Säg, int kan man väl vara för rosa...?

Jag försöker mitt yttersta för att rosa ska bli en combatfärg. Det finns mycket attitytd att hämta i färgen rosa tycker jag.

Förra gången var det en av mina trognaste combat-deltagare som önskade att jag skulle lägga in piratlåten från förra releasen nu i närmsta framtiden. Synd att hon inte var på plats idag, för vi lekte pirates of the carribbean så det stod härliga till!  Vilken succé det var. Gänget ropade ut i glädje när de hörde vad som var på kommande! Me like!

Jag var lite förkyld förra veckan, men som tur så har det lagt sig nu. Det är ytterst viktigt att jag håller mig frisk för i helgen händer det stora grejer träningsmässigt. På lördag är det Les Mills Super Saturday i Globen. Nån som ska dit?! Det ska bli totally awesome!
Sen på söndag ska jag på bältesprov! Fatta. Det är år och dagar sen och jag känner mig verkligen inte speciellt redo. Så det blir att klämma in taekwondoträning varje dag det går helt enkelt. Om det går vägen så är det 1:a gup jag uppgraderas till. Mäktigt.

Så det står på programmet den här veckan: Träna så in i helskota! Härligt!

Dagens!

Nu drar jag till jobbet. Fuskskinnbyxorna från HM åker på idag. Antingen blir det för varmt eller så kommer de att funka utmärkt som regnbyxor. Eller både och?
Tejpen är packad ifall de blå skorna vill ge skavsår igen.

Gårdagens taekwondoträning

Tror ni vi var seriösa på gårdagens träning? Ni får en gissning.

Ännu en kräftskiva!

Oj, va jag ångrar att jag glömde kameran igår. Vi var på en kräftskiva/30 års fest i Möckelö igår. Det var en uppslutning på ca 40 personer som firade lilla Christina. Det åts kräftor, sjöngs snapsvisor, bars in tårta med 30 ljus och det hela förgylldes lite extra när lillebror fått dit Dinos husband "Made in Thailand" att dra några unplugged låtar. Riktigt mysigt var det. 
Dessutom fick jag till en skitsnygg outfit också..  Nej, inga fler fester utan kameran.

Ny rosa kärlek!

För att hålla på träna den mängd jag gör och med tanke på hur mina vader mår egentligen så borde jag införskaffa nya träningsskor oftare. Nu är det fixat för en tid framåt iaf. Direkt jag såg de här rosa drömmarna på hyllan vid sport center så utbrast jag "dom här tar jag". Enkelt val alltså.
Fast jag hann pröva ett par andra skor också, en mer stabil och klumpig modell och jag kunde konstatera att jag borde ha ett par av den modellen också. Tror benen och fötterna mår bra av variation. Men det går bli till en närmare framtid.

Se va fina!

Gårdagens

Tja. Smäller upp gårdagens kreation idag. Kunde inte igår när min dator började skälla på mig. Vi pratade igenom vårt problem och fixade igår så nu är vi tillbaka på rätt spår igen. Sen ska jag äta frukost. Jag har gjort något som är helt utanför min trygghetszon. Jag har gjort ärenden på stan FÖRE frukost. I Jennys värld är det frukost som är första prioritet alltid, så nu är jag dödshungrig. ( Jag fungerar inte före, vilket jag fick bevis på idag. Jag betalade för en kaffe på Julius, gick sen och tog ett bord och satte mig när - när jag märkte att jag inte hade min kaffekopp med mig. Typiskt jag.)
Som en liten cliffhanger kan jag säga att ni sen ska få se vad jag gjorde på stan...

Inomhus var jag sådär sockersöt...

..men utomhus tuffade jag till det rejält!

Robbie + Gary = sant. Va gulligt med manlig kärlek!



När Take That kastade ut Robbie från gruppen på det ljuva 90-talet så var jag (och är ännu) säker på att det var pretto-Gary som var avundsjuk på att Robbie var så cool och snygg så han manipulerade de andra att slänga ut Robbie.
Gary. Han påminner alldeles för mycket om Brandon i Beverly Hills. Helyllepojken, moralens väktare. En som vet bättre än andra och dömmer bort folk som vågar vara lite over the top. Fjant egentligen alltså. Men sjunga kan han, Gary.

Nu har ju Gary och Robbie gjort en sång tillsammans och jag såg just videon för första gången. Jag satt och analyserade den och konstaterade att Gary nu såg ut som en patetisk gammal man och Robbie var fortfarande fin med glimten i ögat. Men han såg också lite gammal ut.
Sen läste jag första kommentaren till klippet:

This is pretty much the gayest video ever :)

Först skrattade jag.. för jag läste det på samma gång som Gary och Robbie står och ler mot varann och tar av sig tröjorna. Sen efter en stund började jag fundera om de gjort den sådär "gay" med avsikt? Är det en provocerande video, egentligen? För det finns väl inget mer provocerande egentligen än manlig kärlek.
Om man skulle byta ut Robbie och Gary mot Kylie och Fergie till exempel så skulle det inte vara konstigt alls. Två heta brudar springer halvnakna och kramas. Hett hett hett! skulle det vara.

Vad tror ni? Har de bara misslyckats med videon och gjort den dansbansbögaktig i misstag eller är det mera att läsa in?  Eller är det bara en väldigt söt video om två kompisar?

Kräftskivan från förra helgen. Bildspecial!

För att nu komma ikapp tiden så får ni en liten fotorapport från förra helgens utmärkt ordnade kräftskiva. Den innehöll allt en fest behöver. Snapssånger, kräftor, fåniga hattar, roliga människor och så förstås röj på arken och efterfest på det då! Så roligt!

Körde vampig look med lilla svarta och stilettklackar från Jimmy Choo for HM. Min stora svarta DKNY-väska fick hänga med så kameran hade rum. I den hittade jag ett rött läppstift så det åkte på i farten.





Fåniga hattar var det ja... Jag och my partner in crime i rena haklappar.


Värdinnan med sångpappret i högsta hugg. Vi sjöng igenom allt!

Där tar censuren oss till arken.. jag och en bordsdam från festen vilar fötterna lite, före vi begav oss in i vimlet på dansgolvet. För där var det RÖJ!
Jag och min vän och kollega Emil röjde så det nästan tog sjukt. Eller det gjorde det nog i mina fötter efter ett par timmars hoppande på dansgolvet...


Det var 2 Large Men som stod för fiolerna. De bjöd på torkad ananas efter festen. Det smakade inget vidare precis, men efter krogen äter man vad som helst. ...nästan. Inte mördarsniglar.

Sen blev det efterfest förstås. Och jag drog ofrivilligt med mig en svensk "journalist" som tyckte att han raggade upp mig i narikkan. En såndär som typ var jätteimponerad av sig själv när han sa såna saker som jag tydligen skulle smälta för. *gäsp*  Sen var han jätteimponerad av allt jag sa, vad jag gjorde osv.. men det är ju förståeligt. Jag är ju ganska särmä. Moahaha! Tur att man har vänner som kan rädda en ur dylika knipor.
änyway. Klockan slog fem när jag kom hem. Sen slutar sagan där.


Tack Heidi för ett strålande kalas!

slagprovet

Jag klarade med nöd och näppe slagprovet idag. (vadå dåliga nerver).
Nu är jag 5 fadderrundor borta från mitt green card.

NU äta -> sova.

den kommande morgonlänken

Snart bär det av en sväng. Jag VILL träna och har man en dag då man vet att det är osäkert om det blir av senare så måste man vara ta det direkt från morgonen. Gymmet är stängt ännu, så det får bli en kortare länkrunda. Bara jag får röra på mig och bli lite piggare.  Jag har ju golfat varje kväll efter jobbet sen tisdag och de kallar ju golf för sport, men hård träning är det inte. Det har bara varit en retare på att man får röra kroppen. Nu när jag retat kroppen 4 dagar i rad så ska den få röra på sig ordentligt. Svettas och ha hög puls och musklerna ska svida lite.  Mmm.. måste vara så här det känns att ha ett beroende.

JAAA!!

ÅÅÅH! Jag är så lycklig! Tjohoo!! HM-skinnjackan (!) är i webb-butiken nu. Jag har tänkt på den här jackan hela sommaren och varit hypernervös att jag ska missa den. (ja, jag vet.. börjar bli i riskzonen för att jag måste söka hjälp). Stora målet i höst är att ha en ny supersnygg skinnjacka. Och den här har jag satsat mycket hopp på. KLICK KLICK KLICK och vips var den på väg till mig. Älska nätshopping!  Hoppas den passar. *hoppas hoppas hopppassjhölakgjhöjfaölkj*









(ja, det här var ett undantag i mitt shoppingstopp. Märks min abstinens?)

Golfkursdag 2 av 4 avklarad

Ja, ännu en dag med golf på schemat. Jag har förstått att det inte är så överallt i världen, men här på åland har det typ regnat smågrisar hela dagen. Jätteblött! Men vi kursdeltagare är gjorda av lika hårt virke som beach wolley-spelarna, så vi lät inte lite vatten hindra oss. Vi tog oss ändå tid att först ta teorin som egentligen skulle gås igenom på lördag och sen tränade vi på chipen efteråt. Riktigt roligt trots regn faktiskt.
Trevligt också att alla tekniska detaljer kring svingen som jag lärde mig igår skiljde sig från chip-tekniken. Fint, bra. Not. Det gick lite bättre igår. Idag fick jag inte använda höften eller se på bollen. Jag fick stå med fötterna ihop och titta ner i marken också efter att jag slagit. Procenten bra slag var lite lägre idag, men överlag tror jag det gick hem. Vad instruktör Niklas sa alltså.


...
För att bli på bättregolf humör kan vi blicka tillbaka till fredagens äventyrsgolf. Jag slog faktiskt hole-in-one på en bana! De ni.
På bilden ser ni mig och Linn. Hon var en joker i spelet. Hon stjälpte eller hjälpte om man säger som så (naturligt hinder). Hon hjälpte mig mest, gullungen.

Golfkursdag 1 av 4 avklarad

Min sving har inte varit sämre. Hoppas jag!

Jag var min första dag på golfkurs idag. Första dagen av 4 och sen på måndag är det spelprov! Spännande.
Vi tränade på svingen idag. Jag har slagit ut bollar så jag är helt sönder i händerna.
Det började asbra faktiskt. De första 3 jag svingade iväg for riktigt fint. Sen gick det neråt. När instuktören varit och hälsat på med mera tips gick det riktigt åt helsike. Sen när jag slutade analysera läget gick det suveränt och bollen flög iväg vackert och långt. Många gånger. Sen avslutade jag det hela med en bunt katastrofala slag. Det gäller ju att hålla ner självförtroendet eller hur man nu säger...

Annars. I allt man gör kan man man gå tillbaka till kampsporten. Taekwondon och karatens rörelser är alltid till hjälp. Även denna gång. Höften, pojkar och flickor. Shoot from the hip!

Som ni ser på fotot så kom årets bästa magasin på posten idag: september-ELLE med trendbibeln! ..och veckans Kalle Anka med stor deckarbilaga. Jag har inte tid med bloggen mera ikväll.
Moi marklars!

Matcha puffran med handväskan!

(pinsam James Bond-brud pose)


Fick bästa Kalle Anka-leksaken hittills. En puffra med bandet fast i skumgummikulan. Ekonomisk alltså, man blir aldrig utan "ammo".
Här matchat till fredagens outfit.

Dimman och Pommern


I lördags kom ett tjockt molntäcke insvepandes över Mariehamn. Jag, min sambo och vårt fina Vasa-sällskap  var och simmade när det dök upp i horisonten. Jag försökte att inte tänka på Stephen Kings "the mist" när det kom inrullandes. Har man sett filmen/läst boken är en tjock plötslig dimma inget att leka med längre... Anyway...några timmar senare gick vi ner till en brygga nedanför Pommern och hade ett riktigt moment. En såndär stund man känner att man njuter lite extra av livet. När naturen är som mest magisk. Dimman låg tjock över vattnet, Pommern låg majestätisk i det lugna vattnet och det enda ljud man hörde var fiskarna som hoppade. Helt underbart.

Tyvärr inte så lätt att fånga ögonblicket med en liten kompaktkamera dock...




måndagsträningen

Jaha, då gjorde vi ett försök igen. Jag bestämde att det var löpning på schemat idag och jag lade upp två mål innan jag pinnade iväg. Minst 60 minuter skulle jag springa innan jag gav upp och sen hade jag tänkt ut en runda på lite över 10 km som jag skulle springa. Första målet klarade jag, men jag sprang sen åt ett håll på rundan som gjorde att jag´kunde vika av tidigare, så sträckan blev runt 9 km, kanske lite över.
68 minuter sprang jag och det kändes riktigt bra. Jag blev lite hungrig de sista 20 minuterna trots jag tyckte jag hade ätit ett bra mellanmål en och en halv timme före. Inte tillräckligt tydligen så nästa gång får jag äta lite mera då.
Pulsklockan hjälpte mig inte alls att hålla lugnare takt idag. Den visade allt mellan 0 slag/minut till 218. Antagligen beror det på att jag glömde fukta pulsbandet. Jag hoppas det var det som var problemet iaf. Jag tyckte ändå att jag klarade av att hålla en jämn takt och jag kände att jag kunde ha sprungit längre när jag kom hem. Det är bra, då är jag kanske inte rädd för att springa längre nästa gång. Istället känns det som att det slutade med en cliffhanger och att jag inte kan vänta tills nästa gång. Perfekt!
Tja!
Måndag igen då. Jag har haft en väldigt trevlig och rolig helg med mina gäster så jag har nästan lurat mig själv att jag har haft semester igen. Vädret har varit medelhavsaktigt och schemat fullt. Vi har spelat allt man kan spela känns det som. Det började med äventyrsgolf (minigolf alltså) och sen en runda riktig golf! Allt det blandat med många rundor armageddon worms och lite hederlig Hero Quest.  Däremellan har vi hunnit simma, äta italiensk glass och svalkat oss med nån kall öl också förstås - det var ju "semester".
Ja! Tänkte ju glömma: vi lade ju in ett bodycombatpass i lördags också.  Ett riktigt killerpass i hettan! Perfekt!





Sen, bilden:
Jag och Johnny skulle ta nåt sorts förföriskt konstnärligt foto men experimentet misslyckades ju totalt som ni ser. Däremot blev det ju en utmärkt profilbild till facebook! Eller vad säger ni?



Jag ska till jobbet nu, men jag ska försöka bjuda på lite bilder från helgen sen ikväll! Tjüss!

gårdagens combat

Eftersom doktorn sa åt mig i förrgår att jag kunde leva som vanligt, min sjuka hals var inget allvarligt, plus att halsen faktiskt kändes okej igår så bestämde jag mig för att dra gårdagens bodycombatpass. Vilken bra idé det var!
Vad händer när en Jenny måste ta ofrivillig paus mitt på träningstoppen? Jo, hon kommer tillbaka ännu starkare! haha! Passet gick skitbra igår - allt fullständigt klaffade. Dessutom så roligt att ha en massa glada deltagare på passet!  Det är härligt - för förra veckans pass var något som man nästan kan kalla katastrof. Tur att man kan göra bättre!

Sen har jag gäster som sover i vardagsrummet nu. Två stycken Vasabor inkvarterade här inatt så det finns risk att vi återkommer med bloggen först på söndag.

So long Marklars!

camilla-skovgaard-wedge-ankle-bootie-in-black vs Bianco-Koersten-bootee

Äh, klart jag kan blogga lite till.

Ett litet skoinlägg (ordskämt).  När jag var i Vasa gick jag in till Bianco när de just lagt fram höstens nyheter och jag dog en aning. Skulle saktat ha kunnat köpa bort allt! Som tur hade mitt shoppingförbud kommit i kraft då redan så det blev inget köp. Jag skojprovade dom här bara (urbekväma).
Besöket i den butiken gav mig också en tanke att jag nu inte ska panik-köpa höstskor innan jag riktigt bestämt mig för vad jag vill ha. Inte köpa 50 stycken som är nästan det jag vill ha utan kanske 3 par som jag faktiskt älskar.
Hehe.. ja, pinsamt många rader kring ett framtida skoköp där då.
Egentligen skulle jag bara säga att Bianco har hittat fin "inspiration" från den eminente skodesignern Camilla Skovgaard. Urballa ankelboots. Helst skulle jag ju ha originalet  - men för en tredjedel av priset kunde jag nog tänka mig Biancos istället.

Camillas:



Biancos:

Gränsbevakarn


Jag hade en riktigt fin dag i min gröna skjorta idag. Jag trippade ner till lunchrestaurangen vid elvatiden och lyckades ställa mig i kö före ca tio stycken grönklädda gränsbevakare som ställde sig efter mig. Såna gånger är det tur att man har fina vänner och kollegor som uppmärksammar att jag matchar mina efterföljare i kön och kallar mig  "Gränsbevakarn" resten av dagen. 

...
Jag är helt slut i skallen nu. Har suttit i en och en halvtimme och surfat på hotels.com. Jag har sökt fram hotellförslag till vår resa i Oktober. Tröttsamt men ROLIGT att leta hotell kan jag säga!
Jag är snaart klar och då stänger jag ner den här datorn och återvänder imorgon. *har fyrkantiga ögon*
Ta taa!

De kommer att utplåna oss på en solig eftermiddag

Jag tänkte avsluta den här dagen med en liten konspirationsteori. Passande för en måndag eller va?
Det här har ingenting med skor eller träning att göra.. det vara bara en tanke som slog mig när jag läste en liten artikel en gång... kanske jag blev påverkad av att besöka mitt kära Hirvlax som snart bara är en spökstad av sitt forna jag...
Jag är smått irriterad på att allt ska bli så stadscentrerat. Ingen satsar på landsbygden. Till sist står bara en sketen bubutik kvar och knappt någon bryr sig. Att locka folk att bo på landsbygden borde inte vara så svårt. Det handlar  om reklam - det lurar de flesta. Reklam och service. Det går att upprätthålla service på landsbygden OM man faktiskt vill satsa. Kom inte och säga nåt annat. Men vem orkar.

Så läser jag i vasabladet att i framtiden strävar man i Finland till att minska flygtrafiken och "man inom de närmaste årtionden har som mål att transportera passagerare till flygplatsen i Helsingfors-Vanda med tåg. ".
Jag utgår från att de tänker satsa på jävligt snabba tåg då också.
Jag vet inte varför men just den där artikeln fick mig riktigt arg. Måste man  ta till uttryck som "det  var bättre förr" eller vad handlar det om?
Ja, vi tar bort flygtrafiken (och säkert mycket annat som man vill ha tillgängligt) - då är det bl.a. säkert många företag som söker sig söderut. Flyttar företagen, flyttar arbetstagarna efter osv...


Så om vi förenklar allt riktigt radikalt nu då: Landsbygden i nordens länder blir nedrustade och alla har sökt sig till några få storstäder.  Så kommer ett litet terroristflygplan en vacker solig eftermiddag - släpper ner en smällkaramell per stad och vips! så var Nordens befolkning utplånad.
Ta taa!


Ja, konspirationen ja.. allt är förstås planerat in i minsta detalj av våra makthavare som är mutade med öl av någon rik maharadja nånstans.

bäst på svenska modeblogghimlen

Det finns två svenska modebloggare som har ett snäpp vassare stil än de andra just nu. Så sjukt snygga är de! Columbine och Caroline.


Fröken Smille i de perfekta svarta pumpsen från Christian Louboutin. *dör av avundsjuka*

Caroline i röda läderbyxor!

bilder lånade från deras bloggar:
carolinesmode.com/caroline

the todays


pudeljackan, prickiga klänningen från HM. Väskan från Myrorna. Billiga sandaler fyndat på rean i Bukarest.

sjuk hals

Det borde man ha gissat. Att det skulle sluta såhär efter första veckan på jobb och en kanske för ivrig start på träningsrutinerna. Jag fick sjuk hals i fredags och det har inte blivit bättre någonstans. Inga andra förkylningssyndrom ännu - förutom att jag är extra trött då. Så jag typ väntar nu på vad som kommer skall. Jag tror nämligen inte att den sjuka halsen försvinner och sen är jag frisk. fnys.



Nu måste jag bege mig ut i regnet tror jag.

Jag bjuder på gårdagens:

Juli - ett ekonomiskt svart hål

 Först. Före ni läser. Förra inlägget är en parentes i sammanhanget. Jag hade gjort dendär beställningen i juni - typ på lönedagen eller nåt sånt...


Jag tror inte jag är ensam om att tillbringa tiden i ett ekonomiskt svart hål nu just. Det är dyrt med sommar -
alla resor, luncher på restauranger , kvällar på terasser, fester och festivaler. Eller är det nån som känner
sig extra rik nu? grattis.

Jag håller på supersparar till en resa jag och sambon ska göra i höst. (I'm so excited!!) Det betyder shoppingförbud.








...

ja, ni kan sluta skratta nu. Det går riktigt bra faktiskt. Beror mest på att alla butiker svämmar över med
onödiga reasommarkläder som ingen vill ha. Sen när höstens nyheter verkligen dyker upp i butiken ska jag försöka hålla mig borta.

Jag motiverar mig bland annat med dessa olika mantran:


"Jenny, du har ALLT du behöver. verkligen. i överflöd"


"Jenny, vill du faktiskt lägga 35 e på det där hm-plagget istället för att köpa något annat häftigt för 35 e
utomlands? Nä, tänkte väl det"


"Jenny, tänk hur skönt det blir att åka och resa och du har sparat in så duktigt. Det blir en belöning för
detta oerhört stora viljestyrkstestet. Se hur du kan shoppa med gott samvete sen. Känn glädjen du får känna
om 2 månader. Aaa"

Nåja. To be continued. Jag lovar att berätta ifall jag faller dit. Förhoppningsvis inte - men troligtvis.




Jenny efter att ha gjort av med nån hundralapp på en outlet i Milano. Inget shoppingförbud rådde då precis. Härligt!

HM-skor!

Jag fick hem en hm-leverans idag. Ett par stövlar och en klänning. Klänningen stannar - skorna åker tillbaka. Inte för att skorna inte var fina - jag tänker bara inte behålla dom. De ingår inte i mitt sparprogram om man säger som så. I mitt sparprogram finns inga skoköp faktiskt. (Om det inte handlar om nya  träningsskor som börjar bli ett nödvändigt ont snart.)

Skorna var faktiskt riktigt fina. De är lite dyrare - men det märks på kvalitén också.

Min prickiga nya klänning ser ni här. Min sambo överraskade mig med fredagssupé ute på balkongen när jag kom hem från jobbet. Han hade gjort egen pesto och sallad på mozzarellabollar, rödlök, marinerade vitlöksklyftor och tomat till förrätt. Jättegott! Han e så bra min gullis.

träningsfokuserad

Jag har en riktigt bra träningsvecka på gång nu. Efter att ha tagit det lugnt under semestern så känner jag mig stark och utvilad och redo att ge järnet! Jag har inplanerat både styrketräning och cardio och finfina vilodagar den här veckan. Det är på topp kan vi säga. Jag önskar att alla träningsveckor kunde se ut som den här gör.
Jag är ännu helt nöjd över måndagens prestation när jag var ut och sprang 50 minuter efter bodycombatpasset. Det var en långvarig endorfinkick på den kan man säga.
Jag har tänkt lite på det under veckan och har kommit framtill att det är när man riktigt utmanar sig och
ger lite till, fast man inte tror man orkar, som ger mest efteråt. Självförtroendet växer en aning och
träningsmotivationen blir större. Det är så enkelt att fastna i bekvämlighetstempot när man tränar, så
därför är det viktigt att lägga in lite utmaningar emellanåt så man vaknar till lite.

Det är ju också de träningstillfällen man utmanar sig ordentligt som man minns sen. Jag är ännu helt såld på
ett spinningpass jag var på i våras där jag gav allt och var helt skakig i benen när jag steg av cykeln. Då
konstaterade jag att det var alldeles för länge sen jag utmanade mig på det sättet och glömt bort hur skönt det är att träna nära smärtgränsen.

En löptävling är ett utmärkt exempel på hur man utmanar sig på. Om man är bara har en uns av tävlingsmänniska i sig så försöker man sitt bästa när det är tävling. om inte annat så är det en liten vägning på hur bra i skick man är.
Annars kan det räcka med att vara spontan och snickra om träningsschemat en dag och köra på extra hårt.


Det här skriver jag som en minneslapp åt mig själv också - fast jag vet att jag har en fin utmaning om en månad då jag åker iväg till Globen på träningsfesten Les Mills Super Saturday. Träningskonvent är utmärkt för att se hur mycket ens kropp klarar av - det är mer än vad man tror!

Bild från fjolårets Super Saturday. Rach och Pernilla tackar för ett combatpass!

“I've been Skinny; it's fucking boring.”


Jag har överröst mig själv med magasin under min semester. Nu just parallelläser jag hälso-och träningstidningarna: Fitness magazine, Blossom och Topphälsa, där de två förstnämnda
är mina favoriter. Topphälsa hör ibland till kategorin smalhets-tidningar som jag försöker undvika, men
den har sina guldkorn -  så ibland köper jag den.

Jag kan bli lite irriterad förstår ni på tidningar som påstår de skriver om hälsa - men alltid
lockar med rubriker om hur smal du ska bli om du gör si eller så. IForm är ett praktexempel.
En riktig "kvinno-tidning" som brer på det där smal = lycklig = snygg. Jag blir så trött på media som tjatar om dedär extra 5 kilona hit och dit. Orka!
Jag tycker inte att någon som pratar om hälsa eller skönhet ska locka med ordet "smal".
Det har inget med saken att göra. Smal har ingenting med hälsosam att göra. Det är två ord som inte ska blandas ihop. Tänk hur många människor som har slösat/slösar bort sina liv på att räkna ett kilo hit eller dit istället för att se lite längre på saken: om jag lever ett hälsosamt liv eller inte?

Blossom Tainton har i sin tidning (den är ny och endast 2 nummer har kommit ut ännu)  försökt få
en tidning som helt handlar om att må bra och guida läsaren till att lära känna sig själv. Jag
gillar idén och tidningen tycker jag också om. Blossom försöker förmedla att alla är olika och att man måste utgå från sig själv i hur man äter och tränar för att hitta sitt bästa välmående. Bra försöka eller hur?

Fitness magazine är ändå min favorit. Den har hållit riktigt hög nivå den senaste tiden och jag blir sällan besviken. Det är en tidning som helt och hållet handlar om träning och hur man ska nå sina träningsresultat. Ingen bantning nämns någonstans. Så skönt. Klart att tidningen visar sin version av skönhetsideal också - men det är av en sundare variant där modeller är ser vältränade ut och ser ut att må bra.


Ja, jag ville väl bara få fram att jag inte gillar ordet smal. Det borde förbjudas.

Rubriken är ett citat av Kate Winslet.

ja, jag vet

....elakt av mig att  reta er och visa sådär lite av kissekatten. Förlåt! Här kommer fler bilder! För att få en liten snyfthistoria så hittades stackaren utanför en farm övergiven av sin mamma... så den var jättehungrig och supertorsk på blåbärspaj!


och det var på tredje dagen

..efter semestern som tröttheten slog till.
Jag borde väl vara glad att vädret är pissigt nu när jag börjat jobba - men det är jag inte. Dåligt väder drar ner en vad man än ska göra  sålänge det innebär att lämna sängen och lägenheten.
Jag drömde den andra mardrömmen, efter jag börjat jobba, inatt. Jag yrade på med olika människor på en slumdog-aktig indisk marknad som slutade med att jag föll ner i ett hål. Jaja...men jag undrar vad två mardrömmar på en vecka betyder? Så hemskt är det inte att sluta semestern tycker jag.

Skitsamma. Idag är det onsdag, vilket betyder BODYcombat!


Jag bjuder på random semesterbild. Patricia fotade mig och en liten kissemiss hon hade med sig när vi drack eftermiddagskaffe i Hirvlax.