the minimalist game - day 1

Jag har ju lite varit lite inne på minimalist-spåren tidigare i bloggen. Det är något lockande med filosofin kring minimalism. Att rensa bort skräp, vanor och saker som stör ens vardag så att en har lättare att fokusera på det som verkligen betyder något.

Det finns många saker som har drivit mig hitåt. Dels det här med att köpa saker - jag störs av att jag lägger så mycket tankeverksamhet på att sitta och önska mig saker. Att jaga pengar för att köpa saker som i sin tur egentligen inte gör mig lyckligare. Det ska inte vara så.

En annan sak är hushållssysslor. Där tycker jag verkligen tiden har stannat. Borde vi inte ha kommit längre här? Det känns som att vi går bakåt. Det är så viktigt att ha den perfekta inredningen i det supervälstädade hemmet. Låt mig spy lite. Jag har inte som mål att ligga där på dödsbädden och vara nöjd över hur mycket jag städade. Med det sagt så stressar ett rörigt hem mig mycket och där kommer minimalismen in som en räddare på vit häst. Ju mindre saker du har, desto snabbare städar du. Väldigt enkel logik.

Sedan det här med att hitta fokus och inte känna som att det är 100 tankar som snurrar i huvudet på samma gång. Att lära sig använda tiden till vettiga saker. Att rensa bort ovanor som stjäl tid från att göra saker som betyder något. Som att umgås med dom man älskar. Eller träna. Eller blogga!


...

Utmaningen då!

Jag har inte planer på att gå all in. Däremot ta några av principerna från minimalismen och anpassa enligt mitt liv. Jag har läst på hur andra har gjort och mest av allt har jag förberett mig mentalt under en lång period. Nu känner jag att jag är redo att börja jobba och jag bjöd in ett par vänner att spela "the minimalist game". Det går ut på att rensa ut saker i 30 dagar. Dag 1 gör man sig av med 1 sak, dag 2 med två saker, dag 3 gör man av sig med 3 saker osv.  Den som kommer längst vinner och klarar alla 30 dagar så är alla vinnare.

Vi körde igång idag och min dag 1 blev faktiskt inte en sak, utan en hög med saker. Det är från att jag gjorde en garderobsrensning för en månad sen och plastpåsarna lämnade kvar i en hög som skulle tas hand om "senare". Så idag tog jag allt utan att se igenom en gång till vad jag slängde och förde det till Emmaus.  Nu har jag bort ett stort irritationsmoment och det är bara dag 1.

Jag tänkte redogöra varje dag här på bloggen, så ni får följa med om ni vill! Och vill ni hänga på utmaningen så berätta i kommentarsfältet :)

Läs mer om utmaningen här: http://www.theminimalists.com/game/


2 kommentarer: