Krakow


Ja, imorgon efter jobbet så bär det av mot Sverige och sen på tisdag flyger jag med mannen med två bekanta till Krakow. Jag tar inte med min dator, så om vi inte springer förbi ett internetcafe så kanske det är tomt här från och med imorgon.
Jag ska ta det lugnt, försöka fånga så mycket som möjligt med min kamera och njuta av det världsarv som Krakow är.

Ha en skön sista februarivecka! så hörs vi och syns när vi hörs!

ge mig ett nytt strykjärn!

Ååååh! Varför gick jag inte raka vägen till strykjärnsbutiken direkt jag läste Kaajas inlägg om nya strykjärnet? Nu går det inte länger. Mitt billiga gratis sladdlösa ellos-strykjärn orkar inte hjälpa till idag. Jag som riktigt laddade energi till gardinstryktning till och med! Jag har beställt de vita volanggardinerna från hm.home men jag måste få se dem strukna för att veta hur det ser ut... åå frustrationen är stor nu.

mina nya gardiner. Fina va?

så skönt!

Igår supernjöt jag. En hel lördagkväll i soffan under filten. Det är första lördagkvällen på säkert en månad som jag inte haft nåt program och jag tror det är först om tre helger jag har chans att uppleva det igen. Hoppas hoppas. Det är nog mitt hektiska schema som ser till att jag inte blir frisk från min förkylning, men vad kan man? Jag ska ta det lugnt på min resa jag ska göra i veckan har jag tänkt. Minisemester i februari är inte fel anser jag.. för bort från det här mörka skräpvädret vill man ju! fast.. jag vet inte om jag slipper det det här gången. Tror inte att de ligger på playan i Polen nu just...Men ombyte av miljö får jag iaf!




Sonia Rykiel pour HM

Jag älskar ju gult! Så det blev en gul basker:


Den här tröjan:

Den här kjolen:



...bland annat. En söt liten svart läderjacka till det där och ett par svarta klackar och jag är redo att möta min vår! ...(såvida plaggen passar då alltså)


bild: milk

att ta det lugnt..

...är en utmaning när man har mycket att göra.

Usch, tänkte bara säga att jag är sjuk, fick hög feber i torsdags och igår och idag lider jag av allmän trötthet, sjuk hals och huvudvärk. Jobbigt att ta det lugnt när man är halvdålig... men jag försöker hålla mig till soffan ännu nu på förmiddagen. Jag ska ut och resa nästa vecka och då ska förkylningen helst vara putsväck. Annars börjar jag gråta tror jag.

Så, nu ska jag dricka klart min finrexin och fortsätta köa till hm.com. Klockan tio smäller det.. en timme och 10 minuter kvar. Sen får jag väl vänta ännu två timmar innan jag slipper in.
För er som inte har koll så släpps Sonia Ryikiels stickade kollektion för HM idag. Jag hoppas ingen annan än jag tycker den är fin. hehe.

Blir möjligtvis en dag med många onödiga inlägg idag...

Flätor

Ny oregelbunden serie på bloggen. "Mina frisyrer" kan vi så påhittigt kalla det. Att fixa snygga uppsättningar och frisyrer är inte min starka sida om man säger som så. Helst hästsvans och ingen prydlig sån utan helst en slarvig brukar det vara. Viljan till att göra håret fint finns, men jag vill ju alltid lyckas på första försöket och då helst på 10 minuter före jag ska springa iväg nånstans. Dömt att misslyckas förstås.. så nu tänkte jag som så: Övning ger träning, visst? Så om jag övar och tränar tillräckligt så kanske det visar sig om jag är ett omöjligt exemplar eller så förhoppningsvis lär jag mig något. Inbakade flätor är första målet.

btw. hade tagit en fin bild från sidan på flätan, men närbilder (ryggar tillbaka vid tanken) av min profil såhär tidigt på morgon kräver 3 timmars behandling i photoshop först så den får ni tyvärr inte se. Godkända bilder:





arga lappar från arga människor

Varje vecka dyker det roliga mejl i inkorgen. Somliga är verkligen roliga och somliga vill man helst slippa. Jag fick ett rekordroligt just så jag måste dela med mig. Ju längre jag scrollade ner i mejlet desto mer skrattade jag.. till sist satt jag här i soffan och grät av skratt. Men då tycker jag ju att arga människor kan vara sanslöst roliga också.
Här är exempel på hur arga människor skriver lappar:










HAHA! Gillar "vandrande kromosomfel"..väldigt uppfinningsrikt. Mera finns att läsa på argalappen.se...

Dagens taekwondo och lite livstilsrekommendationer...

Vi hade två nya idag! roligt när det kommer flera och testar på taekwondo. Det var två pojkar i 14-års åldern idag. Det är de yngsta vi har haft faktiskt. Jag tog hand om dom idag och gav dom en introduktion. De var sött ivriga och lovade att de skulle komma på alla träningar de bara kunde. De siktar hårt på svart bälte tror jag. Hehe. De verkade iallafall tycka att det var roligt så jag är nöjd!
Inte så mycket träning för mig idag, men det gör inget. Jag har ju min bodycombat imorgon och det är bara bra att jag tar det lite lugnt nu efter förkylningen.

Btw så kommer jag snart att ge ut en ny livstilsrekommendation. Honung! Det är tamejtusan i allt jag äter nuförtiden. En bra blandning är att ha turkisk yoghurt (finns det annan yoghurt??), frusna blåbär, müsli och honung. Underbart gott! Testade igår. Jag blir snart en bättre människa tror jag. Håll ögonen uppe efter en fin artikel i aftonblaskan snart!

Nu är det läggdags! Tjena!

energi!

Idag är det första gången sedan förkylningen bröt ut som jag känner mig pigg och frisk. Jag tror att jag fick en extra push av bodycombaten igår... så endorfinstinn man blir av det så räcker det flera dagar.
Nu är jag på ett städkorståg genom lägenheten så jag har inte tid att blogga mera på en stund. Men jag har nytt minneskort till kameran så det kanske dyker upp lite foton här efter tio.. när taekwondoträningen är slut!



Såhär såg jag ut idag. Kiss Kiss-läppstift från Guerlain och mina nya favoritskor. De är så sköna. Dessutom fina... speciellt därifrån jag ser på dom när jag har dom på.
Nu ska jag ta Vogue-tidningen jag har lånat av Jenny och läsa mig till sömns.. och ignorera att de visar en av mina favoritfilmer från tv3. Magiska systrar... eller Practical magic. Alltid lika imponerande när de har skeden att röra om i kaffekoppen av sig själva. Jag vill alltid bli en häxa när jag ser filmen... witch me up please!

Gonatt på er!

när en man kan klä sig...

...jag får helt paranoidskovsliknande rysningar när jag ser dehär bilderna som hittas på jakandjil. Det är så vackert med en karl som kan klä sig fint. Och OJ så vackra kläder den här mannen har. *smälter*







En riktigt manlig manbag!




the Magic 18!

Min lillebror, som förövrigt är världens bästa, fyller 18 år idag! 18!! Världens bästa födelsedag om ni frågar mig.

Till Anton:
Jag ångrar att jag inte är där och firar med dig idag, men lovar att åtgärda saken så fort jag kommer hem!

ps. du borde få ett paket på posten snart!

talvisuurleiri 2010

Ja, nu är jag hemma efter en liten miniresa till finska landsbygden. Igår tog jag och några från Mariehamns taekwondoklubb en liten roadtrip till Kisakallio och efter ett jävla yras i Lojo tack vare en liten förvirrad gps så hittade vi dit. Ett stort idrottscentrum mitt i skogen.

Jag deltog i en självförsvarsträning och en halv lektion av något som hette Taekwondo-fitness.
Självförsvarskursen var helt ok. Vi började med att göra hundratusen kullerbyttor för att sen träna på sparkar från liggande i en självförsvarsposition. Det resulterade i att jag har ganska skön träningsvärk i hals och nackmusklerna idag. Har ni testat att ha träningsvärk där nångång? Det är en ganska intressant upplevelse. Det blev inte mer träning än så för mig och med tanke på att jag har en liten förkylning i kroppen ännu så var det väl ett klokt beslut...

Taekwondo-fitness testade jag för jag ville veta vad det handlade om. Jag och Jane deltog.. Jane fick i nerverna redan efter uppvärmningen och gick ut. Jag försökte hålla ut lite längre, men fick nog till sist och gick ut efter halva tiden ungefär. Orsaken? det började med att vi började med att gära helt vanliga aerobic-steg. Redan då var allt förstört. Vad har step-touch med taekwondo att göra?
Det blev bättre efter uppvärmningen nog, med blockeringskombinationer och olika sparkar som gjordes i takt med musiken.. men det kändes ändå inte tillräckligt genomtänkt. Det var inte underhållande, utmaningen för liten och det vara bara helt enkelt tråkigt.
Jag är säker på att det är bodycombat:en som förstört mig förstås. Om man prompt ska kombinera musik, fitness och kampsport så är bodycombat det mest genomtänkta. Jag är helt säker på att man kan göra ett fitnessprogram som är mer inriktad på endast taekwondo, men det var inte det jag provade på igår. Jag tycker inte att man ska slösa dyr taekwondoträningstid med att gå på taekwondo-fitness. Det finns roligare sätt att träna fitness på och roligare sätt att träna taekwondo på. Dessutom fanns det inte utrymme för att träna grundteknik på ett bra sätt under taekwondo fitness-passet. Och för guds skull: Blanda inte in step touch och grapevine-steg i taekwondo! Grr!

Föruom den lilla grejen så var lägret riktigt roligt och givande. Alla är så trevliga på domhär sammakomsterna och det är så kul när alla sorters utövare deltar. Vi hade små juniorer och äldre seniorer och personer från finska landslaget och nya hobby-utövare som tränade tillsammans. Inspirerande!

Här är lite bilder från gårdagen:



Två bodycombat-egon dissar taekwondo fitness...


Noora och Laura som höll i poomse-träning för de lägre bältesgraderna är löjligt duktiga taekwondoutövare med en sån vacker teknik som bara andra får drömma om. Andra = jag.




En bild från en av match-träningarna...



åka båt


Godkväll marklars!

Ikväll ska vi ut och åka båt. Till Helsingfors bär det av den här gången. Vi ska på taekwondo träningsläger, rättare sagt talvisuurleiri, i Kisakallio. Vi ska bara delta imorgon på eftermiddagen coh sen åker vi hem igen. Det blir säkert givande.. de brukar vara det dehär storlägren. Väldigt lätt att komma därifrån med mycket inspiration. Det hoppas vi på!

Skönt med hesabåten att man får sova ganska länge på morgonen...förresten.

Bilden är hämtad från suomen taekwondoliittos hemsida.

ps. Jag kom på att sen när jag är 35 eller nåt hittar jag säkert en helg då jag bara får vara hemma och ta det lugnt. Det lär ju inte ske i närmsta framtiden tydligen.

McQueen

"When you see a woman wearing McQueen, there's a certain hardness to the clothes that makes her look powerful. It kind of fends people off. You have to have a lot of balls to talk to a woman wearing my clothes."

Läs här om herr Alexander McQueen.


acnes randiga igen

Jag såg att vackra Signe hade köpt acnes klänning. Jag börjar bli besatt av den här snart...




suck

Gissa vem som vaknade i morse och funderade om väckarklockan ringt och hon nog somnat om. Ja, det hade hon nog. Hungrig var hon också och så trött så trött. Efter många om och men steg hon upp, klädde på sig och smög ut ur sovrummet. Hon tyckte hon var trött och undrade hur länge hon hade sovit efter att klockan ringt. När hon såg på klockan kunde hon dra slutsatsen att väckarklockan inte hade ringt för den visade på 04:40!!

Det betyder att hon fick göra hela den hemska mardrömslika uppvaknings-stiga-upp-ur-sängen-processen två gånger på samma morgon!

Nå, gissa nu. Vem var hon?

mera nytt






Jag fick hem en hm-beställning idag. Många rea-saker som tur nog ska skickas tillbaka. Förutom två par små tygstycken från Sonia Rykiels underklädskollektion så behöll jag ett par kuddfodral, som behöver strykas ser jag, från HM Home och ett par ankelboots. De kostade 14,95 så jag hittade inga kriterier varför de skulle skickas tillbaka när de var snygga och att jag inte har ett par ankelboots... i mörkbrunt.
Ett par zebrarandiga ballerinas från Jimmy Choo-kollektionen skickar jag tillbaka, fast de bara kostade 26,95 och fast de var sköna och passade. (Starkt gjort Jenny! ska ni säga då.)

...angående mitt sd-kort så fick vi dra ut det med våld, vilket förstås gjorde att det gick sönder. Typiskt.


chock

Jag läser att designern Alexander McQueen har tagit livet av sig. *mållös*. Hans mamma dog för några dagar sen också. Vad tragiskt.

Usch vad jag tycker självmord är hemskt.

hur tänkte jag där?

Igår lade jag mitt sd-kort i min lilla lumix-kamera. Det fastnade och jag kämpade som fan för att få loss det. Idag lade jag dit det igen. Och gissa? Det har fastnat igen! ... what..?!

ibland är man så dumihuvudet så man kan bli riktigt arg.

vi studerar


Jag håller på filar på mina första studiepoäng sen jag fick mina ingenjörspapper. Jag går, tillsammans med en hel del futoukai'are och ett gäng från Mariehamns taekwondoklubb, en instruktörskurs i taekwondo. För två helger sedan hade vi närstudier och nu har jag 3 distansuppgifter att göra tills nästa närstudietillfälle. Eftersom jag är förkyld så hoppade jag över kvällens taekwondoträning och har mental träning här hemma istället. Jag skriver om min syn på taekwondo, vad mina personliga mål är och vilka områden jag behöver utvecklas kring i min instruktörsroll. Bland annat.. jag har också en uppgift där jag ska göra upp en träningsplan inför ett specifikt mål - men det behöver inte vara kampsportsrelaterat. Det är uppgifter som gör att man måste tänka efter lite faktiskt.

Den här kursen har varit väldigt intressant och givande hittills. Den arrangeras i Suomen taekwondoliittos regi och det är första gången den ordnas på svenska.

Jepp, nu måste jag fortsätta.. ska ha 2 uppgifter av 3 klara ikväll hade jag tänkt. Tuudels.

Jag bloggar från word

Ett litet test bara… Nya Microsoft word har tydligen en bloggtjänst inbyggt. Det här måste ju testas innan jag börjar göra de inlämningsuppgifter jag ska skriva till en kurs jag går. Hihi.





supermodeller har också olika kroppar

Vi kan ta ett till citat nu när vi är på gång. Ett lite mindre smart kanske den här gången. Magasinet LOVE har lagt ett gäng av världens supermodeller nakna på omslagen på aktuella nummer. Motiveringen som LOVE's editor in chief Katie Grand nämner i en Vogue-intervju är helt enkelt för bra.

"For this issue of LOVE, we took eight women who are generally acknowledged as the most beautiful in the world, got them to show off their bodies - widely regarded as the most perfect in the world - and photographed them all in exactly the same position for the cover - We did this to show how much they differed physically from one another, which is why we also printed their measurements."

Här ser ni skillnaden på de olika kvinnokropparna:


haha!

jag kunde aldrig ha sagt det bättre själv

Hanna Fridén skrev ett inlägg åt alla antifeminister här om dagen. Hon lägger orden precis som jag känner varenda gång mothuggen kring feminismen kommer upp.

Citat 1:

"Jag har aldrig hört en djurrättsaktivitst, en person som jobbar med barns rättigheter eller invandrarfrågor få skit för att de inte också arbetar med mansfrågor. Aldrig någonsin. Så varför är det såhär?"

Citat 2:

"Antifeminist är ett hemskt ord. Feminism betyder jämställdhetskamp i kvinnosaksfrågor. Varken mer eller mindre. Det betyder däremot inte att man har en livssyn som innebär att man anser att alla andra är oviktiga och att deras problem är skitsnack. Men så tolkas det av en hel del, vilket är oerhört märkligt, för människor inom BRIS exempelvis brukar inte automatiskt tas för givet hata alla vuxna. Men antifeminism betyder att man är ANTI jämställdhetskampen i kvinnosaksfrågor, inget annat, vilket man tydligt får bevisat varenda gång man tar upp en kvinnosaksfråga."

Citat 3:

"Tänk om alla självutnämnda antifeminister som hatar feminister för att feminister inte också behandlar mansfrågor, invandrarfrågor, djurrättsfrågor och så vidare istället tog sitt eget ansvar och drog några strån till stacken. Istället för att motarbeta möjligheten att hantera problem för kvinnor så kanske de själva kunde ta ansvar och arbeta med mansfrågor. För det är ju vad de efterfrågar, men istället för att anstränga sig så är det gnäll och egoism och krav på att kvinnan ska sköta detta åt dem. För annars har hon inte rätt att hjälpa sig själv."

Vad är det man brukar säga? WORD!

Läs det hela fenomenalt skrivna inlägget här.




Att få en puss mittinatten och sen frågan "vill du ha lite snyt-papper?" .. det är nog kärlek det. *ler*

Jag är fortfarande snuvig alltså. it sucks!!


hmm.. noterat att det är flera som har hittat hit. Det är roligt. Välkomna! Ni får gärna säga vem ni är, men förstår ifall ni inte vågar... men ett anonymt hej är nog ok det också om ni vill.

Nu ska jag fortsätta min kommatilljobbet-rutin.

Ha en fin dag marklars!

Djävulssylten

Jag kommer aldrig att glömma den ljusa sommarnatten jag och några av mina favoritbrudar satt i Liinis kök efter en fest ute. Liini tog fram sin burk med djävulssylt och jag tror vi satt i tre timmar och åt rostat bröd med ost och djävulssylt. Det är nog så nära matorgasm man kommer tror jag... Gillar du amarillos djävulssylt? Ja, då kommer du att älska den här!

Du tömmer två konservburkar med skalade tomater i tomatsaft och skär tomaterna i bitar. Sen strimlar du 400 gram röd paprika och lägger det i en stor kastrull...

...i kastrullen lägger du också i 4 strimlade chilifrukter. Jag hade såna bautastora chilin så jag nöjde mig med tre den här gången. Som sagt tidigare idag, akta för att andas in ångorna när ni sköljer och hackar för annars kan ni få andningssvårigheter.



Hacka också 8 klyftor vitlök och släng i kastrullen med resten...


...och sist, en tesked salt, en tesked mald svartpeppar, två teskedar oregano och en halv dl ättika.
Koka allt i 25 minuter!
Lägg sedan i ett paket Dan sukkers syltsocker. Jag tyckte det var för mycket så jag lade bara i hälften av sockret. Det blir en aningen rinningare konsistens, men det gör nu inte så mycket.
Koka 5 minuter till.

Häll upp i burkar, på med locket och låt det stå svalt. Färdigt! Tyvärr har jag ingen bild på slutprodukten nu, men kan slänga upp en bild på en smörgås jag brer åt mig senare med ost och djävulssylt på. Så j-a gott!
Med en bit chevre sitter ju sylten som perfekt, men tyvärr har jag inget såna himmelsvaror i förråden nu just.

Här kommer originalreceptet i sin helhet. Borde jag renskriva det nån dag kanske?
Tillägg nästa dag kl. 07:21: Eftersom Tomas klagade på att jag som ingenjör borde ge lite mer exakta mått (du har så rätt Tomas) så var det ett paket på 330 gram socker som ska användas i det här receptet. Men jag använde hälften så på ett ögonmått lade jag i 165 gram socker.
Jag har just smakat av sylten också på en liten brödbit med lite ost och det smakade ljuvligt!

idag

haha! neej. Jag är inte gravid. Jag håller på plattar ner tröjan på magen när foton togs.. men det var fortfarande det bästa fotot jag hann ta imorse innan jag skyndade till jobbet.
Vi kan säga att jag sympatiklappar min mage för alla mina söta gravida vänner jag har. En liten hälsning åt er alla som känner er träffade! *blink*

Jag försöker visa er en topp jag reafynade på MQ i helgen, men den syns ju knappt.

Nu hinner jag inte skriva mer.. jag håller på kokar djävulssylt. Jag höll på dog i köket just när jag sköljde och strimlade chilifrukterna. Akta när ångan kommer upp i halsen kan jag säga. Jag hackhostar ännu 20 minuter efteråt... sanslöst.

Tänkte dela med mig av djävulssyltkokandet sen, så håll utkik!