Taekwondo-appen

Min sambo bakar ikväll (morotskaka) så kvällens träning för Mariehamns taekwondoklubbs medlemmar blir i min regi. Vilken tur att jag just hittade flera taekwondo-appar!!

Hur har människan klarat sig såhär länge utan iPhone? Det förblir ett mysterium för mig.

tatuerat hela armen

Fick en "tatuering" med Kalle Anka.  Jag gillar den. Jag känner mig lite häftig sådär...
Undrar om jag ska skoja till det på Bodycombaten imorgon och ha på mig den?

en gång per vinter

Den kom sent i år. Vurpan. En gång per vinter är dosen för omkullcykling för året-runt-cyklister. Det är jag och min sambo helt överens om. Det var en vinter då jag inte ramlade alls. Det gjorde att jag cyklade omkull två gånger vintern därpå. Det ska vara balans i systemet förstår ni.

Jag skulle cykla över ett övergångsställe idag och det var grym hal svartis på gatan så jag gled omkull. Landade på knäna. Jävlars va skönt. Helt i chock kravlade jag mig upp och skulle lyfta upp cykeln. Då halkade jag ner igen. Nå, får till sist upp cykeln och hittar låset som trillat och så rättar jag till mössan och viftar åt gubben i bilen som har stannat och ser på hela spektaklet. Han ger mig ett medlidande leende och kör vidare.
Jag halvgråter ynkligt för mig själv och bannar hela händelsen. Aj!

Det måste ha sett ganska dråpligt ut. Jag hade en ryggväska med jobbdatorn på ryggen och sen ovanpå det hängde min träningsväska. Jag var smiidig. Verkligen.

Mina knän gör ont när jag böjer dom - men knappt några spår syns. Det är så med taekwondo-ben - man ska jobba hårt för att blånader ska synas.

Morgonpasset

"Kettlebells är roligt, men varför ska det va så tungt?"
Det var en av morgonens tankar. Inte världens bästa pass idag, men svettig blev jag. Jag gjorde nya utmanande övningar idag, så jag ska väl inte förvänta mig att det går lätt vid första försöket. Nu ska jag äta en god smörgås och inleda jobbdagen!

Ha en bra dag marklars!

Ps. Bastun va bra den här gången också!



It's a show about nothing

För varje gång jag ser Seinfeld så blir jag mer och mer imponerad över dess fenomenalitet. Larry David är teveguden!

Det finns ingen serie som tacklar dedär små vardagstjaffsen som Seinfeld. Som diskussion kring om kommande onsdag är den i morgon eller om det är den nästa vecka? Har ni haft den diskussionen nån gång? Jag vet att jag har. När är nästa helg? Egentligen?

Sen har vi Larry Davids egna serie "Curb your enthusiasm". Seinfeld på speed. Här har vi en som verkligen kan prata in sig i svårigheter. Som i det här klippet. Han var och kommenterade grannfruns rumpa sådär smått diskret. Fniss.



idag - två bra saker som händer

Efter jobbet ska jag och Jessica planera nytt kettlebellsprogram.. Spännande!
Sen ska jag träffa Zandra-gulle. Som börjat blogga!!


...och sen blir det ingen träning idag. Vi satsar på tuff morgonträning i gymmet imorgonbitti istället. Nu ska jag ladda ner en kettlebells-app och sen dra iväg till jobbet.

Ha en bra dag hörni!

Ikväll




Idag har jag lärt mig hur man zoomar med kameran i min iPhone. Tänk, varje dag lär man sig nåt nytt.
Vi ser på nya V-serien. Vi märkte när vi la på säsong två att vi missat två sista avsnitten av säsong ett. Tyvärr hann vi se viktiga avslöjanden innan vi märkte misstaget. Som att den där blonda bad ass-huvudrollskan slänger nåt i ödleäggsamlingen. Sånt e ju lite jobbigt.

Tjitjing!


Nu kasserar vi in fem studieveckor!

500 gram


Vi ska avsluta vår taekwondoinstruktörsutbildning idag. Igår fortsatte vi bland annat att prata kost och analyserade bland annat varandras kostdagböcker. Sen fick vi ett stadigt mellanmål: en rekommenderad dagsranson av frukt och grönsaker. Får ni i er såhär mycket per dag? Jag
menar då EN tallrik.

stökeri

Vad jag inte förstår är hur jag på samma gång som jag inte gjort nåt annat än petat på min nyinskaffade iPhone har lyckats få lägenheten att se ut en stor tornado farit genom lägenheten?  Det är klädhögar och saker överallt. Tror jag har hål i händerna eller nåt? Allt verkar bara falla ner mot golvet och sen får jag inte upp det

Det är sannerligen ett naturfenomen. Men hur förundrad jag än är nudå så måste jag städa upp det*. Vi får besök i helgen nämligen. Sista närstudietillfället av taekwondoinstruktörsutbildningen och ett gäng från Vasa är på väg hit.

*Det är i dylika situationer man kan bli oerhört trött på sig själv.

Spinning


Man blir glad av morgonspinning! Jette spelade guns n roses i slutet dessutom... Behövs en kommentar på det? Nä, exakt!
Location:Mariehamn

morgonspinning

Ursäkta dålig bloggning idag. Jag sov efter jobbet och sen tog jag hand om familjeföretaget. Nu måste jag gå till sängs för jag var tydligen och lät mig övertalas till morgonspinning imorgon. 07.00.

Hur övertalar man Jenny att kom på morgonspinning?

- Vi far på morgonspinning imorgon!


- Okej!

a confession

jag kom hem från jobbet 17:30. Noterade mitt nya simkort (de hade skickat fel åt mig i måndags så jag måste vänta ännu längre) och ringde 17:44 till kundtjänst. Svensktalande kundtjänsten hade slutat för dagen så jag pratade finska med en kille (wtf liksom? Två år i mini-Sverige och mittiallt popplar man på som värsta finnen? Måste vara iPhone-hysterin) och pang så var mitt nya kort aktiverat. Slängde i mig resterna från igår (tabouleh med fetaost.. gott!) och sen efter det har jag pysslat med min iPhone non stop. 5 timmar.
Jag är hungrig.

"I think that the longer I look good, the better gay men feel."

Å! Jag "hittade" den här låten just. Varför har jag inte sett filmen ännu? Burlesque alltså. Den innehåller ju Cher - det är nästan bra-garanti på sånt.

berätta för mig nu..

Vilka appar behöver man för att överleva? Förutom H&M-appen då? (skoja!)

Tips på bra träningsappar?


Förresten. Vilken tajming att sambon är borta den här veckan. Så jag och min IPhone får lite bonding time. Gissar att nån kommer att bli slut på mig nästa vecka...fniss.


ps. nej. jag har inte borstat håret på över 12 h.

Hur man kommer sig på morgonträning..

Jag hade ställt klockan på 6 imorse för jag ska va på gymmet kl 7. Men när den ringde tvekade jag inte överhuvudtaget och la om den till att ringa klockan 7 istället. Orka gymma!
Nå, så kom jag på att jag hade smutsigt hår. Så det skulle betyda att jag måste ställa mig i duschen hemma när jag vaknade en timme senare - vilket resulterar i att jag säkert inte kommer mig till jobbet före halv nio. För jag orkar inte ha bråttom...
Och att tvätta håret utan att träna före känns ju som slöseri. Så efter att ha ännu funderat en stund på vad jag ska träna (olika kettlebellsövningar) tänkte jag "fuck it" och steg upp och la på kaffekokarn.

Känns bra. Nu får jag njuta i bastun innan jobbet istället.

Jenny vs. sängen: 1-0!

appen

"Vilken tur att jag skaffat Iphone åt mig nu" tänkte jag när jag läste om den här appen. Bögbotar-app! Vilken  grej.

Ännu en gång imponerar kombinationen människa och teknik.

ben-äggen

Jag var på massage hos söta Karoliina idag. Jag hade i något tidigare skede vågat säga att jag hade spända vader. Vad ska man säga? Hon höll med.  Något!
Hon sa att det är som att jag har ett hårdkokt ägg i vaden när hon masserade höger ben. När hon kom till vänstra hittade hon två "ägg".  Det riktigt hördes när hennes händer for över benen - att det var hårda knutar nästan. Usch!
Själv låg jag och sprattlade, spände resten av kroppen, kallsvettades och försökte andas lugnt och prata för att ignorera smärtan. Vaderna är verkligen inte en kroppsdel som är skön att få masserad.
Jag måste verkligen börja sköta om mig nu. Mera stretching! varje dag. Punkt.

Jag har plockat ett äpple




 Skillnaden mellan IT-ingenjör och mobiltelefonochtelefonabonnemangs-ingenjör har aldrig varit mera klart. Jag är lycklig, men förstår inte så mycket ännu.

Alltså jag fick ett nytt simkort som inte vill hjälpa till att aktivera sig .. och av nån anledning tycker kundtjänsten att de ska få sova om nätterna. Hm. Får väl göra det jag också.

åå.. denna väntan.

(om ni funderar över plåstret så skar jag mig i fingret igår med en kökskniv. Skönt. )

Dagens BC+KB

Nej herregud. Jag är död nu. Dagens team play med Kicki - alltså Bodycombat release 47 "andra chansen" - gick svinbra idag. Den är svinrolig den här releasen och hur tacksam och ödmjuk är man inte över att det var fullsatt pass. 40 stycken hade vunnit plats till dagens pass! Härligt jobbat!

Efter ett stenhårt Bodycombat kommer en stund som heter "ingen vila". Kettlebellspasset var döööden. Det är så tungt dehär passet vi har nu. Dessutom utomordentliga pulshöjare på slutet. Vi pratar deck squat, burpees, svingar och renegade row på den sista kvarten. *död*

Nu ska jag stretcha - mina vader skriker åt mig nu: "Va håller du på med människa?!"

...jag ska på massage imorgon. Jag är lite livrädd.

Stay tuned. Ännu ikväll ska ni få veta vad jag hämtade från posten idag! YEAH!

Gammal bild - men ni fattar va?

träningsveckan som gått

Jag kan säga att förra veckans tuffa schema med taekwondoträningsläger och två morgonträningspass extra gjorde att tempot automatiskt blev lättare den här veckan. Kroppen har varit trött så det har varit skönt att ta det lugnare. Jag har hållit mig till planen ganska långt. Tisdagens taekwondoträning var skönt lugn också. Vi tränade löstagningar och självförsvar - så vi kom inte upp i några höga pulser. Temat var medvetet eftersom vi hade haft så ansträngande helg.
Bodycombat-premiären gick finfint! Jag och Kicki ska dra team-klass imorgon också. Kom just från gymmet. Vi hade ett litet genrep inför morgondagen.
Kettlebellspasset jag höll på torsdagen tyckte jag själv inte att jag tog i med det värsta - men o´boy vilken träningsvärk jag fick. Är ännu stel i benen känner jag. Jag får citera Kaaja angående kettlebells.  - Det går inte att tänka "jag ska bara göra lite..."

Torsdagens taekwondoträning instruerade jag och deltog inte mycket själv i träningen. Så blir det antagligen ikväll också. Fast jag är osäker ännu - ska just sätta mig ner och planera träningen.

Måndag: Bodycombat
Tisdag: Taekwondo
Onsdag: Bodycombat 47! Premiär!
Torsdag: Kettlebells, (Taekwondo)
Fredag:
Lördag:
Söndag: Bodycombat, (taekwondo)

Den här veckan som kommer blir det mer träning tror jag.  Ska försöka mig på morgonträning på onsdag och fredag. Måste se till att komma mig i säng i tid på kvällarna så lyckas det säkert.
Det får bli fokus den här veckan: Bra och mycket sömn!

MacGyver och golden showers





Skorna kom sig inte längre än såhär..


Människohjärnan är bra fantastisk!  Man blir aldrig utan samtalsämnen - bara man slutar lägga gränser för sig själv.Igår hade jag de fina tjejerna andra Jenny och Karoliina på besök. Vi hade inte lagt upp nå specifika planer så det slutade med att vi inte for vidare utan lämnade och prata i soffan. När man lägger 3 skarpa hjärnor att diskutera vad som helst så blir det ju som det blir. Min Kim var med ett par timmar också och han satt och höll för öronen emellanåt. Haha.
Jag och Jenny har en stark tradition efter Milano-resan och det är att vi alltid inleder med Prosecco om möjligheten finns.  Efter en liten stund plockade vi fram en annan skumppa-flaska. En jag fick av Sandra-vännen. Mousserande vin med 22 karats guldblad i. Vad vi diskuterade efter det kan jag hänvisa till rubriken.
Många skratt fick vi till och det bästa av allt var att vi inte slutade på Arken sen!

Tack flickor! 

Brunch

Ja, jag kan säga att det är inte varje lördag jag är ute i vimlet på Mariehamns gator. Idag bestämde jag, Kim och Tessi oss för att leka lite storstad (New York) och pröva på lördagsbrunchen på Timjan.
Vi stod och  väntade med näsan på fönstret när de öppnade dörren till caféet - väldigt hungriga.  Egentligen var det så att man fick välja mellan omelett eller pannkakor men min hjärna var inställd på både och - så de ordnade så jag fick lite av varje. Tur det!

Hursomhelst så var det svingott. Enda felet var att det var liten portion. Jag ville ha mer! Så lite oamerikanskt på det sättet. Mättnaden stannade på en lagom nivå - vilket i och för sig är hälsosamt.


Smörgåsen var den största överraskningen faktiskt. Den var oväntat god. Perfekt avocado, fetaostkrämen helt gudomlig och allt passade utmärkt med groddar.

Smoothien var också helt perfekt!

Jag ber om ursäkt ifall det här sista fotot anses vara för erotiskt. Men känsliga tittare kan ju scrolla vidare innan större skada sker...

Vesslan

Den alltid politiskt inkorrekte Vesslan är tillbaka i bloggdjungeln. Yes!
Vesslan.com

sliten //gnäll-inlägget

Jag tror det är en liten jenny som somnar innan klockan slagit 21 ikväll. Pust vilken sliten människa jag är. Jag behöver sömn. Multum. Och det är inte bara det...

Minns ni tanden som bråkade ifjol? Well, gotta tell you. It's back! Ååå, jävla visdomstand. Inlammerat tandkött lägger sin prägel på tillvaron nu också alltså. Jag har lite "god" gele att borsta med så vetja det ska lägga sig snart.. men tills dess tänker jag gnälla.

Bra grej idag är att både Kalle Anka och ELLE dök upp med posten idag. Men ELLE hade tydligen glömt att bifoga jeansbibeln. Sånt suger ju. Men nåja - har inga planer på jeansköp så lika bra säkert.

Annat jag kan gnälla över? Nä, tror inte det.
Imorgon är det lördag och då blir det muntra toner. För jag ska vakna utvilad och glad!

Ha en bra kväll marklars!

Dagens outfit

Det är ju lite roligare att klä på sig när våren börjar visa sig. Visst? Mittiallt är allt i garderoben lite roligare. Jag hade på mig ett par shorts idag som jag köpte på TopShop i New York. Sist jag använde dom var jag på Pear Harbour i Hawaii. Tänk.
De är inga sitt-shorts förresten. Man ska nog stå i dom tror jag. För de blir skrynkliga bara man petar i dom lite. Här på bilden är de nystrukna.. syns ju knappt.

Sen nya favoritskorna. Vet inte vad jag ska göra med alla andra skor jag har (hehe). Jag kommer att leva i dom här. Bra köp alltså.


GLACIER Mustard Suede Bow Front Pointed Court Shoes

AAH! Jag älskar den här dagen! Nya combat-releasen är över, jag fick tag i Träningsguiden och jag fick mitt paket från Topshop! Senapsgula mockapumps. Gah! Jag dör hur fina de är. Och de satt perfekt på fötterna.
Helgens utgång är räddad!



BODYCOMBAT™ 47 !

Där satt den! Fy tusan vad det är roligt att köra team-klass. Och fy tusan vad  47:an är rolig! Musiken och koreografin är riktigt bra den här gången tycker jag.
Scooters Fire-låt är suverän. Jag älskar dubbelknäna när man gör hoppknä på den andra. Bra känsla i den faktiskt. Uppvärmningslåten är också helt kanon. Jag blir så till mig så jag hoppar nästan av scenen när vi kör igång. SÅ bra är den!
Gänget var laddat idag och de verkade gilla releasen också. Så - nu kör vi hårt till sommarn!

Plus i kanten för att killarna börjar våga sig in i combat-salen. Inte många per gång ännu - men det kanske ökar med tiden?

Jag bjuder på kvällens outfit! Accessoarer består av blåmärken från lördagens träningsläger. Nice! Nike-toppen är ny för i år. Inhandlades på Nike Blast.



ljuslila


Jag använde en kofta för första gången igår. En ljuslila jag inhandlade på Zara i Åbo för 2 år sen tror jag. Extremt pinsamt att ha ett plagg så länge i garderoben innan användning. Men - ärligt talat vet jag inte vad jag tänkte när den inhandlades. Ljuslila? Det måste ha varit våren som spelade spratt på mig. Det är inte en bra färg. I vilket sammanhang som helst. Kanske en tapet i nåt rum då..
Men igår var tydligen dagen då jag använde den. Den är jätteskön. Synd bara dendär färgen.  Hmm...kanske jag kan matcha den till en solbränna sen i sommar?

den där sköna känslan

Jag brukar ibland dela in träningsaktiviteter i hur det känns efteråt. Tillexempel tycker jag inte något slår nöjdhetskänslan som efter en länk. När jag äntligen kommit ut med joggingskorna på en skön flåsig länk. Det finns inget som slår det. Jag gissar att det är för att det kräver så mycket mental förberedelse av mig att komma iväg själv. Dessutom så är endorfinduschen man får efter en länk oslagbar!

Spinning är också något som ger skön glad-känsla. Men här är jag inte riktigt lika nöjd.. jag tror det beror på att jag lägger över ansvaret lite till instruktören. Bara jag kommit mig in i spinningsalen så är mitt jobb gjort. För det finns ju inte en chans att man slackar på en spinning-cykel precis.

Bodycombat gör mig förstås på utmärkt humör också. Men nu när jag mest instruerar så är det mycket annat än träningen som ger nåt tillbaka här. Jag blir glad över att ha så många på passet alltid och att se när passets deltagare går glada ut från salen .. ja, det ger ju en annan sorts kick. Jag hinner knappt tänka på att jag blir trött när jag står där framme.Dessutom är bodycombat bara roligt!



Kettlebells. Den känslan är en blandning av himmel och helvete. Man är helt skakig i kroppen och det kan till och med ta lite ont. Men oj, vilken skön känsla att få ta ut sig på det sättet. Både hjärta och kropp har fått jobba hårt!

Sen har vi nåt annat som är helt i en egen klass. Den jag kände i lördags när jag, Tero och Kim gick hem från träningslägrets sista taekwondotimme. Känslan i kroppen efter en ordentlig sparring-träning. Jag har inte upplevt en sån känsla efter ett löppass, spinning, kettlebells eller nåt annat.  Endorfiner i överflöd och sen den där känslan att man är jättemjuk i hela kroppen. Det är som att man kört världens bästa uppvärmning. Ingen muskel eller led piper till när man rör sig. Lederna är smorda och alla muskler uppmjukade. Det är en lätthet i kroppen som man kan njuta av en bra stund.  Sen.. stelnar man till. Men det är en helt annan historia.



Vilken träning ger er bästa känslan tycker ni?

vitt

Jill önskade flera skoinlägg. Klart hon ska få en sån fin önskan uppfylld! Den här skon från Vagabond har jag visat förr - men kan inte få den ur skallen. Den är för fin! Till en fin enkel sommarklänning. Under sommarsolen.  Ååå, min sommarabstinens har aldrig varit såhär stor tror jag.

Träningslägret

 Strechövningen vagga foten. Funkar bra att sjunga "vyssan lull" till..

Nu har jag knåpat ihop ett inlägg om lördagens träningsläger. Ni kan läsa det på taekwondobloggen. KLICKA!

Det tog ...öh typ..  forever så nu måste jag gå och sova. Puss marklars!

Veckans träning!

Den här veckan är det bodycombat som lägger sin prägel på träningsplanen. På onsdag är det premiär på 47:an och jag och Kicki är riktigt laddade! Förutom det ska jag försöka ta det lite lugnare än förra veckan - blev lite överdrivet mycket där. Helgen planerar jag inte i nåt nu - men kanske det blir ett kettlebellspass om det känns bra i kroppen.

Måndag: Bodycombat (kb-passet håller jag på torsdag den här veckan)
Tisdag: Taekwondo

Onsdag: Bodycombat 47! Premiär! Whoop Whoop!

Torsdag: Kettlebells, Taekwondo

Fredag:

Lördag:

Söndag: taekwondo

träningsvärk

Om ni undrade vilka muskler som jobbar när man tränar taekwondo och mycket sparkar så kan jag berätta att det handlar om utsidan av höften, magmusklerna (ALLA!), flertalet intressanta benmuskler och samtliga muskler kring höftpartiet och lårmusklerna. Nu utgår jag endast från min otroliga träningsvärk, men borde stämma ganska långt.

..om jag nämnde några muskler flera gånger beror på att de förtänar det.

Superman

Kim brukar fråga på träningarna om nån av oss deltagare är Superman (Stålmannen). Det är endast om man är Superman som man får ha ena handen utsträckt när man sparkar nämligen. Idag (vi har haft träningläger med  taekwondokluben) fick jag tydliga bevis på vad jag är. S U P E R M A N! Jag såg ju Lois & Clark på teve när jag åt frukost.. kan dylika krypton-egenskaper smitta via teve-rutan månne?
Tack bästa Jane för det "fina" fotot!

fina Columbine

Nämen se nu igen. Hon är nog så fin. Alltid. Västen är från HM's fashion against aids-kollektionen. Den är väldigt fin tycker jag. hm.
bild. columbine.freshnet.se

Jaa!!

Nya träningsguiden har kommit! Den hade jag alldeles glömt bort! Och snygg-Fredrik är på omslaget dessutom! Jag köper! *knarkar träningstidningar*

the new hair

...och nu känner jag mig som en ny människa igen. Eller en nygammal. Samma tankar har jag haft förr nämligen.. "Nu ska jag nog fixa mitt hår lite oftare", "nästa gång ska det inte ta lika länge innan jag klipper och färgar mig igen".. osv. osv.. vi vet nog hur det slutar. Nästa gång jag unnar mig ett frissabesök har det väl hunnit bli september.

Änyway!
Jag besökte duktiga Julia första gången sen hon öppnade den egna salongen Hair by Julia. Riktigt mysigt hade hon! Extra plus för den goda latten och massagestolen man fick njuta av sålänge hon tvättade håret!
Vi körde samma koncept som tidigare: kalla färger och kontraster.

Före och efterbild ska ni få förstås! Före:



...och efter:



Multimedia message

Nu är det lattedags hos frisören. va gör ni?

whipped!

Jag fick förklarat åt mig idag att det finns människor som går runt här i världen och tycker att man förstör vispgrädde om man lägger socker eller vaniljsocker i. Det här resulterade i en nästan våldsam debatt vid lunchen idag. Tydligen kan man dela in folk i två grupper och det är sannerligen ett känsligt ämne.

Sockrad grädde-typer och icke sockrad grädde-typer....

Jag anser att det nästan är dödssynd att tillexempel lägga osötad grädde på en gräddtårta. Jag minns att jag var livrädd för såna tårtor när jag var liten. Vissa mammor hade såna fasoner att de inte sötade grädde och ja - såna stod inte högt i kurs på födelsedagskalasen kan jag säga.

Så, ut med språket nu marklars. Är ni för eller emot sötad vispgrädde? Alla svarar!

vi vilar i graven sen

Det blev en liten ändring i veckans träningsplan. Hå hå! Man ska ta ut allt ur livet bara!

våren

...jag såg gräs igår! ...och asfaltsmannen Andreas är tillbaka på ön. Lika säkert vårtecken som flyttfåglarna.

onsdagsmorgonträningen

Jag har inte ett ord för mitt träningspass imorse. "Ett-enda-virrvarr" kanske? Det var inte mycket till plan jag hade. Det enda jag visste var att det skulle bli tungt!

Jag värmde upp med en bodycombat-låt (repetera lite av nya releasen) i kettlebellssalen och gick sen till gymmet och tränade lite rygg och triceps. Sen gick jag tillbaka till kb-salen och plockade fram min gymboss ur väskan. Kopplade i ipoden och startade gymbossen. Jag hade ju inte prövat den tidigare så jag var lite nyfiken. Även här fanns ingen plan - så vad gör man? Armpressar förstås! Jag gjorde dom med händerna på kettlebellsen (på själva vikten). Jag testade tabata-upplägget med åtta repetitioner 20 sekunder med 10 sekunders vila emellan.
Efter armpressarna,  så gjorde jag marklyft (brist på idéer) och sen fick jag syn på stepbrädan i hörnet av salen.
Jag gjorde åtta repetitioner av enbensupphopp på bräda kombinerat med utfall neråt. Varannat ben/repetition. Så det blev 4 ggr 20 sekunder med höger och 4 ggr 20 sekunder med vänster ben. Det sved kan jag berätta. Fantasi är farligt tydligen.
Lite stretch på det och sen var tiden slut.
...
Efter bastun fick jag veta att det fanns fastlagsbullar i gymmets kylskåp åt alla i personalen. Fastlagsbulle var väl utmärkt återhämtningsföda eller hur var det? Gott!


annars: Gymbossen var riktigt bra. Den kommer att va med flera gånger!

Senap



TopShop - GLACIER Mustard Suede Bow Front Pointed Court Shoes. *klick-klick*
Shoot me!!

tvkändis-träning

Före man ska påbörja sin morgonträning så kan det vara en bra idé att se en sånhär video på samma gång man häller i sig kaffet.



Nu drar jag till gymmet! Yes!

kvinnodagen

Det är när man ser en video som den här som man förstår att kvinnodagen behövs. Jag blir så ledsen när det måste vara såhär. Jag hittade videon via det här inlägget, som också är värt att läsa.


Ge världens kvinnor stöd här!

ett hål

..förresten. Imorse hittade jag några små hål i sidan på min nya fina blåa topp jag köpte från Zara. Grr!! Att jag inte har fattat ännu att alltid kolla om plagget är helt när man köper från dylika kaos-slit-och-släng-butiker. Idiot.

Ska man se nåt positivt så är de små hål och i sidan så den går att använda om man har en kofta över. Tur att man bor i ett land där rman oftast måste en kofta över sin kortärmade topp då...

bc+kb

Dagens bodycombat gick finfint! Om jag får säga det själv? Jag var iaf väldigt uppåt och deltagarna var riktigt glada! 

...
Jag hade mina fina kollegor och vänner Tessi och Peijo på kettlebellstortyr ikväll. Härligt vad jag tog dom till träningsdöden! Nämen, allvarligt talat så är det roligt när andra märker hur jävla roligt kettlebellsträning är.
Två tjejer började tävla när vi gjorde en kombo med renegade row och deck squats. Så kul när man märker att deltagarna utmanar sig själva. De har roligt istället för att tycka att det är en tung plåga! kan det bli bättre? Tror inte det!

Jag kommer att somna med ett gott humör idag känner jag.

Nu måste jag stretcha. Annars finns risk för sjukskrivning imorgon.

Veckans plan

Veckans träningsplan ser ut som följande:

strax: bodycombat+kettlebells i vanlig ordning.

Tisdag: Taekwondo

Onsdag: morgonträning! kettlebells/styrketräning

Torsdag: Taekwondo

Fredag:  (edit: 10.03) morgonspinning kl. 0700!

Lördag: Taekwondoträningsläger. Match! Roligt!

Söndag: Taekwondo

Sen så kommer jag att nöta Bodycombat varje lediga sekund hemma i vardagsrummet. Styrkelåten måste jag öva på så det kommer att bli en hel del bonusträning i form av planka + armpressar.

Black Swan

Vi såg Black Swan i lördags i Stockholm. Den var väldigt sevärd tycker jag. Den gjorde sig bra på bio tycker jag - för musiken gjorde en hel del för stämningen. Man får mycket hög musik på bio som ni vet...

Den handlar i stort sett om en tjej, spelad av Natalie Portman, som satsar allt på baletten och sen blir knäpp. Rysligt hur det börjar spöka i huvudet på henne. Jag tycker också om hur man inte vet hur man ska ställa sig till de människor runt henne. Ska man gilla dom eller är de elaka allihop?

Sen så håller jag med om vad alla andra har sagt och skrivit. Mila Kunis gör sin första roll där man glömmer att hon är hon från that 70's show. Hon är faktiskt riktigt bra!

och kvartalsutbildningen då?

Jag och Kicki steg in på ett Sats-gym imorse kl 10 i centrala Stockholm och körde ett bad ass -combatpass. Det var kvartalsutbildning och det var en trevlig duktig kille som ledde oss igenom nya releasen. Den är över 58 minuter lång så det kommer att bli en utmaning sen när man börjar dra själv. Det finns alltså ingen tid för paus! Det hade vi inte idag heller utan vi körde i ett.

Efter att vi kört hade vi lite snack kring hur man guidar deltagarna genom passet på bästa sätt. Det var bra tycker jag.  Vi diskuterade och hade en liten praktisk övning. Allt på en enkel nivå fast man på samma gång fick lite tänk kring hur man själv ska förbättra sig själv.


Releasen då?
Den är så skön  tycker jag. Ingen låt är mera tung än den andra - allt är bara jämntungt. Pulsen i topp - kombona är roliga och ännu har jag inte stört mig på musiken.
Enda låten som jag tycker sviktar lite i koreografin är låt 6 - men där har de lagt Madonnas "Like a prayer", så musiken jobbar upp den också.
Muay thai-låten gillar jag också riktigt mycket. Och trean med den långa slagkombinationen. Och hoppknäna i låt fyra! Yes!

Sen dör man när styrkelåten kommer. Det är "Beach 2011" koreograferna Rach och Dan har i sikte tror jag.


Det blir bra det här. Nu är det bara att nöta nöta nöta så den sitter bra tills premiären!

Nya skor!

Ja dehär... att. Jag kom hem med två par skor från Stockholm. Blev en liten spurt inne på Scorett. Utmärkta köp faktiskt. Båda skorna kommer att användas mycket har jag på känn.
Jag köpte Acne Pistol-kopiorna (hur kan det vara lagligt att göra så liknande skor) och ett par mer relaxed-aktiga boots. Jag är supernöjd!

Sen fyndade jag Sofie Fahmans andra bok om Elsa på bokrea. 79 kronor! Inte dåligt med tanke på att det är en ny bok.



.. ja, sen blev det en blå tunika från Zara och en blå t-shirt. När blev blått min grej då?

fredagsstatus

Det blev ingen fredagsträning idag. Det har blivit ändrade planer. Jag sticker till Stockholm idag, så måste sticka till jobbet snarast, ingen lyxtid för träning finns.

Så finns risk att det är tyst här en stund. Förlåt. Jag kommer hem först på söndag. Förhoppningsvis - om jag inte fastnar i isen eller nåt annat roligt.


Tuudels!


yes.. vi ska kryssa med Viking idag... men det är fredagkväll. Då borde underhållningen va på topp !