graviditeten och kisspauserna


Jag lade upp den här bilden på instagram häromdagen. Som Sandra kommenterade: it's funny because it's true. Haha, jaa..

Med graviditet så är det alltid något nytt. Just nu tycker jag magstorleken är skitsamma. Den är stor helt enkelt - jag har inte märkt av nån brutal växspurt de senaste veckorna.  Däremot har det här med att sova blivit ett större projekt. Jag har utökat kisspauser från 1ggr/natt till 2 exempelvis. Det skulle inte vara så jobbigt om det inte vore sånt projekt att ta sig ur sängen. ( Jag började nästan skratta igårnatt när jag fick gunga upp en fart i sängen innan jag kom mig upp. ) Dessutom har jag vaknat med en molande värk i hela höften, men det fick jag fixat med att sova med den tjockaste kudden jag hittade mellan knäna när jag ligger på sida.

Om vi snackar kisspauser på natten har jag kommit fram till den här statistiken:

Trimester 1: En till hur många gånger som helst per natt. Ingen maxgräns här för att man är väldigt rörlig så det kräver ingen inre debatt hur kris det är.

Trimester 2: Ännu ett område där trimester 2 regerar. Bästa tiden. Jag sov utan paus! Tänkte - aha, det har gått om nu.

Trimester 3: jaha, it's back. Här håller jag en stadig statistik på 1 ggr/natt.

Efter vecka 36: Då var vi här. 2 ggr per natt minimun. Varje gång så är det ett övervägande hur kris det är och går det att somna om. Svaret är alltid nej.


Annars är läget stabilt. Det är en spännande måndag för vi ska på ultraljud idag. Hoppas på bara goda nyheter!


Dagens gravid-status: 91,8% av graviditeten avklarad. Vecka 37 (36+4) och 23 dagar kvar. 


Kim kallar mig Grodan Boll emellanåt - vet inte varifrån han får den likheten. 5 kommentarer:

 1. Jag älskar den bilden! :) Har skrattat gott åt den sen den togs igår!
  Vad gäller kisspauserna får du inga sympatier härifrån! Jag snittade på 1 gång/timme sista månaden under båda mina graviditeter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha! ja, den bjuder jag på så gärna så. ;)
   Jag behöver inga sympatier - det är inte SÅ jobbigt. När man hör hur alla andra har det eller har haft det så är jag nog nöjd med min situation. ;)

   Radera
 2. Kisspauserna jo haha... horribla... Och jag som led av förskräcklig foglossning fick ju kräva hjälp av maken varje natt, jag slapp ju inte själv ur sängen... Kommer inte ihåg vad han tyckte om dessa akuta pauser i sömnen... men kanske han inte tyckte de var så jobbiga eftersom jag inte har nåt minne av dem... Men jag är ju upp annars också en gång per natt så under gravidiiteten blev det liiiite fler. :) Snygg header förresten!! Man blir glad då man ser den!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va bra - jag blir också glad av den fast jag minns att jag hade dödens tandvärk på dom där fotografierna. ;) Fake it, you know!
   Usch - låter inte alls roligt med sådana smärtor. :( Jag har bara lite ont ibland så jag kan ju nog röra mig ganska bra. Så jag är tacksam.

   Radera
 3. Hahah bilden är så bra! Och jag skämtar inte när jag säger att jag sprang på toa ca 5 gånger per natt så gott som HELA graviditeten :D

  SvaraRadera