NIKE BLAST

Yes! Anmäld till årets bästa superroligaste och viktigaste träningskonvent. The Nike Blast! Tjohooo!
Kaaja? Har du anmält dig ännu? Bokningen har snart varit uppe en halvtimme!

fail!

 Ja, här sitter jag utan packad träningsväska. Det blev ingen gymmorgon idag heller. Jag känner mig lite krasslig - men i ärlighetens namn vet jag inte om det är en lat ursäkt eller inte. Men lite täppt i näsan är jag. Min förkylning vill inte bryta ut - hatar sånt här tjafs! Visa mig the real deal eller försvinn säger jag!

Nå, nog kommer det flera träningsdagar.

Men låter det såhär nästa onsdag också då får ni nog börja sparka i mig. Deal?

ett par kettlebellsövningar





Här är två av dom kettlebellsövningarna jag hittade i Womens health magazine som jag haft med i passen de senaste veckorna.  Squaten med rotationspressen är en riktig höjdare tycker jag. Ny favvo!
Kul att det kommer vettiga kettlebellstips i en tidning för en gångs skull. Lite nytänk å så.

..

Kettlebellstisdag folks!  Jag hittade 4 nya övningar i ett Womens health magasin som jag skulle vilja testa idag. Den ena som blivit av en favorit hos mig har vi haft 3ggr redan men de 3 andra är jag osäker på hur avancerade de är. Jag har inte tagit mig tid att testa dom själv ännu. Kanske jag tar mig tidigare till gymmet idag och ser om de platsar in. Jag ska fotografera bilderna i tidningen sen så ni får se vad jag pratar om. Nu finns inte tid -  jag ska till mitt stillasittande jobb först.

Men men. Klockan 17.00 kan ni ju titta på den här bilden...


...och lyssna på Storytime från Nightwish på samma gång om ni vill känna er delaktiga i våra svingar.




bild: smaljeansen.blogspot.com

nämen nu kör vi

Jag hade en lugnare vecka förra veckan. Det blev sammanlagt 2 pass Bodycombat, 1 kettlebellspass och ett taekwondopass. 4 vilodagar. Helt ok för att vara jag tycker jag.
Imorse var det inte heller prat om nåt morgongym. Efter äventyr behövs det sovas. Men nu känner jag att träningslusten börjar växa. Det ska bli riktigt roligt med ett combatpass ikväll. Revanschpass kallar jag det - för det pass jag drog i fredags var jag inte alls nöjd med.

...och sen på onsdagmorgon. Då kör vi ett benpass - eller hur?


bild: it's no piece of cake

Hello sailors!



Det är måndag nu igen. Kan inte säga att jag fick vila i helgen, men så är det när man är på äventyr. Jag tycker vi öppnar upp med den här låten idag. Captain Jack Sparrow - måste vara Michael Boltons bästa verk.

Lena PH show på circus




Inte de bästa bilderna, men det är det enda jag kan bjuda på. Det var vi, Carola (hon hade tydligen ledigt från sin egna show på Tyrol)  och "några" till som fyllde circus i Stockholm igårkväll och såg på Lenas 25-års show.
Vad kan jag säga än att hon är en artist ut i fingerspetsarna. Koreografin var maffig. Scenen var smart uppbyggd i mitten så att fast man som vi satt längt bort såg hur bra som helst.
Hon bjöd på sig själv och såg till att vara väldigt egoscentrisk på ett roligt sätt.
Höjdpunkterna var enligt mig "Mitt namn är Lena Philipsson", när hon hade sin ballerinasession, "Kärleken är evig" och "Dansa i neon" förstås. Men sen var nog allt annat bra också.
Extra plus för de tre manliga poledansarna i små silvershorts.

Annat då. Jo, fan så snygg var hon! Jag vill också se sådär bra ut i kroppstrumpa när jag är i hennes ålder sen. Facit.

Får ni chansen ännu så se showen. Totalt sevärd!

Lena PH!!

Nu tar jag mitt pick och sambon och sticker iväg till Stockholm. Vi ska se Lena Philipssons show på circus. Det kommer att bli superroligt! Lena Ph är så jävla cool!  Partners in crime är syrran och Jonas. Fast det är mest jag och syrran tror jag. Men hoppas de två andra har roligt också.

Vad jag nu är rädd för är blåsten. Jag har stora problem med att åka båt i blåst den här tiden på året. Speciellt de här mindre färjorna.  Ska vi gissa att jag spyr av sjösjuka innan klockan 10 idag. urk. Eller så kanske mina 3 år på Åland har härdat mig nu så jag hoppar över sånt?

Kickass shoes from Nowhere







Så naiv jag var. Beställa två och tro att jag kan bestämma sen vilka jag vill ha. Klart att båda passar som glasskon på askungen och klart att båda är så himla snygga och klart att jag inte kan bestämma mig!!

De är livsfarliga. Ser ni det!? Hur mycket attityd har de inte? Hajskor. Oh yeah! Jag har lite svårt att va faktiskt. De är så fina.

Lilla jul




Jag fick hela två lillajul-klappar idag! Av Henrikavännen! Jag orkade inte vänta tills imorgon utan jag öppnade direkt. Choklad och en liten lykta. Så fiint!

#julklappstips

Ett fint nytt fodral till iPhone eller iPad:en är en rolig julklapp tycker jag. Att dessutom köpa ett från ett designmärke gör det ännu lite finare. Det behöver inte vara så dyrt om man inte vill. De finns i alla prisklasser.
Laptopväskor faller ju in i samma kategori.
Ordning & reda har många fina till förmånligt pris, som den första på bilden. Resten har jag hittat på net-a-porter.com.

btw

jag hittade ju cykellåset. Men det visste jag ju. Det är så jag jobbar. Hittar alltid.

Dagens Bodycombat

Idag var ett såntdär pass då man fattar varför man jobbar som gyminstruktör. Så jävla kul att teama med Kicki idag med 35 pers i salen! Härliga tider!

Playlistan vi knåpat ihop såg ut såhär:

1. 44:an: It's a brighter day
2. 46:an. Shut up and kiss me
3. 45.an. Because The Night (Breeze & Unknown Remix) – Cascada
5. 47:an Fire - Scooter
6. 42:an the Black Pear – Scotty
7. 42:an Excalibur 2000 (2000 Radio Mix) – F.C.B.
8. 42.an. Miracle -  Cascada
9. 49:an. Dance with me – 3OH!3
10. 49.an. Somewhere in the world - Altiyan Childs

Nu är jag slut som artist. Gonatt!

#julklappstips

Det här går under kategorin önsketänkande eftersom priset är lite häftigare. Men jag bara måste ha med det. För det är alltid högt crawingsvärde: Missoni home.

Det går bra det här


- Morgonens saldo: 3 plåster och mycket blod samt ett borttappat cykellås. Suck.
Jag slant med foten och trampade med smalbenet istället. Kollegorna blev eld och lågor när de fick premiäröppna första hjälp-lådan! Så roligt vi har det!

onsdag de luxe

Yo!

Idag har jag och Kicki rört i hop låtar från ca 6-7 releaser till ett superpass Bocycombat. Vi tycker att våra deltagare förtjänar lite extra såhär i höstmörkret och det passar utmärkt nu när det är programbyte om några veckor.
Vi har frågat lite av deltagarna vad de vill ha och sen har vi lagt in våra egna favoriter också. Kul med omväxling!

Annars så är det första onsdagen på evigheter jag inte är på gymmet den här tiden. Det känns bra på det sättet att jag är en lat jävel innerst inne (som de flesta är) så att inte träna är ju skönt . Men den mer träningsfanatiska delen av mig är rädd att nästa onsdagmorgon kommer att bli jobbig. Det är alltid tyngre att ta sig till träning efter ett uppehåll. Ju längre uppehållet är desto mer lockar soffan.


Det var tur

...att jag njöt av en ledig kväll igår. Mina tisdagar är inte lediga nånstans. Svingade just 10000 svingar på kettlebells och nu snart är det taekwondo.

Men har hunnit med en express-ta-det-lugnt-på-soffan. Senaste walking dead-avsnittet intogs direkt efter dagens kettlebells. Tänk er färdiglagad middag och teven står redo när man kommer hem =
tisdagslyx.


Det var typ en zombie i dagens avsnitt. Jag tyckte det var underbart - Kim tyckte det var totalt skit.

#julklappstips

Fjärrkontroll/fjärrutlösare till systemkameran. Finns en hel uppsjö i alla sorters prisklasser.

Peek shoes from nowhere

De kom äntligen! Och jag fick tag i dom! Nu är shoppinglyckan total! Såvida de passar. YES YES YES!
De brukar vara snabba på nelly.com. Kanske jag har dom innan helgen?

bild: elin kling.

mål i livet

Jag pratade med min vän W idag. Vi diskuterade det här med att vi vill bygga muskler och bli stora och starka på samma gång som vi vill bli smalare och lättare och på samma gång otroligt duktiga kampsportare. Och att vi vill ha ett snyggt hem, resa på långa sköna semestrar, lyckas på jobbet och på samma gång ta den där boken och sitta och njuta framför öppna spisen med ett glas rött vin.


Vi kom fram till att det nog är möjligt. Team znygg klarar allt.

#julklappstips



Det börjar vara dags nu att börja samla ihop tänkvärda julklappar. Jag tänkte för att hjälpa mig själv på traven och kanske ge er andra lite idéer köra igång med en liten julklappstips-serie här. Jag utgår helt från mig själv och vad jag vill ha - men jag vill ha mycket som andra vill så det borde inte vara helt värdelöst.

Första tipset: Lovisa Burfitt "Mademoiselle Oiseau"-servis från Rörstrand. Väldigt fint.Allt tack. En mugg kanske? Asken eller kakfatet funkar bra att köpa som skilda objekt.

Well helloo

Vi körde på vitt idag. Jag klädde på mig före frukosten idag så Kim hade väldigt roligt åt mig när jag mittiallt tog av mig tröjan och lade på mig nåt helt annat. En ätas-tröja alltså. Att ta chansen att inte få en blåbärsfläck på en vit tröja är lite väl tuff gambling på måndagmorgon.

What else då? 8 spel på wordfeud på gång och Terminator 3 inplanerat som underhållning ikväll. Så sköööönt med en måndagkväll ledig. Herremintid. Jag ska njuta till fullo.

Den här veckans utmaning är att ha så lite träning som möjligt - men ändå ska vi ha in ett deluxe-pass Bodycombat med Kicki på onsdag och ett kettlebellspass imorgon. Men det ska nog gå fint. Jag tänker hoppa morgonträningen den här veckan så att min förkylning (som inte riktigt vill bli till nåt - men är ändå bakom hörnet och hotar) inte får alltför mycket bränsle.

Trist förresten att ta det lugnt träningsmässigt. Sara har i sin träningsblogg lagt upp ett riktigt pumparumpa-program som jag är sugen på att köra. Men ni andra kan ju ta itu!

skorna ut - kjolen in

ha! Trägen vinner. Jag fick tag i  kjolen jag ville ha! Det betyder att skorna rök från beställningen. Såja. Det här känns bättre.

Rena rama Lasse

Lars Brandeby är död. Det var sorgligt.. men han har ju faktiskt inte sett ut att må bra de senaste tiden när man sett honom på teve.
Rena Rama Rolf är en favorit i det här huset jag bor i. Vi har nog sett igenom serien minst 10 gånger. Det håller varje gång.
hm.

järngänget



Det är såna som kör kettlebells en söndageftermiddag. Kom just hem från gymmet. Det blev ett "Swing it"-pass igen. Det var två nya idag och den ena sa efter passet:

"Fy faan va tungt det här var! Jag kommer igen!"

Kan man få bättre betyg som kettlebellsinstruktör undrar jag? Tror inte det.

Annars känner jag mig inte som nån som ger järnet nu. Jag har en spänningshuvudvärk efter gårdagens träning och finns det nåt som gör mig ynklig så är det det. Jag var också smart och bytte bort mitt combatpass imorgon eftersom jag inte känner mig på topp. En vecka som börjar utan måndagsträning. Hur ska det gå?!
(bra säkert.. .)

Nu ska jag återgå till soffan med en varmdricka och wordfeud.

Markstrid

Mariehamns taekwondoklubb hade med vår vän Kaj ett träningsläger igår. Två träningar med temat markstrid. Grepp och löstagningar från liggande alltså. Det var roligt förstås... men .. jag hade inte tagit i beaktande dendär träningsvärken som jag har nu. Nacken, armarna, konstiga småmuskler runt midjan, bröstmusklerna.. ganska obehaglig träningvärk. Puh! Det är tufft!

Versace for HM

Jaha. Jag ville egentligen gå bananas på den gröna kjolen och den gröna toppen, men fick inte tag på nåt igår. Trots många tappra försök. HM's webbshop strulade lite kan man säga. Inte så konstigt. Det skulle vara spännande att se hur trafiken på deras webbshop såg ut igår. Undras hur många som kan vara in och handla på samma gång?

Hursomhelst så plockade jag åt mig dehär två sakerna imorse. Svarta sandaler är faktiskt något jag inte har, så sålänge de är bekväma så stannar de och förhoppningsvis kommer de i användning till sommarn. Men de ska banne mig sitta perfekt på foten för att stanna. Jag tror inte att de är lika bra som de skor jag köpte från Jimmy Choo-samarbetet.
 Halsbandet är ju kickass annars.

Har ni shoppat nåt?


upp och ner

Livet var ett helvete en stund idag. Men sen fick jag mat ...och sen var jag på te och kokosboll med Sandra och smörjde själen lite så nu är allt bra igen.

the Sons

Jag måste bara säga ännu en gång. Sons of anarchy är en sån jädrans bra serie! Har just sett det senaste avsnittet och bara väntar på nästa. Älska att känna den känslan för en serie!


Säsong 4 är riktigt bra.

dagens ihopkok



Ibland är det bra att ta ut en vägra-handla-mat-dag så man måste vara kreativ med det som finns i skåpen redan. Dagens käk blev basmatiris ihoprört med tonfisk i sweetchili. Dit slängde jag också plommontomater och 2 kokta ägg. Kryddade med lite fetaost. Ah va gott det var! Och rakt ner i musklerna for det!


Jag är ju barnsligt förtjust i röror. Sånt som man bara vänder ihop. "Hänt i veckan" är också en favorit. När man på söndag gör en middag av veckans rester.
Har ni nån specialröra? Eller är det bara jag som gillar sånt här?

nunchakus


Jag fjantade mig lite framför kameran i söndags. Vi har vapenträning före vanlig taekwondoträningar på söndagar och vi har kämpat med nunchakus hela hösten. Vi som varit flitigast har gjort vår egen form (kata/poomse) och i söndags filmade vi in dom och skickade in till en tävling för nybörjare. Kul!

Det krävs mycket koordination när man jobbar med nunchakus. När vi dessutom blandar in två stycken så blir det ganska mäktigt. Mäktigt krångligt alltså. Jag tror jag har nån väg av där mellan hjärnan och vänsterhand emellanåt. Infon går inte fram alls.
Det är heller inte en sport att rekommendera om man är rädd om sina naglar. Eller om man inte tål att träningskompisar skrattar åt en när man slår sig själv i huvudet.


Här en video med Michael L. Burke (grandmaster för American Style Nunchaku federation). Han har jag faktiskt träffat första gången jag var till New York. Jag och Kim var på en trevlig middag med honom och hans fru.
Hmm.. jag kan inte påstå att det ser sådär smidigt ut när jag svingar på...

vila


"Du e ju förkyld!" fick jag skällor av "doktor" Peijo idag på jobbet. "Nähä!!!" var mitt svar tillbaka.  Nå, när jag tänkte efter lite så kanske han hade rätt - men eftersom jag och Peijo är som ett gammalt gift par så vill man ju inte ge honom credit för det precis.
Lite snuvig är jag faktiskt om vi nu ska leta efter nåt förkylningssymptom. Ja, så nös jag faktiskt några gånger på jobbet idag.  Så, nu blir det vila åtminstone två dagar.

Tur att man har nån som säger åt en när man inte själv fattar.

Bra benpass hade jag imorse hursomhelst. Jag har odlat till mig en ordentlig träningsvärk som får agera bakgrundsmusik resten av veckan.

tankar


Okej. Idag fick vi ta till det stora artilleriet med motivationstänk efter att klockan ringt.

"Kom igen nu Jenny, Du är ju redan vaken - vad är det för vits att du ligger här och drar dig"
"Du bygger inte starka ben genom att hoppa över träningen"
"Du har klarat av det här vecka efter  vecka, ska du börja ge upp nu?!"
"Tänk vad skönt det känns att sitta och småskaka av utmattning i bastun sen"
"Vill du ha träningsresultat måste du jobba för dom också"
"Bara ett träningspass - sen vila ikväll och imorgon"
"Snygga starka beeeeen!!"
"Du vågar int!!"

Det funkade. Nu är vi på gång!



kram, Stålmannen!

total förnedring

Nej. Jag klarade det inte.

det gäller att ha bra förebilder här i livet

Jag har en ny!
Kan ni göra det där förresten? Jag måste testa. Återkommer med resultatet.. jag är lite tveksam faktiskt.

Linda


Vi såg just Terminator 1. Linda Hamilton är trygghet för mig. Från att ha dyrkat henne i Skönheten och Odjuret och Terminator 2 när jag var liten så får jag alltid ett slags lugn när jag ser henne. Pulsen sjunker direkt.

På tal om skönheten och odjuret så är det en serie som jag har gömt i min nostalgikista och kommer aldrig att öppna den och se om den serien. Den var himmelskt bra när jag var liten. Men det var MacGyver också och se vilken bluff det visade sig vara när man såg serien igen i vuxen ålder. Nej, det misstaget gör vi inte med Skönheten och Odjuret. Jag tänker ha kvar bilden som jag minns den...




Nu...

Kör vi igång denhär träningsveckan med ett bodycombatpass!!


WROOOM!!!



KickassFireRacerSuperPjucks från Prada SS12! Wow!
Bilder från Carolines Mode.