Grundtekniskt träningsläger med taekwondoklubben
Mariehamns taekwondoklubb hade ett litet träningsläger idag. Två träningar på 90 minuter med temat grundteknik.
Det var ett riktigt lärorikt läger som gav det som ett bra träningsläger gör: eftertanke och en hel del att jobba på. Trots att vi egentligen inte gjorde något nytt så kändes det så ändå. Vi övade på millimeterprecision och förflyttningar, grundställningar och förstås Daniels favorit: att få upp knät i sparkar.
Jag fick en nyförälskelse i grundtekniken idag. Det är så fascinerande hur man kan röra kroppen och hur man kan få den att röra sig. Att få den att lyda på riktigt. Vi pratar inte om att få ett ben framåt, utan att få benet framåt i en viss bana och att landa med foten i precis rätt ögonblick och i precis rätt punkt. Inte på 20 centimeter nära utan helst 0 cm nära. Det är inte så lätt - inte ens när man ska gå framåt helt rakt.

Så tack till hela kanongänget och grattis till alla som blev graderade idag!


Sen blev det lite lek också:

Vi har hittat på vår egen bollsport som vi ofta kör som uppvärmning. Alltid med varningen "ta det lugnt, inte för mycket riv och slit bla bla bla" som ingen lyssnar på. Ja, ni ser ju. Det är på liv och död!

Huvudstående börjar kännas ganska stabilt nu. Eller åtminstone idag gjorde det så. Våra studier visar att det kan variera lite från dag till dag. Jag hittar ganska lätt bålkontakten vid huvudstående - men blir betydligt dummare när det kommer till att stå på händerna.

Mariehamns taekwondoklubb ordnar grundkurs som startar 9:e september. Läs mer på vår hemsida: www.mariehamntkd.com .

2 kommentarer:

  1. Just det ja. Intressant med rörelsebanorna. Det att man måste omprogrammera rörelsebanorna man har i hjärnan om man vill röra sig på annorlunda sätt än man är van vid. Måste ju va en stor del av taekwondo träningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, så är det. Det är så häftigt ändå att det finns så många rörelsebanor - bara man tänker utanför boxen lite.

      Radera