talvisuurleiri 2010

Ja, nu är jag hemma efter en liten miniresa till finska landsbygden. Igår tog jag och några från Mariehamns taekwondoklubb en liten roadtrip till Kisakallio och efter ett jävla yras i Lojo tack vare en liten förvirrad gps så hittade vi dit. Ett stort idrottscentrum mitt i skogen.

Jag deltog i en självförsvarsträning och en halv lektion av något som hette Taekwondo-fitness.
Självförsvarskursen var helt ok. Vi började med att göra hundratusen kullerbyttor för att sen träna på sparkar från liggande i en självförsvarsposition. Det resulterade i att jag har ganska skön träningsvärk i hals och nackmusklerna idag. Har ni testat att ha träningsvärk där nångång? Det är en ganska intressant upplevelse. Det blev inte mer träning än så för mig och med tanke på att jag har en liten förkylning i kroppen ännu så var det väl ett klokt beslut...

Taekwondo-fitness testade jag för jag ville veta vad det handlade om. Jag och Jane deltog.. Jane fick i nerverna redan efter uppvärmningen och gick ut. Jag försökte hålla ut lite längre, men fick nog till sist och gick ut efter halva tiden ungefär. Orsaken? det började med att vi började med att gära helt vanliga aerobic-steg. Redan då var allt förstört. Vad har step-touch med taekwondo att göra?
Det blev bättre efter uppvärmningen nog, med blockeringskombinationer och olika sparkar som gjordes i takt med musiken.. men det kändes ändå inte tillräckligt genomtänkt. Det var inte underhållande, utmaningen för liten och det vara bara helt enkelt tråkigt.
Jag är säker på att det är bodycombat:en som förstört mig förstås. Om man prompt ska kombinera musik, fitness och kampsport så är bodycombat det mest genomtänkta. Jag är helt säker på att man kan göra ett fitnessprogram som är mer inriktad på endast taekwondo, men det var inte det jag provade på igår. Jag tycker inte att man ska slösa dyr taekwondoträningstid med att gå på taekwondo-fitness. Det finns roligare sätt att träna fitness på och roligare sätt att träna taekwondo på. Dessutom fanns det inte utrymme för att träna grundteknik på ett bra sätt under taekwondo fitness-passet. Och för guds skull: Blanda inte in step touch och grapevine-steg i taekwondo! Grr!

Föruom den lilla grejen så var lägret riktigt roligt och givande. Alla är så trevliga på domhär sammakomsterna och det är så kul när alla sorters utövare deltar. Vi hade små juniorer och äldre seniorer och personer från finska landslaget och nya hobby-utövare som tränade tillsammans. Inspirerande!

Här är lite bilder från gårdagen:Två bodycombat-egon dissar taekwondo fitness...


Noora och Laura som höll i poomse-träning för de lägre bältesgraderna är löjligt duktiga taekwondoutövare med en sån vacker teknik som bara andra får drömma om. Andra = jag.
En bild från en av match-träningarna...2 kommentarer:

  1. Ser kul ut det där! Verkar som om ni var rätt så många till antalet. Hur många var ni? Eller missade jag det?

    SvaraRadera
  2. Det var ca 160 personer om man räknade bara deltagaran.. runt 200 med instrukörer. Det var 250 anmälda, så det var ett ganska stort bortfall.. säkert pga förkylningstider.
    Det var riktigt kul! :)

    SvaraRadera