Rätten att röra på sigJag kom just hem från en promenad med Jane. En promenad som verkligen gjorde nytta. Före var jag trött och lite sur som man lätt kan bli som mammaledig när man inte pratat med en vuxen människa på 12 timmar. Efteråt full av livsglädje - jag är tillochmed redo för dagens värsta prövning: shoppa baddräkt inför morgondagens babysim. Vi diskuterade också om saker som kunde bli flera blogginlägg.

En sak vi pratade om var motivation. Det där som många sitter och väntar på. Motivation är något magiskt som gör att man mittiallt aldrig har ursäkter och säkert är man i form redan samma dag motivationen kommer. Så lätt är det ju inte.

När motivationen saknas är däremot ursäkterna många. Vi konstaterade idag att sålänge man är frisk och har möjlighet så finns alla möjligheter att röra på sig. Det behöver inte vara svårt! Finns inte tiden att ta sig till gymmet kan man använda fantasin. Exempel:

* gör plankan i reklampausen när du ser på teve eller kollar facebook på mobilen
* gör marklyft när du plockar upp saker från golvet
* gör några utfall när du går mellan soffan och kylskåpet

Har du bebis kan du underhålla din älskling när du styrketränar:
* knäböj med bebis
* utfall med bebis
* rodd med bebis osv..

Vi har alla en kropp - som vi får utmana och röra på som vi vill. Tänk på det : precis som du vill. Sluta vänta på att nån annan ska berätta för dig hur du ska göra. Rör på dig nu! Märk dina ursäkter och utplåna dom.

När Jane föreslog att jag kunde gå utfall till skötbordet när lillfrökens blöja ska bytas så vad tror ni jag svarade? "jag blir ju så svettig". Där var den jävla ursäkten igen. Jag hämnades på mig själv med att göra utfall och knäböj direkt jag kom hem.
4 kommentarer:

 1. Bra jobbat! Ursäker tar dig aldrig framåt - pannben gör det. 😘

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt! Fortsatte idag och gjorde lite smågrejer när jag lekte med skråttin. ;)

   Radera
 2. Så sant! Jag kommer ihåg att jag en tid hade otroligt tråkigt med att natta Jon, han ville alltid ha någon i rummet. Då brukade jag göra knäböj och plankan vid hans spjälsäng medan jag sjöng godnattsagor. Allt går bara man vill :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra där Jill! :) Så fort jag har gjort klar mammamage-appen ska jag också börja planka till allt! :D

   Radera