Två skadade små tår och 4 fästingar

foto: blick.ax


Den här dagen behövs dokumenteras. Vi gjorde första besöket till akuten med Minni imorse. Jag säger första eftersom hon är ju av en äventyrlig personlighet så det är knappast sista gången. Suck.

Hon välte ett litet bord och fick bordsskivan på sina tår. Bordsskivan var av marmor så den var tung trots att storleken var liten. Vi bor ju ett stenkast från akuten så jag gissar vi var där och ringde på 10 minuter efter att det hänt. Där blev Minni omplåstrad och fick en panadol supp i väntan på röntgen.
Det visade sig att inget var brutet - däremot en liten fraktur på tån bredvid stortån. Små frakturer gör de inget åt (det borde läka snabbt) men såret på stortån var stort så det ska vi visa upp om ett par dagar igen. Till sist fick hon ett ordentligt förband på foten och vi fick åka hem.

Hon grät massor i början, men här är jag ännu en gång tacksam att jag ammar fortfarande. Det är bästa knepet att ta till när ett barn behöver lugnas ner. Hon somnade till och med när vi väntade på röntgen. De var också snälla på akuten och gav Minni  ett klistermärke och en nallebjörn medan vi väntade. Klistermärket var extra häftigt. Att tugga på.

När vi kom hem ville hon inte stå på foten, så hon satt i sin matstol och byggde med lego en stor del av tiden.

Jag och Minni tog sedan en rekordtupplur på två timmar i sängen på eftermiddagen och efter det så har Minni varit på relativt gott humör. Hon går och klättrar och busar med sin fot redan. Hon har tillochmed testat att stå på tå! Gnäller till ibland men oftast verkar hon inte tänka på det så mycket. Härligt med barn när de inte sitter och grubblar över sjukdomar och var det gör ont. Det vore inte så dumt att ta inspiration av det!


Om ni undrar vad som hände med bordet var att det nu är bortplockat ur Minnis vardagsrum. Det har inget förtroende för tillfället. Vi är också utan soffbord - återstår att se hur vi löser det.

***

Jag plockade också 4 fästingar av katten idag. Stackars liten. Imorgon ska hon få bada i fästingmedel! Det är mycket med dom små liven...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar