dagens observation

En bisseboss i mitt kök. Aktivitet: bakar pizzadeg.

blondinbella och toapapper

En tanke som slog mig när jag gick ut från butiken idag med matkassen och wc-papper i handen, var den att jag tänker alltid på Blondinbella och ett av hennes blogginlägg när jag är i den situationen.
Ett inlägg om hur pinsamt hon tyckte det var att köpa toapapper för hon tyckte det var att skylta till hela världen att hon bajsar. Jättepinsamt.
Sen tänker jag också på ett som hennes sambo hade i sin blogg där han retades med Blondinbella och envisades att ställa wc-pappret i närheten av henne och så hade han en bild när hon står och är helt generad på gatan.

Varenda gång jag handlar wc-papper dyker dendär tanken upp i skallen på mig. Jag tycker personligen att det nog skulle vara mycket mer pinsamt att inte använda wc-papper överhuvudtaget...



Har ni nån såndär fjantig tanke som ni tänker varje gång ni gör någon specifik vardagssyssla?

gissa trenden

Personalen på lyxiga web-varuhuset net-a-porter.com outar sig på facebook. It's denimania!

it's not a bug, it's a feature





Alltså, blogger har en liten "feature" i sin bilduppladdningsfunktion idag. Jag måste ha sparat bilderna liggandes till höger för att de ska visas rätt väg på bloggen. Det tog några minuter innan jag fattade logiken. Sparar jag fotonen  rätt väg laddades de upp liggandes till vänster som fotot längst upp. Sparar jag fotot liggandes till vänster laddades bilden upp uppochner. Gah!

Skor: scorett
tights: vet inte, hm antagligen
tunika/lång topp: american apparel
väst: forever 21
Sen kom jag på att jag måste ha ett jättehäftigt halsband till också, men det finns inte med på fotot.

Fitness magazine eller Kalle Anka?

Skönaste stunden idag. Jag sitter nyduschad efter kvällens bodycombat i soffan och känner hur kroppen är slut. Framför mig har jag ett gott kvällsmål och en Pauluns smoothie som han jag bor med köpte åt mig idag.
Han är förresten inte hemma nu så jag får riktigt njuta för mig själv. Jag ska bläddra i min fitness magazine som jag köpte idag, sen läsa min Kalle Anka* och kanske lackar jag tånaglarna också för att riktigt festa till det.

Så skönt!

Har förresten grym träningsvärk efter gårdagens ben&rumpa-träning så jag är lite rädd för morgondagen faktiskt.  Vi vet ju att första dagen träningsvärk bara är en liten varning för morgondagen.

stay tuned. En dagens på kommande i nästa inlägg.

(*för jag är ju en Kalle Anka-prenumerant ifall nån missat)

noisy kittens!

Haha! Det här måste vara praktexemplet på hungriga kissekatter. För sött!
hittade länken hos Signe.

statusrapport

Nu 19:07 är jag klar med steg ett: städa bort vinterkläder, sortera kläder som ska säljas och såna som ligger i en "andra chansen"-hög. Jag måste fundera på saken till imorgon. Då bär jag ner sommarkläderna från vinden. Det är roligt, lite som storshopping!

Dagens fynd: en svart tunika från american apparel som jag köpte i New York i höstas. Den låg intyngd långt i ett hörn. Den är oanvänd tror jag till och med. :O

Nu ska jag köra igenom Caroline Nilssons 17 minuter ben & rumpa innan det är dags för taekwondoträning!

stora garderobsrensningen

Ja, idag är det dags. Det finns risk att det blir ett flera dagar långt projekt men det måste göras nu. Vårstädning i garderoben! Pepp pepp.
Så, nu tar jag ett djupt andetag och bara tar itu direkt. Nu... så..börjar jag... strax...ok..inte nu men nu...

en god natts sömn


Jag visade aldrig min leopardmönstrade sängkläder jag beställde från HM. De har nu testats i användning och i tvättmaskinen och de är lika sköna ännu. En liten knapp i öppningen på påslakanet har lossnat, men de flesta lakan är ju utan knappar överhuvudtaget. Sålänge täcket hålls fint inne i påslakanet är jag nöjd!
Ja, jag rekommenderar alltså. Vet inte vad det är, men de är väldigt sköna. Bästa jag har!

(så ursäktar jag, men vi kör omanglat än så länge)

ett träningscitat

Carolina Gynning är väl inte känd för att ge de smartaste "komma iform"-tipsen. De brukar låta något i stil med "ät inget och du blir smal". Men häromdagen skrev hon nästan nåt vettigt. Det hjälpte mig iallafall att ta mig till gymmet och styrketräna den där ena dagen förra veckan.

Ett tips till er som vill få fin kropp är enkelt. Det är bara att fortsätta med träningen även om man har mycket att göra och kan vara trött. Det är bara att ta sig i kragen och ta sig till gymmet.
Just det där att ta sig i kragen är viktigt ifall man verkligen vill komma iform. Det hjälper inte att ta sig till gymmet en gång. Tyvärr. Heh. Jag tänkte skriva att det inte finns genvägar, men det finns det ju. Till rätt pris. Men då får man bara snygg kropp. Inte en stark funktionell kropp och god kondition. Då är det träning som gäller.

Sen en bild på fina Carolina i sina fiiiina Gucci-skor. Bilden är stulen från hennes blogg.

Fina Marcella

Såhär vill jag också se ut! Jag tycker Marcella är en sån skön ny fläkt i modebloggsdjungeln. Jag börjar nämligen vara lite trött på Kling*-looken och Marcella bjuder på nya idéer.


*med det sagt menar jag inte att jag på nåt sätt tycker att det är fult.

Veckans träning

Förra veckans träning blev inte riktigt som planerad, men jag kom ändå upp i 310 minuter.

Måndag: bodycombat
Tisdag: taekwondo
Onsdag: bodycombat + 2 km på löpbandet efteråt
Torsdag: styrketräning. Ett riktigt benpass som gjorde att jag hade träningsvärk resten av veckan.
Fredag: -
Lördag: en skön morgonpromenad i vårsolen!
Söndag: -

Matmässigt blev det lite kaos förra veckan. Var otroligt sötsugen och åt bulla 3 eftermiddagar. Jag fuskade med mellanmålen och jag gissar att det var det som var boven.
Inte blev det bättre idag när en kollega bjöd på en jättegod chokladkaka. Så, skärpning från imorgon då alltså...som man brukar säga.

Den här veckan inviger vi träningen som vi alltid gör. Bodycombat! Yes!

på fejjan

Jag och Maja har haft det här problemet i många år nu. Hur fördela tiden mellan de två på ett bra sätt? Vi brukar försöka synka våra möten med dom och ibland lyckas det och ibland lyckas det mindre bra.. Nu märker vi att det är flera (många fler!) som lider av samma problem. Ett lyxproblem förstås, men ändå...


Gulligt!

Om man söker på "baby" på flickr.com så hittar man såhär gulliga bilder! *dör*




Källor:
Bild1
Bild2
Bild3

Ny bäbis!


Det blir en bra dag när man får veta att ens vän har berikat världen med en söt liten krabat. Grattis till nya familjen! Jag är så glad!

morgonprommis

Ja, jag byter gymmet mot en morgonpromenad i soolen(tittar ut och försäkrar, ja, den är där ännu). Största motivationen är att jag glömt min telefon på jobbet. Så det är ditåt vi traskar först.

Trevlig förmiddag! Ut och njut av vädret nu!

AdR - fashion maniac


Anna, moderedaktör för Vogue Nippon, catwalkklädernas okrönte drottning och streetstylisternas högsta dröm. 


(Anna tar ashtanga-yogaklasser varje morgon...Jag antar att man måste det som moderedaöktör för ett stort modemagasin. Det ingår ingen fetma i den yrkesrollen tror jag bestämt)


Hello Specci!


Dagens upptäckt! Snyggaste glasögonen från Tom Ford! Me lajkiii!

den långa svarta

En av sommarens stora trender kan jag kruxa av nu. Långklänningen. Vi börjar med en svart variant från hm och drömmer vidare om Acnes randiga.
Denna är überschön alltså. Så tunt mjukt tyg. Det kommer att bli en favorit kan jag säga. 9,90 från HM! känn på den!








Nya skor!!!11

Ja, sådär gick det. Ett hm-paket kom på posten idag. En jacka och en klänning åker tillbaka, kvar lämnar en klänning och två par skor. Jag ska mannekänga klänningen åt er sen.
De högklackade skorna hade jag bestämt före att jag skulle skicka tillbaka för på bilden såg de glansiga och rosa ut. Men när jag öppnade paketet var de sandfärgade och precis som jag ville att de skulle se ut. Bekväma dessutom när det är resårband kring foten.





dagens combat

Tja!

Vilket skönt pass ikväll! Det var glada deltagare och jag tror alla hade riktigt roligt. Jag fick alla att ropa kiai i flygfrontsparken i låt 4. Flera gånger! Så roligt! haha!

Meen , börjar känna att jag dragit den här relaesen några gånger nu. Det börjar kännas lika ansträngade som en rask promenad nu och det är kanske lite för slappt. Nå, drygt en månad kvar så får jag börja nöta in sommarrelasen. Hoppas den är braaa! ,..och att de har fångat kampsportskänslan bättre än i den här releasen. Jag gillar när de har mer specifikt kopplat koreografin till nån speciell kampsport så man får leka lite med temat.

Do you wanna be on top?


Tjena marklars!

Jag har absolut ingenting vettigt att komma med idag. Eller, jag har mina idéer men jag har inte tid faktiskt.
Jag tänkte att jag underhåller er med lite foton från träningslägret vi hade i helgen sålänge.
Jag är ytterst tillfreds idag. Vet inte riktigt varför, men jag är glad och harmonisk. Inte dåligt för att vara en tisdag, va?






kvällens combat

Ja, man ska inte gå och göra 100 armpressar en dag och sen nästa dag förvänta sig att man klarar av att göra armpressar smärtfritt. Ha!
Idag på styrkelåten så försökte jag verkligen få det att se ut som att jag gjorde ordentliga armpressar. Jag koncentrerade mig och försökte strunta i att det tog sjukt i musklerna. haha. Hur slutade det då? Jo! jag föll ihop när det var ca 4 kvar. Rakt ner pladask! haha! Jag hoppas att så många som möjligt var upptagna med sina egna armpressar så de missade vad jag höll på med på scenen.
Ganska roligt det där, när man absolut inte orkar en till. Det tar bara slut direkt. Pang.

Jaja, annars var det riktigt fin energi på kvällens pass. Flera nya som jag hoppas kommer flera gånger.

Så, hur är det med er då? Fått tränat nåt idag?

Ska vi godkänna det här?

Se nu vad Wenthworth Miller har ställt till med. Han har gått från det här:

 till det här:


Jag anser att som en av världens sexigaste och snyggaste filmstjärnor tar man inte sin uppgift på allvar om man lägger sig i det här skicket? Skulle detta vara accepterat om Megan Fox gjorde samma sak? I do not think soo.
Med uppgiften kommer ett ansvar. Look hot always!
Så, boka träningstid åt killen till Brian Abercrombie och sätt honom på en sträng Atkins diet så vi får se nån ändring här! Pronto!

Veckans träning

Det blev många minuter träning förra veckan. Mycket kampsport och 3 bodycombatpass och sen lite styrketräning på det.
Som tur har taekwondoträningarna varit ganska lugna, det var bara torsdagens pass som drog fram svetten ordentligt, samt slutet på gårdagens träning när vi fick göra över 100 armpressar för att vi var tröga (stod i dålig frontställning -> 30 armpressar, gjorde om misstaget -> 30 armpressar, IGEN -> 50!). Sköönt! som vi brukar säga...
Styrketräningen gick bra i början på veckan. Jag var tidseffektiv och tränade lite före mitt combatpass vilket gjorde att tisdagens styrketräning blev lite kortare i tid. Sen efter det gick det inte så bra för jag fick sån träningsvärk så jag "avbokade" torsdagens styrketräning och städade istället.
Lördagens träningsläger var också väldigt lugn, den kan nästan klassas som vilodag ansträningsmässigt. Lägret var intressant, men det gick inte ut på att ta ut svetten och pulsen så högt det går.

Måndag: styrketräning + bodycombat
Tisdag:    uppvärmning på löpband 20 min 2,8 km + styrketräning.
               Taekwondo
Onsdag: bodycombat
Torsdag: Taekwondo
Fredag: -
Lördag: Självförsvarsträningsläger
Söndag: bodycombat
             Taekwondo

sockersött!

Oj oj. Vi hade besök av två små sockersöta tjejer i helgen. De såg till att vi inte sov bort dagen och att vi höll oss lite aktiva med att måla med kritor, bygga Petson och Finduspussel, öva olika sittställningar på pruttkudden, samt hur man ser till att ha så roligt som möjligt på en tråkig restauran som Indigo. En riktigt rolig helg alltså!
Sen lånade vi deras pappa till träningsläger på lördag också.



Likheten med Maggi Simpson var stor. Fniss!




Pappas flickor!

Nytt hår!



Att ha nyklippt och nyfärgat hår ger ungefär samma känsla som att ha nystädad lägenhet. Allt känns mycket lättare och man är automatiskt på bätre humör.
Igår började jag dagen med att sitta i frisörstolen i 2,5 h och jag är helnöjd. Julia på Klipp upp vet precis hur jag vill ha det. Viisst är det härligt med en frisör som förstår en direkt och som man känner sig trygg med?

Ego-jennys-hår-bild-kavalkad på kommande ! Watch out!







En liten paus

Good morning sunshines!

Det blir nog antagligen inte mycket bloggat i helgen som stundar. Vi får storbesök från Jakobstad nämligen. Så vi återkommer säkert på söndag om allt går enligt planerna!
Sen kan ni tänka på mig imorgon på förmiddagen för då sitter jag och njuter i frisösstolen. Det var aaalldeles för länge sen. Nu för tillfället ser jag ut så här igen:



Ha en skön fredag och festa lugnt!

Britney före och efter

Jag minns när Britney förklarade i en intervju att "hon inte ser sig som en förebild" och på så sätt förklarade sig oskyldig till anklagelserna att hon skulle vara en dålig förebild för sina fans - genom att strunta runt helt perfekt och porrig i sina musikvideon bl.a. Detta före hennes sammanbrott förstås.
Nu visar hon äntligen att hon kanske ha börjat tänka om. Hon har godkänt att oretuscherade foton på henne får visas. Det är bra tycker jag. Fast man vet att alla bilder i dagens tidningar och reklamer är fixade så glömmer man ändå att tänka på det och drömmer orealistiskt om de smala benen, den cellulitfria rumpan och platta magen. Fast Britney har en sån snygg kropp så hittar de nog saker att ändra på.. så tragiskt.

Mera om saken här.