Ett möte med Mårten Nylen


Mårten Nylen är kanske min störta förebild i dagsläget. Att jag fick träffa honom igår är väl kanske lika stort som att jag skulle ha fått träffa Axl Rose när jag var 15. Förutom att jag är vuxen och kan bemöta min idol utan att skrika eller svimma då. hehe.

Nylen är för er som inte är bekanta med honom mest känd som tränare för Biggest Loser Sverige där han gör grymma resultat med deltagarna. Han tränar även kändisar som Wyclef Jean, Busta Rhymes, Petter och har även förberett Joel Kinnaman för filmen Robocop. Dessutom har han bl.a. flera världsmästare i thaiboxning på sin lista på kunder. Så han är en grym coach som verkligen vet vad han håller på med.
Det som gör att han är en stor förebild för mig är förutom att han gör riktigt grymma sparkar även verkar vara en sån ödmjuk person - vilket för mig är definitionen på en riktig fighter. En person som vet att han är på topp, men behöver inte hävda sig och kan erkänna att han inte kan allt. Men mycket kan han. My God!

Workshopen vi hade var första i vår instruktörsutbildning med taekwondoförbundet och det kunde inte bli en bättre start. Jag och Jane hade förberett flera sidor av frågor kring motivation och mål före mötet - men vi behövde inte ens ta fram våra anteckningar. Mårten började prata direkt vi satt oss ner och sen pratade han med ett sånt engagemang långt över en timme. Vi fick svar på våra frågor innan vi ens hann säga dom - även om vi nog hann inflika en hel del nya frågor.
Att möta nån som brinner så för vad han gör ger en sån energi. Dessutom är det ett område som jag älskar så jag satt  koncentrerat och lyssnade för att inte missa ett endaste litet ord! Inte glömma nåt!

Vi pratade om coachning, hur få adepter att lägga mål och hur ta dom från a till b. Samt få dom att hålla motivationen och klara motgångar. Vi fick många nya knep att använda.

Jag är så tacksam för det här. Dör nästan av lycka. SÅ BRA!!

Han skrev om oss i sin blogg också. Läs här!Ser ni hur rödbrusig jag är. Hehe. Keep it cool Jenny...


Sen försökte vi verkligen få ner allt på papper. Tror vi fick ner det mesta faktiskt.

2 kommentarer:

 1. Tack för de fina orden Jenny.
  Du kommer bli en toppen instruktör !!
  Hälsa gänget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är värd varenda ord! :) Tack för att du inspirerar Mårten! Hälsningarna är framförda. ;)

   Radera