ett litet kettlebellspass i trädgården




Jag hittade nån sorts energi igår som jag inte vet varifrån den kom. Kanske från doppet i poolen jag gjorde igår direkt efter jobbet? Idag tog jag en tupplur istället - funkade det också.hehe. Iallafall så var det hett igår så jag var på väg att strunta i att göra något - men sen när tanken har lagts i huvudet så är det lite svårt att få bort den. Så det blev en kompromiss med ett snabbt cirkelpass ute i trädgården. Inga krav utan bara njutning. Istället för att köra på fullt utan paus så försökte jag istället göra övningarna korrekta och med mycket muskelkontakt.

 Det blev 3 varv av :

  •  25 kettlebellsvingar med en 12 kilos kula 
  • 10 sumomarklyft med 2 x 12 kilos kulor
  •  2 ggr joggning upp och nerför sluttande gräsmatta 
  • 10 hornrodd med 12 kilos kula 
  • 10 armpressar

att njuta av sin pool





Jag kom hemcyklandes från min andra dag på jobbet efter semestern idag. Svettig för det var 30 grader varmt som vanligt (typiskt finskt väder), ingen vind, stekande solsken och vi har förstås en uppförsbacke före huset. Utan att tveka böt jag direkt om till bikini när jag kom hem och stegade iväg mot poolen. Klättrade ner för stegen, konstaterade att vattnet var varmt och sen plumsade jag i. Jag kan säga att jag stått och tvekat i 5 minuter varje gång jag ska i poolen hittills så jag hade varmt när jag kom hem idag.
Vattnet i poolen är nu också 25 grader så det är riktigt behagligt. Jag ska absolut i ännu en gång ikväll så jag får svalka ner mig innan natten.

Det här med att börja jobba efter semestern. Igår gjorde jag ingenting på hela kvällen. Lite surt faktiskt men jag skyllde på chocken. Det gäller väl att börja långsamt eller va?


btw. Vi kommer att få massvis med björnbär i år. Whohoo! Älskar alla bär och frukter vi har på vår gård och nästan allt kom med husköpet: äpplen, päron, plommon, björnbär, vita röda och svarta vinbär och krusbär. Bara smultron och jordgubbarna vi planterat själva. Dessutom hittade jag en hallonbuske också, men den var nog för ynklig för att räkna med.

Så. Hmm. Blev kanske ett lite drygt inlägg det här, men såhär bra är det ibland! hehe.






Comeback

Så  - en vecka i Hirvlax är förbi. En vecka full med vackert väder, mys med familjen (den som var på plats och resten via Skype), åska och en stor dos ta det lugnt.  Jag börjar så småningom känna lusten att göra något igen och det känns skönt. Jag började tvivla på en comeback på det området.

Nu är jag tillbaka på Åland. Kom natten till igår och gårdagen gick åt att bota huvudvärk och Långnäs-krabbis, samt överleva en helvetes träningsvärk i benen och värmen. Det måste ju ha varit över 30 grader i skuggan igår..Hursomhelst så tycker jag inte att gårdagen ska räknas.

Det som är bra med att må lite dåligt är att man känner sig som pånyttfödd efteråt. Ny energi! Få se hur länge det håller i sig - jag ska klippa gräsmattan.

Här är lite bilder från paradiset:

 Nånting jag saknar på Åland är Bergwalls medelhavsbröd. Gottgottgottgott.

 Mamma och Pappas lagotto-valp Ella lade ju sin prägel på allt. Sola i fred. Vad betyder det?

 Fina mamma ser ut över Monåfjärden efter att vi tagit ett kvällsdopp kl 23.







Eftermiddagsfika med deadline. Åskvädret vandrar in från Oravais...

10:e juli


Såhär började jag min morgon. La av ett 45 minuters pass med övningar med egen kroppsvikt och solhälsningar som uppvärmning. Avslutade med lite kettlebellssvingar och kb-pressar. Hoppade sen i poolen och svalkade av mig.  Kallt med uppfriskande.
Sen steg solen lite mer och min energi tog slut. Det är så varmt. Tur att jag har semester så jag har råd att inte göra någonting.
Så, jag ska gå och bada igen.

10:e juli betyder att min mormor fyller år idag. 89 år! Det är en ålder att skryta med.

Taekwondo i Bomarsund




Här är tre foton från gårdagens fotografering. Den vita dräkten gör sig ganska bra mot den blå himlen, eller va? Däremot var den lite för het för gårdagens temperatur.

första doppet


För loggboken: 8:e juli var en väldigt varm och härligt solig dag. Mellan 27 och 30 grader.

Klockan är nio på kvällen och så småningom kanske man kan börja befinna sig inomhus. Vi har så varmt i det här huset vi bor i. Jag tror jag ska vaka och gå och lägga mig runt 5-tiden så det kanske är lite behagligt att sova.

Idag mötte jag och Kim upp Jane för att åka ut till Bomarsund och ta lite foton. I taekwondoanda - men jag och Jane är ju lite hooked på yogafoton så såklart blev det lite såna foton också. Sen avslutade vi med grillat och bad hos Jane sen. Väldigt trevlig dag. Jag tog årets första dopp idag också. Det var inte varmt - men vem bryr sig i den här värmen.



Bli en sämre människa

ja, det var temat på morgonens yogapass. Alla som kände att de led av "duktiga flickan"-syndromet skulle jobba på att vara lite mindre duktig idag. Inte sträva efter perfektion i poserna utan nöja sig med att göra dom "sisådär" som Tabita uttryckte sig. Sen fick man avgöra om man behöver sträva till att bli en sämre människa eller en bättre.
Vi fick såklart med oss tanken som läxa sen när passet var slut också.
Behöver du jobba på att bli en sämre människa? Jag är lite osäker vad jag behöver för jag tycker inte jag lider så hårt av duktiga flickan-syndromet. Jag är nog väldigt förlåtande åt mig själv. Lite för mycket ibland och det skulle jag gärna rätta till. Samtidigt så är jag inte så dum så jag tror jag är helt fri från strävan till perfektion, jag vet att det påverkar mig jämt och ständigt. Kanske man borde hitta områden där man borde bli lite sämre och områden där man borde bli lite bättre. Hm.

Vi avslutade passet genom att ligga blundande och  lyssna på den här låten. Det här blir för mycket för mig alltså.. tårarna rann och när låten var slut var mina öron fulla av mina tårar.





Njöt sen efter passet av frukost nr 2 i solen. Ihoprörda ekologiska ägg och spenat tillsammans med tomat och avocado. En kombo jag aldrig tröttnar på.

semesterträningen

















Tjohoo! Här svingar vi till det!

Det här är bevis på att jag orkat röra på semesterfläsket! Det var precis vad jag behövde för om jag jämför energinnivån för idag som startade med träning och jämför med igår när jag var tredje dagen utan träning så har det varit ljusårs skillnad.

Inget fancy som jag gjorde idag - jag gick ut på en 4 kilometers promenad i solen och lyssnade på Alex & Sigges podcast och sen bar jag upp mina kettlebells från källargymmet och körde igenom det här:

50 kb svingar
10 rodd med 2 kb

50 kb-svingar
10 rodd med 2 kb

20 marklyft med 2 kb
10 rodd med 2 kb
20 marklyft med 2 kb

Jag har två 12 kilos kettlebells så det väljer lite vad jag gör. Jag har inte besämt mig för om nästa kettlebell-inköp ska vara en tyngre eller lägre vikt.


Första semesterveckan är snart slut. Vi har haft besök av min fina småkusin och barndoms-BFF Louise och hennes familj och sen har vi jobbat hårt med poolgården. Idag är det mest Kim som jobbat och han har jobbat hårt. Jag har mest varit runt för sällskap och sett till att karl fått i sig mat, saft och glass. :)