statusrapport

Klart att air Åland ska strejka när jag ska flyga! Jag är inte förvånad.. inte alls. Det börjar bli bekant det här nu (pilotstrejk också i höstas när jag skulle flyga till New York). Hmpf.
Tur att det går båtar (till stockholm alltså..inte milano).
Sen är det här första gången jag kommer att ha med MYCKET mer packning än vad jag behöver. Och då har jag ännu inte sett över sko-situationen. voi voi...

just de ja..

Det var det jag ville säga: vi kanske inte hörs före resan nu, men jag tänkte ta med min söta rosa laptop och om hotellet håller vad de lovar angående internet-access så kanske jag slänger in nån rapport i helgen. OM jag har tid... jag tänker lägga all min tid åt Italien. Hela min själ! Åååååh!
..men kanske före jag går och lägger mig eller nåt...

Min sambo tycker att jag skulle köpa en såndär Giles dino-väska åt mig. Jag är lite tveksam dock... kan vara lite svår att matcha. Dessutom tror jag att den är över min budget.

Bild: jak&jil Milan fashion week

Den stora Milanodagen -1

Pust och stön! Jag jobbade inatt.. mellan kl. 23 och 03 för att vara exakt. Jag är nu yrvaken från en gubbviilo och ska ta itu med resten av dagen. Middag, bodycombat (veckans sista träningspass) och packning! Imorgon eftermiddag smäller det! Jag har tacksamt och noggrannt läst Agnes B's blogg idag eftersom hon varit i Milano den här veckan. Fotot är från hennes blogg.
Jag har fortfarande inte fattat det här. Jag ska till Italien! igen! jag har längtat dit sen jag var där sist. Då var jag 18. Tio år dröjde det. För länge.


Som ni ser har Milano något som inte Åland har: MacDonald's. Där ska jag INTE äta.

miss "delicious feet"


facit.
Om vi pratar i enheten "så dyra skor täcks du prova i Milano" så skulle jag säga att vi har stigit ett par hundra enheter nu. Ah!

pedikyr


 bild: jak&jil

Yes! Nu ska jag snart traska iväg till mjuk&len och kommer därifrån med de vackraste askungefötter! Bästa idag, helt klart!

the big adventure


den stora milanodagen minus 3 dagar


Det blåser kallare vindar nu. Antagligen för att jag snart ska söderut så jag faktisk får njuta av värmen där ordentligt. Inte lika exklusivt om det är lika varmt här, fattar väl vem som helst.
Fast jag hatar blåsväder mer än allt annat väder så måste jag säga att jag njöt nåt fullständigt när jag cyklade hem just. Alla dofter från nyutslagna björkar och blommor kom fram av blåsten. Så skönt med vår!

Vad som återstår av den här dagen är åtminstone ett pass bodycombat, sen ska jag ge er ett inlägg om helgens äventyr och därefter se på teve. På det här om jag ska vara riktigt specifik! Inte missa, inte missa!

Hörs senare då, marklars!

Veckans träning

Nu har jag klarat av veckans sista träning. Det blev karate/brottningstema på kvällens träning när Kaj höll i regin och det var så skönt med lite omväxling. Brottning är roligt, det är ett effektivt sätt att bli svettig på verkligen.
Annars så har veckan sett ut så här då:



Måndag: Bodycombat
Tisdag:   taekwondo
Onsdag: bodycombat
Torsdag: länk (30 min. ca 4,5 km. Samma runda jag joggade för två veckor sen på 38 minuter.)
              taekwondo

Fredag: -
Lördag: -
Söndag: karate


Måste säga att jag känner att min kropp vill ha ett styrketräningspass snart. Mina muskler ropar "kill me!!". Jag vill känna av en skön träningsvärk... det är nåt som saknas helt enkelt.
Jag ska försöka åtgärda det så gott det går den här veckan, jag har bara tre dagar på mig, för sen på torsdagkväll åker jag till Milano! yessssss!!

Roadkill


Nu är jag tillbaka efter "det stora äventyret sjöslaget"...Kul i kvadrat har vi haft! Våra gissningar på kålmorden .. haha, där blev det fel: KolmÅrden menar jag förstås...var rätt. Förutom en grymt spännande lagtävling så hann vi se lite tigrar och delfinshowen (som var utmärkt btw!). Idag har jag njutit dagen i buss med mina bakfulla kollegor och jag gissar ni tror mig när jag säger att vi hade väldigt stimulerande diskussioner längst fram på dubbeldäckaren vi åkte till Stockholm med. Inget jag tänker referera här, men jag kan ju säga att killarna blev lite oroliga att Kolmården hade en kisse mindre efter att de observerade att andra Jenny hade nya leoparddojjor...

Kameran har använts väldigt flitigt, 370 foton har jag tagit och många är jag väldigt nöjda med. Jag funderar på uställning snart och jag har tre bilder jag ska visa. "Efterfest 1", "Efterfest 2" och den här ovan som ni får smakprov på "Roadkill". Kollar ni noga ser ni getingränderna på kvarlevorna på stackarn vi satt och stirrade på hela förmiddagen idag.

Jag ska visa lite mera sen, men nu har jag dejt med teven och en film och sen blir det sova av.

hejdå!

Nu är väskan nästan packad *bråttomPANIK*

Hejdå! återkommer imorgonkväll/söndag.

Ja, man kan göra för många plastik-operationer

Se vad häftigt! Bröderna Igor och Grichka Bogdanoff är i Cannes. Jag har ingen aning om vem det är, men de var tydligen poppis i 80-talets science fiction-frankrike och nu är de poppis för att de har haft plastikkirurgi som hobby sen de slutade med teven. Hm.. de påminner mig om nåt, men vet inte vad? Nån sorts hundras? Nåt jag sett på cartoon network? Sylvester Stallone?  Nää, kommer inte på.

"Här har det slagit slint"



edit 22:51: Nu vet jag! De påminner om den där gröna elaka typen i Spiderman. The green goblin!

en länk!

Nu kan jag pricka av punkt 2 på min lista. Dagens springtur blev på ca 4 och en halv km eller en halvtimme typ.
Duktig Jenny! Jag började nästan tvivla på att jag skulle komma iväg.. för jag blev fasligt upptagen med att fylla min ipod med ny musik som jag skulle lyssna på när jag sprang, så jag nästan inte tänkte komma iväg.
Sen så gick första kvarttimmen åt att dra upp byxorna, dra ner tröjan.. dra upp byxorna.. dra ner tröjan. Suck för vissa kläder alltså.
...sen hur det går med resten av det jag har på listan håller jag tyst om än så länge.*harkel*

tick tack...

Oj. Så mycket att göra plötsligt och så lite tid:

1.planera kvällens taekwondoträning
2. ut på länk (JAG SKA - inga undanflykter godkänns)
3. välja kläder till morgondagens fest
4. lacka naglarna
5. städa lägenheten
6. tvätta kläder

Det blir antagligen punkt 5 som misslyckas.
Hatar man inte att välja kläder en dag på förhand? Tänk om det som känns bra idag känns dåligt imorgon?
Vi ska på äventyr från jobbet imorgon. Till sverige. Destinationsmålet är hemligt, men vi har gjort lite detektivarbete och tror att vi ska till Kolmården. *hoppas*
Nu -> käk.

vita bleka ben är det nya svarta

...I wish. Men så här är läget nu. Såhär blev dagens då:

just de ja!

Det skulle jag ju berätta. Jag har hundra år efter alla andra fixat spotify! Så nu. ...Är jag lite mer med. Inte stenålders ännu fast jag närmar mig 28 å ett halvt.

dagen i korthet

Först, tappade jag lite blogglusten idag när jag läste om Jills tragiska förlust. Att förlora en älskad katt är så otroligt jobbigt..

Men lite småsaker kan jag ju skriva ner. Känns fel att lämna bloggen tom.
Så idag har jag... dragit ett bodycombatpass, ätit hardcore chili-korv. Det är sant. Den hette hardcore chili och gav en helt fin efterbränning i munnen. Sen har jag sett "Kiss of the dragon" för mångte gången och kan ännu en gång placera Jet Li i min topp tio hot guys.
Nu ska jag gå till sängs och börja läsa "Utrensningen" av  Sofi Oksanen.
Ja, mer än så blir det inte idag då. Men jag är på toppenhumör och njuter av vädret annars. Så ni vet det åtminstone.

the todays outfit

Ja, såhär studsar jag iväg till jobbet idag. Det är oerhört varmt här i lägenheten och jag gissar att det är lika på utsidan. Inget regn här ännu...hoppas det håller i sig hela helgen. Jag ska ju på äventyr med jobbet på fredag och då får det så klart inte regna.

en rolig en



dagens för jobbet


Mina sommarjeans har jag plockat fram. Vet inte om jag tycker de är så snygga egentligen, men de får ändå alltid hänga med.
Jag köpte dom här på en tjejmilenresa för länge sen. Jag minns att det var väldigt vågat för det var i slutet av bootcut-eran och det här med byxor som gick ihop där ner vid anklarna var supernytt.  Jag var lite nervös vilka kommentarer jag skulle få minns jag... när jag gick hem från busstationen i Vasa när jag kom hem.
Tänk. Nu är snart bootcuten här igen.

så gick det sen...


 nytt förresten: stativ till kameran. Fågelperspektiv - far out!

den som väntar på en ELLE väntar alltid några dagar längre än de som köper lösnummer...

Yes! idag är det vad jag kallar "den stora ELLE och Kalle Anka-dagen". Jag tror jag ska breda ut mina breda vingar på balkongen och njuta en stund.

paparazzi

Har ni sett denhär videon? Underbarnet, 12-åriga Greyson Michael Chance gör en utmärkt cover på Lady Gagas "Paparazzi". Utrycken på flickorna i publiken är en bonus.



BODYcombat 44 sizzler

Vi laddar inför kvällens pass med sizzlern för nya releasen!

Veckans träning

Den här veckan som gick skulle jag nog inte ha tränat mycket om jag inte hade min "måste-träning" som taekwondon och bodycombaten. Det är bland annat en bok som ställde till prioriteringarna och jag har dessutom inte haft lust att lägga hela min tid på träning. Men motion varje dag har jag fått och  det blev faktiskt hela 3 pass combat den här veckan. Taekwondon blev det mindre av istället.
Jag har vardagsmotionerat flitigare den här veckan också eftersom jag cyklat till kissekatterna som skulle ha mat så i fredags så blev det en omväg på 5 km till jobbet istället för den vanliga ena kilometern jag cyklar. Det är nästan så jag tycker att det är tråkigt att ha så kort väg till jobbet. När jag bodde i vasa hade jag 3 km till jobbet och det blev en hel del kilometrar på ett år...

here it goes:

Måndag: BODYcombat
Tisdag: taekwondo
Onsdag: BODYcombat + cyklade direkt efteråt och matade katter 6,3 km.
Torsdag:  2 * cykeltur för kattmatning.
Fredag: BODYcombat
Lördag: morgonpromenad
Söndag: cykling till kissekatterna


Jag har bara lagt in onsdagens cykeltur i träningskalendern för då hade jag ordentlig fart på, uppvärmd efter combaten. Resten av cyklandet klassar jag som vardagsmotion.


farligt balkonghäng

Den perfekta dagen igår avrundades med att jag träffade upp några av mina fina kollegor på en balkongfest hos andra Jenny. Där diskuterades ..jaa.. vi hann nog gå igenom de flesta ämnen tror jag. Vi satt tills det var mörkt och avrundade givetvis på arken. what else?
Roligt som tusan hade vi åtminstone och efter att ha sett "Svenska hollywoodfruar närgånget" på teve just så har jag lärt mig att det är det som är viktigast här i livet. Den som har roligast vinner!





the outfit


Den här klänningen kommer nog att bli en sommarfavorit. Så skönt när det mjuka pyjamastyget stryker kring benen.
Jag lade ett påfågelfjäderörhänge i örat. För att det är så coolt att bara ha ett örhänge, eller för att jag har slarvat bort det andra.

it's a beautiful day!

Wow! den här dagen är skönare än jag nånsin trott.
Efter min länk, som snabbt förvandlades till en promenad, slängde jag på mig min långklänning och strosade iväg med kusinvitamin och hennes vän ute på stan. Vi landade först på bagarstugans bakgård och åt goda pajer och chevresallad och toppade det med jordgubbschokladtårta, drottningsyltcheesecake och fudgekaka. Behöver jag säga att det var gott?
Därefter strosade vi vidare via Jussis keramik, pentik och några filmbutiker.
Jag tänkte säga att det är oslagbart fint väder här, men jag pratade just med en nykarleby-agent som rapporterade att de hade 30 plusgrader där. Här har vi kanske 25 skulle jag uppskatta. Men det är helt tillräckligt!






Morgonlänk!

Bästa som finns är att vakna till mycket solsken! Riktigt Dolce Joe-väder!  Nu ska jag kombinera kissekatt-skötande med morgonlänk. Efter morgonkaffet förstås.
Sen blir det lunch ute på stan och kanske vi hittar nån fin blomma till lägenheten?
Ha en bra dag på er!

äntligen fredag!


Oj suck vilken dag. Idag var det inte en bra jobbdag. Trött och helt totalt avundsjuk på alla människor som var smarta och tog ledigt idag. Det var länge sen jag längtade efter helgen som idag.
Jag höll ett bodycombatpass direkt efter jobbet så det fick mig äntligen på rätt spår igen. Sen hade sambon köpt dumleglass så jag fick äta det till efterrätt. Nu överväger jag att korka en vinflaska för att förgylla min kommande städstund. Det skulle göra den här fredagskvällen perfekt. Men öppna en vinflaska för ett glas? låter omöjligt. Var är tetran?!

I helgen då:
Vi får besök ikväll från Vasa och sen imorgon kommer kusin Sofia hit en sväng (från Hesa!). Roligt med besök alltid!
Sen lördag stundar tjejkväll hos andra Jenny. Trevligt värre. Hoppas det är fint väder.

Sen noterade jag en sak. Det står bara Fred Perry på ena skon. Ska det vara så här eller har jag fått ett unikt exemplar?

Kaffeyoghurt


Dagens kvällsmål. Kaffeyoghurt och ett ägg.
Jag blev oerhört fascinerad när jag såg kaffeyoghurten i butikshyllan. Jag tänkte " jaa, allt hittar de nu på också" och lade snabbt en burk i matkorgen.
Den doftade lite som en kall kaffedryck man kan köpa i random butik och smakade som sur kaffe. Man kunde kanske göra egen ÄNNU godare om man tog sin goda naturella turkiska yoghurt och blandade med gårdagens kafferester?
Nja. Det blir nog inte en trend det här. Att äta kaffeyoghurt alltså.

Ägget åts med vänsterhand kombinerat med aromatburken i högra handen. Det är däremot en trend.
Först åt jag och sen filade jag naglarna och lackade dom fina så nu ser inte tumnageln lika bedrövlig ut längre.

tänk om...

Angående en liten diskussion på Peppes blogg om att vi (kvinnor) borde fokusera mera kring att ge varann komplimanger kring prestationer och på vad vi är bra på istället för att bara uppmärksamma utseende hela tiden. Tänk vad det skulle göra för en massa flickor och kvinnor här i världen? Problemet är ju att vi kvinnor söker bekräftelse och vore det inte bättre om vi riktade om det här från fokus kring hur snygga vi är till att vi presterar nåt bra.
Fast på samma gång får vi inte förväxla detta med ordet "duktig". Det är ett riktigt kvinnofälla-ord. Duktig skapar prestationsångest. Nej, utan vi borde fokusera på att uppmärksamma våra kvinnors talanger och kreativitet. Inte hur de klarar av att se så fräscha ut trots att de jobbar fulltid, har 3 ungar på dagis samt har ett välstädat hem och avundsvärd skogarderob. För en sån kvinna är knappast superwoman utan bara helt sönder inuti.

...jag vet inte om det är en lösning på problemet, men kanske en liten start?

pic

länk-pepp


bild: gynning.net
Gynning ska springa tjejmilen! det ska jag också!

idag planerade jag att springa till västernäs där kissekatterna bor. (jag nämnde väl att jag var kattvakt?). Hursomhelst så var jag trött så jag cyklade istället. Det blir en länk nån annan dag. Lördag kanske?

Imorgon är det veckans tredje(!) combatpass. Det blir bra.

overandout.

Idag har jag bland annat surfat in på dessa bloggar

Sofies snapshots
Carolines mode
EmsEdge
Columbine
Agnes b.
Frida Fahrman
the Sartorialist
Linus Fremin
Hanna Fridén
Babbel från Tomas
Liza Löpare
Bisseboss
Malenami
Linda
Jills funderingar
Nanó
En skoholist på rehab
Smulan
Karkki
Livet & Helsingfors


har ni nåt spännande bloggtips att komma med?
Har du en blogg kanske? Länka i kommentarsfältet!

SATCII

Å vad jag längtar efter Sex and the city 2-filmen. Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha känns precis som mina gamla kompisar som har varit bortresta och nu kommer tillbaka. De är det perfekta kompisgänget och ....är man helt sjuk i huvudet om man säger att man älskar dom?
De påminner om mina älskade paranoidkompisar. Alla i satc-gänget är helt olika personligheter med olika stilar och det är precis vad mina 7 töser är också. Det är dock bara en person som jag direkt kan säga att jag kan koppla ihop med satc-gänget och det är min kära Liini. Hon är nog min variant av Charlotte.
Sen är det min fantasi så jag bestämmer ju att jag är Carrie då. Fast utan designerskosamling.
har ni nån satc-kompis?

Bilder från nya filmen. Hittat på kanal 5.


Snygg klänning!


Accessorize! Fint stort halsband...


Louboutin-skor...

Big ass earrings!

..och vad är en SATC-film utan cosmopolitans?
Morning sunshines!

Jag är galen och ska snart iväg på jobb några timmar. Måste ju jobba in mina dagar i Milano som jag förhoppningsvis har framför mig. Men först ska jag och hälsa på frassarna Måns och Steven för deras husse är inte hemma och matar dom. Det betyder en morgoncykeltur på några km, vilket passar fint för jag tror det är jättehärligt väder ute. Igår hade vi rena sommaren här och jag hoppas det håller i sig åtminstone till måndag.

Sen ska jag möta upp Tessi och Jenny för lite Milano-planering! Yes!

Ha en skön dag på er!

..och så kan vi ta en tillbakablick från den härliga fjolsommaren...snart får man dricka "brygg-öl" igen. mm..