kickboxningen på Ålands radio




Ålands radio var och intervjuade Jarkko Jussila när han var och höll träningsläger för oss i Mariehamns taekwondoklubb.  Den finns på nätet att lyssna på för den som är intresserad.

Jag var faktiskt och överraskade mig själv när jag öppnade käften och pratade också. Tror det är första gången jag pratat i radio. Ovant att höra sig själv och speciellt när jag inte pratar dialekt! Men helt ok gick det iaf.

Här kan ni lyssna!

jag och magen på gymmet!


Nu när magen börjar bli lite större så känns det bäst att träna i egen takt. Att gå gruppträningspass där tempot är bestämt och man själv inte vet vad som händer känns inte bekvämt för mig längre. Att styrketräna känns som det bästa alternativet. För det första så känns det som en bra investering för framtiden med tanke på att magen växer varje dag och det kommer att bli jobbigare att röra på ju längre hösten går. Ju starkare kropp desto lättare blir det. Dessutom är det lugnt för magen. Hopp och snabba rörelser går att undvika lätt.

Jag hittade ett träningsprogram på en blogg på alltförföräldrar.se som jag föll för direkt. Inga konstigheter utan klassiska övningar blandat med fria vikter, TRX och maskiner. Jag har inte styrketränat sen i somras så min kropp sjöng nästan av glädje efteråt.

Här hittar ni programmet om ni är intresserade. Själv justerade jag bara två saker: triceps-övningen i TRX:en kändes inte bra i magen så jag gjorde motsvarande i maskin. Gjorde samma sak även med baksida axlar.

Nu ligger utmaningen att komma sig regelbundet till gymmet -men det ska jag väl klara av. Det handlar ju bara om att bestämma sig.

satsuma-kärleken


Det bästa med varje höst: att få överdosera i dessa goooooda C-vitaminbollar! Kylskåpskalla läskande satsumas! Himmelriket!

Enligt google innehåller dessa små citrusfrukter det här:

Småcitrus clementin mandarin satsuma

NÄRINGSVÄRDE PER 100 G
Energi184 kJ
Energi44 kcal
Protein1 g
Fett0,2 g
Mättade fettsyror0 g
Kolhydrater9 g
Fibrer2 g
C-vitamin31 mg
D-vitamin0 mcg
Folat20 mcg
Järn0,2 mg
Zink0,1 mg
Kalcium14 mg

att kompensera kaos

Hur yr får man bli? Är det gravideten som är orsaken månne? Jag är yr av naturen så det här kan gå långt isåfall. Den här veckan har varit en prövning i området. För mig OCH Kim. Jag fick av kollegorna varningar om den ökända amningshjärnan sen och jag fick en fin bild av mig själv sitta där med trosor på huvudet och behån bakåfram. Suck. Så det här är bara början gissar jag:

Detta har hänt:
Måndag: Jag glömde jobbdatorn hemma så Kim fick kom och skjutsa hem mig för att hämta den.

Tisdag: Jag hade glömt nyckelknippan i bilen som hade både jobb och nyckeln till cykellåset. Bilen var inte hemma längre och jag fick gå till jobbet (var redan ganska sen). 

Onsdag: jag glömde glasögonen hemma så jobbet var lite mer ansträngande.

Torsdag: SUCCESS!! Allt viktigt med till jobbet.

Fredag: Jag glömde nyckelknippan i bilen igen!! Upprepa tisdagen.



För att kompensera det här nu då så tog jag inspiration från Simplicity-bloggen och organiserade om mitt badrumsskåp. Något jag tänkt göra länge och nu är det gjort! Jag slängde utan att blinka gammalt smink, gamla bodylotions och andra krämer. Jag har inte svävat ut i skönhetskassan de senaste åren så det är ett litet eko i necessären nu. Ett behövligt sådant.
Så nu har jag jättebra ordning i mitt badrumsskåp! Hela veckans yrande är bortglömt!



Läs gärna inlägget om att feng shui:a badrummet här.

Trevlig kväll på er! Nu ska jag tända massor av ljus och njuta framför teven.

Zombie Island run



























Har ni hört om det coolaste loppet på Åland förresten? Min gymkollega Jani ska tillsammans med ett gäng andra entusiaster ordna ett zombie-lopp nästa sommar den 22:a augusti. Det första lopp jag undrar om det skulle va roligare att vara funktionär än deltagare.
Jag tänker att det är som att vara i en scen i Walking dead. Iiiih! Jag skulle iaf skrika mig igenom skiten iaf!

Såhär beskrivs loppet på deras hemsida www.zir.ax:

Mitt i havet mellan Finland och Sverige ligger vackra Åland med över 6000 öar. På denna fridfulla plats kommer årets tuffaste och häftigaste lopp att ha premiär lördagen den 22 augusti 2015. Ett lopp som ingen tränings- eller zombieentusiast vill missa!
Zombie Island Run går av stapeln vid Baltichallen i Mariehamn på fasta Åland och det är nära till centrum, boende, bad, stränder och nöjesliv. Banan ligger i vacker skogsterräng på en publikvänlig plats - så förutom många deltagare ser vi också fram emot många åskådare vid sidan av banan!
Denna lördag är Åland en ö full med zombies och det enda du kan göra för att överleva är att SPRINGA. Banan är en snitslad, kuperad spånbana med totalt cirka 6 km löpning. Deltagarna springer tre varv runt banan och på vägen kommer de att möta både hinder och zombies.
Man kan delta i loppet individuellt eller i en lagstafett. Ett lag består av tre deltagare och varje lagmedlem springer varsitt varv. Den som vill kan delta både individuellt och i lag eftersom lagen startar i den sista startgruppen. Innan start får alla deltagare fem ”energiremsor” som hänger som svansar från ett bälte. Med hjälpa av denna extra ”energi” kan den som vill passera förbi ett hinder, t.ex. för att spara tid eller om ett hinder känns för svårt. Då får deltagaren ge en ”energiremsa” till den funktionär som finns vid hindret. Problemet är att det längs banan finns zombies som försöker stjäla ”energin” ifrån er. Låt dem inte komma för nära! Det är upp till varje deltagare att välja strategi för sina ”energiremsor” - hur vill du använda dem för att ta dig igenom banan så snabbt som möjligt? Har ni använt eller blivit av med alla remsor så måste ni genom alla hinder. Vi välkomnar dig, dina vänner och kollegor till ett utmanande och roligt lopp i en vacker miljö!

Det finns en facebook-grupp att gå med i också om man är intresserad!

att ta mammaledigt från Bodycombat

Plopp! Den börjar verkligen synas nu. Kul! Jag tyckte verkligen inte att första delen av graviditeten var speciellt rolig när det inte syndes alls. Det enda som syndes var allt annat som växte. Inte för att jag hade stora problem med det precis - men mycket roligare när det syns. När man läser runt lite så står det att andra trimestern är den trevligaste tiden under graviditeten och där måste jag verkligen hålla med. Inte för att jag upplevt tredje ännu - men det är inte så svårt att fatta att den kan bli jobbig.

Igår hade jag och Kicki premiär på nya Bodycombat-releasen. Jättekul som vanligt! Inga egentliga missar i koreografin hade vi heller (det är ju alltid nervöst när ett nytt program  ska in i hjärnan). Jag hade känt mig lite skör i kroppen på söndag när vi hade genrep men igår kändes allt bra! Förutom att lillhen i magen låg och tryckte på urinblåsan från minut 1.
Jag har iallafall bestämt att jag kör mitt sista bodycombatpass på onsdag tillsammans med Kicki. Att instruera själv känns inte längre aktuellt eftersom jag tycker min kropp är lite opålitlig. Och vad är nu bättre än att sluta på topp! Efter ett roligt teampass med bästa BC-kollegan och en ny release!


För dagboken kan jag säga att hösten kom till Åland igår. Det var ett stort åskväder här. Första gången jag har upplevt (vad jag minns) att fönster har skakat när det åskar. Jag har hört om elkontakter i väggen som flygit ut hos folk, modem och datorer slogs ut osv.  Personligen körde jag min premiär-frysning på cykeln,  så idag blir det minsann vinterjacka, mössa och vantar på! Hellre för varmt än för kallt!
Matchar en tisdag med skitväder med glada kläder! Ha en bra dag pussgurkor!


omyndigförklarad


































Man ser fantastiskt smart ut med tandskydd i munnen..

Det var ju förstås dumt av mig att lägga upp en av dedär brutalare bilderna från gårdagens träningsläger på instagram. Jag tyckte bara den såg så skrattretande brutal ut - som foton av ett litet ögonblick kan göra. Jane sparkar mot mig i huvudhöjd och jag blockar. Men på fotot blundar jag och det hela ser ut som att hon sparkar jättehårt. Det gjorde hon inte btw.

Jag skojade och undrade med Kim hur länge det skulle ta innan mamma ringde och det tog faktiskt en hel timme tror jag bestämt. Haha! Och till sist pratade hon med Kim och förklarade att han har ansvaret nu. Så jag är helt omyndigförklarad nu. haha!

Till nåns tröst så vilar jag från kvällens träningar. Jag vill ännu ändå poängtera att jag är väldigt försiktig och jag är livrädd att få nån spark eller slag mot magen så jag undviker faktiskt såna situationer. Jag är också rädd att göra nån rörelse som skulle orsaka nån foglossning eller annat som skulle förvärra min situation. Däremot vägrar jag behandla mig själv som sjuk och känner jag att jag kan vara med så är jag. Igår gick jag in med attityden att jag är med så länge jag kan. Att det blev hela två pass är jag väldigt glad över. Sen är nu alla i taekwondoklubbmedlemmar ännu mera rädd om min mage än jag är så jag känner mig trygg där. Sötisarna. Jag och Jane tog alltid en liten funderare om jag kunde vara med och sen hittade vi på lösningar för att det skulle gå riskfritt.
Att träna kampsport handlar jättemycket om teknik, kroppskontroll och respekt för träningspartners- inte om att mosa sönder varann. Skulle det vara det senare skulle ju ingen klara av att träna en längre tid.

Om ni är intresserade av mera funderingar om lägret kan ni gå in och läs Janes inlägg. Hon har också en fin försäkran till alla mina oroliga vänner.

Jag var och mötte upp de som tränade ikväll och alla klagade på att de var totalt sluta i hela kroppen idag.  Jag har känt mig helt ok - men då hoppade jag ju över en del av den jobbiga fysträningen + den sista passet som verkade vara tuffast.




Kickboxingläger med Jarkko Jussila













Vi flög in tänkte jag säga.. men vi båtade väl in är väl mera rätt uttryck här på Åland.. Vi båtade in en världsmästare i kickboxning den här helgen för att hålla ett träningsläger. Med vi menar jag förstås Mariehamns taekwondoklubb.

Det är alltid lika trevligt att få träna under ett proffs och dagens läger var riktigt lyckat. Det var 2 stycken från kickboxningsgruppen och sen resten taekwondogäng så för de flesta av oss var det lite nytt. Kickboxning skiljer ju sig en del från taekwondon ändå.

Jarkko Jussila var en trevlig och ödmjuk kille. Han höll 3 pass åt oss idag. Det första baserat på mycket kondition och fotarbete, samt lite boxningsdrillar. Pass 2 var lite hårdare tempo där det var mera pardrillar med boxning, sparkar och blockeringar.  Sista passet (som jag hoppade över) så var endast boxning. Det sista såg riktigt svettigt och jobbigt ut.


De tankar som slog mig idag var att det är as-skönt att boxas.  Jarkko hade fixat ihop enkla men sköna smidiga pardrillar åt oss. Det är också en speciell känsla att köra sparringdrillar med en annan person eftersom det även lägger på en dimension till. Tajming och mera fokus. Det är så kul!!

Ur gravidsynvinkel är kanske inte kickboxning  det mest självklara valet när det kommer till träning. Det är några regler man behöver tänka på och som jag höll mig till. Först och främst så körde jag pardrillar med Jane, som är skicklig och har bra precision, samt kan kontrollera sina tekniker så att jag litade på att inga hårda slag eller sparkar skulle ens i misstag komma mot magen.  Att köra drillar med nybörjare exempelvis eller en oerfaren person är big no no eftersom armar och ben kan komma vart som helst.  Nu var inga nybörjare på plats idag så det var inte ett problem.
Sen var vi förstås väldigt försiktiga. Vi gjorde små justeringar så att det funkade helt enkelt. Jane hade även aldrig nån stor kraft bakom sparkar och slag som riktades mot magtrakten så även om hon skulle ha missat skulle det inte ha varit farligt.

Det som var jobbigast idag för mig var egentligen uppvärmningen och fysträningen där jag fick justera mera. Vi hoppade en heldel hopprep, armpressar, ryggövningar och magövningar som inte alltid funkade för mig. Jag blev också trött i ländryggen efter andra passet så då tog jag beslutet att gå åt sidan sista passet. Även om boxning i sig inte skulle ha varit ett problem.

Jag är väldigt lättad att jag kunde vara med så mycket som jag kunde idag. Jag var osäker på hur upplägget skulle vara men när det inte var direkt frisparring så gick det hur fint som helst.  Det var ett jätteroligt idag och jag tror alla var lika nöjda. Så stort tack till Jarkko som ville komma hit och hälsa på oss!

Läs mer om Jarkko Jussila och hans framgångar här. 

Självförsvar














































































Bild: hittade en klockren bildserie från en gammal självförsvarsbok via Pinterest. Teknikerna fortfarande aktuella.


Idag hjälpte jag Kim när han höll en lektion i en självförsvarskurs han håller för högskolan här på Åland. Det var ett första fysiskt pass där deltagarna fick pröva på att slå och sparka.  Syftet var att skapa bättre självförtroende för deltagarna så att de känner att de är lite mera kapabla att försvara sig ifall de hamnar i en sådan situation. Även om jag varit med på liknande lektioner tidigare och hört mycket av det Kim berättade idag så var det lika intressant nu som då. Dessutom är Kim alltid så trevlig att lyssna på. Nu är jag kanske liiite partisk men har alltid tyckt att han är suverän instruktör och lärare. Sen är han väldigt kunnig och har ett brinnande intresse i självförsvarsämnet.

På tal om självförsvar då...
Har ni tänkt på hur ni skulle reagera ifall någon kom och tog i er på gatan när ni var som minst beredda? När ni stöter på en hotfull person. Skulle ni våga göra något eller skulle ni frysa? Det är just att frysa eller inte göra motstånd och itne inta offerrollen som man försöker motverka i en självförsvarskurs och därför tycker jag det är så viktigt att ha lite kunskap i området.

Att försvara sig kräver mycket av en mentalt. Som Kim sa idag så handlar det om att man vet att man kan lita på sig själv att man klarar av att göra motstånd. Ibland kan det till och med räcka att visa åt anfallaren att man lägger emot. För när en person har beslutat att gå till attack så är det med vetskapen om att den är större och starkare än sitt offer. Visar sen offret vara starkare än vad anfallaren tror så kanske den gör en omkalkylering och flyr fältet.
Att redan tänka ut scenarion i ditt huvud hur du skulle göra i en självförsvarssituation kan vara bra stöd.

Så det är dagens rekommendation alltså: Gå en självförsvarskurs!  Eller börja träna kampsport - det är ju ännu bättre!



#gravid



Jag tänkte att det kanske är dags att berätta här också. Om nya läget.. eller livsförändringen deluxe! Jag vill berätta om det som har susat runt i min hjärna enda sen tidigt i somras. Om allt vill sig väl så kommer det att bo 2 vuxna, en liten bebis och en katt i vårt hus från och med någon dag i februari! EN BEBIS!! En söt liten en. *dör*  Det är lite obegripligt ännu - men för varje dag som går känns det som att verkligheten kommer ifatt en så småningom.

De reflektioner jag gör här kommer jag att samla under taggen "Gravid". Förhoppningsvis kommer även en "Gravidträning" också.
Jag upplevde det själv väldigt trevligt att hitta dessa kategorier hos mina favoritbloggare. Det var det första jag gjorde när jag upptäckte att jag var gravid. Jag surfade runt och dammsög bloggares gravid-kategorier. Så lovade att skriva lite själv också eftersom jag var väldigt tacksam. Kanske det är till glädje för nån. Om inte annars så för mig själv.

Ja, förövrigt så har jag mått bra, om man bortser från några gigantiska kräkreflexer vissa morgnar (har inte spytt en endaste gång ändå). Jag hade en väldigt trött sommar, men nu har energin kommit tillbaka. Och det är tur - det finns saker att göra i höst! (men jo, lovar att ta det lugnt ;)


Träningsmässigt så har det varit lugnt. På grund av min trötta sommar så då var det sporadiskt med varan. Även om jag gjorde nåt försök emellanåt. Taekwondoträningarna som drog igång igen i höst är lite knepiga eftersom snabba explosiva rörelser inte är min tekopp nu just. Eller sparring överhuvudtaget förstås. Som tur kan jag träna själv vid sidan om ifall det krävs. I egen takt. Det är det som gäller nu.

Bodycombat instruerar jag ännu - men det kommer  att läggas på hyllan snart. Det går ändå bra eftersom det är rörelser jag känner till och som instruktör så vet jag vilka rörelser som kommer så jag kan förbereda mig i tid.
Träning är alltså inget som är prio ett nu - även om jag kommer att försöka hålla igång mest för att få energi och för att förhindra mera ont i kroppen.


Som kuriosa kan jag säga att jag är halvvägs i min graviditet idag, enligt gravidappen. Imorgon kör vi igång vecka 21! Pepp på den!


Bodycombat tracklist 61 and sizzler



Här är sizzlern och tracklistan på nya bodycombat releasen. Även om du har möjlighet (har man möjlighet så går man ju för Bodycombat är bäst!) så kanske du hittar några nya godingar att ha i din träningsspellista!

Lite kuriosa är att låt 4 är en återvinning från  release 27. Jag var inte med på den goda tiden så den är ny för mig ändå. 
Som vanligt är länkarna kanske ditåt - inte alltid exakt samma som i releasen.



Hemlagad glass utan glassmaskin

Om jag säger att det finns en hemlagad glass som är ljuvligt god, du behöver bara 3 ingredienser om du vill, kanske du klarar dit till och med på 2. Lägg till att du har det klart på en kvart. Tror du mig då?



Du behöver det här för att imponera på dina gäster:

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
..och det du önskar smaksätta det med: chokladbitar, kakor, lakritspulver, maränger, bär, chili, vitlök eller whatever. Din fantasi sätter gränserna!

Vispa grädden hård, blanda sen i mjölken och sist det du vill smaksätta med. In i frysen! Lägger du i tunga saker som stora kakbitar eller frukt så kanske du behöver röra om nångång - men det har jag aldrig gjort i mina försök. Ta ut när glassen stelnat och ät!


Fick tipset av min fina kollega Petra. Grunden är enkel och sen kan du smaksätta precis som du vill. Jag har testat med lakritspulver och det blev supergott. Gjorde en pepparkaksversion till julen genom att lägga i bitar av pepparkakor. Sist gjorde jag en apelsinvariant med inslag av Bobs apelsinmarmelad.
Grädden behövs inte sötas eftersom den kondenserade mjölken är väldigt söt i sig.

Några alternativ:

  • Lakritspulver! SUPERGOTT!
  • Pepparkaksglass (gjorde denna till julafton ifjol) Smula ner bitar av pepparkakor 
  • Apelsinglass. Se foton!
  • Fick tipset (men har inte testat själv) att även blanda i en smaksatt kvarg i smeten. Kvarg med citronsmak + laktristpulver lär bli en höjdare. Ett lite mindre sött alternativ också.

1. Ingredienser!

 2. Vispa grädden och häll i mjölken!

 2. Rör ihop och lägg i det du vill frysa ner glassen i!

 3. Blanda i det du vill smaksätta med. Garnera om du vill!

 4. Färdigförklara och skjuts in i frysen!



5. Genomfrusen? Klart! Ät!

Nytt från Shock absorber

Det här med att ha känslor för varumärken diskuterade jag lite igår i mitt Super Saturday-inlägg. När Les Mills gått från Nike till Reebook så ropar man ju inte hurra direkt. Nike är ju bäst. Det krävs lite övertalning och bevis att de lever upp till de höga förväntningarna innan man erkänner några  känslor. Just nu är jag och Reebook ut på en dejt där Reebook tjatat till sig det. Få se hur det går.

Ett varumärke som jag älskat från första stund och som jag har fullt förtroende för är Shock absorber. Utan tvekan erbjuder de några av de bästa sportbehåarna i världen. De  jag har i min växande samling har hållit många tvättar, hållbarhet i flera år och börjar aldrig lukta äckligt samtidigt som de håller formen länge. Jag köpte en ny i våras och jag slog till med en precis lika modell jag har sen tidigare - en som jag tror är deras mest sålda för den är så grym. Den här! 
För kvinnor med lite större byst så är de verkligen att rekommendera!

Nu fick jag genom ett nyhetsbrev från webbutiken Timarco veta att de kommit ut med en nyhet. En riktig läckerbit! Snygg design och riktigt sexig. Tyvärr ser jag nu att det är inte har den i större storlekar - så jag får sitta och hoppas på att de utökar utbudet.








































Det här är inget sponsrat inlägg trots att jag mer än gärna skulle vilja att det var ett sånt.










Les Mills Super Saturday 2014 - så var det




Så kom man hem med en ny Les Mills-väska! Och en ny träningnstopp till Bodycombat-passen i höst. September-fitnessfesten är förbi för den här gången. Tråk att det är förbi, men skönt samtidigt.

Les Mills fick nog till en fin tillställning igen. Den här gången i samarbete med Reebook. Nu är jag inte säker på att Reebook ännu har vunnit mitt hjärta. Jag tycker de är lite väl ivriga och tjatiga ibland. Lite mycket "in your face". De försökte skapa en hype under dagen genom att släppa en ny sko som de gjort i samarbete med Les Mills. Jag kan inte prata för alla men när hon från Reebook stod på scenen och pratade om att alla skulle rusa dit och gärna så mycket som möjligt instagramma och twittra om skon och använda en viss hashtag.. hela det fick mig att tänka: jag vill inte ha skon och jag tänker inte instragramma den åt er. Sköt er egen marknadsföring. Jag har alltså ingen aning om det blev rusning till sko-släppet där mitt på dagen.

Förutom det så var det riktigt trevligt! haha! De hade byggt en grym scen mitt i Globen där alla pass som inte hade redskap var. Danspassen, Bodyattack, Bodycombat och Bodybalance. Tack vare att scenen var i mitten blev det aldrig nån riktig trängsel som tidigare år vilket var skönt.
Bodyattacken var grym som vanligt med många instruktörer på scen och Lisa Osbourne i spetsen. Hon är så grym! Levererar alltid! Jag vet att jag skrivit det tidigare men det tål att upprepas.

Andra om imponerade (som vanligt) var Bodycombat-gänget! Gud vad jag älskar det konceptet. Varje Super saturday känner jag samma sak. Att det är så rätt. Pernilla Blomqvist och Jericho McDuffie inledde passet på ett riktigt grymt sätt. Världsklass! Pernilla var gravid dessutom - men det stoppade inte henne nånstans. Imponerande. Sen var också Josef Matthews och Mika Kankainen från Finland på plats + några till som skuggade. Josef var helt ny för mig och han imponerade direkt. Kan ha något att göra med att han var snygg och glad. Det är en bra kombo tycker jag. Dessutom väldigt ödmjuk. Ingen kaxighet som störde. Mika gick samma ATM-utbildning som jag + att han var med i fjol också - så han kände jag till. Mika är också riktigt duktig och en äkta kamsportskille.
Bodycombat 61 var en bra release - det kommer garanterat att kännas i rumpan för det var mycket ben den här gången. Och axlar. Hade mjölksyra i axlarna redan i uppvärmningen. Bra så!

Jag och Kicki var också anmälda till dagens första Grit Strenght och Bodybalancen. Vi kom för sent till Globen för att hinna på Grit-passet och sen valde vi att äta lunch när Bodybalance-passet drog igång. Vi hann ändå vara med i slutet och jag somnade nästan bort i avslappningen. Skönt slut!


Så, det var det jag hade att säga  om det i år. Som lovat så kommer lite suddiga iPhone-bilder:

Det var babyboom på Les Mills!
 BodyAttack!



Bodybalance!

  Jag och Kicki mopsar upp oss inför Bodycombaten! 


Grundkurs i taekwondo i Mariehamn
























































Ikväll kör vi igång med årets grundkurs! Yes! Jätteroligt tycker vi! Priset är 50 euro och det gäller hela hösten.  Bara för att vi har en åldersgräns på 14 betyder inte att du inte får vara 40 år eller äldre när du börjar. Du behöver inte komma med ursäkter att du inte är i form, svag eller ovig. Är du nyfiken så kom med!

Kampsport är inte bara att slå, det handlar mest om att lära känna sig själv, utveckla sitt tålamod och lära känna sin kropp. Växa som person när du går från tvivel till framgång i det du tränar. Det handlar om att få nya träningsvänner och förgylla vardagskvällarna med nytt!

Det är också helt fritt att pröva på - du kanske tror att det inte är nåt för dig. Men tänk om du har fel?!


Länk:

Mariehamns taekwondoklubb

Les Mills Super Saturday 2014























Nu åker jag snart iväg mot Stockholm och Globen. Yee! Super Saturday händer igen och det ska bli så skönt att sova en natt på hotell och sen bara supa in träningsglädje och gemenskap hela lördagen.

Jag ser förstås mest framemot Bodycombaten men Bodyattacken är också något som alltid smäller högt på stora konvent som det här.

Ser också framemot vad Reebook har att erbjuda i shoppen.

Återkommer på söndag med mörka mobilfoton och ett gott humör!

Ha en trevlig helg!

kram!