Ett möte med Lotta Kronåker

Vi fortsätter på vår instruktörsutbildning där det ännu är möten med personer som är proffs på målbilder och att fullfölja mål. Vi har träffat Mårten Nylen, Jörgen Kruth och nu var det dags för en EM-guldmästare i karate: Lotta Kronåker!

Vi åkte till Stockholm i söndags och mötte upp Lotta på Berns. Där satt vi två timmar och pratade om hur hon tog sig till EM-guldet (2005). Vi pratade också mycket om hur mycket nytta hon haft av sin karatebakgrund i sitt jobb som säkerhetsvakt och hur man som kvinna anpassar sig till både fullkontakt-karate och säkerhetsvaktsyrket.

Det som är gemensamt med alla vi träffat hittills är att alla pratat om att vilja. Lotta var också noggrann att påpeka det. Utan vilja kommer man ingenstans. Har man ett mål måste man känna själv att man vill nå det. Det går inte att lyssna på att nån vän, tränare eller annan person säger åt en att det här ska vi uppnå om man inte själv känner att det är det man vill.

Ska jag summera mötet med Lotta i en enda fras så är det meningen "Träning ska vara roligt". Lotta sa att hon skulle aldrig ha tränat karate på elitnivå om hon inte samtidigt tyckt att det var roligt och att hon ville göra det.  Att hitta den träningsform man tycker är roligt är nyckeln!

Lotta Kronåker är hur som helst riktigt bad ass! Inget gnäll och vill hon något så är det inget som stoppar henne. Inte ens när hon har en dykarresa inbokad och hon bryter nyckelbenet just före avresan. Varför haka upp sig på hinder?

  Det var ett roligt möte! Jag tackar och önskar Lotta en fin fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar