Jag fick förklarat åt mig idag att det finns människor som går runt här i världen och tycker att man förstör vispgrädde om man lägger socker eller vaniljsocker i. Det här resulterade i en nästan våldsam debatt vid lunchen idag. Tydligen kan man dela in folk i två grupper och det är sannerligen ett känsligt ämne.
Sockrad grädde-typer och icke sockrad grädde-typer....
Jag anser att det nästan är dödssynd att tillexempel lägga osötad grädde på en gräddtårta. Jag minns att jag var livrädd för såna tårtor när jag var liten. Vissa mammor hade såna fasoner att de inte sötade grädde och ja - såna stod inte högt i kurs på födelsedagskalasen kan jag säga.
Så, ut med språket nu marklars. Är ni för eller emot sötad vispgrädde? Alla svarar!
Jag är emot, bara för att det är så jag är van att äta grädde. Inte vet jag vad jag haft för skyddad barndom men jag blev förvånad över hur alla sockrar grädden här i Norge (o här i tårtriket/sockerriket har jag kommit i kontakt med massor av tårtor).
SvaraRaderaHaha, fan vilket roligt inlägg!! Och för att svara på din fråga, jag kör oftast utan, men klagar inte om någon sötat den. :)
SvaraRaderaFör! Osötad smakar som löst smör :)
SvaraRadera//Johanna
Jag har aldrig tänkt djupare på saken, men jag lägger alltid ungefär en tesked vaniljsocker i grädden. Så har mamma lärt mig :)
SvaraRadera"Jag minns att jag var livrädd för såna tårtor när jag var liten."
SvaraRaderaEh... Barn brukar vara livrädda för spöken, mörkret, läskiga historier etc. Men i Hirvlax var tydligen den största skräcken osötad grädde på födelsedagskalastårtorna :)
Jag är nog mer för sötad grädde än osötad.
Under inga omständigheter ska grädden vara osötad! Mer vaniljsocker åt folket!
SvaraRaderaOsötad grädde ... om man ska göra smörgåstårta. Annars går det under samma kategori som osaltat smör, lightprodukter och annat tjafs som livs-onjutare brukar propagera för.
SvaraRadera// Nasse
Visste faktiskt inte att man sockrar för smaken. Jag brukar ha i pyttelite strösocker när kidsen ska vispa men det för att vi ska ha just grädde och inte smör...
SvaraRadera