Moster-helg comin' up!

 

Moa-abstinensen är hög nu! Det har hänt så mycket sen december när jag såg gullegrynet sist. Imorgon åker jag och Kim till Stockholm och då är det inte bara Moa jag får se utan även mamma, pappa, Anton och hans Anna. JAAA!!
Här är foton på Emmelie och Moa när Karolina på Jakobstads främsta fotofirma Du & Vi var bakom kameran. Kolla in bloggen på duovi.fi för mera bilder. Komihåg att ska du fotografera dig och bor i Jakobstadstrakten så är det till Du & Vi du ska vända dig.

Kalaskul måste de ha haft - annat än det har man inte med Karolina. Jag önskar jag hade varit där.

(Du & Vi på instagram: @bildbolaget .    Karolina:  @karolinalinneak )

#selfie






En oduschad selfie i spegeln efter en helt ok torsdag. Torsdagkvällar är min Bodycombat-tid och jag skulle säga att vi hade riktigt trevligt ikväll. Jag blandade friskt med låtar från äldre releaser. Bland annat låt två från release 41. Det var länge sen. Det är otroligt vad endorfinstinn man blir av Bodycombat - känner mig alltid lite förfriskad efteråt, ni vet sådär salongsberusad när munnen går i ett och livet bara är på topp.
 Sen när jag kom hem så var fina Karro här och vi tittade på Monster's university på hemmabion och drack god smoothie och åt popcorn poppade i olivolja med citronsmak. Det sista var Kims lilla verk - är inte säker på om jag rekommenderar den kombon. Eller jo, det är jag. Jag rekommenderar inte. Men det var ätbart. Inte som det där experimentet med saarioinen-snittar med tandpetare i mintsmak.

Däremot rekommenderar jag Monster's university. Utmärkt gullig Pixar-film. Jag rekommenderar också träningsstrumpor från Gococo. Det går t.om att kombinera två olika sorter som ni ser. När man inte hittar andra strumpan alltså.

En dag kvar tills jag får åka till Stockholm och kramas med familjen. Som råkar vara där då. Jaa!

Nu är det dusch-och läggdags för den här fröken. Imorgonbitti ska jag och Jane mötas upp för 45 minuters taekwondoträning. Ny fredagsrutin som startar imorgon kl 07.00. Det här kan ha något att göra med våra spända bältesprovsnerver. Kan ha.

Puss på er!

det här med yogan







Ojoj.. Jag tror 2014 blir ett flummigt år. Det håller på barkar ditåt åtminstone. Skala ner, fokus, balans och allt det där. haha!

Jag har ett bältesprov som väntar i april (nervositeten!!) och förutom att mycket fokus ligger på det känner jag att yoga är ett bra komplement till det. För jag måste förbättra mina tekniker om jag med bra självförtroende ska stå där sen och visa upp det jag kan. För att förbättra måste jag bli rörligare och smidigare. Vi pratar ju inte längre om att jag ska visa att jag minns tekniker utan jag ska utföra dom bra. Inte ditåt och det handlar om detaljer. Inga knän ska vikas inåt i sidoställningar, händerna på rätt plats, sparkarna måste högre upp och jag vill såklart vara så smidig som möjligt. Där kommer yogan in som det perfekta hjälpmedlet.

Det som gör yogan tilltalande för mig är också att det är lite mer än bara en fysisk aktivitet. Kampsport, eller kampkonst, är precis som yogan väldigt mycket mindfulness om man vill ta det till sig. Det får en att lära sig mer om sig själv på många plan. Att acceptera läget för var man är, jobba därifrån och sen kommer resultaten när kroppen vill. Inga snabbfixar. Sen se stora förändringar både kroppsligt och mentalt.
Precis som att jag tycker alla borde träna kampsport tycker jag också att alla borde yoga. Har du chans att gå på en klass - så gör det. Du behöver det garanterat!

En fråga till dig såhär på tisdagkväll: hur bra känner du din kropp? Hur känns det idag? Har ni ens pratat - du och kroppen? *superflum*

Carmeron Diaz - the Body Book





Jag håller på läser Cameron Diaz bok the Body Book nu. En hälsobok för kvinnor kan man kanske beskriva det som. Min bild av Cameron är att hon är ett riktigt fyspaket från Hollywood. Hon verkar väldigt sund och är vältränad - en skön kontrast mot de flesta Hollywood-skådespelerskor som bara är smala. Cameron säger att hon vill dela med sig av allt hon har kommit fram till och tack - jag läser gärna!

Jag har inte kommit många kapitel - men den är skriven på ett skönt sätt och när jag bläddrat igenom så går den igenom allt från kost till hur kvinnokroppen fungerar, mindfulness och fitness. Att lära känna kroppen på riktigt och att ge den den bästa vård den kan få - det är det Cameron vill att vi ska göra efter att vi läst boken.  Så det verkar lovande!


Lördagsmyset med taekwondoklubben





Det blev morgonmys med taekwondoklubben imorse klockan 9.00. Det är bra att det var tidigt för träningsvärken från gårdagens Grit-pass hade inte utvecklats sådär brutalt ännu. Nackdelen var väl att smaken av vinet som jag och andra Jenny njöt av igår fanns kvar i halsen. Men sånt får man stå ut med! Det var en trevlig fredagkväll och vinet var gott!

Det var många som dök upp idag. Mariehamns taekwondoklubb har också en liten grupp kickboxare vid sidan om vanlig träning och de körde träning med Kim. Vi resten tränade taekwondo. Lite teknikträning för vissa och jag  började att mjuka upp kroppen med en halvtimme yoga och sen blev det poomse-träning resten av tiden. Ja, lite handstående också förstås.

Sen har jag och Kim jobbat hårt idag med att städa upp källaren, måla lister och dörrkarmar och till och med hunnit med en timmes eftermiddagslur. Imorgon ska vi lägga golvet och göra första rummet på nedre våningen helt klart! De ni!

ha en skön lördagkväll! Vi ska äta chicken nuggets och se på film.

Fredagsfys före fredagsmys






















Alltså OS-hockeyn Finland-Sverige förstörde mitt tidschema helt idag. Jag hade ju tänkt strunta i matchen helt och hållet, men mitt i allt var man där ändå. Mitt i smeten och hejade. Pulsen steg och jag fick magknip av nervositet. Hur kan en landskamp få igång så stora fysiska reaktioner? Jag darrade till och med dom sista 5 minutrarna. haha! Helt otroligt. Sen när vi förlorade så var det nu.. jaha. Skit, men livet går vidare.

Kim är till Sverige idag så jag fick "sambofritt" ikväll. Vilket betyder att jag lugnt kan göra fetaostgratinerade rotsaker i ugnen och njuta helt själv, boka in ett träningspass på helt olämplig tid och bjuda hit andra Jenny på lite kvällsmys.

Träningspasset blev Grit cardio. Grit är ett koncept från Les Mills som handlar om 30 minuters HIIT-träning. Höginstensiv spy-träning helt enkelt. Man jobbar kort tid och kör på för fulla muggar (för att nu använda ett uttryck av 2000-talet). Cardion är utan redskap och Frida som höll passet såg till att vi höll tempot. Vi jobbade på tid med thuck jumps, utfallshopp, armpressar osv. Jag hade inte testat cardion tidigare och ja, det var ju jobbigt som väntat. Men efter att jag fått mat i mig så börjar det kännas riktigt bra i kroppen. Det är bra att ge kroppen en riktig genomkörare ibland och höja pulsen ordentligt. Lägg igång hjärtat och blodflödet ordentligt - rensa rören. Dessutom är fredag en perfekt dag att köra ordentligt. Bättre start på helgen går ju inte att få. Speciellt när den efterföljs av kvällsmys!

Men först ska jag ner i källaren och spackla lite.  Vi siktar på att få första rummet i källaren klar i helgen. Bara dörrposterna och golvet kvar. IIIIIH! Spännande!

Måndagsträningen


Jag var rebellisk igen imorse och steg upp klockan 6 (eller 6.15 för katten ville gosa och jag fick sen jättebråttom) och for på Tabitas morgonyoga på Avancia. Tänk om man skulle starta varje dag så? Skulle säkert vara väldigt bra för både kropp och själ. Yogan väcker verkligen upp kroppen och man känner sig varm i lederna länge efteråt.
Fotot här ovanför får symbolisera morgonen för vi stod mycket i hundens position idag. Det blev riktigt svettigt faktiskt. Några nya positioner jag aldrig stått i. Tänk att det finns sånt förresten! Positioner man aldrig stått i tidigare. På över 30 år?! Skandalöst egentligen när man tänker på det... Vad har jag gjort med min tid?
Tabita gav oss i uppgift att göra nåt oväntat idag. Typ dansa för oss själva lite eller stå på huvudet. Jag har faktiskt dansat liite när Kim la på en hiphop-låt tidigare ikväll - men det i sig är inte så oväntat. Dagen är inte slut ännu förstås. Man måste ta sånahär utmaningar på allvar förstår ni! Utmaningar som gör att man släpper loss lite - dom är bra.

Nu riktigt just är det dags för taekwondo. Jane håller i trådarna idag så få se vad det blir. Det finns risker att det blir svettigt.  Just nu är jag ganska trött och lat, som vanligt före träningen. Varför ska nåt va lätt? I över 10 år har jag tränat på måndagkvällar och det är alltid samma sak. Tur att man kan gå från gäsp till armpressar på mindre än en minut.

Bodycombat 59 sizzler




Här är sizzlern för kommande Bodycombat-release. Nr 59. Inte vilken som helst utan från den release som filmades in på Super Saturday i Globen i höstas. Det ska bli så spännande att se hela filmningen sen! och det är snart!

Dvd'n spelas in för att skickas ut till alla instruktören jorden runt och det här var den största filmningen hittills om man tar till deltagarantal. Alla andra har spelats in i Nya Zeeland på Les Mills högkvarter.
Mika från Finland är med, samt  Pernilla Blomqvist  från Sverige som då kan säga att det är hennes andra filmning. Sen är också Pia Niemi (och många till från nordiska teamet) med och skuggar också. Och viktigaste är ju att lilla jag är i publiken då! haha!

Filmningen var grymt rolig och jag är säker på att det kommer att vara extra roligt att se på den här dvd'n. Sen är ju releasen också helt brilljant.

Solen!

Jag såg just solljuset strömma in i mitt kök! Första gången i år! De ni! Det känns som vår i luften nu när vi inte har en enda gnutta snö på marken.
Skulle ju förstås ta ett foto av solljuset om inte fönstren var smutsiga (verkligen - vi pratar byggdammssmutsiga) och jag har mycket på agendan idag.

Ha en bra dag pussgurkor!


att vara en stolt taekwondo-mamma

foto från årets första träning. Att leka är hälsosamt! Och tufft!
 
Så känner jag mig ibland. När man varit med och instruerat medlemmarna från deras första träning. Följt med hur de kämpat att förstå teknikerna och jobbat enligt sina egna förutsättningar i flera år. När man minns var vi började och sen ser var vi är idag. Hur snygga teknikerna har blivit och hur självsäkert det går - hur dom analyserar själva och själv kan se vad som behöver göras. Framstegen!

Jag hade ett riktigt moment idag när jag instruerade dagens träning. Grönbältarna riktigt lyste! Jag försökte överrösa dom med kärlek. Stolt är jag!



att försöka gå ner i spagat





































Ja, rörlighetsprojekt 2014 fortsätter. Jag har varit riktigt duktig sen årskiftet och stretchat flera gånger
i veckan. Det i sig är en bedrift. Jag har gjort en yoga-serie för spagat som kom med i Fitness Lifestyles decembernummer. Tog ett foto för mellanrapport igår och jämfört med fotot från utgångsläget så har jag kommit mig lite närmare golvet. Det känns också att det börjar "lossna" lite spänningar i höften. Om det så ska ta ett år innan jag kommer ner i spagat så tänker jag inte ge upp. Det ska gå!!

Förutom att jag vill bli vigare så är det också väldigt skönt i höften efter den lilla yoga-serien. En varm skön känsla i hela höftpartiet - kan bara vara nyttigt.

Morgonyoga

En vecka efter Nike Blast.
Jag tror jag håller på landar nu. Kände mig  tom förra veckan, som att det hade runnit över av intryck och inspiration så jag visste inte ens var jag skulle börja jobba med allt nytt. Att jag bara stannat med munnen gapandes. Kände ingen motivation till att träna utan istället åkte jag och köpte glass (den här btw.. mmmmm).
Igår fick jag däremot en ny liten kick. Gick in på gymmets bokningssida och bokade in mig på pass jag inte brukar gå på. Kände att lusten för att göra något är tillbaka. Jag älskar den kicken! Steg upp utan besvär imorse och tog en sväng via gymmet före jobbet.

Idag kom nämligen passet som jag väntat i över en månad på. Yoga klockan 7:00 på måndagmorgon. Och kan inte säga annat än att det var väldigt skönt att börja arbetsveckan med att lyssna på instruktör Tabitas lugna röst när hon uppmanade oss att känna efter hur vår kropp mår, hur vi ska acceptera den enda kropp vi någonsin kommer att ha, känna andetagen susa igenom varje kroppsdel och ibland våga ta ut rörelsen lite extra. Sjunka in, sträck ut och slappna av. Även om jag gillar de tuffa positionerna i yoga så kunde jag känna mig lite frustrerad att vi måste locka fram mjölksyran när vi nu hade det så skönt för en sekund sen. Hehe...


Dagens bästa pose som enligt Tabita var uppiggande som en kopp kaffe. Jo tack, den fick upp pulsen!


Andra bra saker som hänt:
* grundmålade första rummet på nedre våningen i helgen. Jag älskar det snabba resultatet man får se av målning.
* jag och Sandra tog en roadtrip till Ikea igår. Berikande för själen med kvalitetstid med fina damen och sen är det ju roligt att shoppa viktiga saker till hemmet.

Nike Blastifierad! (igen en gång)

Woaah! PANG BOOM! Så var den helgen över. Jag har sagt det förr och jag har sagt det igen. Det är SÅ värt pengarna. Tänk att man kan få så mycket inspiration, nya ideér, lyssna på människor som styr in en på helt nya tankesvägar, lära känna sin egen kropp djupare genom att ha den att röra sig på helt nya sätt .. allt det här på en enda helg!
NIKE BLAST! I Love You!

Det bästa är att alla har sin egen upplevelse av Nike Blast och det har varit riktigt intressant att prata med andra kring hur de har upplevt saker. Vad som varit bäst och vad som inspirerat. Och alla nya diskussioner som dyker upp efter alla upplevelser. Så härligt!  Dessutom är jag glad att Kaaja gick på så många föreläsningar så jag fick höra lite matnyttigt därifrån också.

Jag tänkte ge en kort kommentar av alla passen jag gick på och sen bjuder jag på lite iPhone-bilder i väldigt dålig kvalité som ni får tolka bäst ni vill.

Lördag:

TacFit (martial art, kettlebells) med Scott Sonnon:

Ett kettlebellpass där vi jobbade från basövningar och sen byggde på. Mycket fokus på teknik och det som var Scotts grej var att jobba runt problemområden som ansträngning av leder osv.  Vi jobbade också på andningsteknik och att få ner pulsen mellan intervallerna. Mysig start! Och med mysig menar jag svettig.
Scott är en flerfaldig världsmästare i MMA och är en väldigt erfaren person. Det är trevligt att lyssna på folk som verkligen kan sin sak.

 Foam Roller - hip release (foam roller, flex, technique) med Magnus Ringberg
Väldigt fullt på det här passet - men fick lite idéer kring hur jag ska använda den foam roller jag snart ska investera i. Hip release - ni hör ju på namnet att det var obehagligt. Men viktigt.

ViPR HyPR (strenght, cardio)  med Fredrik Sjöberg
Det enda pass jag hade tråkig upplevelse av. För snabba rörelser och jag var kanske lite trött i kroppen så när vi gjorde jättesnabba frivändningar med vipr-rullen fick jag ont i ryggen. Kände sen av det i en annan övning så då beslutade jag mig för att hoppa av passet innan nåt värre hände. Stretchade ryggen med två andra vid sidan om som hade upplevt samma sak. Lite för snabba rörelser för mig som aldrig rört i en ViPR tidigare - men gillar ändå idéen med ViPR.



Body, Power and  Sexuality. Föreläsning  med Åsa Berggren
En av helgens största överraskningar. Jag visste inte mycket om Åsa före passet och hade inga förväntingar på föreläsningen. Den var så bra! Hon pratade om hur hon växt upp med vetskapen om att är man smal och bara säger snälla saker (inte säger ifrån ifall man skulle såra någon) så blir man omtyckt. Hon pratade om hur hon kommit på bättre tankar, belyste problem kring hur dagens flickor växer upp med så många felaktiga bilder av kvinnor i media och hur man ska tänka sig för om man är en förebild (vilken vem som helst kan vara).
Jag var riktigt rörd (nästan så tårar började rinna helt plötsligt) när jag gick ut ur salen. Åsa pratade direkt från hjärtat! En solstråle är vad hon är!


Bodycombat 59 med Cristine Skogastierna, Fredrik Andersson och Michael Steenhouwer

Fredrik var av nån anledning inte på plats utan Oscar Piero från Spanien (the spanish fitness machine) hoppade in i stället. Grymt bra pass! Jag var helt euforisk under passet och som vanligt var det en av Blastens höjdpunkter. Grym show fick de till! Release 59 är riktigt bra!



Handstand experience (acrobatic, balance, handstand) med Yoval Ayalon
Yoval var en mysig lugn kille som är showartist i Las Vegas annars. Han guidade oss igenom övningar man kunde ta till för att bli bättre på handstående. Mycket bra klass och skönt att avsluta dagen på ett lite lugnare sätt. Och uppochner.



Söndag:

Kettlebell kickboxing (kettlebells, strenght) med Dasha Libin Andersson
För det första hade jag fått en bild av att Dasha var en kille (jag hade inte läst på) så när två unga tjejer med bar mage steg ut på scenen blev jag lite förvånad. Dasha visade sig vara riktigt bra och det här blev ett av helgens favoritpass. Hon mixade roliga kettlebellsövningar med sparkkombinationer. Sen hade de en rolig icebreaker när Dashas assisterande kollega hade oss att dansa gangnam style med kettlebell i handen. Haha! Dasha var amerikanska så det gjorde ju sitt också. Väldigt proffsig på alla sätt!

Acrobat conditioning (acrobatic, strength, technique) - med Anne Paolini och  Isaac Pena
Det här passet visste jag inte mycket om. Jag och en trevlig tjej i kön började prata och fundera vad det skulle handla om. Sen gjorde vi sällskap hela passet och det var bra för vi jobbade i par i slutet. Isaac Pena var en rörlig mysig person som guidade oss igenom rörlighets och styrkeövningar av olika slag. Vi avslutade med övningar på handstående. Isaac och Anne var ett kärleksfullt gulligt par så man blev riktigt varm i själen av att se på dom.


How to be a unicorn - föreläsning med Tanja Djelevic
Tanja har jag följt länge. Hollywood-PT:n som tränat bland annat Brad Pitt i nåt skede tror jag! Tanja är kanske mest känd häromkring som tränare i Biggest Loser Sverige. Tanja har en väldigt sund inställning och är en grym förebild när det kommer till hur man ska förhålla sig till sig själv. Hennes föreläsning handlade mycket om positiva tankar, hur man kan göra för att bli en bättre version av sig själv. Enhörnings-jaget!
Tanja är så söt - hon fnittrade, skrattade, hade oss att dansa mitt i föreläsningen och så skrattade hon lite till. Avslutningsvis hade hon skrivit en liten dikt åt oss. Jag ångrar att jag inte hälsade på henne, men jag hade bråttom till nästa klass.


Movement behind olympic lift (strenght, technique) med Anders Lindsjö
haha! Anders var en rolig prick! Han stod där på scenen utan musik och domderade hur vi skulle utföra ryck och stöt på bästa sätt. Han kunde sin sak och vi..kunde inte. Han påpekade hur vi skulle göra och sen när vi försökte så sa han att vi skulle göra om. Och bättre.
För olympiska lyft krävs ordentlig rörlighet och här utmanades man ordentligt. Vi satt länge och många gånger ner i djupt knäböj och armarna upp rakt mot taket. Så plågsamt.
Det var hursomhelst en väldigt bra klass.



Catwalk to business - föreläsning med Emma Wiklund
Supermodell Emma! Som har haft kollegor som Linda Evangelista och Cindy Crawford. Hur häftig som helst. Hon pratade om sin väg från plugghäst till fotomodell till Lindex styrelsemedlem till egen företagare. Intressant och trevlig att lyssna på.
Ett av hennes budskap var att vi kvinnor kunde vara mera medsystrar istället för att jobba emot varann och prata skit bakom ryggen. Varför är det så svårt att bara stötta? istället för att säga positiva saker för att sen lägga tilll "men...".



TacFit gymnastics (martial art, flow, yoga) med Scott Sonnon:
Avslutade konventet med samma instruktör som jag började. Scott skalade ner ett flöde med rörelser i småbitar för att sen bygga ihop allt. Helt ok klass det här också.



Förväntansfullt stegade vi tidigt iväg till Globen på lördagmorgon! Checkade in och fick våra biljetter till passen, goodiebagen och våra nya NIKE-skor som ingick i biljettpriset.

Bodycombatkärlek! Längst fram med Lina och Sarah!










Sen till sist, helgens fina värdar: Kaaja, Janne och Tusse! Tack för en fin helg och extra tack till Janne och Tusse för tidig väckning! ;)