag hade jag idag. Jaa, lycklig kan man bli.

Vi måste ju röra på oss

Det här med rörelse har jag funderat lite kring den senaste tiden...

Vet inte om ni såg dendär dokumentären i våras på Vetenskapens värld där de hade ett avsnitt där de hade om bl.a konditionsträning och vad träning för för blodfetter osv. Hursomhelst så hade de en liten grej om vardagsrörelse. De pratade med en man som forskat mycket i det och han var helt övertygad om att det är farligast att sitta still hela tiden. Så här förstod jag det: sitter man på sin röv 90% av dagen så gör inte 10% träning så himla mycket nytta.

Sen lyssnade jag på Petra Axlunds podcast där hon pratade med svenska super-PT:n Andreas Öhgren. Han sa nåt i stil med (obs: fritt citerat och kanske lite överdrivet): vi sitter på jobbet, vi sätter oss i bilen hem där vi sitter framför datorn eller teven. Sen sitter vi i bilen på väg till gymmet där vi sen sitter på en motionscykel.

Och sen har vi den här bilden:

Dom här sakerna har bidragit till att jag blivit lite mera motiverad att cykla till jobbet, ta trapporna och hissa upp arbetsbordet och stå lite mera. Det hjälper också till att jag är mindre lat hemma eftersom jag tänker att jag gör min kropp en tjänst om jag rör på mig. När jag städar, rensar ogräs, skyfflar grus eller diskar. Att tänka på sin kropp som en maskin - används den inte så rostar den ihop! Jag har inga planer på att rosta ihop på en stund.

ett intervallpass!

Jag drog på mig "Just do it"-byxorna idag!

 
Planen för dagens gymbesök var att jag skulle springa intervaller på löpbandet på gymmet i 30 minuter och sen skulle jag styrketräna. Hade planerat lite supersets så att kroppen skulle få sig en liten omgång.

Kan säga att jag sprang mina intervaller - men inte en chans att jag skulle ha orkat göra nåt annat efteråt.  Det var länge sen det tog så lång tid som i dag att cykla hem. Backen före mitt hur orkade jag inte cykla uppför så jag fick snällt stiga av cykeln. Ingen kraft kvar. Häftigt.

Jag hade tänkt försöka mig på 4 minuters intervaller - alltså lite längre och sen vila 1-2 minuter beroende på hur jobbigt det var. Men det visade sig att på andra intervallen orkade jag inte i 4 minuter utan fick ge mig efter 2. Jag tänkte nämligen inte minska på farten. Så det blev 2 minuters intervaller lite sporadiskt eftersom jag vilade lite på känsla. När pulsen lagt sig i lagom takt så ökade jag igen.
Det som blev grädden på moset när jag 5 minuter kvar av mina 30 minuter bestämde mig för att få till 5 kilometer. Det betydde att jag skulle springa 1 km på 5 minuter. Så jag ökade och sprang 3 minuter riktigt fort, vilade sen lite och sen spurtade jag tills mätaren passerade 5 km. Då var det ca 10 sekunder kvar. Shit va spännande det var! haha!



Så himla skönt när svetten rinner av en!

En god sallad på bacon och mathavre


Att improvisera och göra god mat av det man hittar i skåpen tycker jag är allra roligast. Om man blandar saker man tycker är gott så blir det gott helt enkelt. Dessutom är glädjen när jag hittar nån ingrediens som är solklar känner jag mig som värsta snillet. Igår lyckades jag ordentligt och jag döpte om mig i all ödmjukhet till världens bästa kock.

Jag kokade mathavre, blandade med grönsalladen (sallad, gurka, tomat, paprika, rödlök)  jag hittade i kylskåpet och stekte upp baconstrimlor som jag toppade salladen med. Hittade även fetaost i kryddig olja i kylskåpet som jag la i som en fin bonus.  Gottigott!

Spring över stubb och sten


Igår var jag och Greven på länk. Mitt i dagen när solen stod som högst. Om ni minns så långt som igår så var det hett. Jag kände mig nästan svimfärdig av överhettning när jag gick upp mot Grevens lägenhet för att hämta honom. Hungrig var jag också. Usch vilken gnällig typ jag var.


Trots gnäll då så sprang vi iväg och det var nog knappt 100 meter före allt gnäll var glömt. Vi sprang genom skogen till en spånbana och vi hann bara en liten bit in före vi mötte ett rådjur. Det stannade och hela scenen var nästan som en film. Solen lyste ner bland träden och rådjuret stod en stund och tittade på oss innan det sprang vidare.

Spåret vi sprang på var inte så långt, 1,85 km tror jag. Så vi tog två varv istället. Det fanns en lång brant backe som vi spurtade uppför båda gångerna vi passerade. Egentligen skulle jag nog ha orkat ett varv till - men vågade inte säga det högt. Isåfall skulle vi ju antagligen ha sprungit det. Nästa gång...

Bodycombat 57 - behind the scenes

Hittade den här! Inte lite att man blir sugen på 57:an. Den lär vara riktigt tuff! Bra! Rach har det där skitsnygga combat-linnet på sig. Vill så ha! Älskar när Dan säger "Well, I'm suoer fit!"

En till trevlig sommarhelg!





Det är som att jag glömmer varje år - hur skön Augusti kan vara. Syrran med familj kom över från Stockholm i fredags och vi körde genast iväg till Järsö för att hälsa på hos hennes faddrar. Där fick vi en fin kväll som alltid när man besöker. God mat och sen en otroligt skön bastustund med dopp i ett hav som var så varmt så vi dog en smula. Vi gick i före bastun och syrran utropade direkt hon satt foten i vattnet "Men det är ju varmt!" och så hoppade hon i direkt. Jag var inte sen att hoppa efter. Det var en såndär stund som man minns. Som man önskar att man kunde hälla över på flaska och spara en stund. Sen flöt helgen på med lite mera gott i form av fika på bagarstugan, ögonshopping vid Judys och en fin lunch på Stallhagen. Kryddat med lite grillning på kvällen, lite renovering och så vidare.  En helg som gör att man förlängt semestern med nån vecka.
Ja, sen var ju mosterhatten på också! Bästa hatten!





Kettlebells bra avslut!

Avslutade arbetsveckan med att instruera ett kettlebellspass. Inte mycket folk idag - så då passar jag på att planera lite annat pass som är lättare med lite färre människor. Det blev ett cirkelpass med 4 stationer. Eftersom det var lite folk hängde jag på också och fick mig svettig! Det är så skönt med kettlebells. Upp med pulsen och musklerna jobbar och svetten bara rann av oss till sist.

Nu inväntar jag syrran med familj. Vi ska ut till Järsö! ikväll!  Blir säkert inte mycket blogg - men kolla in instagram om ni är nyfikna! Leta på @jemppari och ni hittar mig!

Trevlig helg på er! Kram!!


Att försöka sig på pistolsquats


Kom mig till gymmet och träna idag! Varje pass känns som en seger nu just. Hade världens motivationsdipp i helgen och jag var livrädd att den skulle hänga med länge. Jag älskar verkligen gymträning kunde jag konstatera ännu en gång.

Jag tog ut min träningstimme från jobbet idag (vi får ju träna en timme på arbetstid under projekt Hälsoåret). Jag hade bänkpress-dejt med Johnny men stack lite tidigare än honom till gymmet så jag skulle hinna springa lite på löpbandet också. Som ni ser här ovan så blev det 3 kilometer. Jag hade tänkt bara 10 minuter - men bestämde snabbt att springa tills Johnny dök upp... och han tog tid på sig minsann!
Jag började att springa lugnt - sen ökade jag hastighet med 0,1 varje hundrameter. I slutet ökade jag även lutningen. Så jag fick en fin uppvärmning inför styrketräningen.

Jag hade inte tappat så mycket styrka trots semestervila från bänkpressen. 30 kilo kändes hur lätt som helst och när jag testade på 40 kilo så fick jag lätt upp 6 repetitioner. Därefter 45 som jag jobbade på före semestern också. Jag orkade 2 hela idag + en tredje med lite hjälp från Johnny. Försökte 3 gånger - men det blev inte flera än så. Däremot kändes de två första riktigt säkra. Jag ska ha 5 repetitioner innan jag höjer. Nästa vecka tar jag 3!

Sen blev det en liten blandning av saker. Lite bicepscurl, lite tricepsövningar,lite trx-rodd och sen avslutade jag med att testa pistolsquats, alltså enbensknäböj hela vägen ner till golvet. Jag bestämde mig för att satsa lite på det här nu. Nuläget är att jag kommer mig ner. Sen stannar jag där. haha! Så nu gäller det att gradvis jobba ner sig lägre och lägre. En tuff utmaning - men det var chins också och det klarar jag nu! Övning ger träning!
Har dessutom fått fina tips på instagram hur jag ska göra - så det blir helt klart en följetång det här!



@jemppari

Att springa och leta efter sin löparsko

Igår före jag skulle springa iväg på min löprunda hittade jag bara en sko. Det är ju lite opraktiskt. Jag hade släpat med löparskorna i söndags när jag och Tessi hade ett litet photoshoot och tydligen kom sig bara en sko med hem. Paniken var total. Eller förbannad var jag åtminstone. Ringde och bad Tessi leta i sin bil - hon hittade ingen sko. Så, då övervägde jag att ta bilen och köra runt och leta till de ställen vi var - men jag var ju på väg på en runda så jag bestämde mig för att jag springer och letar istället. En straffrunda. Så har jag åtminstone ett mål att springa mot.
Jag sprang till Nabben och sen till Lilla holmen. Men såg ingen sko.

Det positiva i det här är väl att jag hade en väldigt skön träningsupplevelse igår. Vädret var perfekt och jag hade lugn takt på. Sprang längsta sträckan för i år också. 8,5 kilometer klockade jag in!
Ja, en giltig orsak att handla nya skor också förstås. Tänk om det var mitt undermedvetna som slängde bort skon...?

Såhär kommer det att gå till: Jenny köper nya skor. Kommer hem. Jenny hittar den borttappade skon.

En läskande god smoothie!

För er som inte fattar att instagram is the place to be, eller bara för att få sparat det här receptet i all evighet..


Till två stora glas av den här härligheten behöver du mixa:
Massor av frysta mangobitar
En tredjedels vattenmelon
En flaska kokosvatten från Paulun i smaken Ananas & Guava
Smaksensation garanterad!

Nu springer jag! ...snart!

Ska just bege mig ut på en löprunda. Den jag försökte göra redan i fredags, men sköt upp till lördagen.. som sköts upp till söndag osv.. Det kändes som minisemester i helgen när sommaren kom tillbaka efter några dagar av skitväder. Vad lycklig man kan bli! Här i huset har det renoverats, ätits glass, simmats i poolen, druckits vin och allmän semesterstämning har rått. Därav ingen länk.

Men nu!!

Tre steg mot träningsstart efter semestern

Kaaja har, efter att jag frågat efter, knåpat ihop en liten tre-stegs-guide för att komma igång med träningen och hälsosamma livet efter semestern. Ett bra inlägg som ni bra kan gå in och läsa tycker jag. Schas!

Trestegsraketen för träningsstart

Men kom gärna tillbaka sen! ;)