En liten film om kärlek

En liten vacker kortfilm som Alexandra Bring lagt upp på sin blogg. Den bjuder på en liten tankeställare och en liten kärleksboost. Ta en femminutare och se den.

Sen kom ihåg att ta påsken med ro, stressa inte med för mycket påskpynt och ställande. Gör bara det du vill och låt inte tro att andra har för höga förväntningar på dig.

Glad påsk!

"Jag kan inte"- bullshit

Jag märkte en liten ändring i mitt tankesätt häromveckan under en taekwondoträning. I taekwondon finns en hel del hoppsparkar som är väldigt akrobatiska. Jag har alltid haft en liten uppförsbacke när det kommer till dom här eftersom jag verkar ha väldigt svårt att lätta från marken. Alldeles för lite studs i benen.

Jag tror det är tack vare mitt nya intresse för att kolla vad jag klarar av som gjorde att jag mittiallt ändrade mitt tankesätt från "nää, det går inte den här gången heller" till "det här ska nog gå".  Inte fokusera på vad jag inte kan utan tänja på gränsen för vad jag klarar av istället. Fokusera på framgång istället för motgångar. Var nyfiken! Plötsligt förvånar jag mig själv.  Vet inte om det syns någonstans ännu - men mentalt känner jag mig förfriskad och motivationen har ökat.

Jag har åtminstone lyckats få till en bättre jumping spinning wheelkick. Snart kanske den till och med ser bra ut. hehe.

Så - vad vill jag säga med det här? Vi ska sluta tänka att vi inte kan!  Hänger ni med på den tankegången?


halsen forts..

Alltså imorgon firar jag en vecka med halsont! Vad är det här? Ingen täppt näsa, ingen hosta, ingen feber. Bara en liten irritation som gör att det gör ont i högra sidan av halsen och högra örat när jag sväljer.

Det känns inte alls ok att träna, så jag vilar vidare. Har missat 1000 träningspass redan den här veckan känns det som. Jag bad Kicki ta mitt bodycombatpass ikväll också..

Så. Ja. Jag ska inte gnälla mera om halsen här nu. Det går ingen nöd på mig. Jag har ett stort hus att påskstäda så jag får nog tiden att gå.

Bruce Lee once said

"The athlete who is building muscles through weight training should be very sure to work adequately on speed and flexibility at the same time. Combined with adequate speed, lexibility and endurance, high levels of strength lead to excellence in most sports. In combat, without these prior attributes, a strong man will be like the bull with its colossal strength futilely pursuing the matador or like a low-geared truck chasing a rabbit."


Nunchaku-Jane

En liten hyllning till Jane som blev graderad till svart bälte i American Style Nunchaku i helgen.  Jane har tränat hårt och slitit på både knogar och armbågar en hel del de senaste åren och i helgen bevisade hon att hon bemästrade dedär flygande pinnarna proffsig och fint.
Som grattis fick hon hålla första nunchaku-träningen åt oss andra  - som då hade lite mera svårigheter att få dom dit vi ville.

Nunchaku är ett vapen som är två pinnar som sitter ihop med ett rep.De kan svingas på olika sätt ut från kroppen. Det vi tränar är uppvisning i olika former (kata, poomse). Med en eller två nunchakus på samma gång. Kräver en hel del koordination och det är tungt för både armar och hjärna. (Jag räknar med att ni fattar att man får dom där sakerna lätt i huvudet och andra ställen när man övar - så det behöver jag inte berätta va?)

Kameran var med för en gångs skull. Förutom att jag nog är lite avundsjuk* på Janes skills i nunchaku så är jag också lite avis på dräkten. Den är snygg!




 
 



Moster


 
I lördags prövade jag på det här med att vara moster. Hon sov nu mest hela tiden - trots att jag var där och störde hela tiden. Kan inte annat säga än att jag är en jättestolt moster och syster!  Ska så skämma bort lilltösen! Jag satte ribban högt och inledde med sko-present. Satin pre-walker ballerinas! Såna måste man ju ha!
 



Annie



Lite fredagsnöje! Ett intressant reportage om crossfit-undret Annie Thorsdottir från Island. Hon har väl vunnit Reebok crossfit games 2 år eller nåt sånt va?
Hursomhelst - härlig tjej med imponerande fysik. Den här halvtimmen spenderas lätt framför det här klippet.
Reebok crossfit games 2013 håller på för tillfället - går inte att undvika om man som jag följer en massa crossfitare på instagram.

halsen

Jag gäspade kanske ett par gånger före mitt morgonpass i onsdags. Det händer ju alltså.. undrade bara om jag gäspade ovanligt stort för: aj vad det gjorde ont i käken.  Det visade sig sen en timme efter passet (som var det bästa på hela den här månaden hittills) att det var min hals som hade problem. Fick attack-ont en timme efter passet. Det mesta onda slutade under onsdagen men jag har ännu lite känningar. Som att den som var och städade bort halsontet lämnade lite skräp i hörnen.

Så - jag är duktig flicka och hoppar träningen resten av veckan. För jag vet var min hals har för kapacitet i att göra ont och jag har inte tid att ligga en vecka och gråta i fosterställning.

Men det här suger ju. Att ändå känna sig ganska frisk och sen vänta och se om det är en förkylning eller bara inbillning.








It's legday baby!

Jag är vansinnigt taggad inför morgonens träning. Jag ska vara helt darrig i duschen efteråt har jag bestämt - om jag så ska gå igenom alla benövningar jag nånsin hört talas om! ! Så känns det!

Undrar hur det slutar.. jag värmer upp i benpressen och sen tröttnar?

Dagens träning(ar)

Det var fysmorgon med taekwondoklubben imorse igen. Jag började med att halka på gummimattan innanför dörren till träningssalen och nästan slå hål i knät. Dessutom hade jag glömt dagens passplanering hemma. Bra start där.
Som tur fanns min planering kvar i minnet ganska bra...

Upplägget idag var cirkelträning, men istället för att hoppa från station till station så hade vi 3 eller 4 övningar som vi gjorde i egen takt under en viss tid:

Uppvärmning:
jogg från en sida av rummet till det andra
10 knäböj med frontspark
5 hindupressar.
upprepade i ca 4 minuter

Cirkel 1:
Kullerbytta framåt + två hoppande armpressar + kullerbytta bakåt +  2 hoppande armpressar
5 burpees
10 utfallshopp
Upprepade i 6 minuter

Cirkel 2:
magövning: ligg på rygg och saxa med benen till sidan och ihop: 40 st
planka med uthopp med fötterna 10 ggr
långsamma mountainclimbers 5 indragningar per ben
V-sit så länge man orkade
Upprepade i 5 minuter

Avslutade med att springa en tabataintervall.

Det var väl cirkel 1 som var den stora utmaningen här. Både med kämparglöden och flåset. Jag gick nog upp 20 kilo(säkert muskelmassa endast) just före cirkeln för tusan vad tunga burpees det var. Kände mig som en elefant. Putte pratade om att han höll på svimma..
Men som vanligt så var det glömt sen 5 sekunder efteråt.


Nu ikväll är det ännu fullt schema. Jag ska vikariera fina Emelie på kettlbells-passet idag och sen ska jag och Kicki teama nya Bodycombatreleasen! Kick ass!


en annan syn



Hittade den här videon i misstag och har sett den flera gånger nu. Känner ni till den här killen, Ido Portal? Fascinerande tankar och filosofi. Nyttigt att höra en annan syn på saker emellanåt.

If you can't control your own body, then what business do you have moving objects outside yourself



en gym-anekdot ut det verkliga livet

Jag brände av ett effektivt benpass i fredags på gymmet. Började med marklyft och sen vidare till benpressen. Det är ibland ett evigt letande efter rätta vikter och jag gick lite sömnigt och letade en 15-kilos vikt. Hittade till sist gladeligen och började plocka bort den från sin plats. Då dök det upp ett förvånat ansikte plötsligt.  En man som förvånat undrade vad jag hade med hans bänkpressträning att göra. haha! Jag höll alltså på plocka av vikter från en stång som han var påväg att pressa upp. Så feel det kan bli då.
Till mitt försvar så var viktställningarna precis bredvid bänkpressen så stången såg ut som en av ställningarna.

jaa, till mannen (som också skrattade gott åt mitt yrande) skyllde jag på att det var tidig morgon och letade vidare.

Get up Biaatch!

Tack för grattisönskningarna till moster-titeln! Ni är så goa! Kram!

Jag sitter 07:23 i köket en lördag och ska och träna. Lite lätt taekwondo-latchande står på schemat. Jag mitt pucko har vaknat säkert 10 gånger inatt och oroat mig "ojojoj jag får inte sova imorgon.. och nu är jag vaken. Somna nu då.. "
Jag är helt sjuk i huvudet alltså. Det är ju inte så att jag inte kan stanna i sängen och sova om jag så vill.Allt är valfritt! Men det gick helt ok att komma sig upp ändå. Kim hade kokat kaffe och spelade den här låten högt (titeln har nog ingen budskap åt mig från Kim hoppas jag)  för mig så jag studsade nästan upp ur sängen till sist.

14 mars betyder något


Jag fick ny titel igår: moster. Jag är moster till en liten Moa som är det finaste jag sett. Aldrig trodde jag att jag skulle börja älska något jag inte ens träffat ännu.

Moa och jag ska bli bästa kompisar och jag ska hjälpa till att göra henne till en stark tjej med skinn på näsan.   Det lär bli ett lätt jobb. Hon har kick ass föräldrar.

triceps dips



En övning jag pysslat med på måndagar efter min ryggträning är dips. Triceps dips är väl målet - men min brutala träningsvärk avslöjar att jag gör fel och det jag gjorde igår var nog nån sort "shoulder dip" istället. Eller skitteknik-dip kan man kanske också kalla det.  Jag har helt enkelt lutat mig fram för mycket. Blir en GOGR* på den helt enkelt! Kolla videon - hon förklarar enkelt hur du ska göra.




*gör om - gör rätt

Energibollar och zucchiniplättar

Jag fick ett ryck av matinspiration idag och har efter jobbet stökat ordentligt i köket (och redan städat upp). Gjorde zucchiniplätt/pannkaka till middag och sen ett nytt försök på energibollar.

Recepten är ganska rakt av efterapade av Frida. Zucchiniplättarna helt enligt recept förutom att jag inte hade nåt dinkelmjöl utan tog vanligt vetemjöl istället. Gott blev det! Ska definitivt göras fler gånger. Hitta recept här.




Energibollsreceptet ser ut såhär:

3msk kvarg, 3msk kakao, 4msk mjölk, ca 2msk vaniljkasein/annat protein (kan uteslutas), ett par nypor vaniljpulver (ej vaniljsocker!), ½msk cocosolja, 1tsk svart kaffe, 2dl malda cashewnötter eller mandlar och 2dl malda havregryn.
Blanda alla ingridienser och rulla i det du föredrar. 

Jag höll mig till receptet ganska långt - men blandade också i lite lakritspulver jag hittade i butiken idag. Samt chiafrön och honung för att få lite mera sötma i dom. Rullade mina i kokosflingor.
Det är roligt att göra energibollar. Det är bara fantasin som sätter gränser här och dessutom kan man smaka under tiden så man vet att man är på rätt väg. Finns mycket att utveckla och experimentera här ännu!

kroppsviktsövningar

Alla har väl sett den här videon vid det här laget? Major Fitness som gör helt fantastiska saker. Hittade en till liknande video som man kan gå vidare till när man lärt sig allt som Majoren gör.
Så - bara att sätta igång och öva!

L-sit igen och ny favoritövning

Bild från Fitness-lifestyle

Idag var jag inte så pepp på mitt benpass. Jag har träningsvärk i benen och rumpan efter gårdagens cirkelträning - så jag var lite sur när jag gick in i gymmet. Tog ändå mig i kragen och inledde med benpressen som vanligt. Gick helt ok, fast jag var trög i starten. 2 set på 130 kg avslutade jag med.
Sen hade jag INGEN lust att köra utfall i smithen. Mest pga av lathet och för att jag var rädd. Så jag tog två tolvkilos kettlebells i händerna och gjorde övningen på bilden. Vilket bra val! Kände hur varje muskel i benen jobbade. Tre set på 10 repetitioner klarade jag av efter mycket stånk och stön. Riktigt jobbig och rolig.

Sen lämnade jag benen (jag var som sagt inte på humör att träna ben och var nöjd att jag gjort såhär mycket åtminstone) och tog tag i axlarna istället. Ökade faktiskt vikten på militärpressarna. Det gjorde jag endast för att den stång jag skulle använda var upptagen. Då gör man ju alltid det självklara och testar med nästa tyngre vikt. Och det gick bra. 30 kg och 3 set: 5,4,3 reps.
Gjorde sen två axelövningar till och sen avslutade jag med att gå via kettlebellssalen och testa L-sit igen. Och tamejtusan det gick riktigt bra idag!

Fick till en väldigt suddig och otydlig bild.. och en väldigt ansträngd min. Måste öva på att ha ett "det här är hur enkelt som helst"-uttryck ...


morgonfys!

Tidig morgonträning idag också! Vi var samma fyra modiga från taekwondoklubben som orkade upp för lite morgonfys. Vi kan snart bilda en egen intern klubb.
Jag hade bestämt att det skulle va hög puls idag och det är inte svårt att få till om man känner till övningar som burpees och utfallshopp. Hopp överlag är väldigt effektiva när man har lite tid och vill utmana flåset.
25 minuter jobbade vi på. 3 cirklar, den första var uppvärmning och vi jobbade enligt tabata: 20 sekunder jobb och 10 sekunder vila. 8 intervaller = 2 varv.
Andra och tredje cirkeln ökade vi och körde tre varv med 30 sekunder jobb och 8 sekunder vila.
Cirkelträning är så roligt och effektivt. Det enda man behöver är en timer och lite fantasi!

Riktigt svettigt blev det. Sådär så att efter duschen hade jag stor lust att duscha igen. Svetten bara rann från pannan.

Fotot är från gårdagens taekwondoträning - jag och Jane försöker oss på nån yoga-position som jag hittade i en fitness-tidning. Inte riktigt i samma liga som tjejen i magasinet - men det här var ju också första seriösa försöket. Jag är glad att jag fick ut benet!

Veckans upplägg

Förra veckan var det inga rutiner och lite mindre träning. Inte den här veckan. Det blir en tvärtomvecka nu!

Måndag: styrketräning på morgonen, taekwondo på kvällen
TIsdag: morgonfys med taekwondoklubben och bodycombat på kvällen
Onsdag: Styrketräning morgon och taekwondo på kvällen
Torsdag: Bodycombat
Fredag: styrketräning på morgon, bodycombat på kvällen:
Lördag: Sparringläger med Tero!
Söndag: Känna av läget - men antagligen taekwondo på kvällen.

Så se upp funbeat-kompisar! Mina träningsminuter kommer att öka ordentligt nu! Pang booom!

Nu måste jag rusa - jag har ett gym som väntar! Puss!

kullerbyttor med explosiva armpressar

Jag var lite rastlös igår kväll. Testade igen när lillkatten var under - jag tappade balansen och höll på platta till kattskrället. Men det slutade nog lyckligt till slut. haha!


Den här lördagen började jag och Kim med att ta en halvtimmes promenad till träningssalen. En timmes latchande kan man väl kalla det. Bengt teamade upp och vi övade på tornadokicks - eller 360 graders hoppande rundspark. En rolig spark, som kräver sitt övande.
Jag passade även på att öva hoppteknikerna som kommer i nästa Bodycombatrelease. Öva för att få dom att se så snygga ut som möjligt.

Testade också en grej idag som jag såg på Ponus Wärneståls blogg. Träffade honom på ATM utbildningen i Bodycombat för ett och ett halvt år sen. En riktigt duktig instruktör, skicklig taekwondoutövare och ja, ett riktigt fyspaket som just nu verkar träna mycket TRX, ViPR , clubbells och annat. Kul att han bloggar!
Hursomhelst så har han lagt upp en video på ett träningspass och ungefär vid 1:16 så gör han "Jump roll with explosive pushups" och det där bara MÅSTE jag testa var min första tanke. Såg ju hur kul ut som helst. Så jag fick både Bengt och Kim att testa det också idag. Tänk va roliga träningsmoment man kan göra med lite fantasi. Eller att nån (på internet) har fantasi åtminstone!

Hoppas ni också haft en bra start på helgen! Tuudels!