Ett bänkpress-pass


Om jag inte hade bestämt att jag inte ska ursäkta mig mera för mina bloggbeslut så hade jag sagt att det är lite småpinsamt att slänga upp gryniga mobilbilder. Ibland är frågan om en dålig bild är bättre än en ett inlägg utan bild.  Nu är jag för bilder i inlägg så vi kör på det vi har helt enkelt. Jag tänker skriva ett till inlägg om Central Park sen och kompensera med så fina bilder som möjligt.

Det viktiga med bilden är att visa min nya fina tunna träningstopp från Nike. Köpte den i New York. Den är tunn och skön och lite genomskinlig så en knallig sportbehå under är ett måste. Favvo-pantsen från Adidas piggar också upp förstås.

Det blev ett styrkepass på Avancia idag. Bänkpress med Johnny först och sen axlar och triceps. Lite mage hann jag med också innan jag måste springa iväg. Jag är nöjd för jag är ganska slut i armar och axlar vilket ju är ett bra betyg.
Jag har inte gjort bänkpress på länge och om nån håller koll så försökte jag mig på lite tyngre vikter där i höstas och början på året. Mest för att det är roligt då. Jag har orkat som mest 57,5 kg och jag är väldigt sugen på att orka hela min kroppsvikt. Som jag skulle gissa ligger nånstans mellan 63 och 65 kilo. Idag vågade jag mig på 52,5 som mest och det gick fint (en repetition, två försök).  Så jag har inte blivit mycket svagare trots ingen liknande träning på länge. Bra va?

Så - tredje styrkepasset på en vecka. Vågar jag påstå att jag är på gång nu?


2 kommentarer:

  1. Över 50 kg bänkpress är ju GRYMT!! Själv är jag väldigt försiktig med bänkpress då jag alltid är ensam. Är nämligen livrädd att inte orka trycka upp stången och sen bli fastklämd, haha... Smithmaskinen drar jag bänkpress i "borta"gymmet, och där har jag orkat 45 som bäst men försökte 40 idag och den for ingenstans... :( Hemma då jag drar "fri" stång vågar jag typ 30-35 som mest! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Jessica! Jag veet! Jag minns när jag höll på kämpade med 40 kilo och jag tyckte jag kommer aldrig att bli starkare - men det gäller att kämpa på och våga försöka på tyngre. Nu är 40 inga problem alls! Jag tror det är svårt att bli starkare i bänkpress om man inte har en passare - eftersom det är så skrämmande att hamna under stången. Been there done that! ;) Så jag tränar aldrig bänkpress utan kompis. Jag tycker du beodrar din karl att hjälpa dig när du tränar hemma om du inte har nåt träningssällskap på gymmet alltså. :) Det tar ju inte så länge - bara du får försöka på tyngre än du tror du kan kommer du att bli starkare.

      Radera