Nytt pb i bänkpress och höstens första taekwondoträning

Jag sitter här lite halvlycklig och nöjd med en kaffe i handen. Har just målat nya panelen vid ytterdörren klart. Gjorde det direkt och fick hela målat på en timme! Så kunde jag bocka av det direkt. Skönt!

Drog som jag nämde tidigare till gymmet efter jobbet. Jag hade ju planer på att öka till 47,5 kg idag. Det är ungefär 73% av min kroppsvikt.  Värmde först upp med bara stången som vägde 20 kg och sen 12 repetitioner på 30 kg. Ökade till 40 kg och tog bara 3 repetitioner där. Ville inte trötta ut mig. Testade sen på 45 kg. Den vikt jag kämpat med en stund. Förra gången orkade jag bara 2 repetitioner på den vikten så jag blev glatt överraskad när den åkte upp 4 gånger utan hjälp. Så jag blev modig och testade 47,5 också. Två repetitioner orkade jag! Jag hade som mål att klara en - så yeaah! haha!
Tog sen ett varv till på 45 kg innan jag slutade.
Den där känslan när en vikt man knappt fått upp tidigare åker upp lätt flera gånger - obeskrivligt roligt! Jag känner mig som kungen idag! haha!

Sen då - höstens träningar drar igång idag hos Mariehamns taekwondoklubb. Ska bli spännande att se vem som dyker upp. Ska också bli intressant att se hur tungt det blir. också för den delen. Första träningen för säsongen brukar alltid vara en svettig en.
Sen blir det säkert lite övande på att stå uppåner också vid sidan om.

4 kommentarer:

 1. Grattis till PB. Grymt bra.
  47,5kg x 2 har jag klarat en gång också med benen ovanför bänken. Då jag tränade till polis-skolan. :) Skulle nog inte klara mer än stången idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säg inte så Liza - jag ökade ju i bänkpress genom att inte träna det på 7 månader. ;) Kroppen minns nog en hel del. Sen kanske inte värt att pröva just nu för dig då. Puss!

   Radera
 2. Grattis! Så stark du är, härligt :-)

  SvaraRadera