Baka sin egen lycka

En facebook-vän länkade till Mia Törnbloms krönika "Du får baka din kaka själv" idag. Oj vad jag vet om folk som borde läsa den och ta den till sig.

Det är inte mycket som kommer serverat åt en här i livet. Men på nåt sätt verkar många tro det. Jag tycker det ofta framgår tydligt på kommentarer på instagram och bloggar. Avundsjukan från folk som att de tror att personen i fråga fått allt hen visar upp gratis. Ska vi ta en fitnessblogg som exempel så har den här personen inte fått sin perfekta figur bara genom att önska det utan det kan vara flera års slit som visas upp.  Är den sura personen som kommenterar redo att jobba lika hårt? Nehe? Sluta sura då!

Det mesta kan man påverka själv till det bättre på nåt sätt. Om inte annat så se möjligheter istället för problem.

4 kommentarer:

 1. Ofta händer saker och ting av en orsak, antingen att man tar dumma och dåliga beslut eller att man jobbat hårt för att få vad man vill ha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, och om man förstår att man kan påverka mycket själv så blir livet lite enklare. Än att man ska gå och sura över hur andra ställer till det för en hela tiden.

   Radera
 2. Exact! Jag tror att de som gnäller på sociala medier och annars i livet är de som inte har försökt göra något själva. Jobbar man hårt mot ett mål inser man hur utmanande det kan vara och får mer respekt för andras jobb och slit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt och precis så tror jag också! :)

   Radera