a good matrix kick up the arse

Så - då hade jag dammat av Bodycombaten efter semestern. Det gick sämre än väntat faktiskt - fick en fin blackout på den låt jag trodde jag mindes bäst. Hmpf! Tänker göra grym revansch imorgon!

Matrix-sparken som introducerats i release 56 är grymt underlägg för träningsvärk. Jag har fått träningsvärk i rumpan efter varje pass av 56:an och det är inte sämre idag precis (efter 4 veckors uppehåll hallåå?).
Matrix-sparken går till så att du står i ett djupt utfall, lyfter sen snabbt knät uppåt och framåt och sen fryser du till med knät uppe och långsamt sparkar ut foten i en snygg front kick. När benet är rakt så drar du benet bakåt  explosivt och snabbt tillbaka till ett djupt utfall. För att göra det riktigt jobbigt så går du ner så djupt så att du kan röra golvet.

Såg annars nya kollektionen med Bodycombatkläder från Les Mills. Jag HOPPAS och håller alla fingrar att det här säljs på Super Saturday i september. Mega-crawings! Hur het är inte den första toppen? Och ninja-byxorna ser väldigt bekväma ut.






uppvaknandet




Dags att väcka den här bloggen nu! Jag har återvänt från Hirvlax (i Österbotten). Det var en skön tripp den här gången och Österbottniska vädret visade sin bästa sida efter ett par dagars surande.

Jag fick vara supermoster också under hela tiden. Det lilla Gullet är så mysigt så jag skulle vilja äta upp henne. Jag och Kim fick äran att bli faddrar också. På sista bilden ser ni ringen hon fick av oss i present. Nu tyckte Moa att det var roligaste att ha händerna i munnen så vi fick ta bort den hastigt.

Jag känner mig tillfreds med semestern. Det känns bra att va hemma i sitt hus igen, jobbet hade jag inte helt tappat ur minnet (inga lösenord glömda ännu). Nu är det bara Bodycombaten kvar. Ikväll är det dags för första passet på evigheter. Så - jag måste plugga lite koreografi! Lite nervigt nästan!

kram!

Semesterhälsningen! Pooldoppet!

Nämen - livet leker! Vi har haft besök av våra fina vänner ett par dagar nu redan och inatt åker jag iväg hem mot Härvlax. Där ska jag gosa med familjen och ta semestern till ännu högre nivå. Om det nu är möjligt!
Jag vågade äntligen testa vår pool igår. Det har varit kallt vatten (mellan 16 och 18 grader) så jag har inte vågat. Det var sist och slutligen inte så farligt - ska snart doppa mig igen tror jag. Det är ju stekhett idag! (sommarens varmaste dag?)
Annat på agendan är italiensk glass, sista poledancingklassen och en sista kväll med våra gäster. Ja, som ni märker. Här går det ingen nöd! Kram!

Jag sprang!


Det blev en överraskningslöptur idag när den jag räknat med skulle få skjuts från taekwondoträningen bara hade en cykel.  En bra sträcka att börja med såhär efter förkylningen, 3 km. Jag  började duktigt i lugn takt men sen när autopiloten kom på så kom jag upp i högre takt och det slutade till sist med en liten hostattack. Inget farligt, men jag gick en stund och lugnade ner mig och sen joggade jag en bit till. Spurtade uppför en backe och sen fick jag håll. Så då gick jag hem de sista 100 metrarna.

Före det så blev det lite sidosparksträning, stegsparring och sen övade jag lite på att stå på händerna. Eller - att komma mig upp överhuvudtaget. Jag har problem med att sparka mig upp mot en vägg. Jag får upp ena benet men det andra släpar efter. Jag lyckades nog få upp båda till sist (i två försök av 50 ungefär) och stå en sekund eller så, så det är inte långt borta nu. Nästa gång kanske det går bättre - om nästa gång är snart.




Vår poolgård är under renovering så ni får ta lite hänsyn till att det ser lite ut som det gör.

Ny garderob


I början på veckan snickrade vi ihop de sista garderoberna från Ikea. Vi gjorde hallgarderoberna förra veckan, men behövde en liten paus innan vi tog tag i nästa projekt: klädkammaren. Vi har bestämt att ha ett helt rum till klädkammare och vi beställde PAX-garderober från ikeas webshop. Det är förresten något jag varmt rekommenderar. Jag har beställt både vårt kök och garderober via webben och jag har fått allt (och lite till) leverat inom några veckor.

Det har varit jobbigt att leva utan garderob i över ett halvår och det sköljde över en stor mental trötthet när jag skulle börja reda ut allt och fylla skåpen. Så himla mycket skit man har! Två platskassar med kläder åkte ut. Jag orkade inte ens va glad när vi var klara. Men nästa morgon kändes det väldigt roligt att gå förbi och se in på härligheten...

Eftersom de dagar jag spontanshoppar är ganska få i dessa renoveringtider så måste jag ju lära mig gilla mina kläder - men det är inte så lätt. Jag känner mig några år äldre än mina kläder just nu. Vi är på helt olika mentala plan.


...hör ni hur shoppingsugen jag är?

Poledancing träning 6 av 8


Igår var det tredje sista träningen i poledancing. Vi börjar avancera nu - nästa gång ska vi hänga uppochner!
Vi har flera gånger nu övat på att låsa fast oss med benen mitt på stången och sen gjort vad man nu kan kalla knäböj kanske.  Sänkt rumpan till hälarna och sen med benkraft lyft upp oss igen. Efter uppvärmningen skulle vi göra 15 stycken på raken och jag klarade faktiskt 10 den här gången innan jag fick ta en paus nere på golvet. Kul när jag får se sån klar förbättring!
Det sved igår - vi övade länge på en grej som heter four season (tror jag). Hittade bara en liten bild på det - men såhär ungefär ska en lyckad se ut:länk! Man ska alltså låsa fast sig med benen och sen luta överkroppen bakåt tills man når golvet med handen. Jag lyckades flera gånger till sist. Egoboost!

Det blir svettigare och jobbigare hela tiden. Jag hade sån armvärk igår i slutet på passet - gissar att det beror på träningsvärken från min chinsträning + att jag spänner mig för mycket i alla övningar.  Att se avslappnad ut - dit har jag inte kommit ännu. hehe.

Sen övade vi på en cross-teknik (som bilden nedan). Nästa gång ska vi göra den med huvudet neråt!





Kesellaplättar från Fitness Lifestyle


Testade ett recept på kesellaplättar igår. Riktigt gott!

1 burk kesella
2 msk dinkelmjöl
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
rapsolja att steka i!

att klara 4 chins!


Alltså, jag har inte tränat speciellt mycket under min semester pga förkylning. Skulle jag inte ha en hosta skulle jag friskförklara mig. Poledancingen har jag ju gjort eftersom det är en kurs jag betalat för och det inte är så flåsigt - det är flåset som är fienden.
Jag har också lekt i gymmet lite. Bara övat på mina chins. Jag vet i vintras när jag försökte klara av EN så lyckades jag efter en veckan när jag övat lite varje dag.  Jag testar samma taktik nu eftersom jag stannat på 1-2 stycken. I söndags ägnade jag 20 minuter åt att öva och jag klarade nästan 3. Igår testade jag igen och klarade 3½. Vilken skön känsla när de första känns enkla. Nötte på i ungefär 20 minuter med olika grepp och bredd mellan händerna. Idag var jag ner framochtillbaka i gymmet och kunde inte hålla mig från att testa igen - och jag klarade 4 stycken på raken! AH! Härliga tider! Nu var det inte snygga 4 - men jag kom upp! Det tar sig!

Fotot är från igår. Det är ju ingen egentlig chinsstång vi har i taket - men vi fick inte loss den så vi målade och använder den som en sådan. Tyvärr är den för högt upp så man slår huvudet i taket ganska lätt - därför ser jag så kutryggig ut, försöker hålla ner huvudet.

Flädersaft





Flädersaft har jag älskat sen jag smakade det första gången. Det var säkert i Sverige - där de verkar ha dille på flädersmak. Vet inte om jag nånsin stött på nåt med flädersmak i en finsk butik. Före dedär Vitamin Well-flaskorna då.
Nu har jag 3 stora fläderträd på min gård så klart jag testade göra eget. Jag fick en jättebra trädgårdsbok av min mamma där de hade ett enkelt recept med citron och fläderblommor. Har haft citronskivor och fläderblommor att stå i sockervatten i 2½ dygn och imorse silade jag ur saften. Jag har druckit hur många glas som helst redan.
Andra veckan in på semestern. Jag mår fiiiint! *rap*

Uppdateringen

Igår var det dags för poledancing igen! Halva kursen är förbi nu - bara 3 träningar kvar. Det börjar bli mer och mer svettigt. Smärtan ökar också! Igår klättrade vi upp till taket. Det gör man genom att låsa fast benen och sen med benstyrkan lyfta sig upp. Eller det är väl så det ska gå till - klena nybörjare försöker dra sig upp med armstyrka istället. Det funkar - men hela grejen att det ska se lätt och graciöst ut förvinner ju lite. Jag försökte påminna mina kurskompisar att vi ska ju se sexiga ut också. haha! ojoj..

Det ser också ut som att jag kanske måste skaffa mig sånadär småbyxor att träna i. Hade lite hoppats på att inte behöva men igår var mina gröna nike-shorts för långa. Småbyxorna har man för att få bättre grepp. Tyg är av ondo när man försöker hålla sig kvar på stången. Det kaanske blir fortsättningskurs senare också och då kan det vara bra att ha.

Annars hostar jag ännu - vågade inte köra bodycombat igårkväll för risken att jag skulle stå där och harkla och hosta i mikrofonen var för hög. Hostan är inte så farlig - sålänge jag håller mig lugn. Skratt eller hög puls är att undvika helt enkelt.


Annat viktigt som ni bör hålla reda på är att jag nuförtiden orkar 2½ chins i gången! Yee!  Ska snart ner i gymmet och testa igen! Övning ger träning!

Kycklingsallad med hallondressing


Det blir inte alltid gamla recept eller grillkorv i det här hushållet utan idag testade jag ett nytt recept från majnumret av Fitness Lifestyle - även numret som gjort sig känd som numret som aldrig såldes på Åland. Som tur hittade andra Jenny på annan ort och jag fick låna den.
Penslade kycklingarna med en röra med olivolja, vitlök salt och peppar och gjorde en sallad på spenat och ruccola bland annat och pyntade med riven morot och fetaost. Dekorerade det hela med en dressing gjord på 2 dl hallon, 1 msk dijonsenap, 2 msk rapsolja, 1 msk honung, 1 tsk rödvinsvinäger som jag lät koka upp och svalna. Enkelt och gott. Lite ny smak - men jag gillade det. Kim åt också med god aptit, vilket inte jag var helt säker på att han skulle göra.

Annars så har jag idag solat, haft ett födelsedagsbarn på besök, handlat mat och hostat.

Semestersöndag


Fortfarande förkyld. Hostar och snörvlar. Tyckte det kändes att vara på bättringsvägen igår - men är osäker på det idag.
Bästa vädret på Åland idag. Frukost i solskenet på utsidan imorse enligt semestertradition. Älska livet! (hata förkylning)

poledance på Avancia lektion 3

Så, hur går det med poledancingen då? Igår hade vi lektion 3 och vi konstaterade att vi lärt oss en hel del redan. Jag har också lärt mig att det som känns hopplöst en lektion känns betydligt bättre redan lektionen efter.
Det är så tacksamt att börja på något nytt. Inlärningskurvan går nästan spikrakt upp! Väldigt tacksamt för egot!
Nytt för igår var en bakåtsväng. Utmaningen i den var att få fart i den. Våga svänga benet och ha bra fart bakåt. De flesta försök blev att vi snurrade jääättelångsamt runt stången med ett hårt ansträngade grepp. haha. Jag fick till en bra sväng ett par gånger - kunde konstatera att här också hade jag hjälp av taekwondoträningen. Att hitta rätt känsla och svängmoment i kroppen. Det är som vilken snurrande spark som helst!

Det blir också svettigare träning för varje gång. Igår hade Zaida oss att göra övningar där vi lyfte upp oss med armarna för att stå på tåspetsarna och sen lyfta båda benen upp samtidigt, benen på varsin sida av stången. Vi avslutade också med en drös knäböj med benen fast i ett lås kring stången. Plus att vi  dödar magmusklerna efter varje uppvärmning. Fokus på viktiga saker som ni kanske kan läsa in här.

Nästa gång ska vi börja klätta! Det kommer att svida i skinnet!

Semesterförkylningen



Jag försökte ignorera skiten sen i lördags - men igår fick jag ge mig. Sjuk hals och slem i halsen. Gör sånadär sexiga slemhostningar som bränner i halsen 5 minuter efteråt. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!
Och varför blir träningsinspirationen alltid högre direkt man blir sjuk?  Jag ska fan skriva ett brev åt mig själv att läsa sen när jag är frisk.
Min planerade semesterlöpning får vänta lite. hmpf.

Semesterfrukosten



Jag gjorde havregrynsmousse idag igen! Vispade två äggvitor och rev sen ner lite äppel och kryddade med lite kanel innan jag rörde ihop med den  gröt jag kokat i micron. Tror jag vispade äggen för hårt för det blev inte lika fin smet av det hela den här gången. Hursomhelst lika god var den! Garnerade med äppel, valnötter, röda vinbär och kokosflingor.

Sen ett tack till Emma för att hon plockade så fina buketter åt mig (och Kim). Mycket praktiskt att ha när man tar bloggfoton.

Semesterbloggen


Första dagen på semestern. Jag sitter här och smuttar på en kokos/mango-smoothie och funderar över vad jag ska göra. Solen verkar komma tillbaka nu efter att så snopet ha försvunnit och vad jag ser har molnen försvunnit! Bra!  Jag tänkte klippa gräsmattan och jag vill ju förstås kombinera med att sola! Effektivisering!

Svårt att fatta att jag är ledig. ..Jag älskar mitt hus. Det är så mycket roligare att bo i hus på semestern än att bo i en varm lägenhet inne i stan. Igår åt vi alla måltider ute på poolgården. I solen varje gång.
Ska göra flädersaft idag. Om jag kommer mig iväg till butiken.  No panic.

Men först ska jag pynta gymmet med lite inspirationsbilder och träningstips! Ah - såna sköna semesteraktiviteter.
Dagens semesterträning blir kanske lite taekwondo och sen ett Bodybalance pass. Bodybalancepasset kommer säkert att bli lite obehagligt men skönt. Jag är ganska stel efter lördagens träningsläger om man säger som så.

Träningsläger med Mariehamns taekwondoklubb

Vi i Mariehamns taekwondoklubb hade vårt årliga träningsläger med Tero Kuorikoski i helgen.  Roligt som vanligt! Lägret bestod av 3 träningar, alla på varsin 90 minut.

Först träningen handlade om matchrörelse. Övningar med fotarbete, samt parlekar där det handlade om taktik. Avslutningsvis lite benstyrka ala taekwondo: sparka långsamt många gånger utan att sätta ner benet emellan. Så högt som möjligt förstås.

Andra träningen bestod av sparktekniker. Mycket fokus på knälyft och höga sparkar. Efter den här träningen var vi ganska möra redan.

Sista träningspasset var det sparring som gällde.  Vi gjorde övningar där vi var 3 i varje grupp.Två minuter sparring där en person var i centrum och bytte sparringkompis efter en minut. Sen turades vi om att gå 2 minuters matcher - 2 eller 3 par i gången.
Taekwondomatch är nog något av de roligaste intervallträningen jag vet. Det är så sjukt kul! Först pumpas man upp av adrenalin eftersom det ändå är nervöst att gå match - man måste vara stategisk, se till att inte bli träffad och våga gå till attack. Det är alltid lite skrämmande. Mer eller mindre beroende på motståndaren. Sen kommer man direkt upp i jättehög puls så endorfinerna bara sprutar efteråt. Eftersom jag är en mespropp glömmer jag alltid hur kul det är - tills jag är där igen och matchar. Konstigt det där.

Tack ännu en gång till Tero! Suverän instruktör!