Kvällens taekwondoträning

Vi försöker få två av våra festprissar i klubben redo för tävling nu. Det betyder att varje träning den här veckan har varit matchbetonat och högt tempo. Hög puls alltså.
Idag avslutade vi en rolig sparkträning med följande intervaller. Match 90 sekunder och snabbt däremellan så många rundsparkar som möjligt på mits i 30 sekunder.

Det var längesen jag har varit såhär död. Jag fick lägga mig ner till sist i fosterställning.... Men det är då träning är som häftigast. När man pressar sig till yttersta gränsen. Härligt!

Imorgon blir det fredagsmys UTAN träning.

Kampsport is the shit! Det är det ni ska läsa ur det här inlägget! *blink*

ska det vara såhär?

Min lilla kompaktkamera gick sönder för en stund sen. Luckan där minneskortet ska sitta har gått sönder. Idag kom jag mig iväg till fotobutiken för att få reda på om den går att fixa.
Jag fick reda på att en ny lucka skulle kosta ca 32 euro. Inte så dåligt pris ändå. Problemet är att det inte är säkert på att den faktiskt är sönder utan det måste undersökas först och det kostar 70 euro. Att byta den skulle kosta 32 euro för luckan och sen 70 euro för själva arbetet.
Varför ska det vara billigare att köpa nytt istället för att fixa en liten grej?! sanslöst ovettigt tycker jag.
Jag tycker väldigt mycket om kameran. Den tar väldigt bra bilder för att vara en kompaktkamera och jag köpte den är ju inte så gammal.  Sen så far jag ju till usa snart och där kan man handla en söt liten kamera billigt.
Så, nu funderar jag på saken. helvete.

I got issues man...

bilden härifrån.
Så läser man om tax-free köp på Soufis blogg. Hon har köpt dendär smashbox-rougen som jag har dreglat över många gånger, men inte kommit mig för att köpa.

Jag ser på bilden och sen går följande halvtimme åt att maniskt tänka:

"Nästa gång jag är i taxfree köper jag den direkt!!"
"måste köpa....."
"Nej, Jenny - du behöver inte köpa allt du läser om. Tänk efter nu"
"...måste schöööpa..måste schööpa!."
"Jenny, du har klarat dig hittills och nu bara för att nån annan har det behöver inte du heller..."
"NEJ!! Du hittar säkert annat kul på Sephora i New York sen om två veckor.."
" måste..."
"Ja?"
"hm..."
"Nå?!
" okej!"


Min sambo säger att jag går på all reklam.Kan ligga nån sanning  i det...

Sanningen om idol-Linda och Snorkfröken. Jenny-aliskt avslöjar!

- Min internetagent vid namn Greve af Nars informerade mig om  att Snorkfröken inte är ett Mumintroll. Ska man få reda på det här först vid 28ochetthalvtårs ålder? Hon är en snork! Ganska logiskt sist och slutligen...och jag har ju alltid undrat varför hon skiftar i annan färg än Mumin. Jag måste läsa muminböckerna *skriver upp på to-do-listan*

citat wiki:
Snorkfröken är Mumintrollets flickvän. Hon är mycket söt och snäll, om än ganska fåfäng. Hon är egentligen inte ett mumintroll, utan en snork, men snorkarna är väldigt nära släkt med mumintrollen; den enda skillnaden är egentligen att snorkar ändrar färg med sin sinnesstämning, medan mumintroll alltid synes vara vita. Snorkfröken har en bror som heter Snorken. Snorkfröken tycker mycket om snäckor, pärlor och diamanter.


...

- tvplanetens fenomenala blogg kom med annan information. De har liksom jag tyckt att idol-Linda (Warg) sett väldigt bekant ut. Saken är den att hon förut var blond och deltog i femmans Popstars-realitytävling i början av 2000-talet (känns väldigt avlägset). Minns ni låten Supernatural?

tisdagar alltså. Vad är de till för?

Det här klippet beskriver verkligen min vanliga tisdag.




Blir ironi bättre än såhär?
...men sen jag blev Kalle Anka-prenumerant så har tisdagarna blivit lite roligare.Faktiskt.

(tack till Emil som fattade att dela med sig av det här idag)

en skön helg

Jag har inte glömt bort er. Jag har bara haft en väldigt händelselös och skön helg. Har verkligen inte gjort mycket ansträngande saker. Dessutom har jag nu äntligen tagit itu med sista Harry Potter-boken.

Jag undrar om inte Voldemort hör hemma på tre-i-topp på listan över litteratur/filmvärldens värsta bad guys? Vad tror ni? Vem är värre än Voldemort?

Texas Longhorn

Jag och han jag bor med var och testade på Mariehamns nya steak house idag, Texas Longhorn.  Visste inte mycket om stället förutom att det är lite dyrare och att man får äta reidiga biffar där.

Inredningen var jag inte så imponerad av. Lokalen är ganska liten så borden är ganska tätt inpå varann och hela rummet hade ett litet eko så direkt nån pratade lite högre så störde det tyckte jag. Tur att det inte var mycket folk där när vi var dit nu - däremot var nästan alla rum reserverade.. men det sällskapet hade inte kommit dit ännu.
Jag tycker de kunde jobba lite på att få mysigare stämning där och hittat på något roligare än vita väggar. Däremot var borden och stolarna fina och de hade gjort sitt bästa av det de hade. Tända ljus och sånt. Och allt var väldigt rent och fräscht.  Jag vill inte låta för negativ nu - det var nog godkänt.

Maten var god. Jag beställde en mindre New York-steak som kostade runt 20-lappen. Till detta tog jag bakad potatis och fick dessutom en sallad till förrätt och en grillad majskolv.
Maten kan jag inte klaga på. Biffen var god och  majsen smakade underbart. Vi fick också in en hemlagad salsasås som var riktigt mumsig. Inte stark, men den smakade mycket. Bakade potatisen var jag inte så imponerad av - men jag hade fullt upp med biffen så det gick bra ändå. Sambons pommes frites däremot var riktigt knastriga och goda. Det var inte för stora portioner, men man blev helt mätt. Skulle man ha sköljt ner det med en kall öl så skulle man nog ha rullat ut tror jag.
Allt var riktigt gott, men det var ingen mat jag svimmade av. Inga häftiga överraskningar.

Servicen var utmärkt. Vi fick mat snabbt, men vi var enda kunderna då just så det kan förklara saken. Servitrisen var väldigt trevlig, även om jag skulle ha uppskattat om hon inte stod och såg på när man skulle välja om man ville ge dricks eller inte när jag betalade med kort.  Lite pinsam situation... Inte så att man kan ta diskussion då just och fundera vad hon är värd i dricks.
Vad är dricks-rekommendationerna i Finland då?  Vi funderade om vi måste gå till biblioteket och låna en travel guide för Finland och läsa på om saken...

tre korta

- Jag börjar bli sur nu. Ingen ELLE kom på posten ännu och jag såg den redan i fredags i butik. Snart ringer jag och skäller ut post/&&%&%.


-Jag hoppas Fahrman slänger ut sin Elsas Värld före jag åker iväg till USA. Jag vill läsa New York-shoppingsmörja på planet. Gjorde det ifjol också och det var en hit!

- Jag är supernyfiken på nya Marc by Marc Jacobs-butiken som öppnar i Stockholm.  När ska man månne få se den då?

Bild från hotspot.





.. nu drar jag snart iväg till gymmet. Jag ska hålla min andra kettlebellsklass och jag ser riktigt framemot det. Sen blir det taekwondoträning och därefter bums i säng.

ledigt

Ingen träning idag. Ingen taekwondo och ingen bodycombat. Jag ska snart börja mysa.
Fast jag ljög. Lite taekwondo har det blivit idag. Vi var ut till ett fint ställe idag och tog foton till en grej idag. Här får ni se ett exempel på vad vi gjorde..

Testbilder. Här kan ni se min fina Nike/Les Mills-jacka jag (och typ alla andra) köpte på Super Saturday. Bästa jackan! Jane har på sig vår oerhört fina och stylisha Mariehamns taekwondoklubb-huppari.


ja, vi har fejkat svart bälte för fotots skull. Därför kan ni ana några nyanser skithet och för låga sparkar (var ouppvärmd och halvfrusen ju).



Sen så blev jag jätteglad! Jane hade stickat en jättestor halsduk åt mig!  För nån som känner mig på riktigt vet att jag håller mig fram när nån erbjuder sig att sticka nåt. *älska stickade saker* *hata att handarbeta*
Den är überhärlig!

Dagens. Ny tröja!

Så här såg jag ut från när jag tog mig till jobbet och tills jag kom hem. Kjolen är lite på gränsen för vad man kan cykla med, men övning ger färdighet och jag känner mig ganska rutinerad nu.
Ny tröja kom på posten igår från HochM. Gillar den. Jag har glasögon på jobbet så jag ser optimalt smart och seriös ut. Eller så var det för att jag ska se koden lite bättre?

På fötterna hade jag mina älskade babysar från asos.

Waldorf salad

Köksexperimenten fortsätter. Jag försökte mig på en waldorfsallad med gröna linser ala IsoDieten idag. Fick ett häfte med ToppHälsa förra månaden med recept så jag tänkte att nu kan vi ju testa ett recept därfrån då.
Jag tog inga foton på slutresultatet för det såg inte gott ut och jag var väldigt skeptisk till hur det skulle smaka. Men det blev ju hur gott som helst! Problemet var att jag hade gjort för liten sallad sist och slutade lite småhungrig.

Jag blandade sallad, ett äpple (fast det skulle vara två), och kokade röda linser när jag inte hade gröna linser på lager. Blandade detta och serverade med en stekt kycklingfilé. Sen ringlade jag en dressing gjord på naturell yoghurt, (chili)olivolja, citronsaft och en äggula på det hela. När det sen stod att jag skulle toppa det hela med valnötter så svor jag en stund. Jag hade kommit hem med mandelflarn istället för valnötter. Grr för folk som lägger tillbaka saker på fel ställe i butiken.

Så, nästa gång jag firrar ihop en IsoDiet-waldorfare ska ni få en bättre rapport, med bild och sånt.

pre-Hunk

Ett fint bloggtips slutar vi kvällen med. Bloggen "the internet never forgets". En utmärkt intelligent blogg som lägger upp bilder på kändishunkar som de såg ut före de slog igenom...när de desperat gjorde dåliga reklamjobb till exempel.



ensam hemma

Jag har förstått att det finns stackare som känner sig helt som en halv person direkt sambon/äkta hälft är borta en dag eller två.
Jag är inte en sån stackare. När jag vet att jag får vara ensam smider jag direkt planer på att jag ska göra nyttig middag på typ bulgur och avocado och äta utan att nån gnäller, jag ska spela musik högt när jag vaknar på morgon så jag får dansa mig pigg och jag ska njuta nyduschad och nytränad framför biggest loser i vardagsrummet i lugn och ro med en varm tekopp och en skön filt. Jag ska ta dagens outfit-bilder utan att skämmas och jag ska blogga i massor.

Verkligheten ser mer ut som sådan: jag slänger saker runt mig och plockar inte upp dom sen, äter konstiga saker som snabbnudlar och makrill i tomatsås. Diskar inte. Jag lämnar framför datorn efter träningen och torkar fast svetten medan jag bloggar om massa nonsens... och till sist skyndar för snabbaste duschen genom tiderna för att ändå missa början på biggest loser och sist och slutligen bara se den tråkiga utröstningen. Sen sitter jag på facebook eller läser 1000 bloggar tills ögonen trillar bort eftersom min kära sambo inte berättar för mig att jag är trött och behöver sova.

Till sist är jag glad när han kommer hem igen (efter att jag snabbstädat och hemmet är under kontroll igen).

Ser er verklighet ut såhär också?


nytt hår

Vet ni hur jag fick kämpa flera minuter igår för att försöka fånga mitt nya fina hår på bild? Kämpade och slet för er skull.. så ni inte skulle behöva ligga sömnlös flera nätter och undra.. klippte hon luggen eller inte? Eller. åtminstone syrran frågade efter bild på nya håret (..tror jag..).
Hursomhelst. Min vanliga klipperska var sjuk så jag såg det som ett tecken på att jag skulle tänka över beslutet att göra om mitt hår som jag sparat ut så länge nu. Hon var ändå duktig, Jennie på Klipp Upp så jag är säker på att hon nog skulle ha klarat utmaningen. Jag är nöjd. Vi la dit lite mera slingor.. lite mörkare och sen lite ljust.  Jag gick från rishög till J-Lo på 3 h.

Psyko/tönt-blick.

Jenny, 12 år.


Vardagsbild. Ignorera torkställningarna och imponeras istället av de fashionabla böckerna till vänster.


Ah, vi testar en bild ute i solen för att få fram glansen i håret och en liten disträ blick ut mot gatan. Funkar, vi ser en slinga iaf!


ps. Ingen har typ märkt att jag gjort nåt med håret. Men så jobbar man ju mest med karlar då också..

Veckans träning

Bilden... min sambo/tkdinstruktör tycker tydligen att det är lugnast om han matar mig med en trip före träning. Så jag hålls på bra humör.  Förstår inte riktigt vad han menar...? *blink*

Veckans träning. Jag försökte få in vila eftersom jag haft sjukt mycket träning den senaste tiden och jag märkte att jag måste ta det lugnt nu. Fredag och lördag tog jag det superlugnt. Resten av veckan.. not so much. 420 minuter träning, varav 240 minuter var bodycombat och resten taekwondo. Nya releasen börjar sitta nu så det lär bli mindre combat den närmsta framtiden.
Nästa vecka vill jag ha in lite kettlebellsträning och mera vila.
Det är väl ändå bättre att man försöker få in dagar när man INTE tränar än att man funderar på vilken dag i veckan man måste träna. Eikö?

Skördefest!

Igår på eftermiddagen drog jag och Sjöblom med två andra österbottninska vapendragare iväg på skördefest. Jag och Sjöblom hade bara folkhistorier i bagaget så vi visste inte så mycket vad som väntade. Vi visste att det hände en massa vid olika gårdar överallt på holmen. Men vad som hände var lite oklart.
Första målet var i allafall en hamburgare vid Bolstaholm. Vrålhungriga startade vi från Mariehamn runt två-tiden. Före start var det fint solsken. Direkt vi körde iväg dök regnmolnen upp. Lite tråkigt, men vi var optimistiska och visste att det bara var en kort skur.

Bolstaholm var trevligt. Hamburgaren var väldigt god. Fast jag åt min så snabbt så jag hann inte analysera den nå vidare...Det fann tätt med småungar och risk för att bli tacklad av en leksakstraktor i hög fart var stor.  Vi klarade oss oskadda ändå. Vi for nöjda därifrån med en hamburgare och en Stallhagen skördefestöl i magen.

Jag var glad över skovalet: mockaskor.


Vi ställde oss direkt till hamburgarkön!

Vi drack skördefestöl!

Vi skrattade!

Vi träffade på söta tjejer! Andra Jenny och hennes systerdotter - som la huvudet på sne direkt hon såg att jag hade kameran fram.

Vi tog givetvis reda på hur man ska gå tillväga för att hyra tjuren. Sen ägnade vi många minuter av  skördefesten att planera in en tjur-fest.


Sen drog vi iväg till Tjudö vingård (ja, vi tog till säkra kort. Vi ville inte hamna på nån gård vi fann ointressant precis...)

Vi provsmakade äppelvin. Jag blev inte övertygad. Men deras flaskor är så fina, det måste man ge dom!


Däremot deras variant av jägermeister; Jägar Bongo gillade jag!


Skål!



Sen blev det fika. Jag åt äppelpaj, grabbarna tog en rom till. Den smakade kattarschel!

Sen kelade vi lite med ett kattunge som sprang på runt gården och tog sen saaben till Stallhagen. Där bjöds det på riverdance till ölen!





Jag var nöjd med min öl jag drack till hamburgaren och la istället stålarna på rökt fisk som såldes utanför. En rökt abborre slank ner i lilla magen redan igår, som tur har jag en sik kvar. Mumsimums!

Ja, skördefest kan jag nog helt klart rekommendera. Trevligt, trots skitväder.

Jeffrey Campbell-skor på Åland!

Farligt!! Jag bor bara några hundra meter från dyra åtråvärda it-skor!

Skördefesten..


Rapport kommer! Kan säga att det var riktigt trevligt.. trots att vädret var kass. Men nu ska jag äta lunch och sen tillbringa några sköna långa minuter hos frissan. Återkommer sen! Ta taa!

Multimedia message

Mobilblogg! E på väg på skördefest med sjöblom nu. Vet inte riktigt vad det går ut på.. Spännande spännande.

random rumänienfoton

Jag visade inte mycket av Rumänien-resan jag och min sambo gjorde i somras. Bukarest och Transylvanien var det vi såg och jag tänkte såhär i höstmörkret kan jag väl bjuda på lite fotografier från Bukarest. Transylvanien får vi behandla en annan dag.