en arkenbetraktelse

Läste att Peppe ville ha en påminnelse om att skriva om äckliga krogar. Plötsligt dök tankarna från gårkvällen upp i mitt huvud.
Jag var på en riktigt trevlig fest hos andra Jenny och vi bestämde såklart att fortsätta till den stora arkipelagos som drog folk som aldrig förr nu när det är Rockoff och högsommar.
Det var stora folkmassor ute igår och vi satte oss ner och betraktade hela spektaklet: dom som var lite för fulla - men ändå mirakulöst klarar av att bära en drink utan att spilla, förundrade oss över hur kjolar och byxor inte hör hemma på krogen längre utan att man ska endast ha en liten topp på sig.. och sen försöka festa hela kvällen utan att visa rumpan. Däremellan skrattande gäng och små grupper människor med allvarliga ögon från såna som antagligen höll på att lösa världsproblemen och sen ett gäng testosteronstinna småpojkar som skulle börja slåss. Är det inte härligt så säg?
Om man befinner sig i ett vaket tillstånd efter klockan 01-02 på arken så är turen till toaletterna alltid mest spännande. Det är tjejer som gråter, nån som spyr, nån som är irriterad och sen så möter man oftast en hel del zombies på väg ut...då ska jag inte ens gå in på vad jag hört försigår på pojk-wc, där urin-historier har sin början!

Fast det är en väldigt intressant studie så tror jag att jag ska ha större festkängor på mig nästa gång och riva loss på dansgolvet istället och skippa analysen - för den får mig att känna mig gammal. Även om det är gammal på ett välkomnande sätt så föredrar jag dansskorna.

Det blev inte korv-görans efter arken. Kön var för lång.

Sommarläsning

Även om min semester känns som att den varit mikroskopisk så har jag hunnit med en hel del när jag skördar igenom fotona i kameran. Då har jag inte alls varit så flitig med fotograferandet som jag planerat.
Några böcker hann jag läsa. Under rumänien-resan plöjde jag igenom 2 bra böcker, sen en ljudbok i bussen på väg upp till fina pampasskogarna. I HC började jag läsa en bok, men avslutade den aldrig.

Första och den som var bäst var Eva Wahlströms biografi. Vilken inspirerande bok alltså! Jag kunde knappt lägga ifrån mig den faktiskt. Finlands första/enda(?) kvinnliga proffsboxare berättar om sitt liv mot stjärnhimlen. Hon berättar utan gnäll över hur hon kämpat för att få träna boxning fast hon är tjej. Med en attityd som flera kunde ha bevisar hon åt mansgrisarna som vill stänga ut henne från gymmen att hon nog kan boxas fast hon är tjej. Mycket bra bok. Dessutom innehåller den ett ton träningsmotivation också. Det är alltså bara hemåt att läsa Evas bok med andra ord.




Efter Evas bok läste jag Johans Storms "Skumtimmen". Helt rekommenderbar sommardeckare. Den läste jag också så snabbt jag kunde.

Sista bokrekommendationen jag kan komma med var "Mannen som sålde sin ferrari". Utmärkt bok om hur man ska få sitt liv mer fulländat och hitta balans i livet. Mycket läsvärd - fast jag lyssnade ju den här gången - och ger en hel del eftertanke.
Lite störande att den här boken var en ljudbok faktiskt, för den innehåller en hel del citat som jag gärna hade läst igen några gånger och kanske gjort lite understreckningar i. Så nu är jag kluven om jag måste köpa boken också.. men det orkar jag knappast.



En parentes  om boken jag aldrig läste ut. Miika Nousiainens "hallonbåtssflyktingen". Otroligt rolig bok om en svensk man som är fången i en finsk mans kropp. Han är en nationaltranvestit helt enkelt. Boken börjar utmärkt, men tyvärr så höll det roliga inte hela vägen. Men har du chansen så läs början - den lockar till många skratt!

semestercombat

Ja, hej. Hänger ni med ännu?

Min semester går på sista veckan nu. Jag försöker nu inbilla mig att det nog blir bra att återvända till jobbet nästa vecka - men mest tänker jag inte alls.
Igår gjorde jag ett litet studiebesök till Wasa Sports Club. Bodycombat med Pia Niemi. Det är märkligt hur bodycombat blir mycket tyngre när man inte står på scenen själv. Ska jag nämna att jag har träningsvärk idag? Två veckors paus från combaten sätter sina spår om vi säger som så. Men Pias combat var hur roligt som helst, proffsig som hon är så det var riktigt roligt. Men det är ju bodycombat nästan jämnt, eller hur?

Annars då? En sväng till jakobsdagar har jag hunnit med, sen träffat en hel del gamla vänner och så har jag försökt göra ingenting däremellan. Det där sista är svårt att få till tycker jag, men jag gör mitt bästa.

Äh, nu ska jag fortsätta med mitt liv offline. Det är ganska skönt faktiskt.

Hörs sen när jag återvänder till verkligheten!

Ha det bäst!


editerat någon timme och en potatissallad senare:
Jag noterar att jag skrev att jag återvänder till verkligheten. Hm? har det gått så långt så jag menar att bloggning facebookning och annat cyberspace-liv är verkligheten?
Nu tänker jag tolka det där som att jag menar att jag återvänder till mitt rutinliv iform av att vakna hemma i egen säng, gå till jobbet, träna på fasta tider och frukosten inkluderar havregryn och blåbär. Just det.

Gabilslåpi

Dags för årets viktigaste löptävling var det igår: Gabilslåpi. Bysbor och villa(sommarstuga)-grannar samlades som vanligt på Gabilsvägen för att cykla eller springa runt hela Gabilsvägen. Det är en sträcka på 7 km och man får cykla/springa hur många varv man vill.
Jag hade tänkt träna som en idiot för att slå fjolårets tid på 40 minuter och 51 sekunder. Med facit i hand så har jag registrerat 4 ordentliga löpass i min träningskalender i år så den planen gick ju inte så bra. Jag har sen 8 registrerade löpbands-spring i kalendern men de sträcker sig på max 20 minuter så de räknas knappt.
Men, med envishet kommer man ganska långt. Jag sprang flåsande i mål på 40 minuter och 17 sekunder så jag klarade det! ..fast det trodde jag inte när jag kom i mål för jag hade i minnet att jag sprang under 40 minuter ifjol så jag var lite besviken igår. Nu har jag kollat upp fakta och ska fira min personliga seger med att gå till mommos och äta lite uppfryst tårta som hon sparat åt mig från sin 85.års dag. Det blir bra det.

Jag tänkte att det går säkert bättre att springa i rosa. Bilden tagen just före jag tog en slutspurt in i mål. Ser förvånansvärt pigg ut.. i verkligheten hade jag frossa och maxpuls  men sånt kan minsann linslus-Jenny gömma undan när kameran dyker upp!

En resa, två böcker och en trevlig helg senare...

Hej på er marklars!

Nu har jag återvänt från ett hett Bukarest och ett åskigt transylvanien. Efter det har jag hunnit med trevliga kvällar i vårdö och på min egen balkong med trevligt sällskap. Fullt ös hittills på semestern kan jag säga att jag haft och det slutar inte ännu. Idag åker jag iväg till HC (Härlvax city) och stannar en vecka. Där har jag planerat in lugn och ro, samt delta i en viktig och ärofylld löptävling (Gabilslåpi) och senare i ett bodycombatpass på wasa sports club.
Viktigt det här med träning för jag har inte tränat på en vecka och jag håller på får frossa av abstinens! Jag ska just iväg till gymmet för ett sista innan jag far iväg.

Sen hoppas jag att ni har haft det bra så länge jag har varit borta. Nu ska jag skynda - i semestertakter alltså!
Tuudels!


Jag far och hälsar på Dracula jag nu!

Jag inleder min semester med en några dagars resa till Rumänien. Ikväll bär det iväg till Helsingfors och sen vidare. Jag tar inget ansvar för när den här bloggen uppdateras igen. Kanske i övermorgon - kanske nästa vecka- kanske i augusti när semestern är slut. Who knows? Men ni har ju så fint väder att vara ut i så ni är väl knappt in här och kikar iaf.

Ha det bäst! Det ska jag ha!

New York

Min gullis har gjort ett (analogt!)  fotoalbum av vår New York-resa som vi gjorde i höstas. Efter att jag kollat igenom det kunde jag lugnt döpa albumet till "Jenny äter sig igenom New York". Bland annat dessa figurerade:

(sen observerar vi diet Snapple)

..som sagt några stycken.

Semester-Jenny

jag mötte en man

Jag drack mitt morgonkaffe och läste ledaren till Ålandstidningen idag. Korv-göran, som är hetaste ämnet den här sommaren, är på tal. Det börjar bli lite irriterat nu när ålänningarna (dom som är mot K-G alltså) envisas med att prata om att de ska köpa kokt korv när det öppnar. Jag tänker beställa in en kebabtallrik sen när de öppnar - eftersom jag är lite smartare.

Det var inte det jag skulle säga nu btw. Efter morgonkaffet skyndade jag ut på min morgonpromenad för att möta upp andra Jenny. Jag gick och var aningen irriterad över ledaren (det krävs inte så mycket på morgon) när jag mötte en glad gubbe som jag träffat på tidigare en morgon. Han stannade och frågade på knagglig svenska om jag var från fastlandet. Han var säker på att jag inte bodde här men när jag sa att jag gjorde det blev han ritkigt förvånad över att han inte sett mig tidigare. Han har tydligen koll på alla ålänningar gissade jag då.
Han trodde också att jag jobbade nånstans som jag inte förstod var det var - men nu har jag förklarat för honom att jag sitter framför en datorskärm hela dagarna.
Hursomhelst så var han jätteglad och trevlig och efter det var jag på bra humör igen och jag log för mig själv många promenadsteg efteråt.

Slutsats: glada och trevliga människor gör mig så himla glad.


Läxa:
Ler man mot omgivningen ler omgivningen tillbaka. Tänk på det nästa gång ni möter nån på gatan!

Idag kan jag bara säga en sak

1 dag kvar!!









..till semestern alltså.

You're not in the mood? Well you get in the mood!


Dagens outfit serveras här, toppat med skor från HM och träigt armband från marimekko. Så här såg jag ut tills jag bytte om till bodycombatkläder och stack till gymmet. Det var sista passet före semestern nu. Sjukt länge sen jag hade 3 veckors paus från det.. vilken fin träningsvärk jag kommer att få sen när jag kommer tillbaka. Härligt.
Nu blir det ingen mer träning - förutom två morgonpromenader - före helgen. Då ska jag göra nåt hemligt hela helgen och det kommer att bli så jäkla tungt och roligt. Får inte säga nu just vad det handlar om, men jag säger ju åt er förstås så fort som möjligt.

 Annars då.. på tal om rubriken.
Vi har dammat av "Seinfeld" här i huset nu och jag tror nog ännu en gång att det finns ingen serie som är bättre än den. Larry David är en sitcom-gud.  Manuset till dagens avsnitt kan ni läsa här och jag tycker vi kan avsluta det här inlägget med två fina citat av George:

George: You ask me to have lunch, tell me you slept with Elaine, and then say you're not in the mood for details. Now you listen to me. I want details and I want them right now. I don't have a job, I have no place to go. You're not in the mood? Well you get in the mood!

George: I know less about women than anyone in the world. But one thing I do know is they're not happy if you don't spend the night. I could be a hot, sweaty room with no air conditioning and all they have is a little army cot this wide (Displays with French fry) You're not going anywhere.

Dagens träning

Ja, det var ett bodycombatpass som behövdes för att jag skulle bli till folk. Jag har varit världens gnällspik idag, dödstrött och stämplat mig med både början till förkylning och kräksjuka. Nu har jag just varit med Kicki och tränat på ett teampass som vi ska drar på Avancia imorgon och allt känns tipptopp igen! Träning reder upp det mesta helt enkelt!

Nu sitter jag och äter för att sen skynda iväg på taekwondoträning i parken. Så skönt att vara ute i den här värmen... fast solen har försvunnit nu. Jag hoppas inte regnet dyker upp sålänge jag är ute och vimsar.

yees. Over and out.

en liten trevlig hälsning

Se vad som väntade på mig när jag kom hem!  Sara hade sett det här vykortet och tänkte på mig så hon skickade det åt mig. De va ju trevligt att Sara tänker på mig när hon ser en vältränad karl i blöja! hehe. Tack gulle! :)

(det är en gymreklam btw...)

Gårdagens fest - da outfit


Igår var dagen G. Dagen jag plockade upp mina Gucci-plattformar ur lådan. De inhandlades på en outlet i Milano och det är väl först nu jag smält att jag köpte dom. De är svinhöga, men förvånansvärt bekväma. Mina fötter höll hela kvällen faktiskt. Det är bara balansen som krävs. stiger man snett kan man nog lätt bryta foten tror jag...

Sen har de en liten feature också. Det samlas luft mellan foten och skon när jag går så det kommer ett  fint slafsande ljud vid varje steg. Det låter som att jag har varit i sjön med dom före... eller som Peijo så fint lade fram det: "De låter som ett fullbordat samlag". hehe.
Som tur hör man mest ljudet när jag går på en matta eller annat som tystar ner själva klackljudet. Som tur!


Sen såg jag att supersbloggaren Karla hade inhandlat dylika fast röda. Så fina!..men hon nämner inget om att hennes skor skulle ha ljud? hm..

(Skorna förtjänar nog en  noggrannare presentation senare tillsammans med det andra paret skor jag köpte i Milano...så to be continued!)

Idag i bilder

Vissa körde med kitesurfning och andra låg och pressade i 150! Bilder från en skön dag i Degersund kommer här (och ja, jag vet att jag är blek så inga kommentarer om det behövs):


Jag lever livet

..nu just. Jag har med kameran så jag tror jag hinner lägga upp en fin sommarrapport från Åland sen ikväll. Nu är det beachen som gäller och solbränna deluxe är målet!

Tjohooo!

träning och AW

Snart är det dags för after work. Men först ska jag dra iväg med Peijo på dagens andra gympass. Vi är totalt galna. Men imorgon blir det ingen träning - då ska det vara fint väder och jag ska ligg på playan hela dan!

Jag antar att det inte bara här på Åland det är fullständigt perfekt sommarväder idag? Det lär bli hett på terassen sen. Tjoho!


(bilden är från en fin sommarfest ifjol)

McQueen Resort 2011

Bilder från första kollektionen från Alexander McQueen utan herrn själv är ute nu. Sarah Burton står vid rodret den här gången och jag tycker hon lyckades riktigt bra. Tänk om man fick ha den där jackan på första bilden i sin garderob till exempel....

En klickolycka hände idag

Ups. Plötsligt så var bland annat det här på väg hem till mig nu...HM.com is the place to be!

Älska jackan! Pudlar!