perfektion från Hunkydory


Malenami skrev ett inlägg om Hunkydorys höst. Så mycket fint. Den här outfiten ovanför är perfektion i mina ögon. Ååå så fint! Det gör nästan ont i magen över hur mycket jag vill ha det här.

ett kettlebellpass

I juni slutar vårt hälsoårsprojekt på jobbet, mera om det sen. Idag avslutade jag min sista arbetsdag på semestern med att ta ut sista tillåtna träningstimmen på arbetstid.

Jag hade planerat ett pass i form av tabata eftersom jag tycker det är ett upplägg som håller saker intressant och det är svårt att tappa motivationen när man tränar själv. Att alternera mellan två övningar i en tabataintervall tycker jag är passande. Såhär hade jag planerat det:

tabata1:
Kettlebellsving med 16 kilos kula + halo 8 kilo

tabata 2:
goblet squat + draken

tabata 3:
renegade row + kettlebellsving 20 kg

tabata 4:
vändning och press (en arm i taget) + hakdrag

tabata 4:
enarmsrodd +  pressar från bröstet och framåt och snett uppåt (tar ordentligt baksida axlar och övre rygg)

tabata 5:
"röra i grytan" i låg bred squatposition + C-crunch
Röra i grytan = håll en kb med båda händerna och gör cirkulära rörelser framför kroppen, som att du rör i en stor gryta och kb är sleven. Håll stabil kropp under hela momentet.

tabata 6:
L-sit + planka

När jag gjort intervall 2 så dog min telefon. Jag hade redan i nerverna eftersom jag inte hade nån musik och nu hade jag ingen timer heller. Bra planerat. Jag kan blir grymt frustrerad när nåt jag verkligen planerat går i stöpet så där fick jag en ordentlig motivationsdipp. Jag löste det genom att springa till personalrummet på gymmet och låna en skiva med bodycombatmusik. Bodycombatmusik ger garanterad pepp! Jag bestämde sen att köra varje planerad intevall som vanliga cirklar och så körde jag på tills jag var klar. Struntade i plankan och gjorde armpressar istället.
Jag tog pauser mellan varje och fick ner pulsen för att sen pressa lite igen - men det var inget maxpulspass. Jag var slut ändå när jag gick mot bilen.

Säga vad man vill om kettlebells men de är effektiva de små rackarna.





Sommarsemester!

Tjohoo!  Det här är ett tidsinställt inlägg men förhoppningsvis har jag stämplat ut från jobbet och är på gymmet nu. Och troligtvis är det den här känslan jag har i kroppen:

poolgården




Ja, jag bor ju i ett renoveringsprojekt och det här är andra sommaren vi jobbar med innergården. Vi har en jättefin och härlig privat innergård med pool och det finns stora chanser att det blir klart i sommar. Kim hade gjort massor av jobb idag och finns det något mer motiverande att jobba än när man ser resultat. Jag hann hjälpa till lite jag också innan vi tog kväll.  Vi håller på fixar om stenplattor och när det är klart ska Kim bygga ett terassdäck runt poolen. Tror det blir skitsnyggt sen när det är klart.
Bengt var dessutom här och hjälpte oss lägga på plåt på vår mur som vi har mot vägen. Den gjorde lastbilen sönder när den var hit med grus för draneringen. Kim har murat upp den i vår och nu när plåten är på plats så ser den ut som om inget hade hänt! De ni!

Jag gillar verkligen att jobba ute i trädgården. Speciellt nu med en katt i sällskap. Det är precis så jag hade drömt att det skulle va när vi skaffade katt.  Hon är med överallt!



efter midsommarmat-snacket.


Så, midsommaren är förbi och här tar jag stormsteg mot semestern! Två dagar kvar!  Inga problem.. jag är bara orolig över morgnarna för det är inte lätt att komma upp ur sängen nu just.

Midsommarhelgen passerade och jag konstaterade att jag glömmer varje år vilken matfest det är. I min värld är midsommar en större ätarhelg än jul. Jag var konstant proppmätt hela helgen. På bara underbart god mat (och tårtor, kakor och efterrätter också förstås).  Tack alla som gav mig mat i helgen! Ni är underbara!

Så en åsnebrygga till formen är ju inte lång...
Det här med beach2014 är något jag skiter i. På samma sätt som beach2013 inte hände. Jag springer inte så mycket på beachen och ska jag nu visa mig i bikini så tänker jag inte slösa tid att gnälla över småsaker.  Det finns viktigare saker. Som att njuta av vackert väder (jag är säker på att det kommer i något skede). Skulle jag bry mig om beach whatever skulle jag helst önska att vi flyttade sommaren till hösten. Det är då jag brukar va i högform. Vet inte vem man ska snacka med för att det ska hända?


För framtida information:
Den 25:e juni 2014 var det blåsigt och soligt i Mariehamn. Det är efter många dagar lite varmare. Idag är det 12 grader så det säger allt.

Foto från förra sommaren när jag fotograferades av den eminente Therese Andersson.





Sluta ursäkta dig kvinna!



Den här Pantene-reklamen dök upp i min facebook-feed idag och jag tyckte den var så bra. Den visar tydligt ett problem vi har. Vi måste sluta med det här tjejer. Att ursäkta oss själva. Vi har ursäkter för allt. Varför vårt hår ser ut som det gör idag, varför vi äter en glass, varför vi har en åsikt! Jag kan bli riktigt arg ibland när jag hör kvinnor ursäkta varje litet sketet beslut de gör. För vem är dom här ursäkterna? och till vilken nytta är dom?
Jag är också där och ursäktar mig, men önskar att jag blir sämre på det för varje dag som går.

Våga ta plats! För helvete!

Puss!


Att hålla igång när rutinerna rubbas

Jag håller på styr in på semestern nu. Dryga veckan kvar! Kan faktiskt inte riktigt fatta vad det innebär - men det ska bli skönt förstås. Otroligt skönt! Vi kommer att jobba mycket med huset och det ser jag framemot. Att se lite förändringar börjar vara på tiden - vi har legat lågt med renoveringen i vår så nu är vi taggade igen.

Mariehamns taekwondoklubb har sommarledigt också. Vi träffas när nån tar initiativ och då leker vi på på egen hand. Jag har haft fullt upp med jippon från jobbet nu efter arbetstid så jag har inte varit på många träningar.

Tack vare #summersplit2014-utmaningen på instagram har jag hållit mig lite aktiv. Samt nya releasen på Bodycombat som gör att jag åtminstone en gång i veckan pressar pulsen. Den är fasligt bra förresten. Vill du ha ett alternativ till ditt intervallpass så boka in dig på ett Bodycombatpass. Nummer 60 är nämligen uppbyggd på intervallträning och det känns.


Nu i midsommar ska vi åka upp till Österbotten (Vasa och Härvlax)! En kort sväng men oj vad jag ser framemot det. Saknaden är total!

Ha en trevlig midsommar! Hoppas det blir varmare än 12 grader som nu just utlovas.




Bloggkärlek





































Jag älskar feelgood-bloggar och andra saker som får mig på gott humör och får mig att känna mig tillfreds. Att bada ögonen i vackra bilder på glada människor eller vackra miljöer ger mig livskraft.
Sen finns det också bloggar som skriver om kärlek och filosoferar kring livet och där har vi ju Pamppos blogg "Soul up and be real". Bästa bloggnamnet ever tror jag dessutom. Hon skrev ett inlägg just som tog mig med storm alltså. Öppnade ögonen över hur man kan se relationer och hur man inte ska jämföra sig med andra. Just det sista är något jag jobbar hårt med. För jag strävar efter att bli så säker i mig själv som möjligt och de gånger jag jämför mig med andra på ett sätt som gör att jag tycker synd om mig själv eller förminskar mig själv så är ett steg bakåt i den processen.
Jag citerar några ord som jag tycker är väldigt viktiga:


Ingen har samma relation med en människa som du har. Jag har inte samma relation med min mamma som min bror har. Eller min far. Eller min moster. Du kan aldrig ha samma relation med en man eller kvinna. Som hen hade med sitt ex. Vi är alla olika. Och det du upplever tillsammans med en annan människa. Det delar bara ni två. Just den energin. Exakt den frekvensen. Finns bara för er.



Jag tycker ni ska läsa hela inlägget. Klick!

bild: pinterest.

Yoga under äppelträdet




Ögonen nuförtiden.. letar efter ställen att ta fina instagrambilder. Att tänka i facebook-statusuppdateringar är SÅ 2012.
Dessa togs efter att jag värmt upp med att klippa gräset kring alla mina äppelträd och päronträd och tallar och barrskog jag har på gräsmattan. Svärandes om jag får tillägga. Hur ska man kunna se var grenarna är när man ska se neråt samtidigt? Höll på bli blind flera gånger. Grenarna rev mig i håret som värsta vildvittrorna. Pust!

Nå, som belöning fick Kim ställa upp som fotograf när jag gjorde dagens #summersplit2014-pose.
Jag älskar nog min trädgård. Speciellt när gräset är klippt!

Three legged downward  dog heter väl posen på engelska. Och flipping dog den längst ner. Det är är något av mina favoritposer. Speciellt den i mitten. Så skön stretch för höftböjaren. Aaah!

Shorts och yogamatta från nike, sportbehå från Victoria's secret och topp från HM.


Immersive fitness med Les Mills och Reebook

Läste på bloggen "Spark i baken" om eventet Les Mills och Reebook hade i London just. Immerse fitness handlar om gruppträningsklasser med 3D-effekt. HUR kul låter inte det? Tänk dig spinning där du får se en virtuell cykelbana framför dig och du får cyklar var som helst. I rymden till och med förstod jag.
Nu vet jag inte hur de bygger upp en Bodycombatmiljö men ååå va kul det skulle vara att pröva. Eller ett Bodybalance-pass i en Hawaii-solnedgång och fågelkvitter.
The project som även samarbetet kallas finns förstås på instagram under @thepr0ject .


Sen vidare om Les Mills så finns det en intressant interju med Les Mills VD Philip Mills på womenshealth.se. Han verkar verkligen brinna för folkhälsa och har också teorier om att träning och feminism. Läs artikeln "Träning har hjälpt feministmen framåt" här.  Han har också lite aningar om hur gymmen kanske ser ut i framtiden.

Tänk vad mycket häftigt som framtiden utlovar!



#summersplit2014 kick off!



1:a juni! Vilket väder att starta upp sommaren med va? Jag vaknade redan halv 7 imorse pigg som en mört. lade på mig joggingkläder direkt, stekte upp bananpannkakor och sköljde ner dom med kaffe. Sen ut iväg mot stranden! Jag såg nämligen @beachyogagirl visa första posen i juni-utmaningen #summersplit2014 på stranden och tänkte att vad är nu bättre än att ta en sån bild själv. Roligt att ha ett mål med att komma sig ut än bara själva rundan. Rundan som landade på just under 7 kilometer och mestades gåendes med några små inslag av joggning.

Nu tänker jag fortsätta och utnyttja flödet. Klippning av gräsmattan, en god lunch och städa badrummet hör till dagens planer. Kanske lite solande med katten också. Det är ju ändå söndag. Sen blir det träff med taekwondoklubben ikväll för lite friträning.