Påverka dig själv med rätt saker!

 
 
Jag försöker alltid jobba med att känna mig nöjd över mig själv. Att gå runt och ha komplex över min kropp anser jag total slöseri med tid. OM jag vill ändra på något så vet jag vad som krävs och får jag inte arslet i rörelse för att ta mig dit, så har jag egentligen inget att gnälla över. Gör nåt eller va tyst är min filosofi!

I våras hade jag för första gången på länge en liten (väldigt liten - men irriterande) kris. Tyckte faktiskt jag var lite rund och usch vad sur jag blev. Kände mig obekväm och gnällig.  Efter en tids analyserande hur det blivit såhär så kom jag på att instagram var en bov i dramat. Jag följde några fitnessdonnor som bara lade upp bilder på sig själv med sina platta magar och  sina proteinrika måltider. Även om jag vet att de gör det för sitt tävlandets skull så hade det påverkat mig negativt. Så jag tog en rensning direkt. Bort med alla som endast lade upp bilder på sina deffade kroppar och istället började jag följa yoga_girl och andra inspiratörer som hade vackra omgivningar, leenden och livsnjutning som tema.
Och tänk vad en sån liten sak kan hjälpa ens välbefinnande!  Jag rensade också i vilka bloggar jag läste och fokuserade på dom som förespråkade välmående och mindre kroppsfixering.

Så - mitt råd är alltså att analysera läget om du känner dig missnöjd och se till att vända dig från sådant och välj istället källor som får dig att må bra. Intryck från bara en bild kan göra mycket. Eller en bekant. Eller en artikel i en tidning. Eller dina egna tankar.

2 kommentarer:

  1. Så klokt! Att välja vad/vem man omringar sig med spelar verkligen stor roll. Skönt med någon som tar tag i saker istället för att gnälla, skulle ändå världen vara fylld med förståndiga typer som dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, alltså jag säger inte att jag inte gnäller ibland - men jag försöker påminna mig så ofta det går att det är upp till mig att ändra så att mitt liv blir bättre. Det är ett jobbigare alternativ men man blir oftast lyckligare när man vågar ändra på saker och ting. :)

      Radera