Revanschen


Pang Boom!
Vilket pass det var idag! Idag kändes det rätt direkt jag steg upp (även om jag höll på snoozade till mig lite). Humöret var på topp och det var först de sista 100 metrarna på cykeln på väg till gymmet som jag noterade att det nog var jävligt kallt idag. -20 tydligen. Tror det är Ålands-rekord den här vintern. Sätvärmare i cykelsadeln vore inte så dumt.

Efter uppvärmning med kettlebellssvingar och snatches så tog jag mig an marklyften direkt.Varför spara det bästa till sist? Jag är vuxen och får göra som jag vill.

Det blev 5 set av marklyften idag:

10 x 40 kg
10 x 50 kg
5   x 55 kg
5   x 60 kg !
10 x 50 kg

Så jag ökade med 5 kg sen förra veckan och nu är 60 kg det tyngsta marklyftet jag gjort. Men det gick bra, så jag ska våga mig på en ökning nästa vecka också.

Bröstpressar med hantlar blev det sen. 3 set med 12 kilo.15,12 och 10 repetitioner. Försökte mig på 14 kilo sen också men det gick inte.
Pullovers som förra veckan varvat med armpressar (med benen på bänk). 10 kilos vikt på pullovers och sen 10 armpressar mellan varje set.
Sen gjorde jag min bakläxa oxå och tränade axlar eftersom jag inte fick till det i onsdags. Axelpressar med 8 kilos vikter och sen hantellyft till sidan 3x12 med 3 kilos hantlar. Inte mycket kraft kvar i armarna nu.

Vilken toppenstart på helgen! En helg som förövringt kommer att innehålla mycket renovering och en liten födelsedag. Min!

2 kommentarer:

  1. Okej Jenny. Känner att som din vän måst ejag säga det här. Vi måste prata om de där 3 kilos vikterna i hantellyft till sidan. Tänker du tuffa till dig så måste du nog öka den vikten också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. hahaa! jag visste att jag inte skulle ha skrivit ut det. ;) Har väl inga ursäkter förutom att jag testade att göra med raka armar istället för böjda armar och tänkte att det skulle vara mycket tyngre. Men du har rätt - inte blir man tuff med 3 kilo heller.

      Radera