Låt inte allas åsikter påverka dig

En sak som slog mig idag (ännu en gång) var att när jag läser någons blogg/facebookinlägg vars åsikt om hur hen tycker världen ska vara så betyder det inte att jag måste rätta mig efter det. För jag behöver inte tycka lika.

Ett litet enkelt exempel är när man har en blogg kan man läsa med jämna mellanrum över hur en blogg ska vara, vad den ska innehålla för att vara intressant och hur den inte ska vara. Då tänker jag såklart på min egen blogg och funderar att såhär gör inte jag och tänker för en stund om jag gör fel. Som tur är jag så vettig så jag vet precis var jag har min blogg och den tänker jag använda precis som jag själv vill.

Men det gäller inte bara bloggar. Det är måsten och åsikter överallt. Hur man ska leva när man är hälsosam, är kvinna/karl eller förälder.  Rätta dig inte efter allt. Våga vara dig själv och tänk på hur saker och ting ska fungera enligt dig. Känn efter vad du vill.  Vill är ett så mycket bättre ord än måste. Ordet "måste "dödar oftast motivation medan order "vill" ger motivationen en skjuts framåt.

Framförallt - läs inte in ordet måste i åsikter som kanske inte ens berör dig!

6 kommentarer:

 1. Amen på det ja! :)
  Det är irriterande med folk som säger hur andra ska vara och jag skulle bli helt paranoid om jag skulle tänka på alla regler om allt. Sist men inte minst, hur tråkigt skulle det inte vara om alla gjorde och tyckte lika?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är många som har den där ångesten.. att alla andra gör ju det här då måste jag också. Men man kan ju inte gå och småplockan måsten från olika håll! DÅ får man problem. ja, och tråkigt skulle det vara!

   Radera