#gravidJag tänkte att det kanske är dags att berätta här också. Om nya läget.. eller livsförändringen deluxe! Jag vill berätta om det som har susat runt i min hjärna enda sen tidigt i somras. Om allt vill sig väl så kommer det att bo 2 vuxna, en liten bebis och en katt i vårt hus från och med någon dag i februari! EN BEBIS!! En söt liten en. *dör*  Det är lite obegripligt ännu - men för varje dag som går känns det som att verkligheten kommer ifatt en så småningom.

De reflektioner jag gör här kommer jag att samla under taggen "Gravid". Förhoppningsvis kommer även en "Gravidträning" också.
Jag upplevde det själv väldigt trevligt att hitta dessa kategorier hos mina favoritbloggare. Det var det första jag gjorde när jag upptäckte att jag var gravid. Jag surfade runt och dammsög bloggares gravid-kategorier. Så lovade att skriva lite själv också eftersom jag var väldigt tacksam. Kanske det är till glädje för nån. Om inte annars så för mig själv.

Ja, förövrigt så har jag mått bra, om man bortser från några gigantiska kräkreflexer vissa morgnar (har inte spytt en endaste gång ändå). Jag hade en väldigt trött sommar, men nu har energin kommit tillbaka. Och det är tur - det finns saker att göra i höst! (men jo, lovar att ta det lugnt ;)


Träningsmässigt så har det varit lugnt. På grund av min trötta sommar så då var det sporadiskt med varan. Även om jag gjorde nåt försök emellanåt. Taekwondoträningarna som drog igång igen i höst är lite knepiga eftersom snabba explosiva rörelser inte är min tekopp nu just. Eller sparring överhuvudtaget förstås. Som tur kan jag träna själv vid sidan om ifall det krävs. I egen takt. Det är det som gäller nu.

Bodycombat instruerar jag ännu - men det kommer  att läggas på hyllan snart. Det går ändå bra eftersom det är rörelser jag känner till och som instruktör så vet jag vilka rörelser som kommer så jag kan förbereda mig i tid.
Träning är alltså inget som är prio ett nu - även om jag kommer att försöka hålla igång mest för att få energi och för att förhindra mera ont i kroppen.


Som kuriosa kan jag säga att jag är halvvägs i min graviditet idag, enligt gravidappen. Imorgon kör vi igång vecka 21! Pepp på den!


15 kommentarer:

 1. JA JA JAA!!! Puss

  SvaraRadera
 2. Oooiiih Gosan! 😍😍😍
  Grattis till er! Va roligt! Dagen då jag blev mamma var den lyckligaste i mitt liv! Alla kategorier!
  Vilken kanon-bebis ni kommer att få! Ser redan framför mig då hen ser dagens ljus i nån karatesparkposition! 😃
  Puss och kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha! Tack Liza-vännen! :) Vi får hoppas det - att det blir en liten kampsports-hen. Men det slutar väl så illa att det blir en fotbolls-hen istället. hehe. Kram på dig!

   Radera
 3. Oj grattis va rolit. Combat var min stora räddning för höfter och ryggen båda gångerna jag var gravid med storasyster var jag på sista combaten två veckor före hon e född nu slutade jag redan tre månader före då det kom nytt program men pump gick jag på till slutet av juli (och sparkade lite försiktigt hemma för höft och rygg)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Johanna! :) Jo, combat i sig är ganska gravidvänligt ändå. Det finns ju alternativ. Däremot som instruktör så sätter det lite gränser eftersom man gärna vill visa alla rörelser fullt ut. Tror nog jag kommer att gå passen regelbundet efter att jag slutar instruera. Det är så bra för stela dator-axlar. :) För att nu inte nämna skitkul och endorfinfyllt osv. :D

   Radera
 4. Stort grattis!!! :) Vad kul!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta! :) Kan ju lätt avslöja att din blogg är en av dom jag skummade igenom på gravid-inlägg. ;)

   Radera
  2. Vad kul! Hoppas dom var till någon nytta! :D Minns själv att jag gjorde precis som du, skummade igenom massvis med blogg-inlägg om träning under graviditet.

   Träna enligt ork, lyssna på kroppen och njut av träningen! Ha fokus på att upprätthålla en välmående och stark kropp. Det är mina bästa tips! Hoppas du slipper en massa krämpor! Jag tror en stark och vältränad kropp hjälper att slippa en hel del krämpor, som tex ryggvärk. Och njut av att vara gravid så länge det ännu känns kul, för mystiskt nog kan man bli såååå nyfiken på maginvånaren att väntan på förlossningen känns som en evighet och trött på sin klumpighet i slutet ;)

   Radera
 5. Va roligt!!! Stort grattis skriver jag här också. :) Ska bli kul att följa din resa! Själv hade jag sån grym foglossning från 20 veckan med båda, så jag klarade inte ens att vända mig i sängen eller gå i nån sorts uppförsbacke alls, inte ens ett litet trappsteg... Så träning under graviditeten fanns inte alls. Eller nåja, övre kroppen kunde jag ju träna, sittandes eller liggandes, med benen ihop. ;) Önskar dig/er stort lycka till på färden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jessica! !:) Kram på dig! Ja, jag är livrädd att åka på en foglossning själv så försöker vara försiktig. Det låter verkligen inte trevligt att ha sånt. :(
   Just nu är schemat i livet lite väl tufft men ska sen försöka få in lite styrketräningsrutiner. Övre kroppen och ryggen borde kanske vara i skick för kommande utmaningar. ;)

   Radera
 6. Åååh! Men SUPERGRATTIS!!! Vilken MEGAÖVERRASKING! :)
  Härligt! Ni blir ju så bra föräldrar!

  SvaraRadera