orkar du inte vara positiv så håll tyst


Jane skrev bra om hur gnälligt det är på facebook över att strömmen är lite sisådär på den här holmen nu just. Det kanske vore läge att ta lite perspektiv på läget kanske? Vara lite nöjd med det man har. Det är ju inte så att Åland förvandlats till ett u-land. Jag åt mig iallafall mätt och har inte frusit på hela dagen. För de flesta av oss här omkring har  mycket att glädjas över - men den klyschan orkar inte folk med utan det ska gnällas över småsaker.
Människor älskar verkligen att gnälla och rasa över småsaker. Känner man sig det minsta kränkt eller dåligt behandlad ska det nog fram direkt. Ååå va arg man är på facebook.  Jag blir trött.

Jag tror stenhårt på att man mår bäst om man undviker så många negativa källor som möjligt. Att avfölja domedagsprofeterna och gnällspikarna på facebook gör inte att du missar nåt utan att du kommer att vara gladare till lags. Jag har själv friskt tagit bort de som skriver mest negativa saker eftersom jag märkte att jag kunde gå en hel dag och vara arg på det jag läst. Det jag inte ser kan jag inte störa mig på. Samma sak gäller förstås instagram också. Twitter däremot - där älskar jag de arga politiska inläggen. Det måste ju finnas balans. Däremot är det ofta sakliga värdsliga saker som diskuteras och det är en helt annan sak tycker jag. Att veta hur jävligt det är ut i världen ger en också perspektiv på tillvaron.

Att man själv är negativ är en sak - men man borde känna lite ansvar när man sprider ut det åt resten av världen. Negativitet är ett lömskt virus.

jaa,,,
Tänk om folk var lite mer chill istället. Och lite glada och snälla. Hur svårt är det egentligen?

4 kommentarer:

 1. Sant så sant brukar ofta tänka finns alltid de som har det värre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, lite gnäll får man väl ha sen - men ibland kan man ju fundera efter om man överdriver eller inte.

   Radera
 2. Mjo, jag har lett lite roat åt er elkris faktiskt. Nu är ju jag ganska partisk i den här frågan, men det är faktiskt så att det är samhället självt som bestämmer hur stora elreserver man har. Det kostar att bygga extra reserver och att underhålla dem och det vill befolkningen vanligen inte betala för. Vet ju inte, men jag kan tänka mig att det är samma människor som gnäller på att elen är dyr också. Men jag ska inte gå in vidare på den diskussionen, jag bara ler och tackar gudarna för att jag inte tappar fattningen för en sån sak. Tänk så mycket bättre liv man kan leva om man inte är den som går under redan vid de första smällarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, jag kan tänka mig att du har lite roligt. :) Nu har inte jag lidigt speciellt mycket av alla strömavbrott när jag jobbar på ett företag som har egen generator som kickar igång när det händer - men kan tänka mig att det nog har varit lite jobbigt för vissa. Men fortfarande så visste vi ju nog alla att Sverigekabeln skulle kopplas in så småningom så det bara är ett temporärt problem. Jag håller med dig om att livet måste ju vara lättare om man tål de lättare smällarna. :)

   Radera