allt ordnar sig

Ja! I måndags kopplades Sverigekabeln in igen till holmen och idag fick vi det glädjande beskedet att Tehy-strejken är över. Alltså vårdpersonalen kommer att komma tillbaka till jobb. Det känns onekligen skönt med tanke på att det inte är överdrivet länge tills bebisen kan få för sig att vilja ut.
För den oinsatta så hamnade blivande mammor att ta sig till Sverige eller Finland flera veckor före födelsedatumet under strejken.  Det är ju inte så roligt.

Det är två veckor till jul och jag har två veckor kvar på jobb före jag går på mammaledigt. Att gå på mammaledigt känns lika obegripligt som att jag är gravid. Bra början får jag åtminstone för vi åker upp till Österbotten och firar jul där. Längt!

Sen på tal om cravings är det lite snack om hur törstig en graviditet gör en. Jag har druckit minst 2 liter vatten idag och jag är fortfarande törstig. Jag försöker dricka vatten redan från morgonen nu för jag har märkt att jag blir riktigt törstig till kvällen och det vet vi ju alla att dricka ett stop med vatten före läggdags är dålig idé. Jag förstår nog varför jag är törstig - det är ju säkert mycket mer vatten i omlopp nu, men jag är fascinerad ändå hur stor törst man kan ha.

1 kommentar:

  1. För mig höll törsten i sig också medan jag helammade, kunde dricka hur mycket vatten som helst. Det fina med det är att man får en god vana i att ha vatten med sig överallt. Skönt att strejken är över!

    SvaraRadera