Träningsläger med Mariehamns taekwondoklubb

Vi i Mariehamns taekwondoklubb hade vårt årliga träningsläger med Tero Kuorikoski i helgen.  Roligt som vanligt! Lägret bestod av 3 träningar, alla på varsin 90 minut.

Först träningen handlade om matchrörelse. Övningar med fotarbete, samt parlekar där det handlade om taktik. Avslutningsvis lite benstyrka ala taekwondo: sparka långsamt många gånger utan att sätta ner benet emellan. Så högt som möjligt förstås.

Andra träningen bestod av sparktekniker. Mycket fokus på knälyft och höga sparkar. Efter den här träningen var vi ganska möra redan.

Sista träningspasset var det sparring som gällde.  Vi gjorde övningar där vi var 3 i varje grupp.Två minuter sparring där en person var i centrum och bytte sparringkompis efter en minut. Sen turades vi om att gå 2 minuters matcher - 2 eller 3 par i gången.
Taekwondomatch är nog något av de roligaste intervallträningen jag vet. Det är så sjukt kul! Först pumpas man upp av adrenalin eftersom det ändå är nervöst att gå match - man måste vara stategisk, se till att inte bli träffad och våga gå till attack. Det är alltid lite skrämmande. Mer eller mindre beroende på motståndaren. Sen kommer man direkt upp i jättehög puls så endorfinerna bara sprutar efteråt. Eftersom jag är en mespropp glömmer jag alltid hur kul det är - tills jag är där igen och matchar. Konstigt det där.

Tack ännu en gång till Tero! Suverän instruktör!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar