Att försöka sig på pistolsquats


Kom mig till gymmet och träna idag! Varje pass känns som en seger nu just. Hade världens motivationsdipp i helgen och jag var livrädd att den skulle hänga med länge. Jag älskar verkligen gymträning kunde jag konstatera ännu en gång.

Jag tog ut min träningstimme från jobbet idag (vi får ju träna en timme på arbetstid under projekt Hälsoåret). Jag hade bänkpress-dejt med Johnny men stack lite tidigare än honom till gymmet så jag skulle hinna springa lite på löpbandet också. Som ni ser här ovan så blev det 3 kilometer. Jag hade tänkt bara 10 minuter - men bestämde snabbt att springa tills Johnny dök upp... och han tog tid på sig minsann!
Jag började att springa lugnt - sen ökade jag hastighet med 0,1 varje hundrameter. I slutet ökade jag även lutningen. Så jag fick en fin uppvärmning inför styrketräningen.

Jag hade inte tappat så mycket styrka trots semestervila från bänkpressen. 30 kilo kändes hur lätt som helst och när jag testade på 40 kilo så fick jag lätt upp 6 repetitioner. Därefter 45 som jag jobbade på före semestern också. Jag orkade 2 hela idag + en tredje med lite hjälp från Johnny. Försökte 3 gånger - men det blev inte flera än så. Däremot kändes de två första riktigt säkra. Jag ska ha 5 repetitioner innan jag höjer. Nästa vecka tar jag 3!

Sen blev det en liten blandning av saker. Lite bicepscurl, lite tricepsövningar,lite trx-rodd och sen avslutade jag med att testa pistolsquats, alltså enbensknäböj hela vägen ner till golvet. Jag bestämde mig för att satsa lite på det här nu. Nuläget är att jag kommer mig ner. Sen stannar jag där. haha! Så nu gäller det att gradvis jobba ner sig lägre och lägre. En tuff utmaning - men det var chins också och det klarar jag nu! Övning ger träning!
Har dessutom fått fina tips på instagram hur jag ska göra - så det blir helt klart en följetång det här!@jemppari

1 kommentar:

  1. Har också svårt med pistolsquats med rakt ben. Än så länge lägger jag ena benet bakom det andra då jag går ner. Då klarar jag att gå ner och komma upp igen. Tipsade om video, där en kille gör på detta vis, på bloggen. Vi får båda träna mer bara! ;)

    SvaraRadera