Pizza


Det går nog inte att göra en hemlagad pizza bättre än den jag gjorde idag. Himmelskt säger jag! Himmelskt!

Location:Hemma

160MM CALF LACED ICE SKATE LOW BOOTS




DSQUARED kan sin skodesign. Behöver man tillägga nåt eller pratar bilderna för sig själva? Undrar hur de är att gå i?

strejk

Jag fick nog idag av allt godis vi har på jobbet och min oförmåga att hålla mig borta från godisskålen så ungefär mellan 12 och 13 idag så inledde jag godisstrejk med godissmaken kvar i munnen. Jag fick Tessi med mig också. Hon svarade tveksamt: "...nu?" men hon var modig och hängde med sen.

Sen på kaffepausen påstod Peijo att det är bara kvinnfolk som sysslar med godisstrejk. Vi tänkte alla efter och ingen kom ihåg att man hört en karl godisstrejka. Däremot kom vi på att det är vanligare att karlar sysslar med vit månad istället. Det är ju godisstrejk på sätt och vis också.

Va säger ni om det här? Generaliserar vi åt rätt håll här? Och varför godisstrejkar inga karlar? De kanske bara inte äter godis.. behöver inte ett ord för det. Eller...?

Våga!

Det gäller som sakt att våga och sticka ut om man vill vara en stilförebild! Eller åtminstone få lite extra uppmärksamhet!
Jag tackar bloggkommentatorn så oerhört för att jag nästan fick en pokal för bästa dagens outfit!

Gluteus potatismos


Nytränad, nybastad och på ett förbaskat bra humör! Det här är ett bra sätt att börja dagen!

- Bloggar från min kära iPhone

Spyr du har du fortfarande 30% att ge

haha! Världens bästa inspirationsbild kanske? Kanske lite hårt såhär på morgonkvisten - eller så är det precis sånt jag behöver höra nu.
Jag sitter och laddar med havregrynsgröt och kaffe och klockan är 06:16. Jag tänkte att det är dags att dra igång morgonträningarna igen.  Det är onsdag idag och jag har inget på schemat ikväll och så vill jag att det ska fortsätta med - därför är det perfekt att sticka till gymmet före jobbet så har man träningen undan. För en hel dag utan planer är de mest perfekta träningsdagarna.

Förberedelse är A och O när det kommer till att stiga upp mörka höstmorgnar. Jag hade laddat kaffekokaren, packat träningsväskan och berättat åt en vän om mina planer. Hon lovade att skicka mess idag klockan 8 och fråga hur det gick. Hon lovade med en hånfull ton så att jag skulle veta att det skulle svida om jag erkände att jag låg hemma och sov istället.

Nu är det 30 minuter tills gymmet öppnar. Månne jag inte ska klara det här nu.

Tudels marklars!

En grön tröja

Såhär kan man se ut om man hållit ett Bodycombatpass direkt efter jobbet och glömt träningsskor hemma. Då får man dra passet barfota (vilket går helt utmärkt) och sen traska hem i högklackade stövlar. Eller åtminstone traska till bilen som tyvärr var parkerad ganska långt borta. Jag sa åt några som deltagit i mitt pass när jag gick ut att de ska glömma att de såg det här. Jag matchade hela outfiten med en läderjacka och den leopardmönstrade handväskan på golvet. 


En bild från Super Saturday! Yejj! Dagens andra bodycombatpass när jag använde nån sorts specialreservenergi som bara plockas fram i värsta nödfall. Sarah Galán stod på scenen och levererade så förbannat med energi så jag glömde bort att det var veckans 8:e combatpass.


Förlåt för bloggpausen förresten. Jag har umgåtts med folk, tränat och så. Ska skärpa mig!

Dagens



Jag extraknäcker som kattskötare den här helgen. Steven och Måns heter kissekattorna! Kattklönar är väl aldrig bra för kläderna, men jag kan inte säga nej till dehär sötnosarna. Klös på! Jenny håller nog!

linjen är tunn

Dessa skor borde dyka upp i H&M's butiker snart eller kanske de finns redan? Förstås tycker jag att de är jättefina. De är sådär lagom Prada-ish.

Andra Jenny hade som vanligt en annan åsikt och tyckte mer "herregud" och att man kommer att se ut som clownen Bonzo i dom där. Jag måste också medge att det är en risk...

Bilden är från bloggen: wheredidyougetthathat.com

Jag är en skofetischist


Jag och min kära blogg är med i nya numret av tidningen "Mina nya skor". Jag fick ett exemplar på posten idag. Rubriken är skofetischism. Tja, kan väl inte lägga emot där precis. Självklart Jenny ska vara med i en sko-tidning. Konceptet i sig tycker jag är oerhört smart. Att det tog sålänge att tänka ut det?

Sen pratar jag lite om skor osv i artikeln förstås. (Däremot ljuger jag angående om vad jag köper. Jag köper inget annat än mat nuförtiden. Det största shoppingstoppet i mannaminne är på gång ser ni.)

Tessis foto fick också vara med. Kul!





jag skulle inte ha ...

Bara för att jag skrev att jag inte tänker bli sjuk så börjar jag känna mig febrig. Att man aldrig lär sig vara tyst! Kom just från gymmet. Har dragit ett Bodycombatpass och är lite skakig i kroppen nu. Det bådar inte gott alls... jag hoppas på det är fanatisk inbillning.

Vi säger så.

Annars! Jag kommer att berätta nåt häftigt snart! Så kom tillbaka om en liten stund!

hälsovecka//Status

Ja, det var inte lika enkelt att göra en repris på förra veckans succé. Jag har haft 2 godisdagar hittills. Godis hör inte till hälsomat i min värld så det är superfail. Jag gillar inte hur dåsig och trött jag blir i hjärnan av godisfrosseriet. Att jobba med en tröttskalle är inte roligt nånstans.

Vad gör man åt det då när man kommit på sig själv att äta en halv godispåse? Skiter i hälsoprojektet och börjar om först på måndag? Nä, man tar tag i sig själv och gör en omstart direkt.  Det är ju vanligt att man tänker "jamen nu har jag förstört det här - lika bra att jag struntar i det här och fortsätter en annan gång".  Det är helt fel. Det är frånochmed nu som gäller.

haha. Jag är inte sådär bestämd. Det här är bara ett litet pepptalk åt mig själv ...
För faktiskt förutom lite godis så har det gått bra. Jag har hållit mig till de vad jag antar är nyttigaste lunchalternativen, samt haft bra mellanmål med till jobbet. Försöker också äta massor av kiwifrukter och blodgrape för att få c-vitamin - behövs lite extra nu i förkylningstider. Nåt sånt ska jag inte ha.


Har ni varit nå hälsosamma den här veckan då?

En award

Jag fick en fin award av Jill! Jag tackar och bockar och ska försöka göra denhär rättvisa.

Reglerna är dessa: länka till bloggaren som gett awardet, svara på fem frågor och ge awardet vidare till fem bloggare med färre än 100 följare.
1. Varför började du blogga?
-Det hela började med Lunarstorm tror jag? Med dagboken om ni minns. Sen blev det att jag startade en blogg på bloggen.fi våren 2006 och därefter bytte jag när jag ville ha bättre layoutmöjligheter. Här är jag nu  på blogspot-adressen och trivs som fisken i vattnet. Att blogga är nåt så vanligt nu så jag tänker inte ens på det. Eller så tänker jag hela tiden på det?
2. Vilka bloggar följer du?
Oj herregud. De som finns i min blogglista och sen 100 till. Bloggoholic på allvar alltså.

3. Favoritfärger?
Gult är alltid nära hjärtat.
4. Favoritfilm?
Det går inte att säga. Däremot kan jag räkna upp de filmer jag sett minst 30 gånger: Dirty Dancing, Terminator 2, Young guns 2, Cry baby...
5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför?
Jag drömmer alltid om Italien. Grekland vill jag igen och igen och igen. Bulgarien för att hälsa på en vän. Holland likaså. Australien skulle va häftigt och sen Sydamerika - kanske Brasilien eller nåt?

Och så var det vidarebefordran:
Min kära småkusin Louise. För att vi är släkt och för att hon är ett träningstok som jag. Klok är hon.

Christina: För hennes stöd längst fram på mina Bodycombatpass och för att hon rockar i allmänhet.

Maja: ska du börja blogga igen snart kanske? Vi behöver dina klokheter

Rita: för att hon är världens snyggaste paranoid.

Tomas:  Han behöver uppmuntras så att han bloggar lite oftare. Den bloggtalangen ska inte rosta igen.

Ändrade planer

Det blev ingen kettlebells ikväll. Inställt. Det var ju tråkigt, men jag fick min träning i allafall! Jag hoppade i träningskläderna direkt jag kom hem och gick ut på balkongen - som fungerar mest som ett hemmagym för tillfället. Vi köpte nämligen en stång, bänk och vikter när gymmet hade utförsäljning av gamla grejer i somras och vi köpte hem förmånligt, målade om och nu ser det nästan ut som nytt! Tillsammans med ett par rediga hantlar och mina kettlebells så klarar man sig ganska långt.  Praktiskt att man kan sköta viss träning hemma.

Knäböj var i fokus idag och det är bra att ha en pedagogisk sambo som kunde ge teknikfeedback och hjälp. Man lär sig alltid nåt nytt när nån förståsigpåare granskar en.

***

Ikväll är det sen andra gången för taekwondogrundkursen. Det var 11 stycken som dök upp förra veckan. Jätteroligt med så stort intresse. Jag hoppas alla kommer tillbaka och att det är några till idag. Vi skulle gärna ha mera tjejer med - det var endast 3 stycken förra gången. Alldeles för lite!

Godmorgon!


Dagens outfit! Måste rekommendera den här koftan från gina tricot. Den är så mjuk och skön. Den kostade 24,90€ så väldigt prisvärd.
Träningsväskan är med idag också, ska vikariera ett kettlebellspass efter jobbet. Kolla in min väska förresten! Jag vann den på super saturday eftersom jag var bland de trehundra första som anmält sig! Bra grej!






Ha en bra en, marklars!

- Bloggat från iPhone

Efteråt


Yes! Där satt den! Jag och Kicki teamade idag på combaten. Tyckte vi skötte oss hyfsat bra. Jag hade åtminstone jättekul och efter att ha snackat med några efteråt så tyckte de om nya programmet!

Så. En liten tutorial i hur man slappar efter gymmet: Man gör en svingod smoothie, på med pyjamas och sen kryper man upp i soffan och ser en film. Ikväll är det "the bounty hunter" som gäller.





Let's go rangers! Kan det tex stå på ditt smoothieglas.

Nu måste jag koncentrera mig på filmen. Hejdå!

- Bloggat från soffan med min iPhone
Location:Soffan

Idag smäller det

Äntligen äntligen äntligen premiär för release 49 på Avancia! Ikväll kl. 18! Yeah!

klant-wang

Jag är inte känd för att vara den oklantigaste människan på jorden. Min sambo har ett öknamn på mig och jag kan lova er att han använder det dagligen.

Med den bakgrundsfaktan berättar jag följande
:
Häromdagen plockade jag tvätt ur tvättmaskinen. När hälften av tvätten var ute såg jag den.. "NEEEEEEEEEEEJ!! den ska inte inte inte vara här" var tanken. Där bland allt annat låg min nya fina gråa t-shirt från Alexander Wang. Den som enligt anvisningarna skulle sättas försiktigt med snälla händer ner i ljummet vatten och man skulle dutta försiktigt för att sen varsamt plocka upp och försiktigt försiktigt bre ut den för att torka på plant underlag och då helst till en ljummen söderhavsbris och klassisk musik. Nu hade den istället körts på 40 grader och full centrifugering! Så tvättar Jenny minsann! !*pratar med manlig röst*

Andra Jenny lade förstås allt i en fin jämförelse: "ja, det är som att du skulle ha tagit kristallglasen och slängt dom in i diskmaskinen helt enkelt".

Nå, ingen större skada skedd. Den har bara blivit liiite mindre.

jaa!

Nu är det som vanligt igen! Energin är tillbaka. Solen skiner och livet är underbart! Älska endorfiner!

foto: ulenius

en parentes

projektet "hälsovecka 2" började inte så bra. Åt godis hur mycket som helst igår. Men gårdagen hör till det förflutna - jag ska vara duktigare idag!

//stålkaraktären

En anledning

Godmorgon marklars!

Ja, inte gick det snabbt att komma ur sängen idag heller. Det här vädret är så inspirerande - verkligen.

Idag blir det träning av! Jag håller kettlebellspass på Avancia efter jobbet. Åtminstone efter det så kommer solen fram! Åtminstone i min lilla hjärna. Är man trött och på skithumör så är ett träningspass det bästa botemedlet. Åtminstone jag fungerar så och jag tror inte jag är unik på den fronten.
Som tårtan på spiken så blir allt ännu bättre på kettlebells när alla deltagarna är så himla härliga! Jag har aldrig gått ur kettlebellssalen med dåligt humör!

Cowboys & Aliens

Kom just hem från bion. Cowboys & Aliens med Daniel Craig och Harrison Ford i chefsrollerna. Vad kan jag säga? Daniel hade en fin rumpa. Den var i bild ofta. Se så fin:


I efttersnacket efteråt efterlyste jag lite variation på hur aliens ser ut. Fick frågan om jag ville ha variation på cowboys också. Jag sa "nej, det finns bevis på hur de ser ut - det finns inga bevis på hur aliens ser ut däremot". Men där hade jag fel minsann. Min sambo dumförklarade mig och berättade att det finns visst bevis: Alien 1,2,3 och 4!
Så - va är jag nu här och kräver onödigheter?!

Helt ok film annars. Underhållande action. Behövs ingen längre analys alltså.

gnäll

Det fungerade inte att shoopa till den här dagen. Jag är helt slut. Undrar om jag håller på blir sjuk? Jag hoppas verkligen inte det. Jag är nog bara trött.

I vanliga fall botar jag måndagströttheten med ett bodycombatpass och det brukar ALLTID rädda mig. Nu har jag bytt bort det idag och då slutar det såhär istället: Måndagsdepression.

Vi ska kanske på bio nu. Cowoys and Aliens. Kanske det räddar det här?
Btw: gjorde också en sån apomelett till middag så vi slängde bort den. Så lyckad är den här dagen.
Ja! Så fick jag just veta att jag borde ha fått nyaste ELLE med posten idag. Så jag är ELLE-lös också.

Nå. Jag lovar att vara tillbaka fit for fight imorgon! Då är det muntrare tongångar här. Promise, cross my heart and whatever...


foto från en bättre dag:

I wanna shoop baby!

Den här veckan startar vi med ett shoop-humör tycker jag! Shoopedupedup!

Banan

Ni har grubblat över det här förstår jag. Hur jag ser ut när jag äter banan.  Den här BJUDER jag på:



På tal om banan och sånt så har jag ansträngt mig den här veckan att äta hälsosamt och lämna bort skräpmat. Jag vågade inte säga nåt i måndags över mitt huvudlösa projekt för det är många måndagar jag försökt och sen klarat mig till tisdageftermiddag.
Den här veckan har jag dock gjort följande:
  •  inte ätit morotskaka som det bjöds på på jobbet. Åt smoothie istället.
  • tagit 0 stycken polly-godisar ur godisskålen
  • öppnade inte Amarone-flaskan i helgen utan drack vatten och fruktsmoothie som nöjesdricka. (Det hjälpte att de pratade om nykterhet på Skavlan. )
  • tog inte lunchalternativet med vitchokladspannacottan till efterrätt utan valde rotsaksgratäng istället. Veckans lowpoint bör jag väl tillägga. Det ska jag inte göra om.

  • Jag har varit duktig med mellanmål
  • Ätit lagom stora portioner 
  • Ätit förståndigt efter träningspassen
  • Ätit ungefär 6 mål om dagen och inga snacks däremellan
  • Alltid valt de mest hälsosamma lunchalternativen. Inget friterat!


Det enda lilla "snedsprånget" var gårdagen med allt snaskande på gratissaker de bjöds på Skördefesten. Men jag är inte en sån som får dåligt samvete av dylikt så jag sov gott inatt. Jag hade planerat att synda  idag igen med att äta kanelbullen som jag köpte igår - men till min stora besvikelse visade det sigatt min sambo redan ätit upp alla. Jag har nu förklarat att man inte får pluspoäng för sånt.

Jag är nu väldigt motiverad att köra samma koncept en vecka till. Åtminstone till fredag. Är nån annan på G med hälsovecka?


...ni vågar int!

Skördefest!

Ja, istället för att springa halvmaraton i Stockholm idag så blev det skördefest för hela slanten.  Runt om på hela Åland fanns öppna gårdar som man fick besöka. Idag hann jag och gänget jag var med till 4 gårdar. Ganska bra jobbat med tanke på att vi kom iväg ganska sent runt ett-tiden.
Det var fint väder idag så det var perfekt för festligheter! Jag kom hem med äppelsylt, äpplen, kanelbullar och sen också med en en bolstaholmburgare i magen. Bröd och rökt fisk hade gärna fått komma med också, men så blev det inte den här gången.










 (En travsimulator)