fail!

 Ja, här sitter jag utan packad träningsväska. Det blev ingen gymmorgon idag heller. Jag känner mig lite krasslig - men i ärlighetens namn vet jag inte om det är en lat ursäkt eller inte. Men lite täppt i näsan är jag. Min förkylning vill inte bryta ut - hatar sånt här tjafs! Visa mig the real deal eller försvinn säger jag!

Nå, nog kommer det flera träningsdagar.

Men låter det såhär nästa onsdag också då får ni nog börja sparka i mig. Deal?

3 kommentarer:

  1. Om det är till någon tröst så tycker jag att det ibland är svårare att inse att man behöver vila än att dra sig till gymmet!

    "I början av en förkylning är det viktigt att helt avstå från idrott och ökad fysisk aktivitet. Kroppen har fullt upp med infektionen. En löprunda, spinning pass eller fotbollsmatch riskerar inte bara att förvärrar infektionen utan är dessutom direkt farlig. Det gäller även om man är feberfri. Det centrala nervsystemet och hjärtat är extra belastat och därför mer känsligt för virus och bakterier under ökadysisk aktivitet.
    Dessutom är risken för skador på senor, ligament och leder större under en infektion. Så länge förkylningen är förknippad med en allmän sjukdomskänsla – man känner sig lite hängig och frusen och har lite ont i muskler och leder ska man helt avstå från idrott och ökad fysisk aktivitet. Samma gäller för huvudvärk och halsont i samband med förkylning. Tiden efter en rejäl infektion känner man sig ofta svag och lättuttröttad, då är det är viktigt att lyssna till kroppens signaler och träna lite försiktigt (doktorn.com)." Så det så! ;)

    SvaraRadera
  2. Det är helt ok Jenny! Samma här denna vecka. Inte direkt sjuk men vissa störningar i systemet, jävligt trött, huvudvärk och seghet. Så jag bestämde mig för att den här veckan tränar jag inte utan låter kroppen slå ner upproret frin virusrebellerna. Och det har jag inte dåligt samvete för :)

    SvaraRadera
  3. Dr Frompan: Ja, det är ju så. Svårt att vila när man är så träningsivrig. Men det gjorde nog gott. Har vilat i 2 dagar nu och känner mig piggare.


    Tomas: ja, du är klok du. Bra tänkt. Dåligt samvete ska man inte ha när man hoppar träning för att man känner sig krasslig - då gör man bara kroppen en tjänst.
    Det kommer nya veckor och nya träningsmöjligheter. :)
    Men det är störande med såntdär tjafs. Inte ens lite känningar i halsen har jag så det är välidgt ynkliga symptom jag har.

    SvaraRadera