Wednesday - leg day!


Jag har ett krig mot benpressen. Det började lite smått i höstas - men då var jag mest rädd och försiktig. En orsak var att jag gjorde utfall före så benen var ganska trötta då det var dags för bempress.
Dagen före julafton var jag och tränade i Stjärnhallens gym i Nykarleby med pappa och då hade jag ätit både lutfisk och julgröt före så jag kände att nu jävlar ska vi lassa på. Jag inledde med benpressen eftersom det var typ det enda stället i gymmet som var ledigt då just. Jag trodde hela tiden att jag hade 80 kg på och var riktigt nöjd med det. Tungt som tusan var det - men jag var mentalt stark. Det var antagligen årets sista träning så vad hade jag att förlora?
När jag plockade av vikterna sen så noterade jag att alla viktplattor vägde 25 kg och inte 20 som jag trott. haha! Hur bra var inte det? Så istället för 80 kg hade jag haft 100 kg på. Och jag orkade bra!
Det gav ju mig en ordentlig tankeställare. Vad hade jag sysslat med i höstas egentligen? Sen kunde jag inte gå på hela julhelgen förstås - men vad gjorde nu det.

Förra veckan var jag modig igen. Den här gången så startade jag med benpressen. Jag körde 2 set med 90 kg och sen testade jag om jag orkade 110 kg. 6 repetitioner fick jag till, så det gick ju bra.
Idag körde jag tre set på 10 repetitioner på 100 kg och ett sista set på 90 kg. SEN gick jag över till utfall och andra benövningar.
Benpressen ska bli min lilla utmaning en stund framöver. Känns bra att ha nåt att kriga mot.2 kommentarer:

  1. Man orkar mer än vad man tror! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo! och tänk att det måste bevisas om och om igen. Fast jag vet att jag orkar mer än vad jag tror.

      Radera