jag kunde aldrig ha sagt det bättre själv

Hanna Fridén skrev ett inlägg åt alla antifeminister här om dagen. Hon lägger orden precis som jag känner varenda gång mothuggen kring feminismen kommer upp.

Citat 1:

"Jag har aldrig hört en djurrättsaktivitst, en person som jobbar med barns rättigheter eller invandrarfrågor få skit för att de inte också arbetar med mansfrågor. Aldrig någonsin. Så varför är det såhär?"

Citat 2:

"Antifeminist är ett hemskt ord. Feminism betyder jämställdhetskamp i kvinnosaksfrågor. Varken mer eller mindre. Det betyder däremot inte att man har en livssyn som innebär att man anser att alla andra är oviktiga och att deras problem är skitsnack. Men så tolkas det av en hel del, vilket är oerhört märkligt, för människor inom BRIS exempelvis brukar inte automatiskt tas för givet hata alla vuxna. Men antifeminism betyder att man är ANTI jämställdhetskampen i kvinnosaksfrågor, inget annat, vilket man tydligt får bevisat varenda gång man tar upp en kvinnosaksfråga."

Citat 3:

"Tänk om alla självutnämnda antifeminister som hatar feminister för att feminister inte också behandlar mansfrågor, invandrarfrågor, djurrättsfrågor och så vidare istället tog sitt eget ansvar och drog några strån till stacken. Istället för att motarbeta möjligheten att hantera problem för kvinnor så kanske de själva kunde ta ansvar och arbeta med mansfrågor. För det är ju vad de efterfrågar, men istället för att anstränga sig så är det gnäll och egoism och krav på att kvinnan ska sköta detta åt dem. För annars har hon inte rätt att hjälpa sig själv."

Vad är det man brukar säga? WORD!

Läs det hela fenomenalt skrivna inlägget här.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar