Lev varje dag som att den var din sista

Den meningen: "Lev varje dag som att den var din sista". Kan ge vem som helst prestationsångest eller vad säger ni? Jag fick allergiska utslag när jag såg en inspirationsbild på instagram  med det budskapet efter en dag när jag varit på jobb och sen sett på teve. Inget annat. Ett praktexempel på en dag jag kommer att glömma direkt.

Är det ok att ha såna dagar? JO! Fan ta det budskapet tänkte jag. Alla dagar kan inte vara dom mest spektakulära "jag finner mig själv"-dagar. Mellanmjölken och lagom måste få existera också. Ingen ska säga åt mig att jag inte får spendera hela kvällen i soffan framför teven om det är det jag vill.

Sen lugnade jag ner mig och tänkte lite till. Kom på att man kan ju förgylla sin mellanmjölksdag med små saker som håller en på lite bättre humör. Det är kanske det budskapet vill säga. Att fylla den med saker som ger dagen mervärde även om kanske inte nya fina minnen skapas. Som att kramas lite, pussa på sambon, lyssna på världens bästa låt, ät en god efterrätt efter middagen, skratta lite och bara njuta av att idag ska du inte göra något vettigt överhuvudtaget. Känn kraften av att vara rebellisk mot alla  måsten. Var ett bad ass! På ett mesigt vis. Ha!


1 kommentar:

  1. Ja exakt! Det behöver inte, som du sa, bli en finn-dig-själv-dag eller en oförglömlig dag, men man kan försöka sitt bästa att göra det till en dag man inte behöver ångra. :)

    SvaraRadera