Träningsläger med "the last Viking"

Vi hade en ordentlig kickoff för vårterminens träningar i taekwondoklubben den här helgen. Vi hade bjudit in Jörgen Kruth att hålla ett kickboxingläger åt oss. Egentligen var det meningen att lägret skulle äga rum igår, men eftersom Viking Line tyckte att de kunde slänga av folk på Åland lite tidigare än sagt så hann inte Jörgen och hans sällskap av. Så vi fick vänta till idag när svenskarna kryssade tillbaka från Helsingfors. Så kan det gå när man ska ha gäster utifrån. Det är inte första gången det händer.

För er som hör namnet Jörgen Kruth för första gången kan jag kort presentera honom som en av de mest framgångsrika nordiska namnen inom kampsport. Hans lista på vinster och titlar är lång. Så det är en ära att få ta del av hans kunskap.
Jörgen är en stor karl som är ödmjuk ut i fingerspetsarna. Som en världsmästare kan vara.

Lägret bestod av två träningar där första träningen var baserad på boxningsteknik och andra passet mera sparkar och sparring. Jag deltog förstås inte själv men kan lova att många tog stora kliv utanför sin bekvämlighetszon. Eftersom många deltagare egentligen mest sysslar med taekwondo så var det en hel del nytt att lära kroppen. Att få slag mot ansiktet gissar jag också var en utmaning för många. I taekwondo är slag mot huvudet förbjudet så det är inget som vi är vana med och kan vara ganska skrämmande i början.

Det var riktigt roligt ändå att bara se på och jag gissar betydligt roligare att delta. Alla såg himla svettiga, utmattade och glada ut när de tog sig hemåt.

Åldersgrupperna var väldigt varierade idag. Yngsta var 6 år. 


Jörgen hade med sig Gabriella Backe (ett namn att youtube:a) som ska tävla i thaiboxnings SM här i dagarna.Kim och Jörgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar