En överraskningsfest!

Att fylla 40 kan vara riktigt kalas! Tessi - min kollega och egna lilla hovfotograf - fyllde jämt i början på den här månaden. Hon trodde att hon inte skulle ha nån större fest. Vi bevisade henne fel i fredags. Hennes sambo hade kokat ihop en rejäl överraskningsfest på Indigo och Kino tillsammans med en annan som också överraskade sin kvinna på hennes 50 års dag. Två överraskningsfester i en och allt gick enligt plan! Vi dansade och hade roligt hela kvällen och halva natten! Tack för femtioelfte gången!

 Det var sjukt spännande att vänta på överraskningsoffret. Gästerna lugnade sig med skumppa! Gött!

Överraskad!! Tror Tessi var lite rörd - eller så hade hon fått nåt skräp i ögat. :)

Bästa med sånahär fester att man får umgås med trevliga fina människor som man inte träffat tidigare!  (inte andra Jenny då - men hon är alltid en frisk fläkt)


Jag! I en ny topp från H&M sådär dagen till ära.

 Rave!

 Födelsedagsbarnets skor (i mitten) är från Minna Parikka. Finfina.

Tessi fick massa videogram från folk som inte kunde närvara på hennes fest pga förhinder. Som typ landskapsregeringen, hela europa och Lill Lindfors för att nämna några.


Lev varje dag som att den var din sista

Den meningen: "Lev varje dag som att den var din sista". Kan ge vem som helst prestationsångest eller vad säger ni? Jag fick allergiska utslag när jag såg en inspirationsbild på instagram  med det budskapet efter en dag när jag varit på jobb och sen sett på teve. Inget annat. Ett praktexempel på en dag jag kommer att glömma direkt.

Är det ok att ha såna dagar? JO! Fan ta det budskapet tänkte jag. Alla dagar kan inte vara dom mest spektakulära "jag finner mig själv"-dagar. Mellanmjölken och lagom måste få existera också. Ingen ska säga åt mig att jag inte får spendera hela kvällen i soffan framför teven om det är det jag vill.

Sen lugnade jag ner mig och tänkte lite till. Kom på att man kan ju förgylla sin mellanmjölksdag med små saker som håller en på lite bättre humör. Det är kanske det budskapet vill säga. Att fylla den med saker som ger dagen mervärde även om kanske inte nya fina minnen skapas. Som att kramas lite, pussa på sambon, lyssna på världens bästa låt, ät en god efterrätt efter middagen, skratta lite och bara njuta av att idag ska du inte göra något vettigt överhuvudtaget. Känn kraften av att vara rebellisk mot alla  måsten. Var ett bad ass! På ett mesigt vis. Ha!


Vårljuset och yogautmaningen





Det slog ner en liten energiblixt imorse när vårljuset tittade in. Jag fick en dos ny livsglädje som jag saknat den senaste tiden. Ljuset! Måste snart dra igång nån vårlänk snart. Eller tänka på det - så kanske det blir av i april.. eller nåt.

Något av det jag älskar mest med vårt hus är hur kvällsljuset kommer in.Jag minns när vi höll på renoverade och jag peppade mig själv med att tänka att sen, sen får jag sitta här i mitt hus och njuta av att det här ljuset lyser upp mina möbler istället för renoveringsatteraljer.
 Ikväll var det helt otroligt - det brann nästan på väggen. Kvällssolen har total access in i vår matsal och till och med in i köket. Njut!

Ni som hänger på instagram vet att jag är med i en yoga-utmaning den här månaden. Det är otroligt nötigt med 30 dagars utmaningar - jag veet! Men jag tyckte den här var passande. Jag vill försöka få in yoga i mitt liv och vad är då bättre än att köra en utmaning där man gör en ny pose varje dag. Ibland hinner jag inte mycket mer än testa den när fotot tas - men jag försöker verkligen få in en yogastund per dag. Jag tycker också att jag blir rörligare - så i onödan är det inte.

Nu ska jag dra iväg på taekwondoträning. Det är ju det måndagskvällar är till för! Vårpussar på er! :)



Pinterest pizza quasidilla


jamen!  Måste ju tipsa om nåt lättlagat gudomligt gott sådär på lördageftermiddag. Så ni har något att tugga på ikväll tänkte jag!
Det här med quasidilla. Och att använda italienska smaker som mozzarellaost, färsk basilika och tomat. Behövs inte mera för att jag ska ta en tripp till mathimlen. Fick tipset via Pinterest som är perfekt för att hitta goda saker.

Gör såhär:
Släng ett tortillabröd i stekpannan, lägg på mozzarellaskivor, färsk basilika och tomatskivor. Vänta en liten stund och sen på med ett tortillabröd. När osten ser lite smält ut så vänder du på allt och steker andra sidan. Allt går väldigt snabbt så multitaska inte med annat som jag försökte mig på. De är inte goda med en bränd sida. Otroligt gott annars! Lova att ni testar!

De på bilden innehåller även lite tunn italiensk skinka också. Det är också väldigt gott.



...

På tal om pinterest så har ni kanske noterat att det går att "pinna" mina inlägg nuförtiden. Du måste först klicka dig in på ett inlägg och sen trycka på en bild i inlägget. Är du inte in på ett särskilt inlägg pinnar du hela bloggen och det är kanske inte det du är ute efter. Pinna gärna!

Ett försök till bowling och ett besök på Griffins' Steakhouse






En helg går snabbt när man fyller den med roligheter! Som förra helgen! Jag och Kim åkte över till Stockholm på lördagförmiddag och träffade upp resten av min familj i syrrans lägenhet. Där firade vi lite tidig ettårsdag åt Moa med att öppna lite paket. Jag och Kim hade köpt en röd drake (gosedjur som Moas mommo tolkade som en häst. Hmpf!) och en humla från Brio. Humlan lät när man drog i den och den passade perfekt att släpa efter hennes brio-vagn som hon skuttade från ena sidan av lägenheten till den andra i en oändlig loop. Hon stannade när hon kom till väggen - väntade att nån skulle komma och vända henne och direkt man lade ner henne på golvet så var det full fart framåt till nästa vägg. haha! Sötnoten!



Vi hade planerat in minigolf vid O'Learys enterainment center men det var fullt när vi kom dit. Bowlingen bredvid var fullbokad till klockan 23 på kvällen så vi gav upp och ringde till ett ställe i stan och bokade två bowlingbanor istället. När vi äntligen har tagit oss dit så har de nötterna dubbelbokat oss. Så vi gav upp och gick istället till Griffins' Steakhouse. En bokning som gällde! Vilken mysig restaurang det var! Älskade inredningen. Maten var också väldigt god. Jag åt den godaste köttbit jag ätit på år och dar. Det enda roliga var väl desserten. Först kommer de in med ett stort fat banan split åt dom som beställt det. Därefter serverades "bakat äpple" som visade sig vara en halv glasskula och nån liten äppelbit. Ja ni kan se på bilden här längre ner. Fniss. (jag hade inte beställt det)


Sen ägnade vi i enligt ny familjetradition kvällen åt att försöka välja en film på netflix - efter en timme valde vi till sist en pixar-film som vi sen inte orkade se till slut.




Coconut chocolate mousse ala Träningsglädje


Det finns ju tonvis med inspiration kring god mat bland bloggar, pinterest och andra inspirerande källor. Jag sållar bort ganska mycket men ibland säger det klick direkt. Pang så är intresset väckt vid första ordet. Som i Coconut chocolate mousse! Sug på den! Tack till Träningsglädje för att jag nu vet att man kan vispa kokosgrädde och få nånting underbart gott när man blandar det med kakaopulver, vanliljpulver och sötningsmedel som agavesirap.
Mums!
Min version på bilden är toppat med frusna havtorn och chocolate nibs.

Se här för recept.